Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Ц

На ALISA0000, Bozica1980, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    Хелоу друштво!:f:

Секое утро истата рутина.
    Ми треба промена!

Имавме план за шетање викендот, но ништо од тоа.
    Ни се најавија гости од ,,далекото,,. Ред је да ги угостиме.

Кога шетаме сакам да видам од се по нешто. И некоја знаменитост и да им пробам од храната. Па и да прошпартаме некој мол, зошто да не.

Во телефони не си чепкаме. Ако сакате не верувајте ама никогаш немам отворено пораки кај мм или вајбер/фб. А се ми е на готово оставено на неговиот лап топ дома.
    Ниту тој на мене. Мислам дека ако стигнеме до точка недоверба тогаш сериозно се случува нешто.

Имајте си убав сончев ден! Иде викенд!:party:

На Ane-Goki1, Abeja, Doozy и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Јас ти верувам од причина што исто фунционира(м)

На Ane-Goki1, kuc, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Мојов не чепка.
    Ниту во телефон,ниту ташна или новчаник.Никогаш.
    Колку пати ќе побара нешто,а мене ми е нештото во ташна, или пак децата бараат ситно за надвор,ќе му речам земи од ташна или од новчаник.Никогаш не земал или отворил.

Телефонот ако ми ѕвони,или порака ако ми стигне,ќе му речам да види или да се јави.И тогаш не гледа.

Само ако во ниедно време стигне некоја порака знае да ме праша кој толку касно ми пишува и толку.И тоа најчесто е сестра ми со некоја идеја или другарка ми...

На Ane-Goki1, Abeja, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ми чепка, ми инсталира глупости, ми прави апдејт, ми менува ронгтони за он кога ми ѕвони, со еден збое збрки ми прави на телефонот да не ѓожам ништо да си најдам.:@:lol:

Не ми гледа кај сум ѕвонела, кој ме барал, јас па неговиот ретко го чепкам, му менувам и јас рингтони и слики од мене, што да правам он ме научи.:wasntme::lol:

Стигнав пола саат порано на работа, ди дремам до кола со цигарче..:smoke::smoke:

На Ane-Goki1, Abeja, afrodita26 и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Не ми чепка.
    Само кога прави нешто, па тестира и на мојот телефон и тоа ме прашува и ми најавува.
    А инаку, никогаш. Ни во ташна, ни во новчаник,ни па во плакар и фиоки.

На afrodita26, Jas!, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.640
    Денов почна бетер од ХПЛ:@. Станав со ниет да се бањам и коса да средувам. Вода нема, ок. Ајде си реков ќе дојде и вчера беше исто, дојде некаде ова време.
    Земав кафе да пијам, оп вода дошла. Оставив и кафе и се, се бутнав одма под туш. И така јас Емче од истокот на Македонија, си се шлапам, си редам сите редови што треба и доаѓа мамето пред врата - Ема побрзај, може да снема вода!
    За неполна минута СТВАРНО СНЕМА ВОДА:@:@:@. Пророк ли е женава, што ли е:@.

Каква побеснев, се изгубив од бес. Коса доплавив со шишиња, тело не ни доплавив, дури и млеко за тело дотурив после:tmi:. Со мама се искаравме и еве сега дремам со чалма на глава, а вода изгледа пак дојде:devil:.
    Мразам, ама мразам вакви денови:envy:.

Ајде мочкава од кафе да ја испијам. Ем небањата, ем кафе ладно(n).

На Ane-Goki1, Abeja, Doozy и 18 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Најмногу трошам за децава, а за мене на козметика, препаратива, за тело, оти екстремно сува кожа имам. Облека не многу, само по потреба, исто за чевли и чанти. Технологија ретко, ако се мора, а за телефони не сум дала пари, ги добивам на подарок. Уште од првиот мобилен телефон брат ми ми подарува кога ми треба нов, последно пред НГ ме почести.
    Ама за шетање давам пари, попрво за тоа ќе потрошам, отколку за друго. И за подароци за блиските. Без останатото се може.

