Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Jas ne cepkav po telefonot na mm. Sega cepkam ne poradi toa sto mislam deka drugi zeni mu pisuvaat, od taa strana imam poverenje, ama nemam poverenje vo familijata negova potocno brakjata oti nonstop ko krlezi mu se zakaceni za senesto i ocekuvaat pomos za se i sesto od mm. Koga ne cepkav neznaev za toa otkak pocnav da cepkam doznav, a on ne m kazuval oti smatral deka me interesira.
    Taka doznav oti edniot brat mu dogovaral da se najde so nekoja zena koja sto mu duzela pari (na dever mi ne na mm) a mm da odi da gi zeme mesto nego. Fino lepo mu napisav poraka sam da si gi resava problemite vo zivotot, deka mm ima i zena i dve deca i grizi kolku sakas, nema sto da se mesa vo problemi koi ne go zasegaat uste pomalku da odi da se naogja so zeni koi jas voopsto neznam ni koi se ni kakvi se. Nas nikoj ne ni gi resava problemite, sami si gi resavame, i tugji ne ne zanimaat. Da ne cepkav nemase da doznaam, i za toa i za mn drugi raboti koga mu se besat na trepkite i dvajcata brakja za da go iskoristuvaat.

Последна измена: 16 февруари 2017
    На Ane-Goki1, afrodita26, Barbie20 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.314
    Допаѓања:
    92.156
    Не е првпат ептен да се пронајдам во мислење на @Cka :tmi:

Со тоа што имавме врска на далечина уште од почеток се поставивме супер еден спрема друг за се да функционира како треба,и од тогаш фала богу немало причина за да не му верувам или да се сомневам.
    Некогаш од љубопитност се случуваше да му проверам моб,и ќе кажев провери и ти кај мене,а тој: нема потреба,ти верувам.
    Сега откако живееме заедно и сме во брак мислам дека повеќе од 100% веруваме еден во друг,и освен љубовта довербата ми е многу важна,а на кој не му е нели :lol:
    Мобилен ни му чепкам ни му проверувам,ако е зафатен па каже да прочитам нешто и тоа е.

Како што кажа @Bozica1980 сум јадела паштети за да има вечерта да се испие повеќе, или цел месец штедење за последниот викенд да не пропуштиме ниедна журка.И таквите спомени ми се многу убави.

Најмногу пари трошиме на сметки,па храна... што не верувам дека има некој кој не троши за оваа како најосновно нешто а за друго колку можеме толку.
    Најважно ми е што немам заостанати сметки и кредити.
    Штедам и јас по малку без тој да знае,за еден ден да биде изненадување и заедно да потрошиме на било што.

Прошетав сама,се релаксирав и поуживав на сонце.
    Подарци за девојчињата купив сега ќе чекам да дојде ден да им ги подарам :)

На Ane-Goki1, marama, Barbie20 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Ако треба да штедам на одмор не одам,кратам др работи за да имам за одмор и таму не сакам да штедам.Фонот и фб обавезно му проверувам,немам најдено ништо сомнително,интересно ми е да листам кај него на фб:DОн кај мене само кога инсталира нешто ама мн сум му сомнителна што бришам разговор од фб иако од навика го правам тоа,сакам да ми е чисто сандачето:Dне дека правам некои важни муабети само така сакам да ми е чисто:)

На Ane-Goki1, Barbie20, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    На одмор секој ден неможам да седам и да јадам и да пијам во таверни.
    Готвам или се јаде по пат што ке се најде.
    Немам таков стандард за да си го овозможам тоа.
    Најбитно од се ми е што ефективни 35-40 дена поминуваме на сонце и сол, а дали сум јала и ме служел некој или се јадела паштета не ми е важно.Важна ми е само исхраната на детето и за неа мора да има се свежо и здраво.
    Шопинг МОРА да има последниот ден од секое летување :!:
    За дома мора да се купи лепенка за фрижидер:lol: или пепељара:lol:

Различни сме и секој со свој есап нека си тера:!:

На Ane-Goki1, Barbie20, simonka93 и 23 други им се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    На баба ми зборот :rofl::rofl::rofl:

На Ane-Goki1, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Barbie20 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Јас во на маж ми телефонот не чепкам,не ми е интетесен:rofl:,ама затоа во на децава роварам.

Шифри и пасворди им знам,малата ми ги има сама кажано,ама затоа за пробивање на шифрите на син ми....е тука веќе разузнавачки спсобности морав да развијам.8-|

Не сум нашла ништо страшно до сега,се си е нормално,ама контрола мора да имам.

Последна измена: 16 февруари 2017
    На Ane-Goki1, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Barbie20 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    Јас па не можам да сфатам како може да се стегаш цела година за 10тина да се ку*цаш и да не излезиш од ресторан, тие 10 дена да јадиш најскапо, да шеташ и влезеш секаде кај што ке слушнеш наредите 355 кога паштетка кога виршла да јадеш. Госпожа... цела година со скинат веш на плажа у Лиска. 355 дена ни до соседниот град не си мрднал ама у тие 10 една не знаеш кај не си бил ... мислам коа више мрчиме инаку се си е ствар на укУс, желби, потреби итн... пис

На Ane-Goki1, mila89, Barbie20 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.290
    10тина дена унапред се важи ПМС? (facepalm)

На Ane-Goki1, Barbie20, simonka93 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    Да и 2-3 дена потоа.:!:

10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    тоа ти постМС ... се важи, да!

