Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Petar80

Petar80 Форумски идол

Ццц а бе сте ме уговарале бре еј затоа лице ми изгоре уши црвени оно чеша а јас се чудам што е зашто ме скокотка а ете што било, Петре ваков така споменици дарби , а јас го гледав Работнички со Јеглава на градски. Ве поздравувам пред нанање и ми фалевте хееее

DVAANGELA likes this.
  2. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Не живеам со свекрва,посебно сме и на гости не си идеме.Се изјасни жената Оти нејќе да се замара со ништо,нејзе се и работела свекрвата хаха.И така јас ја почитувам како мајка на сопругот и сами се решивме како и што со децата,маж ми ќе печали а јас дома ќе си седам и ќе воспитувам деца,и остали домаќински работи.Не и се лутам ни на неа ни на мајка ми,тоа се наши деца и наша одговорност
    Исто и кај мене,само што Веке реков не ми доаѓа дома(освен кога маж ми ќе ја покани)мене не ме сака од нејзини причини,но секогаш е била пречекана со ручек,благо и за дома ќе и пратам.Ете такв сум

referentka and Petar80 like this.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Ако переш на рака престани да го користиш тој прашок и пробај со маст Белогент.

Јас веќе престанав да се занимавам со свекрвата ,таква си беше неука ,ништо од неа не научив.Сега е веќе прашање каква ли јас ќе бидам??

4. galapce

galapce Форумски идол

Zencinja,ova ispaga deka ete jas so tri anestezii,dve operacii i eden zafat,za samo sest meseci,trebase da se vlecam ama pomos da ne baram.:)
    Epa jas pobarav.
    Do zavcera bev vo vertikala plus zaradi otvorena rana,ne smeev ni pod razno krevanje nisto.
    Odsiena na tri mesta po dva konci.Baska opasnost od kila.Sega veke podobra.
    I jas ziveev pod toa moto dur ne zalaziv ko malo dete,da nemozes dete da si podignes i isperes.
    Od svoi 18 ziveam sam,nit nekoj me perel,nit mi gotvel.Od 19 sama lebot si go vadam,a bogami i krovov nad glava.
    Za da dojde den da nemozam sama sopstveno dete da podignam.
    Fala mu na gorniot uste malku ke go nadminam ova na koe bev i poveke od ne spremna.
    A koj bi bil?
    Da mi e TarzanO vo gradot so rabota,i jas mozebi ke lazev ama pomos nemase da baram.
    Ne velete dva pati,kazete Bog da cuva.
    Na site vi posakuvam dobro zdravje oti samo toa moze da go sobori i najsilniot.

edit..Jas sum taze snaa i zatoa uste i se raduvam na svekrvata.Odnosno samo sto pocnav.:D

5. Esmeralda-MD

Не се занимавам ниту јас одамна туку каква ќе бидам јас,дупла свекрва,имам два јунаци на мама гордоста најголема,сите маки,проблеми сум успеала да ги пребродам за нив,за нив е целата борба.Само се молам господ да не ми го земе паметот и се повампирам

Lady Phoenix, DVAANGELA, anel and 2 others like this.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Ма силна си и јака Есмералда ништо нема да ти земе госпот, штом си со искрени намери(y)

DVAANGELA likes this.
  7. Esmeralda-MD

И јас сум со два царски и една плус операција правев аднекстомија,добро е кога имаш помош,а и кога немаш друго чаре ќе се снајдеш,едноставно мораш.Тоа што имаш помош не те прави помалку добра мајка,ете си имала среќа да добиеш помош,се ќе помине ќе застанеше на свои нозе и се ќе со дојде на место.Трпение Спасение

DVAANGELA, anel, Annath and 1 other person like this.
  8. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Jas stalno koga pravam muabet za doticnata velam da ne dade gospod da treba zaedno da ziveeme. Dojde za prvoto koga se rodi da pomogne I dosta bese.:):D

@galapce da ne dade gospod kako tebe da ne mozeme I da Mora da trpis.

Bas me interesira Dali ima nekoja nevesta koja si Ja saka svekrivata?

Mene mm mi vika ti ke bides boze sacuvaj svekrva. Samo da docekam, pa moze I ke se smenam do togas.

Kako se vika na japonski svekrva?
    Niz kuchi fuchi.

9. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво лепотици :f:
    Што муабети сте свртеле денес... Жаби, свекрви, перење, пеглање завеси, згодни лепотани... пак кекс :clap:...
    Уфф... Кога Ве читам вака, криво ми е што не сум дома во Вашето работно време... Журките се одсабајле на +/- 40 :party: :rock: (poolparty)...

