Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.638
    Добра вечер лепотици!

Стандард атмосфера кај мене, кафе голем шол и лаптоп па крадам и вас да ве читам.
    За мене и моите дома кога имам не штедам воопшто. Кога имам сопствени примања се разгалувам колку што можам повеќе, кога немам си ги собирам нозете колку ми е долга чергата.

Суровоста на денешното живеење, сите тие болести на модерното време кои атакуваат и младо и старо ме плашат премногу. Затоа како минува време и како сето тоа се повеќе ме удира во лице, се повеќе се опуштам кога можам. Нешто и да сум се стиснала да не го земам а сум можела, па кога излезам на улица и видам некролог од 35, 40 годишни кои заминале засекогаш, одма се предомислувам и си ја задоволувам и најмалата потреба која ми се појавила, колку и да е истата занемарлива.
    Животот така знае да те стресе кога ќе ти дојде редот (а на сите кога тогаш ни доаѓа), па јас одлучив да уживам и да не штедам за мој ќеиф. Плус сеуште немам фамилија, па се што заработувам моментално е само за мене, а и секогаш имам пари на страна.

За другите штедам на поклони и не ми е срам да го признаам тоа. Поточно не штедам, туку тражам реципроцитет. Сакале ние да признаеме или не, поклонот на човек во одредена мера ни покажува и колку тој самиот не цени, па ако некоја не може еден кармин да ми поклони за роденеден, не можам и јас.
    Или ми се јавува само кога ме кани на роденден на детето... Ќе носам поклон од 200ден да, и не оти немам, туку оти толку заслужиле.
    И не делам роднина или другарка. Ако ми дава, давам небитно што ми е. Ако не, може да ми биде и сестра, ама како заслужила, така ќе постапувам.

Последна измена: 15 февруари 2017
    На Ane-Goki1, Annath, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Не сум скржава кон себе,си пружам во рамките на моите можности.Кога станува збор за блиските,па ич не сум,тогаш може и од себе да скратам само за нив или нивните потреби или каприци да има(тука зборам за децата и нивните желби,ама само ако се со усул).

Кажи @Bozica1980 што виде?Што му ја мислиш толку.:D

На Ane-Goki1, Annath, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Божа не испрашува нас, а она ништо не ни кажува.:P

На Annath, mareane, Barbie20 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    лелееее скоро 21е.
    Јас сум папсана.

Едниот учи лекции, другиот чита.
    Кујна лом, машина за алишта полна.Машина за садови ,полна.
    Манџа чека ефтина струја...за да не ја јаде никој после школо :P.

И после женски права,рамноправност.
    АБЕ КАФЕ МИ СЕ ПИЕ У ГРЧКА И ШОПИНГ МИ СЕ ПРАВИ.......

!!!!!!

На ph.orhideja, Annath, referentka и 16 други им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Скржлава не сум кон себе,тоа што го сакам го имам,а тоа што знам дека не можам да го имам не го ни сакам :D
    За поклони кон возрасни како тие мене,така и јас нив а децата ми се слабост,на нив не стедам никогаш.

Ете за син ми,тргнавме по пластелин ама кај знаеме ние само со едно да се задоволиме :?:
    16730142_1111940688916843_4055177342791225879_n.jpg

На Ane-Goki1, ph.orhideja, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.285
    Божа не видела ништо конкретно ама така се чувствувам дека сум скржава. Коментирав денес со пријател и викам ааа не скапо е тоа и ме искараа дека сум стисната. Ете и картите за Џибони, можам да си дозволам 2*1000ка ама не купувам.
    Можеби дека и сум немала па сега кога имам ми е страв да трошам без осет, знам да му замерам на мм кога купува не дека претерува, до мене ќе да е.

На ph.orhideja, Annath, referentka и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.638
    Сите сме немале некогаш Бошке. Нека тоа не ти биде препрека кога имаш да не уживаш. Има и такви и такви периоди во животот, некогаш со помалку, некогаш со повеќе. Кога си во период на имање повеќе, користи го тоа. Во најубавите години си, ако можеш приушти си тоа што ќе го посакаш. Времето не се враќа, пари ќе се спечалат
    Детето ти е уште мало, имаш време кога она ќе потпорасне и кога ќе и се зголемат барањата, ти да стискаш и да се лишуваш од некои работи.

На Ane-Goki1, Annath, referentka и 11 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.414
    IMG_2778.JPG

Мм правеше лижавки :)

Последна измена: 15 февруари 2017
    На Glasna, Ane-Goki1, manja666 и 28 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Пoрaнo пoинaку гледaв нa пoдaрoците. Свеснo или несвеснo сум прaвелa некoи пресметки вo глaвa кoј кoлку имa oтприликa, пoмнoженo сo близинa и пoчитувaње кoе јaс сум сметaлa декa гo имaме, пa штo јaс сум oднелa пoследнo...и ми излегувaлa некoјa претстaвa зa тoa штo и кoлку oтприликa би требaлo дa дoбијaм/дaдaм. Пa стaнaa пoдaрoците кaкo зaдoлжителнa тaрифa oд кoјa aкo oтскoкнеш некoј ќе се нaјде нaвреден или премнoгу зaдoлжен зa свoј џеб, oти нели требa дa врaти сooдветнo. Сегa веќе не зaгледувaм, ниту премнoгу мислaм нa кoј штo. Дaвaм скрoмнo, универзaлнo, прaктичнo, еднoстaвнo.
    Ми текнувa нa кoментaрите oд некoлку блиски зa свaдбaтa -ќе ви дaдеме пaри aмa немoјте зa глупoсти дa ги пoтрoшите, купете нештo зa дoмa, дa стoи, дa се знaе декa е oд нaс. Oк, немa прoблем, ќе купaм сликa, ќе јa зaкaчaм нa удaрен ѕид, и нa сите ќе збoрaм кaкo oд вaс ни е сликaтa, бaшкa штo пoстoјaнo ќе јa гледaме пa спoменoт нa вaс ќе лебди низ нaшетo секoјдневие |( Дa се знaе, печaт oд вaс дa имa нaшиoт дoм, бaш тaкoв oчигледен. Oти aкo си ги плaтaм сo тие пaри зaoстaнaтите сметки oд вoдa и ѓубрaринa зa нивaтa, немa дa сте тoлку пoсебни. Свaштa.