На simonka93, Lejla8, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Втор пат ни е истата тема за паштетите.
    Не ми е филм ресторани,фенси храна или лапање до пукнување - секој ден,или, вау масажи во ал инклузив хотели. Не ми пречат луѓето на кои тоа им е поим за одмор. Мене не ми е.
    Јадам што год..колку да не сум гладна. Таква сум и во редовни денови. И во кафич кога ќе седнам... имаш луѓе кои ненаситно гледаат во мени и се' сакаат и ме имаш мене која, седнува во кафич само ради тоа што е место за правење муабет со пријатели.. чај пијам ова време - нане или камилица..медот си го земам за дома8-| утрото го мачкам на леб:mm: имам еден за утре таксан:bug: По сум ради местото... ради архитектура, ради дизајн, декорација, ради сувенири, ради музика, ради светлина, ради... луѓе.
    Соништата ми се болест деновиве. И кој треба и кој не треба го сонував.:whew:

На Ane-Goki1, Barbie20, simonka93 и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.169
    Ama tebe da ti chepka mazh ti po mobilen, da ti chita poraki od sestra ti i ushte da i odgovara, e togash druga pesna kje se pee.

13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    А да, магнетче за фрижидер се купувало и од најмалото село во кое сме влегувале.:D

А за чепкање по телефон, не дека ми се нема случено, ама повеќе од радозналост, а не од недоверба. И ова многу ретко, а за мојот незнам, можеби го прочепкал да види што има, ама јас не сум го приметила. Во секој случај немам што да кријам. Го познава кругот на луѓе со кои се дружам и комуницирам (лично или од зборување) така да нека чита колку сака.

На Barbie20, Lejla8, Sesil и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.013
    Slobodno ima odobrenje samo sto sestra mi mene ne mi zakazuva sredbi so mazi i ne bara da i gi resavam problemite vo zivotot, uste pomalku bara finansiski da ja pomagam vo ova vreme koga imam dve bebinja doma.

На Ane-Goki1, Barbie20, Lejla8 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.954
    Допаѓања:
    164.223
    И да јадат во мекдоналдс, за истото се работи. 11 и пол месеци јадеш по родители и штедиш на се, се топлиш дома строго во одредени часови за да одржаваш сметка на 1500 и си смрзнат, за да 15 дена има да кажеш каде си се сликал. Ако веќе ми се афектира на редовното живеење, ич не одам, дома ќе си седам и ќе живеам нормално, ама нема да го јадам стресот што тие 15 дена нема да ми го отстранат.

А се останато е ствар на вкус ако се замислам. Кој што сака да види, доживее, јаде, пие.
    Мојот револт веројатно доаѓа од таму што они имаат да кажат за секого по нешто.

На simonka93, Lejla8, papillonP и 5 други им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.901
    Допаѓања:
    183.170
    Морееее чепкам и у телефон и у скајп у во фб на маж ИЗзгубена доверба тешко се врака назад и ек си чепкам се додека ја сакам
    Чепкам и у на децата мобилните сакам да знам со кој зборуваат со кој контактираат со кој се договарат да испаднат со кој кај да се сретнат да се тепат
    За одмори едноставно си сакам се да е како со сакам јас без стеги без готвење и без есап правење обавезно и шопинг за дома и гардероба ,се што ек посакаат децата да им се купи јадење надвор кафе изпаѓања шетање на плажа со пијалок грички благичко сите зарзивати

На Barbie20, Lejla8, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.160
    Чепкање во туѓи телефони - не :)

18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ви ги читам постовиве за одмор и додека ги собирам мислите да пишам нешто ми текнува на кристмас маркет, а кристмас маркет ти е храна храна секаква убава храна...и сега сум гладна.:|
    Ќе се вратам подоцна со полн стомак :D

На Ane-Goki1, Barbie20, ALISA0000 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.517
    Posledno na odmor bevme pred dve godini vo Bugarija Albena all inkluziv, e toa bese za mene idmor od sonistata, zatoa sto predhodno gradevme kuka trosoci eden kup , dve deca I ne sme mozele da si priustime odmor kakov sto sme sakale.
    Nesakam da odam na odmor ako treba celo vreme da pravam matematiki kolku ke potrosam ili cel den da gotvam.
    Zdravje ovaa godina uplativme Bansko isto all inkl I mnogu eftino so ogled na toa sto ednoto dete ni e nad 12 godini I za nego sekade se plaka kako za vozrasen.
    Obozavame planina , da moze samo da se lezi I odmara ima bazen za decava da se probanjaat I se nadevam dobro ke bide.

На Ane-Goki1, Barbie20, Lejla8 и 9 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Пауза, следува кафе големо и цигарчиња да паднеш во несвест зошто наредното палење ти е можда за 4 часа.:smoke::smoke::smoke:

Сакам да шетам, Европа со ранец на грб сама ја имам прошетано, Америка со две другарки и рента кар, Австралија нешто сама, нешто со друштво, Азија со друштво и со мм.
    Сакам историски споменици, места интересни, музеи, јадењето на последно место секогаш ми било, уз пат што ќе најдам тоа сум јадела. Сум гледала да ја пробам локалната храна а седење по ресторани никогаш не ми било приоритет.

Со мм се токмиме за некоја година да направиме мини турнеја по Европа, да ги прошетаме децата во Македонија да видат од кај е мојата фамилија, после да одиме во Италија да видат од кај е дедо им и на крај Франција од кај е баба им, колку ќе се реализира ќе видиме, битно желба имаме.:lol::lol:

На Ane-Goki1, Doozy, marama и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.