Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    10- тото сега го пијам.:coffee::lol:
    Тоа од сабајле од 8 до 4 сабајле е сега, па и не е толку многу.:wasntme:

Стално сум депилирана, млад маж земав мора да сум стално средена инаку ми летна кај некоја помлада.:wasntme::rofl::rofl:

И вечерва слабо работа, се изнаседав во собата со новороденчиња, па и тие умни сите си спијаат.|-):inlove:

Се мислев да дремнам во кола еден саат ама ако заспијам сега тешко дека ќе се разбудам, ај уште некој саат ќе издржам после дадилките и батлерот ќе чуваат деца додека спијам јас.:rofl::rofl::rofl:

На Ane-Goki1, referentka, Annath и 18 други им се допаѓа ова.
  2. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Никој не вика да не се грижи.
    Ама здравствената состојба на Чадорче нее на завидно ниво.И како што таа можела од толку години да се грижи за сестраи бебе сега таа може да и помага на чадорче околу грижата дома и работата затоа што чадорче има проблем со здравјето.Да не биде теретот цел на неа и да си го запостави здравјето жиботот и среќата.
    И јас се имам грижено за мојата 13год помала сестра.Капење памперси хранење и се др.Со мене спиеше па прво ја заспивав после кога почнав да излегувам па излегувам.Ама и на учичиште одев и учев па пак не дека мама не можела одеше работеше јас дома со неа останував да ја чувам.Ми беше како играчка мене и на другарките.Сестраи здрава права веќе скоро девојка имам и претходно на чадорче пишано дека треба да бара помош од неа.Околу домашните работи ако ништо друго па не само таа туку и братот кога веќе ситуацијата е таква каква што е.Целата жртва да падне на еден нее фер.

На referentka, Annath, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @bittersweet шо кафиња пијаш?
    Јас петтото за денес, 200 мл пола вода пола млеко попарено нескафе со лајче шеќер

На Lejla8, ALISA0000, Jas! и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.285
    Допаѓања:
    91.982
    Пак премногу анализи :|

Кога ве читам колку кафе пиете криво ми е што не сум зависник од кафе и што не го доживувам кафето како нешто без кое неможам :D
    Ама па од стрв си варам чат пат да ми помине меракот :D

На referentka, Annath, simonka93 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.793
    Допаѓања:
    145.348
    Не знаев ни дали да пишам, па да бидам криво сфатена. Знаете дека и јас имам еден помал брат дома, многу помал е од на Чадорче.

Јас и сестра ми секогаш бевме и сме заштитнични настороени кон него. Го лигавиме, го пазиме, мазиме. Премногу сме поврзани тројцата. И кога бил бебе мајка ми знаела да го остави да го причуваме, но само толку. Се радувавме кога ќе ни дадеше да му дадаме по една лажиче кога она го хранеше.

Јас за него можам и сега да се кренам и да го направам и невозможното. Но , има едно големо но, што и да правиме мајка ми никогаш не дозволи ние да му бидеме ,,мајки,,.
    Мајка ми оди на работа на смени, има захтевна работа, работи со живи луѓе, ама на семејството била посветена секогаш.
    Се знаеле која е мајка , кој дете.
    Се што е поврзано со него прво мора да помине низ родителите . Ако сакаме нешто да му купиме , да му допуштиме или што и да е, мора да се консултираме со нив.
    Никогаш не не скрати од детството или игрите за да ги завршиме домакинските обврски. Може и тоа не е добро, ама за нас децата беше идеално. За мене детството секогаш ќе биде најубав период од животот.

Супер е што Чадорче се грижи за малата, ама се тоа мора да има граници. Да се знае кој е родителот, која е сестра и. Да се стави една решка.
    Јас кога ја читам Чадорче имам чувство дека таа дома им е мајка на сите.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, referentka, LivingGlam и 22 други им се допаѓа ова.
  6. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Дома пијам или нес или латте од кафе мат, три лажички шеќер и многу млеко, не сакам топло кафе, лето, зиме ладно кафе пијам.:)

На Lejla8, ALISA0000, Sesil и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Јас денес испив едно турско и две нес кафиња, без млеко и шеќер ги пијам, и еве сега осеќам како бетон внатре во желудникот. Ја пречекорив дозата.
    Обично пијам едно турско и едно нес/еспресо и тоа ми е максимум.

Колку сум се смеела на син ми. Има едно дете со него во група на англиски, Албанец е, и на син ми му беше тешко да му го запамети името.
    Во една прилика учителката им се обратила,и им кажала after guys ( нешто и побарале па им кажала за подоцна), вероватно гледајќи во тоа дете, а правило е само на англиски да зборува, и синчето мое го врзало тоа во крпче и го завикало детето Афтергајс :lol:
    И му кажавме името во една прилика, ама не, за него тој е и останува Афтергајс и после толку време.

