Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.425
    Кое разочарување од татко го имам
    Се опијанил толку мн што се струполил без свест.Сестра ми ,ми се јави во паника на тел.Викнала брз помош иако и реков дека џабе вика.Нема што да му прават сем да го носат на токсикологија каде ке мора казна да плати од 5000 ден а он секако не го сака тоа

Ден пред задушница,место да оди утре ко маж да одаде почит на мајка ми он упропсати се пред време.Се срамам што го имам за родител

2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.729
    Едно блиц прашање: може ли да се најде негде спел чек за македонски јазик?

3. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Ова колку добро би ми дошло и на мене. Со буквите сум малку скарана. И 5 пати да прочитам може да не приметам дек имам грешка, за разлика од бројки каде ништо не ми промакнува.

Една другарка ми кажа една финта за ова. Го копираш текстот во чичко гугле и ако има пермут на букви нема да преведе :D

На Lejla8 и Sesil им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Има ама утре можам да ти кажам:Dако не ти е зорт...

Скроз непланирано денеска си купив фармерки,нема везе што можеби задутре ќе немаме за пелени:rofl::rock:
    Гарант ќе ги изнаносам,обично така бива.Саливени,како за мене кроени(fingers)
    И то

На Barbie20, simonka93, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.751
    Не водам сметка за тоа како другите поминуваат на одмор и каде одат.Но не можам да се помирам што ете половина живот проживеав а никаде посебно не сум прошетала.Препрека покрај финансиите ми е и мм,едноставно не сака шетање.:| Ми вели оди сама ете на пример со ќерка ми,а јас не сакам,не сум ни разведена ни вдовица.
    Авантуриста сум во дух,не сакам ни јас секојдневно печење на плажа,туку движење ,акција,разгледување на се и сешто.
    Чепкам по тел. на мм ама никогаш со мисла дека нешто барам,исто и тој по мојот.
    Туку да ве прашам ,дали 3000 ден се премногу за вадење на боја на коса,фарбање и вадење на прамени во неколку нијанси, за коса до рамења?Мислам дека е премногу ,сепак не знам колку се движат цените на ова задоволство?

На Ane-Goki1, marama, Barbie20 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.451
    Допаѓања:
    143.729
    Што ми е зорт, зорт ми е, за вечерва е, ама пиши ми ти пак утре, за друг пат да знам :)

На Peco, Lejla8, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Пупи има за частење :)

8. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Зш:?:да не не купил некој милионер паднат од Марс]:)
    Претпоставувам на тоа циљаш...
    Оф Кукле,да не си ни во кожа:sweat:

На Barbie20, Annath, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.290
    Обратно, го продал делот милионерот.

Лунке дој заедно ќе шетаме ја и ти ;)

На Annath, Peco, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ни самиот тој и тие околу него не знаат кој што и на кого продал/е]:)јазол невиден...и дали продале или се претура од шупље у празно,па у шише]:)агонијата продолжува:worried:

Детево преку ноќ мислам ми порасна...не ми се верува како лета време.

На Annath, Lejla8, ph.orhideja и 3 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    I ova kafevo sto go pijam ne me osvestuva kako mi se spie ,a rano e uste vecer ke treba da go cuvam mm
    Za setajne mnogu sakam i setame dovolno e po eden ranec za sekogo i imaj pari ke si kupis se sto sakas
    Po poraki jas znam da cepnam od radoznalost ,a mm ne telefonot da mi zvoni go nosi jas da sum si se javela
    Imajte ubava vecer i ako nekoj e za kafe neka kazi da ne recite ne ve ponudiv

На Ane-Goki1, Barbie20, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Ana Marija 1

Ana Marija 1 Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2015
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    11.379
    @joy1 спомена Задушница. И утре е или само во сабота?

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ако може и јас со вас. Луничка отсекогаш сум ја замислувала така романтична, нежна, и вака ми дојде на ум некое кафуле во некое мало италијанско гратче, или возење со буба низ Фиренца, па да пробуваме некое тамошно вино од домашно производство од некој симпатичен господин, па ручеци во градина, па... ај да не претерам :D

Еве да си испланирате, Ракија Фест во МКЦ следниот месец :D

На Ane-Goki1, Barbie20, Peco и 12 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.166
    Допаѓања:
    329.425
    И утре и во сабота

На Lejla8 и Ana Marija 1 им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    @lunicka јас би рекла зависи за кој град зборуваш, за Скопје е очекувано, ама за други градови 2000 би требало да е плафон.

