Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.876
    Допаѓања:
    99.715
    Уживај бе Лилитке, јас сум секогаш на страната на снаите:makeup:
    Пази се од Бригита, сети се на темата - свекрви и снаи и нејзиниот настап таму:!:.
    :lol:

На Annath, simonka93, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.521
    Допаѓања:
    260.828
    Ете јас не ни помислив на тоа од причина што кога ќе видам пример кои се советнички во мојот град и што се бара од нив. Дури не се ни толку пртиски активни. А сите фино врботени плус плата од Совет. За мерак.

На Annath, Lejla8, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.910
    Допаѓања:
    173.607
    @JuLleE
    Така нешто е и во конкретнава општина, плус немаат квалитетен кадар, сите избегаа во вмро па и помаливе, подобра понуда итн итн..
    Кога ќе помислам како комшијата од уличар стана советник, ми се превртува во црева.. а синко едвај средно заврши ама пали и гаси во општина. Ќерка му ја вработи во државна администрација со средно фризерско..
    Ама супер за него, лиже што треба да лиже, се потчинува кога мора..

Мене да ме утепа човек па нема да се потчинам.. Чудо од човек сум, затоа ретко кој ме трпи во приватен живот:D
    Затоа ние што учевме останавме долу некаде, работиме по нешто, ама ете, можело и подобро, барем по струка
    Ама си се држиме до своето јас, не си ја продадовме душата..
    Тие што не се мачеа, еве живот проживеаа..
    Јбг, ќе дојде и нашето време... Може не во МК, ама ќе дојде

На mila89, Ane-Goki1, Abeja и 16 други им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Да разграничиме,едно е советник на градоначалник,а друго е советник/член на Совет.
    Всушност,исто онакво у две издања.Сите лижат у року службе,читај партије.
    П.С.И јас цепидлачам некогаш..."Пис брадр'с":rock:

На Ane-Goki1, Annath, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.002
    Допаѓања:
    164.578
    И сега ќе си кукаш и ќе се сожалуваш?
    Син ти има мајка, знаеш? Некои деца немаат.
    Неговата мајка има семејство која ќе ја поддржува, а некои мајки и тоа немаат.

Братучетка ми правник уште недипломирам на 20 години остана самохрана мајка. Сега има 36 и е во Франција и е не знам што во некоја институција. На 19 ја изгуби мајка и, на 22 татко и.
    Плиз и пис.
    Дижи се.
    Не се случува се преку ноќ.
    Дали вака ќе кукаш и ќе жалиш по пропаднатата адвокатска кариера или ќе се кренеш и ќе направиш нешто од ништо и било што, од тебе зависи. Од негде мора. И да завршиш и хр и не знам што, едукацијата е џабе ако немаш пракса. А пракса е и работа у Зара - комуникација со луѓе, работна етика итн итн.
    Не очајувај и не си прави негативен селф ток.

На Ane-Goki1, Annath, evangelina.ina и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.910
    Допаѓања:
    173.607
    Anyway ... нишај врата земи плата..

А ти работи, па остани без плата е работава|(
    Мај лавли Мацедониа..:inlove:

На Ane-Goki1, Annath, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Пак мојата плата:rofl:
    А бе газда ќе разбере,ќе се изнервира и за инат унапред три плати ќе ми даде,па можеби и кУранфил за 8.март:D
    Еееј каква бедотија,2 год по ред една детелинка не ни даваат за празникот(не дека ми значи,ама ете...),а демек големиот граЦки фраер и богаташ]:)

Останете со здравје:hai:

На Ane-Goki1, menelele, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.910
    Допаѓања:
    173.607
    Сори,ништо лично, ама тема на муабет ни беше денес, а во склоп на муабетот...:rofl:
    Празник дека, плата делеа....како да некое чудо направиле бедниците|(

Јас 2016год прв пат добив подарок за 8ми март и тоа порачан од германците, доставен од Купи Момент:lol:
    А овие нашиве, уште ќе ти земат, место да ти дадат:D

На Ane-Goki1, Annath, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.521
    Допаѓања:
    260.828
    Јас ова добро го знам и знам дека нема ништо да се смени преку ноќ.
    Не ми е проблем да работам било каде, имам и работено. Бетер од Зара. И не се срамам, напротив.
    Само што ете ги има тие моменти на слабост и ме совладуваат. Но, утре кога ќе станам, и насмевка на лице имам. За него.
    Не дозволувам да ме види тажна, колку и да ми е лошо во моментот.

