Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Ах жени, оти ма @bittersweet , невесто, и така ме јаде ПМС ли е што ли е...

Вчера еден дедо во оној домот, јас како поминав само да земам млеко за со чајот, во кој ќе ја давев свекрвата, тој ме докачи за рака. Каде е кучето? - Еве го онаму, гледај, таму кај свекрва ми. Ме прашал илјада пати како се вика кучето, како се викам јас, ми кажал дека бил војник, и пак истиот муабет, само што реков ај јас ќе одам да не истине чајот додека стигнам до таа маса, ми вика молам те не оди далеку, молам те не оди. Како ми ја стисна дланката мислам дека ми ја срони, додека го убедив дека пак ќе поминам да го видам и се намолив да ме пушти.
    Така синоќа ми е тешко не можам од глава да го извадам. Се тешам дека и да е посетуван од неговите не се сеќава, па се убедувам дека е посетуван, па си ставам ментална белешка нареден пат да разгледам во книгата на гости дали некој доаѓа за него. Тибам болеста скапана.

А ваму. Не знам каков инает тера овој пат. И пари му пратив пред недела дена, ама изгледа пак не угодив. Малку ќе се. Јас звони тој не крева, јас уклучи на скајп, тој вклучен и веднаш гаси. Таман тргне човек од мртва точка и воспостави некаков возрасен однос, оп егото ли е инаетот ли е, не знам, ама нешто не му дава да биде човек. Мислиш стар човек кој веќе му иде ред и за натаму полека, ќе научил до сега некои работи. Ако има некој батка што удара шамари за пари дајте ми бројче, оти друго не знам.

Додека зборев за млеко, сум заборавила еве за дома да си купам, а чај ми се пие, да се удавам во него. Кој нема во главата...

На do-re-mi, MacenceEna, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Kako nea sekakvi umovi,ima i toa kako.Kopaat IP adresi i se sto mozat danajdat,a adminite ne prezemaat nisto.
    Ne mi cudat admibite tuku mozokot na drugite koi imaat potreba da kopaat..
    Vikaat,gavolot nemal rabota si e.al decata.
    Referentke,ako nekoj pisuva vo tvoe ima znci vleguva,treto nema.

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.854
    Допаѓања:
    101.612
    11222543_1645284389088784_6654954003150413211_o.jpg
    е така е...

На SnowQueen17, Adi888, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Значи тапа сте. Јас завршив со точакот. Сега ќе се тушнам и во кревет! Утре на пат ќе одам. Кој ќе станува сабајле :(

5. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Сите спиете? (hollest)

6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.343
    Допаѓања:
    278.693
    Море какво спиење не верувам некој во ова жештиниве да е дома сите рашетани се изгледа Сега им завидувам на тие што имаат куќи со дворови може цела вечер таму да си уживаат.

На kukla21 и Cuci81 им се допаѓа ова.
  7. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    Денес за прв пат гласав на анкетава. Веќе сум 30-35 :D Малку чудно ми дојде бројкава напрд, ама ако не се жалам. Убаво си ги поминав досегашните 29 години , сега со нови сили во нови походи. Маж ми ме зеза веќе сум му била старка, ама па јас убаво му викам - каква сум, таква сум, негова сум си, ќе ме трпи ]:)
    DSCN5983.JPG Еве и торта да ве почестам, не дека јас ја правев, ама стварно ептен ми се погоди :party:

На do-re-mi, ozbilnazena, MacenceEna и 20 други им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Sreken rodenden @artemidis :*:
    Da si ni ziva i zdrava i dobre ni dojde oficijalno vo nasevo raznovrsto drustvence.
    Ne ima sekakvi,:dance: vakvi :ninja: vakvi (poolparty) vakvi(hollest) :l: vakvi :angel: vakvi:devil: ma sekakvi :drunk:

Tarzan spie,bebus spie,jas vo sredina.Edniot zabrisssi,drugiot pokrij.Vidov ne vidov pustiv klima.Ubavo razladuva i odma tise prispiva ama za maloto celo vreme mi e strav da ne se otkrie.
    Deneska skoro site obroci na pola gi jadese.:(
    Pisav tamu vo temata,neznam dali da pocnam veke so cajcinja i sok od jabolko.I toa sto go jade po pola saat se molime.
    Prosetavme i deneska malku i mi se cini namestto da go razladam ise tolku poveke zavruva.Nadvor e potoplo od doma.

Dobra vo nok na site i ubav miren son.Da se razbudite site odmoreni i ne ispoteni.