На Ane-Goki1, ph.orhideja, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.717
    Добра вечер.
    Скржава ќе речам сум за себе само. Секогаш гледам најефтиното да го купам. За мали пак толку непотребни работи се купија :x здравје за второ, трето валда ќе се најдат.
    За поклони, кој колку мене,толку и јас нему. Заради тоа често се карам со мм, тој не гледа така, ама ќе го прекројам ]:)

На Ane-Goki1, ph.orhideja, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    1800 за поправка на телефон!!
    Ќе одам без телефон ама толку не давам! :!:

Нервозна сум цел ден, стомак ме боли, ми се јаде нешто кисело или благце а варам шпагети :^)

Грло ме гребе, цел ден шприцам ангал се отрув више.

Ова ноќ, није мој дан

Отидов јас :hai:

На Jas!, Lejla8, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Добро вечер :hai:
    Кога ќе тргнеш негде со некоја анксиозност, нервоза, цел ден ќе се препотуваш и на крај ќе биде работата за 2мин. А некогаш ете, колку и да си тргнал со добро, мора да се зезне работата :headbang: На раб сум помеѓу сакам да се закопам во 50ќебиња и да се разбудам во мај и хахахах све е добро, ај ќе се среди. Нешто денес не сум во арните, колку глупости ми се случија, духов уште не се крши :| Ваква дрога не се купува, ова организмов сам ја ствара :muscle:

Јас за трошење сум те ваму те таму. Некогаш ептен сакам да си се почастам и можам да дадам еден куп пари за нешто што ми фатило око. Некогаш ни 100 денари не ми се даваат. Мислам дека трошам повеќе пари на креми и пилинзи и чуда отколку за гардероба. А сакам да трошам пари на патувања. За тоа ги чувам (hollest)

За подароци за блиски луѓе, сакам да ги израдувам луѓето што ги сакам и секогаш се трудам внимателно да одберам. Треба да спремам подарок за крајот на месецов. (poolparty)
    Ми се смачи од слушање политика |-)

На Ane-Goki1, manja666, ph.orhideja и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.517
    Јас 15.300 дадов :rofl::rofl::rofl:

Напиј се чајче од нане ...

На Ane-Goki1, Annath, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    15.000 :o
    Даст добра си мила? :lol:

На Annath, mareane, PUPICA и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.517
    Не сум. Срце ме боли.. :D
    Плочата на S7edge во Мобико кошта 15.300 :(

На Annath, mareane, PUPICA и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.638
    Кога ги спомнавте телефоните, единствено за што сум скржава, а се однесува на мене е тоа. Технологија. Не ме пали, никогаш не ме палела и интересирала и крај.

Јас ете 200 евра ќе ги потрошам на гардероба и нема да ми биде мака ако ми се одвишок, нели. Ама за телефон да ги дадам, ќе си умрам:D.

Баш периодов чачкам за телефони, гледам нешто поарно, а поефтино и пак 10.000 секако треба да дадам:bug:. Како ли ќе преживеам, ни сама не знам:rofl:.

На Ane-Goki1, manja666, ph.orhideja и 17 други им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.894
    Допаѓања:
    183.150
    чадореке оди во аптека побарај нишадор тоа ти е натриум хлорид се става дирекно на крајник до три пати дневно и за два дена си нова
    ова и од доктор е одобрено и препорачано јас и на децата му ставам па ни антибиотик ни ништо

На Annath, Jas!, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Ја никогаш не би дала толку пари за телефон ма и златен да е :lol:
    Си имав Алкател Ц5 душа му вадев, ама ете а се ми е внатре зачувано ;(

На Annath, mareane, kravce и 4 други им се допаѓа ова.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    На гардероба ја трошев цела плата додека не се омажив,шо убо ми беше:DСега имам други планови и неможам толку да се опуштам.
    За поклони давам од срце колку можам и неможам.Ако треба од мене ќе скратам за да подарам.
    И јас за тел.не давам пари.Да знаете што моб.имам:tmi:

На ph.orhideja, Annath, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.517
    Јас Чадорке секогаш се задоволував со средна класа телефони, до кај 20.000
    Само во Сад кога бев земав ајфон (униформа е таму, нели) ама па ги замразев некако и брзо се откачив од него..
    Е сега имав Ј5, Ј7 и се тука се врткав..
    Арно ама ми пукна филмот пред некое време..
    Седевме на кафе и сите главите во тел...
    Па една со Ајфонот се дуваше како балонче а работи за 10050 ден.. од каде ајфон не прашувам..
    И си седам онака, се дружев со врапчињата, кога решив да купам S7 edge...
    Па си реков, кога некои кокошки можат со 10к плата, можам и јас со 10 пати повеќе|(

И нели ...
    Јас го купив и од жал што завршил кај мене, мораше да се расипе

Преценет е секако..
    Ама па ептен за срце ми прирасна, добро телефонче е, топ камера, не кочи и најважно од се не е пластика.. Јас не можам да го прежалам HTC desire HD најубавото телефонче во живот што сум го имала, метал, дури и од самсунгов повеќе го сакам...Ама морав да го пензионирам, си го чувам во фиока :)

На Ane-Goki1, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ph.orhideja и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.