Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.516
    Скржава:?:
    Зависи за кои работи.
    За некои ич не сум, ама па за некои денар од џеб не ми се дава:x
    А за моите и последниит денар го давам, само за нив не сум скржава во ниеден поглед, за било што..
    А и јас сум како Лилит.. за поклони за тие 5-6 души што ми значат ич не сум скржава. Денес е роденден на пријател, во сабота ќе се журкаме ама уште од сега знам што ќе му купам..ако најдам:!:
    Ако не од Дојчланд во март а сега некој прикладен поклон..

За се останато, богами скржава сум, со мака сум ги заработила парите:envy:

Кога сме кај мака..
    @referentka и сите останати мака што пиете, по колку грама на ден? Од таа во прав..
    Капсулите не се ефикасни баш а:?:
    Си купив 2 ашваганди пред малку, ги терав специјално за мене да застанат кај што не смеат. Кога ме прашаа зошто - им викам, одам да си купам од дрогата:rofl: малку чудно ме загледаа:emo::lol:

На bittersweet, Sesil, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    За убаво да се трошат и до крајов на годинава и за породилно да поднесеш дај Боже! :*

На Petar80, simonka93, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас исто внимавам што купувам за подарок. Во последно време гледам кој како мене, така јас. Не мислам во вредност туку во внимание.
    @Dust јас пијам 2х500мг.

На Lejla8, Annath, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Прашке, јас на сите, ама веќе се трудам да се поправам. Порано еее не ќе мериме си викав, ама како стареам битен ми е реципроцитетот. Дадов по уште една фора на секого и гледам дека е хронично кај некого, епа толку беше.
    А има такви со високи критериуми и очекувања, а за возврат... Па и ќе го кренат носот.
    Ах си реков, јас сум крива што сум ве научила. За себе нешто нема да купам, за нив да, и така... епа нема веќе лутеле или не. Јас дубам на трепавици да те изненадам, погодам, а ти така? Толку битен и важен си? Епа извини.
    Ова ми е надоврзано на постот од сдк вчера, како и тоа со лепчињата на трпеза.

На Petar80, kravce, PUPICA и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.516
    @Lilit
    И јас порано така правев..
    Се притресував за поклони и глупости се додека пред околу 3год девојката на типов денес што слави роденден не ме подбра убаво..
    И викам ај викендов да одам да купам подароци за Ристана и Трпана роденден им е следнава недела... и цел град го свртевме а јас на се маана најдов.. евтино, глупаво, бескорисно, не знам што..
    И на крај и се смачи и неа и ми вика ..добро ма ти здрава си? Сакаш да фрлаш пари за петкана трпана, а тие за тебе со прст не мрднале ниту помислиле што да ти купат! Размисли што си добила последниве 5год од нив а а ?
    Па кога помислив, се некои миризливи свеќи(што 99% ги мразам а тие знаат хаха), купки и глупости...си реков - како вие мене така и јас вас..
    Па почнав со мутави поклони да им одам..онака успат купени хаха
    Ниту се смени односот, ниту ги подобрија поклоните..:rofl:
    Е сега гајле ми е:D
    А јас колку можам да разгалам со поклони, ситни и крупни некого, ретко кој околу мене може. Од странство кај и да сум одела, сум купувала по нешто за сите, па куферот оди затвори го..
    Е сега нееее... никако!

На Ane-Goki1, bittersweet, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.312
    Допаѓања:
    92.147
    Незнам дали сум скржава или станав права домаќинка во штедење :D Мислам дека е второто:tmi:
    Гледам да купам онаа што навистина ми треба и имам потреба.Гледам,мислам,анализи во глава праам дали навистина ми треба, порано исти работи трупев по незнам колку пати.
    Посебно многу трошев на бижутерија,ташни,марами,шминки а сега ги носам тие кои што сум ги купила пред 2-3 години и останале неотпакувани.

За поклони кога купувам и спремам ептен се радувам и тоа е само за неколку мили луѓе.Во таков момент спремна сум цела заштеда да ја дадам за некој друг да усреќам:lol:
    Сега треба да купувам подароци за роденден за девојчињата шо сум им кума,од што се паметни и скромни ќе им одберам нешто што знам дека сакаат. За нив кога купувам се радувам исто како тие што се радуваат кога го добиваат подарокот :inlove:

На Ane-Goki1, bittersweet, Val-Dim и 14 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @Dust po dve kafeni lazici dnevno.

Trosam koga ima.Ama prvo se da e podmireno i zadolzitelno pari na strana.Ostanatoto garderoba,igracki,kafani,igroteki..vikendi,odmori..
    Za sebe sum najskrzava,ne si priustuvam se..toa mi e krivo.Ne sum strvna pa da sakam nesto posebno,ama znam i da si recam-nemora od 500,moze i od 150.
    Za pokloni,koj kako mene,taka i jas nemu.
    Ne se prenemagam so pokloni i kupuvam prakticno.Pari nedavam.
    Porano se odese sekade po rodendeni i slavi pa se mislis sto da odneses.Sega krugot e tesen i znaes tocno sto da kupis nekomu.