На Esmeralda-MD, danichap, Cuci81 и 10 други им се допаѓа ова.
  9. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    @artemidis нека ти биде среќен роденденот!
    Еве тортата од тебе а пијалоче ќе почестам јас :inlove: :d: :beer: :coffee:
    Кој што сака тоа нека бира ^_^
    Туку гледам дека сте зборувале за свекрвите и тоа без министерот за односи снаа-свекрва :drunk: :smoke: :!: :envy:
    Поарно што не сум била присутна, ќе ја преполнев темата :rofl:
    Цела недела ја поминав на плажа. Грбот и рамената ми се катастрофа:x
    Како на скара да сум се печела :nod:
    Заврши мојот одмор. Денес почнав на работа.
    Никако не ми се погодува, ако сум на работа сакам да не одам а ако сум дома, досадно ми е :wasntme:
    Девојки, добра ноќ на сите:hai:
    Имајте мирни сништа |-)

На do-re-mi, bittersweet, MacenceEna и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.047
    Здраво девојки :f:
    Е, одма да се пожалам - страшно тежок ден имав!!! Очите цел ден се трудев отворени да ги држам... Толку многу да ми се спие, оддамна не ми се случило!!! И забележав тоа ми се случува секогаш во понеделник... Значи, за викенд толку многу се изморувам, што помислувам дека не го заслужувам... Ма, не знам да си ставам кочници и малку да искулирам... Само Форумов и темава ме релаксираат, а во остатокот од времето се нешто работам, се нешто средувам, се некаде одам... Дури и со читањето книги во последниве недели сум успорила (facepalm)... Жена (facepalm), да не знае сама на себе да си даде одмор :@...
    Ама, кај и да е, штом ова го пишав :tmi:, веќе сум почнала со „опаметувањето“ :D...
    Ете, си се пожалив... Знам дека само Вие ме разбирате :hug:...

@mareane за дворчето... Во право си дека предноста на живеењето во куќа е дворот... Еве, вечерва синко први, собран со друштво во дворче, си оладија со водичка, си пијат кафенце и пивце и толку убаво се зезаат и смеат што посакав да се симнам и да ги дружам... Ама си реков - седи си, старка си ти за нивно друштво, ке им ја расипеш забавата... Па, така си останав на тераса со мм... И терасата не е лоша, за тие што немаат дворче!!!

@artemidis среќен роденден мила и добредојде во нашето друштво :party:...
    Точно напиша @galapce не има секакви :D, но верувај, одбрани сме од сите видови најдобрите 8)...
    (y) Хахаха... гледам и ти не си многу поразлична од нас :clap:...

Добра ноќ девојки... Имајте убави сни...

koje-zene-kako-spavaju.jpg

Дали и Вие како мене, по цела ноќ се вртите по креветот? :D

На Mrs.Bass, MacenceEna, Esmeralda-MD и 16 други им се допаѓа ова.
  11. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ne mu beri gajle, nisto ne mu e , samo mu e zesko.

На Esmeralda-MD, mareane и galapce им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobar jutar....
    Cekaj cekaj nekoja po domakinka da se potpise prva pa da pisam,ama ve nemaaa..
    Sinko e ranobuden,i bara da si igra,bozem na rabota ke odime..:)
    Pievme malku mlakce,pa izlegovme na terasa bozemski tuka da se dojademe,ama tuka mu se raduvame na lusterot,pilinjata sto crcorat,pa na stipkite za alista,na se..
    Utrinsko kafe so bebuas,nezamenlivo :inlove: ama koga i miren i kejfen..
    Jas nemam ve pocasteno virtuelno kafe ama ke se cuvam za vo zivo..
    Ubav den da imate lepotici...nie se cuvstvuvame kako da sme na more na nekoja terasa..

На toogood, sesilija, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Добро утро девојчиња.
    Станата сум ехехеее, ама обврски ме навјасаа.
    За @Val-Dim ...сама ако не си дадеш време, НИКОЈ нема да ти даде.

До пред една година имав ,,купечки,, нокти...и нели ќе си отидеш еднаш и средена после две недели.Ама да видите чудо, ми недостигаше она -ацетон,лак, турпија, па некое кремче за ноктии....т.е. ми недостигаа оние саат време кога сите ќе легнат а јас пред ТВ со ,,сетчето,, за нокти се лакирам.
    Така, еден ден кога еден нокт ми се скрши, на сила ги извадов и останатит девет (Страшо Пинџур не ми беше рамен кога ги корнев ноктите) и сега фино лепо си имам мои нокти и си имам СВОЕ време...си варам поретко кафенце, климата на 22, на ТВ пуштено нешто ,,лајт,, да не ме замара и се тинтрам колку ми душа сака.
    @galapce и јас уживам во истото што и ти...мир, тишина и кафица и до мене чучи мојот лаксилиум...
    Денес нема да ставам кафе, оти НЕМАМ....последните две лажици утрово ги испивме...
    Ај турете за мене едно одам по цигарите.