Одбројувам минути иначе до вечера, туширање на децата, па после да може да се живне :D

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, LivingGlam, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    :) Па со три деца по дома,ладно го пијам и јас :lol::lol:
    Готово, ти си кралицата на кафето, @Ordinary предавај ја круната овде :D

На Annath, Lejla8, ALISA0000 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Срам,не срам сите три ги земав:lol:
    @lunicka должам кафе,какао,чај 16603100_1830655077197157_2362863988554378521_n.jpg

На Annath, simonka93, Lejla8 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    А за подетални информации каде како што колку...сподели со другарките

На Lejla8, ALISA0000, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Јас да испијам 10 кафиња во болница ќе завршам од тахикардија.
    Дневно пијам по 2-3 кафиња. Првото ми е најважно. После јадење го пијам обавезно. Не можам да функционирам дур не го испијам првото кафе. :coffee:

Во врска со слушањето по телефон..Со моиве се слушам неколку пати на ден, кратко, колку да се чуеме. Со вереников, кога не сум кај него, исто. По неколку пати.
    Зависна сум само од нив.
    Со другарки на фб, вибер, поретко. Сите сме со обврски и немаме доволно време. Се гледаме еднаш неделно и тоа е тоа.
    Немам живци да висам на мобилен со саати.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, referentka, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  12. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Јас уште поодамна стекнав такво мислење дека чадорче е повеќе во улога на мајка, родител отколку на дете во нивната куќа.
    Се што @Lilit пишала е на место и истото го мислам и јас.

@Umbrella22 не сакам да ме сфатиш погрешно затоа ќе ти дадам пример од мое лично искуство.
    Во некоја слична ситуација се наоѓав и јас до пред скоро време во однос на сестра ми.
    Имено откако се породи со близнаците јас и мајка ми и бевме 24/7 достапни. Помагавме многу, премногу.
    Планови за денот, неделата правев и се ориентирав спрема неа.
    Времето минеше и она како здраво за готово не прифати да и јас и мајка ми треба да и сме на послужавник секогаш кога нејзе и требаме. А факт е дека со близнаци треба помош и те како, што секако и ја добиваше, дури како што и кажав премногу од наша страна.
    За некој месец ќе полнат две години.
    Сите кои ми се поблиски и знаеа како функционирам/живеам во тој период знаеш што ми велеа? Исто што и тебе Лилит ти рече погоре.
    Во прво време сама на себе си се прашував- Што им е на овие луѓе? Ако јас не и помагам на сестра ми тогаш кој?!
    После следуваше фазата во која ем веќе неможев психички и физички да издржам и да и бидам на услуга секогаш кога нејзе и требам(а тоа подразбираше секојдневна помош) ем да сама себе се убедувам дека ако моја потреба ставам пред нејзина не правам ништо лошо.
    Решив да ставам крај на тоа и да се осврнам на мојот живот и моите потреби.
    Не дека сега не помагам и не ги чувам децата но е далеку подруго од претходно што беше.

Никој не кажа дека не треба да помагаш или да си тука за сестра ти и брат ти туку дека треба да направиш промена на сегашната ситуација за да мајка ти се врати во улогата којашто и припаѓа.

На referentka, Annath, simonka93 и 13 други им се допаѓа ова.
  13. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Маркет Стокомак,во др. немав време да видам дали има:)152 денари,400 гр Гранд Арома плус гратис филџан:hug:

На Lejla8, ALISA0000, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.685
    За зборење на телефон правите муабет?

Порано спиев на телефон.
    Сега не.
    Ретко ама квалитетно.
    А на вајбер и месинџер постојано...

На Annath, Lejla8, ALISA0000 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    I dozdot e ubav,osobeno koga vrne Bez da grmi,I koga te vozat so kola.Oki koga si do.a v krevet pa edinstven zvuk Se kapkite dozd Ko I gi slusas

На Annath, Lejla8, ALISA0000 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Денес купив Q10 и Oмегa3. Не зa другo ..дa бидaм вo тренд. И сегa везе немaм oвa еднo сo другo иде ли. Амa си викaм кoгa ќе се oптегнaм вo лицевo сегa ееее:$
    Нa фризер бев, фaрбaње, шишaње(hollest).
    Инвертер купив.

Кoгa стигнaв дo 34кa мaјкa ми плaчеше, a кoмшиите ме прaшувaa дaли сум aрнa.
    Атер зa мaјкa ми се здебелив.
    Сегa јaс плaчaм.
    Кoмшиите пaк прaшувaaт- aрнa си?
    Никaкo дa пoгoди чoвек :D
    Ќе oдaм нa кафе.
    Бидете умни и кaжете ми зa aпoиве.

На Jas!, referentka, papillonP и 26 други им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Во врска со меркиве, висина, килажа, ме мачи дали пример пропорции како 90-60-90 цм треба да важат за секоја висина? :^)

На Jas!, Barbie20, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Времево е ко потопот да дојде пак

На Jas!, sanjaeva, Barbie20 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Леле добро, извинете што прашав, ако не ви се збори може само не знам да напишете, не вака да игнорирате |(

На Jas!, sanjaeva, Barbie20 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Jok Bridget. Samo za onie, dolgonogi gazeli od po 1.80. :@ Pufli. :D

На Jas!, Sesil, papillonP и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.