На Ane-Goki1, Viktorijaaa5, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Без гајле,мислам јасно е дека прифаќам и шега и се по ред на мој рачун,а пред се и сама себе се онадам:rofl:
    Уште тоа да не е,кај ли ќе е крајот...

На Ane-Goki1, Annath, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.428
    Допаѓања:
    17.788
    Завршивме со хранење и менување пелени, дури цел саат траеше и еве ја принцезава сон не ја фаќа, еднаш кивна го разбуди брат и, па врисна и пак го разбуди. Кога кивна и летна цуцлата, ама нека го заврши муабетот се мечињата па ќе ја барам цуцлата по кревет. Сега крокодилот и е интересен и со него прави муабет, колку нејзе е голем :D Цело време се прозева ама уште не заспива.
    Епа тоа е, два три пати будење ноќеска по саат време и за мене толку од спиењето, а сабајле татко им обавезно ги става кај нас на кревет, тоа ни е ритуал и средство за смирување за нив и толку и од утринскиот сон, дремам со полузатворени очи.
    Утре ако се наспијам ќе правиме журка :D

На Ane-Goki1, papillonP, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  12. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафе пауза, дете и внуци прибрани од училиште, најадени и сега си играат дома, надвор е пекол.:sun::sun::sun:

И јас кога ќе видам детенце во тие сандалки со штикли им се чудам на паметот на мајките што им ги купуваат, нозете им ги уништуваат уште од мали, едноставно не личи бебуш во штикличња, смешно накај жалосно е.:wasntme:
    Исто ми се смешни мајка и ќерка исто облечени, една од дветте е несоодветно облечена или мајката е облечена како дете или детето е облечена како возрасна, како и да е ни на едната, и на другата и личи.:?:

Мадамицата моја не можам покрај батковците ни во фустан да ја облечам, одма плачки, сакала како батковците во панталони и внука ми е иста, а сакам и јас некогаш така да ја дотерам во фустанче, како кукличка, не се жалам, на мене се метнала, параспур стил.:rofl::rofl::rofl:

Кај мене во супермаркетите секој ден има огромен попуст на зеленчуци и овошје, ваљда тие што им се при крај веќе со рокот, една ќеса за 2 долара, полни ја со што сакаш, ако ги начекам обично од најубавиот компир тогаш земам, кило нормално е околу 4 долара а јас ќеса од 5-6 кила за 2 долара си ја купувам.........бетер икономист сум и од Бриџи.:wasntme::lol:

Преска ама сум се изнасмеала со Константин, му викам да си ги собере играчките расфрлаи по земјата а тој као пробува да стане од фотеља и ми вика, не можам, лепен сум.(facepalm):rofl:
    Арно рекле старите со деца не се сади краставици.:rofl::rofl:

Отидов, бара бандата без команда сладолед, било време за десерт.:lol:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Ane-Goki1, marama и 29 други им се допаѓа ова.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    cc8b70097682294943bec451695f7d31.jpg

На Ane-Goki1, kala21, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  14. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    2.869
    Добро утро.
    Денес е скапо да најдеш човек кој ќе седне со тебе ќе се напие чај.
    Анксиозноста не е случајна знајте

На Peco, Annath, evangelina.ina и 10 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.231
    Допаѓања:
    330.115
    Добро утро
    Петок е,ден за плата е
    Викендов е планиран за играње по дома,филмчиња и нешто ново за готвење.

Се фаќам себеси како се почесто НЕ се замарам со глупости и небитни луѓе.Ако порано знаев со денови да се грижам сега ич гајле не ми е.