П.С. @artemidis среќен роденден и добредошла во нашето друштво

На sesilija, bittersweet, MacenceEna и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    [​IMG] за дамите од мене [​IMG] и за сите останати кој немаат пиено кафенце. Повелајте на кафица муабет, трачарење, гњавење и по некое ситно лактање.
    ДОБРО УТРО МАКЕДОНИОО (македонки македонци и македончиња)

На SnowQueen17, toogood, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Браво бе @Petar80 ...
    Јас еве да Ви признаам, никогаш не сум доручковала во кревет.
    Многу ми е некако...глупо...неможам на чаршавите што спијам да јадам, плус мене не ми се јаде одма од сон станата.Ама имам пријателка која од Икеа од Грција си купи столче за доручек во кревет и ја немам прашано дали го употербува...за мене излишно е столчето ако нема кој да ми припреми и донесе во креветот...не е работа јас да станам да рмбам по дома да пржам лепчиња па опчурена на зејтин да се вратам во кревет да јадам:rofl::rofl:
    Јас сум ти класика-старовремска !

Да се надоплнам...тие столчињата за доручек во кревет ме асоцираат на болница и на немоќни луѓе...
    Море како сум моќнааааа посебно наутро !!

Последна измена: 28 јули 2015
    На Mrs.Bass, lunicka, MacenceEna и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.208
    Добро утро друштво, и јас се јавувам на рапорт!
    Наспана сум, да... мене не ми е жешко, изрод сум јас... двајцава мои мажи се туфкаат дека им е жешко, јас уживам 8)
    @referentka за профилот - да не не ти се убаво ископирани мислењата, т.е некој да не те цитирал кога се реплицирала на нечие мислење, па не се покажал цитатот убаво и изгледа дека ти си го напишала мислењето? Мене тоа ми се случуваше порано, се вадев од памет како јас сум го напишала ова, а не мислам така... ама после сфатив. А ако не е така, тогаш дефинитивно можеби некој си пишува од твојот профил.
    Инаку, и јас не сум за појадок во кревет... после на трошки да спијам? Како па да не... башка не чинело на трошки да спиеш, а да ме отепаш, не знам зошто :shake:

@bittersweet навистина е жалосно кога титулата е поважна од среќата на сопствените деца... ама како што кажав, ќе си легнат на брашното, само да не е предоцна. Башка која пара се заработува од слаткарство, ехеееј... ако им дошло на старците до парите и тука во Македонија слаткарите повеќе заработуваат од докторите :tmi: истото и за родителите на татко ти - лошо е што гледаат нив да им е погодено - ама токму затоа и татко ти е поинаков од нив - од личен пример сфатил дека нема ништо поважно од среќата на семејството ;)

Убав ден на сите! :D

На Mrs.Bass, sesilija, JuLleE и 14 други им се допаѓа ова.
  17. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Не сум доручкувала ама кафе сум пиела во кревет. И тоа таква неизмиена, без тие утрински марифети, ама да не му кршам атер на мм. Се измачил да ми донесе кафе во кревет , ќе стиснам некоја минута, да не го разочарам:D

Добро утро и од мене

Јас уште можам да редактирам:D
    @artemidis , среќен роденден, се најубаво!!!:^::d::f:

Последна измена: 28 јули 2015
    На do-re-mi, Mrs.Bass, sesilija и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Добро утро дами !

Гледам кафе послужено ✔
    Доручек у кревет такоѓе ✔

Јас тогаш, како што е ред, да ве освежам малку

all-day-drinks.jpg minuman-sehat.jpg

Ви посакувам убав и релаксирачки ден !

На Mrs.Bass, sesilija, Bozica1980 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Јас само да ве поздравам. Да не се секирате будна сум од рано рано. Само немав ништо паметно да ви кажам.
    А како гласи народната: Утрото е помудро од ноќта.
    Тешко мене којзнае што глупости ќе произлезат од мене до вечер.
    Затоа држете се, ќе биде интересно.

@artemidis добредојде.

На Mrs.Bass, sesilija, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.208
    Леле колку сум заборавенаааааа :$
    @artemidis среќен нека ти е роденденот, да ти се множат! И добре дојде во темава, се надевам почесто ќе не дружиш :D

На artemidis му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.