Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.343
    Допаѓања:
    278.695
    @Cuci81 што е бре тоа Алтан Ќутук да не е нешто за полесно заспивање во пеколново време

2. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    @WORRIED.BT ne sum zapoznaena so diagnozata na zenata, no mislam i treba strucna pomos , koja semejstvoto ne e obuceno da i ja dade. Najdobro, za nejze i vas e da ja smestite tamu kade sto moze da i pomognat.Znam deka mentalitetot e takov i ke predizvika golemi reakcii od bliskite, no toa ne treba da ve efektira. Izberete go najdobriot pat za zenata, toa e sega najvazno.
    @MacenceEna neznam ti kade si, no izgleda kaj mene e vo momentov idealno. Polni 16 stepeni. Uzivancija po kratki rakavi. Sonce pece sekogas pa duri i na -40.
    Deneska ja spusti mm plasticnata korpa so letni alista. Ja zaviriv glavata vnatre, nisto novo. Toa sto bilo pred 15 god uste e vnatre.(facepalm)
    Nekogas posakuvam da nosam na preramki (bez dzemperce), ama kratko trae. Sandali ne sum oblekla polni 13god. Kupiv edni lani za MK. ama nemav sansa da gi oblecam.Custvoto mi bese kako bosa na ulica da setam. Si gi oblekov mojte baletanki, katersezonki, koj vo zimo me toplat, a vo leto me luftiraat.:nod: Prakticno i eftino.:clap::lol:

На Annath, Val-Dim, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Алтан Ќутук = Златен Даб.
    Нема ефект од него. Никако да заспијам.
    Ќе треба нешто појако од ќутукот. Можеби некој буздоган.

На Annath, Bozica1980, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.854
    Допаѓања:
    101.612
    Не знам од која причина станувам злобна рано наутро?
    Од топлово или...ме фаќа пмс.
    Добро утро..

На Annath, mareane, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Добро утро девојчиња
    Веб на Бит пазар и цела сум среќна...
    Зеленчукот е ненормално ефтин..си испазарив за цела недела , фрижидерот ,,крцка,, од се и сешто.
    Иначе само на Битпазар има маслинки по 100-120 денари кило од тие јас што си ги сакам, всушност на сите им е приближно толку цената.
    Си купив и патлиџани за зимница , ги средив и ги смрзнав, сега ќе чекам да дојде време за зимници правење.Уживам во тоа и незнам уште што не правам и што немам дома.На лето за ефтини пари може да се изнаправи се па во зима си уживкаш и си ,,превраќаш,, тегли наопаку.
    Во недела готвам 2-3 ручека за да не арчам струи во тек на недела а и да не си омирисувам дома.
    Ке се измачам денес 2-3 часа, ама цела недела после си уживкам.
    На крај на ден си обезбедувам за себе 2 часа-лакирање, турпијање, мазнење, маски на коса, лице....тасмосуење таму каде што теба и ондаК то...

На Annath, mareane, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ден драги девојчиња,денес сум на јасли кај мама си дојде и дада од Немачка,радости сум цела,не сме се виделе една година и сега си ги полнам батериите.Сите ве поздравувам и ви посакувам убав ден:*

На Annath, mareane, Val-Dim и 9 други им се допаѓа ова.
  7. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добро ден жени и од мене

Ноќеска ич не сум спиена, ако се разбудам во текот на ноќта после амин заспивање, се мачев до сабајле. Може ме фаќа климакс, и притисок почна да ми се качува на два три пати, а цел живот патам од низок притисок. Кога ми текне мајка ми какви промени имаше со здравјето кога ја фати климакс, страв ме фаќа. :(

@bittersweet , снаа ти ја направила вистинската работа. Родителите може ќе се лутат некој период ама ќе попуштат. Крвта вода не бидува.
    tumblr_m57l2kz40G1qhbbs8o1_1280.jpg

Јас сум поборник секој да го прави она што го прави среќен. За многумина и јас сум несфатена, сум се откажала од многу нешта во животот што не ми правеле задоволство, а некој цел живот чека такви шанси и можности. Живот во Америка, напуштање на солидна работа заради детето и уште мал милион работи несфатливи дури и за моите родители, само што не изреагирале на таков начин. Неколку пати само мајка ми ми има речено " се надевам нема некогаш да се покаеш за твојата одлука". Не знам дали некогаш ќе се покајам за моите одлуки, нити ми е гаранција дека ако поинаку сум постапела немало да се покајам во животот. Би требало секој да го прави или работи она што го исполнува и прави среќен, а не она што ќе му донесе повеќе пари или подобар општествен статус.