На Ane-Goki1, bittersweet, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  8. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Не сум скржава нит за мене, нит за моите и него. За сите други жал ми е да потрошам затоа што не мислам дека некој заслужува.
    Тоа е мојот мал круг за кој не ми е жал да трошам пари, време и енергија.

На Sesil, mareane, Petar80 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.406
    Не сум скржава,си дозволувам разно разни посититни и покрупни работи,со еден збор што ке му се засвига на окото тоа си купувам.

Ама така е затоа што моменталната ситуација тоа ми го дозволува.Да е поинаку да треба семејство да гледам со мојата плата сигурно нема да е исто.

На Ane-Goki1, bittersweet, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    16237250_1544806962201398_662425640_n.png девојки совет како да го искомбинирам фустанов,штикли,фризура.шминка???п.с сликата е од бутикот од кај го купив,незнам дали смеам да ја објавам(facepalm)

На MilaP, Bozica1980, duffi и 2 други им се допаѓа ова.
  11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    Црни салонки, собрана коса и црвен кармин.

На Annath, mareane, referentka и 7 други им се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.894
    Допаѓања:
    183.150
    најдив мониЧе во темата кај филмовите е и означена си на него изгледај го

На joy1 и Lejla8 им се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Тој со Кардашиан го имам гледано од дамна.

На Lejla8 и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.894
    Допаѓања:
    183.150
    можеш црна или жар црвена салонка зависи што имаш косата зависи коа должина е али убаво ке стое виткана и фаната али лабаво ама објаснав лелелеел со слика ке ти покажам

На MilaP, Lejla8 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @ALISA0000 собрана коса не ми стои,сакам лабаво виткана,можи од една страна некако собрана и да, размислував за црвена штикла,само мислев да не ја претерам и секако ЦРВЕН кармин:D
    фала девојки... @marama

На Annath, mareane, simonka93 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.406
    Ако шминката на очите е минимална тогаш црвен кармин би бил ок

На Annath, Petar80, MilaP и 2 други им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.894
    Допаѓања:
    183.150
    не јас мислам и црвена салонка дека убаво ке изгледа
    косата можеш со широко конусно фигаро да ја извиткаш фани го само делот кај шишките дали нагоре настрана и терај убав помин кај и да одиш

На Annath, joy1 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Моник честитки,и за брзо уште честитања да има.За трошење на себе слабо,најголема стипса сум тогаш,се си наоѓам изговор немора сега ,ке почека,или поевтино ке земам,но кога се работи за друѓи пуштам рака,порано за каде и да треба,смислено убаво,скапичко,не ми возвракале воопшто,или како ради реда да поминат.Па изгледа умот ми дојде,сепак кај драги луѓе,кои си ги сакам и ценам,не вагам,од срце трошам.И да напоменам,кога на себе ке потрошам,пишман сум,како некни,цела год се токмев за рамки за наочари,ѓи купив на попуст,па ми е криво што потрошив(facepalm)

На Ane-Goki1, Annath, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.750
    Не сум скржава,ама немам доволно пари да купам се што ми треба.Мислам секого во животов сум испочитувала како треба,колку сум имала сум купувала и давала.Некогаш дури сум останувала по цела недела па и десетина дена без денар,а сум носела подароци за матури,родендени,како што треба...

Сега некако поминаа тие еуфории,јас си мислам што се занесувам.Колку и да негираме дека не сакаме да ни се возврати внимание кога ќе видиш како другите се поставуваат и како враќаат со подароци,губиш интерес.Единствено сега со задоволство купувам на домашниве и тоа многу сакам кога купам без повод иако родендени никогаш не сум одминала, со подарок и торта.

Сакам лабаво да шетам и што ми фати око да купам.Признавам во последно време гледам на себе да си угодам ,зашто 10 години бев на маргините на купувањето,мислам сите да се намират па за мене ако остане нешто.Не се расфрлам со купување ,не купувам скапи работи така нешто ситно.Ама ми ја полни душава.
    Вака кога гледам дека на мене гледам да купам повеќе,се прашувам дали сум добра мајка?Можеби треба таква тема да отворам.[​IMG]
    Ова ми излезе на фб да го споделам за вчерашниот ден...
    16711590_1401199253286568_6482648069987391784_n.jpg

На Annath, bittersweet, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Кругот на пријатели/другари се повеќе ни се стеснува во последно време, па одам само кај луѓе кои ми значат.
    На нив не штедам , сакам да ги израдувам.

За мене исто. Си ги пуштам нозете колку ми е џергата. Двајца сме , не зависиме од никој , си го пружаме секое задоволство кое ќе ни текне. Се во зависност на финансиите нели.

На Ane-Goki1, Annath, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.