Picture24.jpg

10. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

@Petar80 ti kako so tvojata svekrva? :P

Lady Phoenix, anel, Annath and 3 others like this.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Јас сум за тоа дека треба на човек да се помогне.Никој не бара помош ако се ти е наредено.Ако најблиските меѓу себе не си помагаат,кој очекува да му помогне на пример, соседот?Иако има и такви случаи кога соседот е почовечен од сите роднини заедно.
    Искрено не ја разбирам и гордоста на некои жени да не сака да побара помош од свекрвата или обратно ,а личноста има и слободно време и желба да помогне.На никого нема да му падне круната на глава ако направи ручек,испегла алишта или причува дете.Не чини кога пружената помош се заборава,
    Јас сум на прво место човек,не сум совршена,можам да не постигнам да сум уморна или болна.И ако ни влечејки се не си ја завршам работата,зошто да не помогнат свекрвите а за мајките да не зборувам.
    Мене свекрвата навистина не ми има помогнато во животот ,ама јас неа не ја подминав.,делумно и заради тоа што сме биле одвоени 30 км.
    Мајка ми беше главна потпора ,многу ми има помогнато и затоа денес не давам ништо да работи.Иако ако сум во тесно со времето и сега знае да упадне.
    Утре здравје,ако побара снаата помош со драго срце ќе помогнам.Што знам така сум воспитана.

12. Petar80

Petar80 Форумски идол

Па се поткаравме не се сакаме многи, онаку помага да

13. toogood

toogood Популарен член

Jas ja sakam svekrva mi i toa iskrajno.
    Sum ziveela kratko vo zaednica (dodeka se snajdeme) i bilo se na nivo.
    Da se dopunam deka mojata svekrva e od druga nacionalnost i vera. Prava gospoga od koja treba da se uci.
    Vo pravo ste, vo poslednive 13 god tri pati sme se videle, ama sepak se slusame ednas nedelno i razgovorot e na nivo.
    Ima kazuvano za mene po priatelki, toa go znam, zosto koga sme se sretnale imaat receno "a ovaa li e taa snaa sto... ne ja vadis od usta" (vo pozitivna smisla).
    Kako i da e mi pomognala, a NE sum i pomognala, nedosol red.
    Od se srce bi i pomognala koga bi trebalo i bi mozela.

Lady Phoenix, anel, Annath and 5 others like this.
  14. galapce

galapce Форумски идол

Jas velev,svekrva mi go rodila maz mi,i toa mi e dovolno.I mene me rodila necija svekrva.

Pametam ednaska @anina nekade napisa tamu niz soodvetnata tema."Svekrva mi i pomaga na drugata snaa,se.Ama pak taa snaa ne i naoga ni zabeleski,nitu i kazuva,vaka sakam ova onaka ona.Ostava na nejze i ne se opteretuva".Mozebi zatoa nejze i pomaga.
    I vistina.Kako sto nie imame svoi sopstveni ubeduvanja,i tie imaat.Ama neli nie velime,tie se ostareni i teraat starinski tertipi.
    Osnoven primer:Davanje so lazicka nekolku kapki limon na bebe za da ne ika".Na vremeto se davalo,sega veke ne.Mozoelo mnogu lesno da dojde do alergiski problemi.Togas se bilo po prirodno,mozebi toa ima nesto vrska.
    E sega,tie videle air od toa a maka ne,kako da me razbere deka sum vo pravo deka ne treba,koga i jas nejze ne pokazuvam deka ja razbiram?

Svekrva mi e pomlada od majka mi desetina godini,no ziveela vo zaednica so svekrva a taa se grizela za domakinluk.Do pred nekolku god bila ziva.Zatoa den denesen,svekrva mi neznae se da zgotvi.Blago nikako.Ne e sramota,toa si e nejzino.Taa izrasnala dva sina,zivi zdravi.Bez razlika deka so apsolutna pomos od svekrva i.Sigurno i nejze ne i bilo lesno za nekoi raboti ama fizicki bila rasteretena i toa bajagi.
    Kako jas da ocekuvam kon mene nesto sto taa za svoi 54 pravela na inakov nacin.
    Zatoa mi se cini se tie netrpelivosti i nesoglasuvanja.

Imam kazano,mamo ne vikam,majka e edna.Nie ja potpomagame finansiski,taa toa sto moze i tolku.
    Ne bi ziveela vo zaednica.Nema da moze ni taa da me istrpi.Toa si go imav zacrtano i zatoa se trudev da si obezbedam krov nad glava pred mazacka.Se razbira so rabota von drzavava.Ovde sigurno ne bi.
    Vo Anglija na farma,koj bil znae kako se raboti i zarabotuva.E zaminav sama.Sosema sama.
    I da skratam.Se pravev so isto moto.Mozam sama,ne mi treba pomos od nikoj.Vo nikoj ne spagaat roditelite koi sekogas me podrzuvale za se sto mi trebalo.
    Normalno deka ne im bese ic seedno da odam,ama valjda imaa doverba.Im se javuvav sekoj den.Evtino bese.Poevtino od togasna edna minuta od mobilen na mobilen.2000 godina.