Е така имајте убав ден

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Ane-Goki1, Viktorijaaa5 и 25 други им се допаѓа ова.
  16. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    7.488
    A moze nekoja starka jarka za sovetnicka. Raznovrsno da e. Ona kako sovet od mudri starci u rimsko.

На Annath, Emy867, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    7.488
    Lugje ima coveci ich.

На MilaP, LadyC, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.936
    Допаѓања:
    143.111
    Dobro utro.

Se raskostiv od rabota i od dete cuvanje. Se isporemetivme so maz mi i na kraj, a vo vrska so muabetov, slysnav deka sum se plesnala so nekoj za rabotnovo mesto. Da imav glup maz, da ne cekase so 5m bebe pred zgradava dodeka bev na intervju, da ne me gledase kako ucam so dete na cicka moze i ke poveruvase. Ama onie koi ne mozat, za onie koi mozat ke recat deka se izebale za da dobijat nesto.

Taka tetka mi i vikase na majka mi: samo kurvite se omazija, oti ona stara moma a majka mi so maz i 3 deca. Epa boli.

Takvo ni e opstestvoto. Ako te unapredat odma si se izebala so direktorot. Ama zena e... epa dobro so drug se izebala.

Julie eden sovet... iako znam deka znaes. Kukata na tvoe ime neka ti ja dadat tvoite. Plus pocni da rabotis kade bilo. Znaes deka socijalnoto deteto go dava na onoj koj ke mu obezbedi uslovi, a toa e dom i plata. Ne prasuvaat koj kogo vregal i tepal.

Za toa kolku e dobro da si advokat, pa uste i krivicar... i jad mislev ke brkam kriminalci se dodeka ne bev branitel so advokatot (jas sedev samo ali ipak...) kade branevme decko koj ja siluvase babicata onaa koja go donela na svet. I koga ona pokaza so prst kon nego i kaza sto i pravel a nie go branime. Mi se povrakase. Ama treba zeludnik za taa rabota.

Bebevo stana 3 pati. Jas sedam na rabota mi popravaat kompjuter i si visam so kafevo.... ete kako iam vreme da pisam.

Aaaa da... popatno nervozi oti moram da pazam i kaj sto ne moram pa kurshluzi.... ete Refka znae. Ama ke preziveeme...

Na drugarka soprugot ima rak... denovi se brojat. Pa si vikam sgto saka neka bide nie trojca da sme zivi i zdravi... se ke pomine.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Ane-Goki1, bittersweet и 28 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.768
    Добро утро

Утрово шок до шок.
    Незнам како четката за заби дошла во рацете на детево.Што да видам-во една рака четката за заби, во друга рака пуфкастата четка за пудра.Со четката за заби си риба по ламинатот, а со пуфкастата четка си мете:x
    Ахххх...отидов до тоалетот, немам резервна четка за заби|(|(.
    Ја зедов на Рефо да се измијам(facepalm)...па коа ме здогледа:^), ете ти мини распаљотка(wtf)..ма бидејќи останав без зборови за да вратам на ,,рафалот,, морав од архива да вадам р'чки:lol:

Петок е:dance::dance:

Ја поздравувам госпожата со црно капче и зелено сако:hai::hai:.Убаво склопена комбинација:!:

На molikaMk, Ane-Goki1, marama и 32 други им се допаѓа ова.
  20. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.130
    Допаѓања:
    7.488
    Samo ovde kradenjeto se narekuva dobro se snashol, lazenjeto e snaodlivost, nekulturata i gazolizenje se vika liderstvo, kolku poneobrazuvan tolku pogolema funkcija, kupuvanje diploma e obrazovanie, amdi barjam matematika e ekonomija, kradci na ulica a oponenti vo mislenje u zatvor. Toa e nashata prekrasna mk, za zal genetski defekt na humana populacija koja trpi i molci za da ne se zameri i koja si gi true decata so otpadoci za biznis i dishe kancer cestici demek od peckite na drva se.A jas nikogo ne poznavam na drva da se gree.

На kala21, Peco, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.