Девојки, изгледа повеќето пазарите во Веро, којзнае колку пати сме се разминале. Од сега на пазарење во Веро со видливи знаци на распознавање:rofl:

Последна измена: 26 јули 2015
    На Dreams11, Annath, Mrs.Bass и 13 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.628
    Допаѓања:
    152.617
    Не сме ни сврсни колку ни значат малите нешта се додека не ги изгубиме...
    синока драма кај нас цела,ама буквално цела нок старата лелекаше и викаше...не сме легнале ич...се јавив во брза помош да дојдат да и дадат некој седатив екстра,ме одбија со објаснуванје дека терапијата што ја прима е доволна за да ја смири...утре ке бараме кај матичната упат за на психијатрија,оти ко што тргнало ние пред неа ке завшиме таму...

уплав имам од секој шум и звук....оф боже дали има крај ова....ми се чини остарев десет години во оваа една недела

На Esmeralda-MD, anel, DVAANGELA и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Еј немој до толку. Знам како е и јас последниве месеци имам проблем со мајка ми.
    Мислам дека јас завршив на психијатар поради неа.:(
    Сепак сталожено те разбирам потполно, стари луѓе и себични плус, ама да ги фрлиме не можеме.................:x

На Annath, DVAANGELA и Petar80 им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.628
    Допаѓања:
    152.617
    Не знаеш како е верувај
    Ништо не знае ,ни каде е ,ни кои сме....само кука и се дере...дупла доза седатив и дадовме и пакне престана цела ноќ...еве и сега повторно

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Побарајте морфиум друго чаре нема..............:(

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.628
    Допаѓања:
    152.617
    Се тоа утре....бевме и во ургентно ни рекоа мора сооодветен др.да препише терапија

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Повикај ги од геријатрија, домашна посета.

На DVAANGELA и Abrakadabra им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Не викајте геријатрија...ќе Ве соберат и Вас
    плус ...незнам дали сте размислиле, ама многу е опасно кога минуваат по улица оние ,,старооо купујем староооуууууу,,...ќе Ве продаде некој ич не Ви се мисли.
    Трајте таму ај...

На mareane, anel, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Нели шпараџии бевте, а во веро купувате?

@referentka што ти значи последниов пост?

На Annath, Bozica1980, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  16. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    :DZdravo drustvo I od mene, Samo da ve pozdravam I da vi posakam ubavo nedelno popladne, bez nervozi I poveke raspolozeni prestojnava nedela sto ni ide :hai:

На Annath, Esmeralda-MD, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Убав неделен ден и од мене среќен именден на сите Ангелии, ангел итн. Колешке за геријатрија и старо купујем не сме се уште инаку може размена нешто 40 годишно за две по 20 или двајца хаха. Ма не се давамебре

На Annath, referentka и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  18. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.048
    Здраво девојки :f:
    Денес акривни и оние што обично во недела ги нема :party:... Браво жени... Рано ручеците сте ги направиле и со муабети сте фатиле :clap: ... А, тука е и дечкото што редовно не дружи... Се јави од дома :clap:, а таман помислив дека му е забрането :D...

kad-ti-zena-sve-zabrani.jpg

Па, се знае по што ке се препознаеме - нешто наопаку ке облечеме... Ем ке се препознаеме една со друга, ем нема да не урочат 8)... Нели многу убави сме сите од темава де :D...
    Имајте убаво попладне :f:

На Annath, galapce, Esmeralda-MD и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Не сака никој да превземе одговорност, па така велат 'соодветна терапија' , тинтири - минтири.
    Посебно ако е стара жена.. Колку години има ?

На Annath и Petar80 им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Скришим не скришум ве поздравив, а за во Веро ставете по еден пердуф во коса или китка на уво за да се распознавате па и јас може ќе препознаам некоја па машко сум де но нема да ве урочам

На Annath, Val-Dim, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.