А реално, најмногу трошиме на сметки, храна и за децава. Како и повеќето веројатно.

Овде е вистинска пролет, само за шетање. Тоа и правиме. А утре на фризер, да сменам боја :D

Да си редактирам, не чепкам во моб и компјутер, за него не знам. Ама се лути кога висам на форумов и фб повеќе од што треба.

Последна измена: 16 февруари 2017
    На Ane-Goki1, Abeja, marama и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Мобилен секако дека ми чепкаат-од што мораат,страм,не страм,едвај научив,каде,како,што,ех златно нокивче :lol:,па дури ми наместија,се што треба и не треба:clap:,не се лутам воопшто,дури и ако заглавам некаде им оставам да средат,а јас немам навика да им отворам во моб-додуша и како што приложив,само да зезнам нешто можи-:shake:,не ме ни интересира.

На Ane-Goki1, Abeja, afrodita26 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    Еј да, за патување не штедам уствари.
    Или ич не одам или ќе одам ко што е ред.
    А иам едни у околина (истите се цело време, споменувани во разни конотации, чудо од луѓе и баш од тие причини се повеќе се оддалечувам(е)) што и да немаат, ќе се цефчат со месеци, ама има да отидат некаде. И 10 дена ќе јадат во Македоналдс или паштети. Ќе одат на разгледувања, ама не влагаат у објекти и музеи, ама ќе се испосликаат пред сите и муабетот им е - абе битно си отишол.
    Е извини, ама не е така! Ако одам одам да доживеам, а не секое евренце да го бројам.
    Сакам навечер да си седнам на вечера, еве нека не е секој ден, ама сакам, а знаеме колку чини по европскиве земји - 50 евра во намала рака за двајца. Сакам преку ден да ручам бар ко човек, а не да крадам сендвичиња од хотелот од шведска маса зошто сум со појадок само, зошто и тука сме штеделе - нели, важно си отишол.
    За мене тоа е измачување, очи полни - душа празна. Сакам да го живеам до крај.
    Па да му се плукнам, една Грчка кога одам, па сакам на ручек ко човек да седнам, вечера исто.
    Или ич не одам или ќе одам и нема компромис.
    Не ми значи ништо ако направам селфи пред Ајфелова кула окезена, кога би шпартала низ улиците и моловте бесцелно и да седнам да јадам во Мекдоналдс.
    А претходно се спремаат за пат со шопинг и модни комбинации за секој ден и за пред секој споменик. Смешно е и глупо, можда за некој не е, ама ете за мене е.

На Ane-Goki1, afrodita26, Jas! и 12 други им се допаѓа ова.
  11. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Uste eden topol nalik proleten den.
    Rabota ,obvrski posle rabota ,kupovki...denot pominal pola.
    Meraci sum na cvejke zivo (buket) na masa da mi stoi sekogas, ama pa i skapi se ako sekoj vtor tret den gi kupuva covek.
    Pusto nemam golem dvor za da gi odgleduvam.
    Mislam deka cvetot ko cvet ja razneznuva zenata. 9bdbdbe88100336d66cb347c8fc62119.jpg

На Ane-Goki1, afrodita26, Jas! и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.416
    ако слушне звук од некое известување чепка, да не ме бара некој итно па да треба да се одговори |(
    Јас си чепкам, некогаш по негово барање, на пример види го маилот пратен у порака, прати таков и таков маил. Од коа ќе пратам па ќе си зирнам и у други апликации. Некогаш онака ќе ми текна, ќе зирнам, нели партнер ми е шо има да крие шо јас не треба да видам |(

На Ane-Goki1, Abeja, Jas! и 15 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Не сум мераклија за екскурзиско шетање, поготово не за историски споменици.
    Ете , не ме интересира.
    Таква сум, а не сакам да е така.