Ke ja pocituvam svekrvata no ocekuvam i pocit.
    Mentalitetot ni e razlicen,no inavme skoro mesec dena po cel den zaedno i preziveavme.:D
    Toa ne znaci deka nema da i naogam zabeleski i da gi spodeluvam anonimno tuka.No nikogas jasvno.Se sto imam si zboruvam so mm na taa tema,oti samo toj moze da ispravi,a so site drugi e samo rekla kazala.
    Majka e edna.I se dur ocekuvame taa da bide kon nas kako majka ni,sekogas ke bideme razocarani od svekrvite.
    Jas toa go zakluciv.
    Majka mi koga bese tuka,taa prvo ostava jas i mm da jademe a taa so bebceto a posle ke jade.
    Svekrva mi e prva na masa.Bez razlika dali sin i ceka ma red ili jas.E ova nemozev da go razberam i me revoltirase.Sega
    otpnav.Odkako vide mazot mi kako pravi majka mi,valjda imaat razgovarano i sega e malku smeneta.
    E zosto ima razlika,koga i taa e majka i drugava e majka.

15. toogood

toogood Популарен член

@galapce,svekrvati ne bila mnogu postara od mene.
    Iskrajno da ti kazam ama mene nekoj da me zamolel da pomagam, ne bi.
    Takva sum si jas, distancirana. Zatoa bi ti preporacala da cenis i toa mnogu, oti ako jas ti bev svekrva, bezrazlika na okolnostite nema da pomagav (na nacin na koj taa ti pomaga).
    Bidi srekna sto ne sum ti svekrva. Ne se salam, ama ne sum ni ironicna. Nego ednostavno takva sum kakva sum, a duri i pomlada od svekrvati.
    Zaklucok
    Site sme si razlicni.
    Gospod da cuva snaa, od mene koga bi bila svekrva.
    Ednostavno kazano;
    Nisto ne ocekuvam, ama nisto ni posebno nepravam.
    Vo mojov slucaj toa se pokazalo idealno. Zatoa i imame korektni odnosi.

galapce, anel and Cuci81 like this.
  16. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Денес петок. Јеееее
    Почнува викенд, а и уште еден ден сме поблиску до денот кога ќе си ја видам мојата мила Свеки. Се зезам. Ја претвориме темава во снаите +/- 40 и свекрвите уште постари заедно со Петревците.

Ноќеска не беше толку топло или така мене ми се чини.

Еве јако, горко турско :*::coffee::coffee::coffee::coffee:

Peco, Annath, Lady Phoenix and 3 others like this.
  17. referentka

referentka Moderator Staff Member

Лееее...цела ноќ за свекрви збореле овие БЕЗ МЕНЕ !!!!
    Јас еве да Ви се ,,исповедам,, многу сум глупачка за однос снаа-свекрва.
    Во животот многу сум истрпела, а тоа е поради мојата наивност и доброта.Ми кењале на глава.
    Ама куќното воспитание гласеше-Молчи си за мирот во куќата.
    Референтка нон стоп ќути и се смешка и не одвраќа а во себе се корне-се нервира.
    Но...кога ќе пукнам, не гледам пред себе кого имам.
    Со тек на годините НАУЧИВ да бидам на дистанца но сепак културна и со човечко однесување.
    Не ми е во карактер со возрасни да се расправам и да ,,тенчам,, политики.
    На евентуални забелешки од страна на свекрва културно откачувам и уште покултурно давам на знаење дека не ми е потребен ничиј совет и мислење.
    Ова да напоменам се однесува и на мајка ми исто, да не испадне дека само од свеки не прифаќам.
    Во добри односи сум со свеки.
    Незнам дали ме сака (и не ме занима).
    Јас ја почитувам.Па дури и кога мм пред мене ја критикува, јас ја бранам.

За крај за оние кои ЌЕ БИДЕМЕ НАСКОРО СВЕКРВИ имате неколку поучни слики

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Добро утро.
    Читкам живи зрави сите, море и расположни.:)
    Имајте убав ден, јас ситно ќе си бројам до одморот, како во војска да сум и одвај чекам отсуство.:D

06.05.plazi_.jpg

Peco, Annath, Lady Phoenix and 5 others like this.
  19. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ова како јас да сум го пишала!

anel and referentka like this.
  20. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

добро утро цурици, гледам од лепотани до свекрви сте отишле.АЈ под хитно мењајте тема, викенд иде, да не си го расипеме векендов со тоа Свекрвите.Дилке каде на одмор ке му ја дувнеш(poolparty)ааа?

Annath and anel like this.
Thread Status:
Not open for further replies.