Доволна ми е слика од нешто, а да одам до таму за да го видам - не одам.
    Можеби зашто самото патување ми е траума.
    Штом се качам во кола/автобус-повраќам до самоти крај на патувањето:puke:..па ми требаат ден-два да си го смирам желудникот.

Можеби за две-три години Дизниленд ради детево, иначе-не мрдам од дома или некоја блиска дестинација.

На Ane-Goki1, afrodita26, Jas! и 18 други им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Јас трошам многу. Многу е ирелевантно рачунајќи на нашите плати нели... Не ми е лоша платата ама сум чула и за подобри :D
    Инаку што би рекол мм колку и да заработи он или јас, јас пак можам се да потрошам. Не сум ич штедлива, не сакам да купувам ефтино или што год колку да се каже дека имам (за храна поготово) , не штедам додуша никако. Се трошам. Сега у последно време се е на бебац ...

На Ane-Goki1, afrodita26, Jas! и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    А оние очај од одмори - Азурна обала.
    Која Азурна обала бе, 15 дена згужван ко корнишон. Ни наспан, ни избањат, ни среден, како чергар некој, влечи куфери 10 пати од хотел во хотел, ама битно си им мафнал на Кан и Ница уз пролаз и си пиел еКспресо од 10 евра, зошто буџетот ти е толку.
    И после 7 дена у Љорет или шпанската женска плажа у Струга. Си гледал како пијат големи коктели на плажа, ти не, пошо нели, под буџет си. Ама Шпањолска братеееее...
    И ќе гагаш нет од некој ако си платил за соба, зошто нема фри вифи, си плаќаш фино лепо ако сакаш, ама не плаќаш зошто повторно нели на буџет си. Па или ги молиш комшиите за пасворд и им нудиш да делите или во фоаје доле го тнкаш зошто цел хотел македонци и тој го користите.
    Ама они си мислат дека им завидуваш.
    Извини, ако си маШ, авионот под гз и една недела Кан, една Ница и 15 дена рентај кола и прошетај ја Шпанија ко човек.

Ама шта ја знам, кад ништа не знам.

На sparklie, afrodita26, Jas! и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.640
    Море со денешниве разнобезобразни апликации и те како би чепкала без грам грижа на совест, ама пусто се правам културна и не чепкам:$.
    Ни признавам поверение, ни ништо и тој тоа го знае. Никој не знае кога некој може да му го забибери па макар бил тоа и сопруг, а за дечко ни муабет не правам. Сурови се луѓето денес, суров е светот, јас одбирам да бидам претпазлива и тоа е тоа.

Страв ми е крпа да тргнам, некое тесто да немам на глава:worried:. Мама ми викаше да се преплавам од кога дојде пак вода, јас категорично одбив:!:. Млеко за тело сум мачкана, какво плавење:rofl:

На Ane-Goki1, Abeja, Jas! и 16 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Леле Лилит...мене 15 дена некој во кола да ме затвори и да ме вози - одма купувајте парцела во Бутел.
    Им завидувам на некои - светот го прошетаа.

На Abeja, Jas!, PUPICA и 14 други им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Јас идам на одмор само можам да си го приуштам да ми биде комфорен. Значи all inclusive , плус да си шетам кај сакам со кола, да можам да направам шопинг и да можам да си купам што сакам надвор за јадење.
    Затоа не сум била веќе 4 години. :rofl:

На Ane-Goki1, Jas!, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Јас пак ќе кажам дека ако некој решил да прави МАЈМУН од себе,да да,од себе,не од мене,зошто возрасен човек си одговара за сопствените постапки, како моето чепкање по тел,лаптоп или не знам што,ќе спречи било што

На Ane-Goki1, Peco, ALISA0000 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Внук ми има само 8 год и во една прилика му викам иди земи ми од ташна Хх.Се враќа со ташна и муабет јас во туѓи ташни не чепкам.
    Култура и манири.

На Ane-Goki1, Abeja, Doozy и 27 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.