Јас се вратив од патувањата. Прво да ви кажам дека Балканов генерално е загаден. Овие на вести можат само да зборат во празно дека тука било пре-загадено, бла бла бла. Јес да е загадено, ама оваа недела шетнав во некоја држава плус и ваму ама и таму смрди. Смог. Страшно.
    Инаку првиот дел од шетање беше на планина со гооолемото друштво и ептен јако беше. Она кога ќе се погоди комбинацијата на луѓе, време и природа. Од друг аспект и не баш во наш стил (мене и дечко ми) ама битно беше дружењето, па затоа и решивме да одиме. А дефинитивно ќе одиме повторно.
    Е затоа овој вториот дел беше на само со дечко ми. Не баш сами, ама најголем дел од времето. Сплет на околности ама не е битно тоа. Хотел со 4*, со појадок на шведска маса, и стомакот и окото да ти се наполни, базен со топла вода и кинг сајз бед. Додадете на тоа добра музичка листа, убаво време, совршена кола и мааали перипетии. Еј луѓе одамна се немав толку исплашено од ловџии. Не дека секој ден гледам ловџии, ама ете. Сепак, сето тоа е искуство. За друг пат знаеме како треба и кај треба.
    Да ви кажам искрено, психо-физички се одморив. Ќе пиеме кафе? Ајде. Ќе одиме на базен? Ајде. Ќе јадеме ќебапи? Ајде. Во стариот дел од градот? Ајде. Ете баш така.

Епа еве сега да се надоврзам за муабетот со шетање и луксуз. Кога веќе шетам, сакам да е тоа на нивоу. Убаво е да купиш поевтин авионски билет за Милано ама таму сигурно нема да седнам во некој ќумез или скраја да е, бордел. Навикнати сме на чисто, средено, миризливо. Поарно 7 дена ко што е редот, него ли 15 дена ко маченик. Сакам вечера во ресторан и кафе на плоштад, на река или со поглед на море отколку на некоја клупа, да гледам од страна и да јадам кифла за 1 еуро.

Ааааа што се однесува до чепкање на телефон, не чепкам. Се случувало да земам телефон да викнам такси ама не сум ја гледала листата на повици подоле. Сум читала гласно и пораки на фб, ама со негова дозвола. Не дека крие нешто од мене. Не би навлегла во интима да читам разговор меѓу него и другар негов, оти другарот негов може му има кажано работи за негова интима, кои јас и нема потреба да ги знам. Речиси сум сигурна дека ни тој мојот телефон го нема чепнато. Заедно сме со години. Сме минале низ неколку етапи и после сето тоа можам да кажам дека љубовта во овој момент ни е зрела без простор за сомнеж. Во принцип сме го правеле муабетот дека "ако се сака - се може" па ако веќе решил, може да сокрие афера. Мислам, не треба два мозоци за да прикриеш швалерај, кога веќе тоа е тема на муабет.

На Ane-Goki1, marama, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    @lunicka и кај нас толку се движат цените 2500-3000 за таа должина на косата, оти и тоа многу влијае нели.

На Lejla8 и lunicka им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.751
    Договорено,само термин да договориме..:D(y)

На mareane, kravce, Peco и 3 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Многу сакам да патувам. Било каде, било што да видам, да заминам далеку, да видам различности и безброј за мене нови традиции, националности, местоположби, градби, луѓе, навики, начин на живот.. храна.. итн итн.
    Би пошла со автобус, авион, хиликоптер, брод, кола .. све.
    Не минореставува проблем. Обожавам да патувам со слушалка во уво, да запознавам луѓе и комуницирам, набљудувам и бљуам во прозорец.
    Тоа..
    Секој има различен вкус и различни желби.
    Сакам и море но не сакам многу во истото, не ми прија.. исто така не можам да одам 10 дена па и 1 недела на едно исто место а поготово да се сончам и да горам под сонце. Не дека не сакам туку не можам.
    Безброј пати сум паднала во несвест од топлината.
    А прва сум за патување и набљудување.

За мене адреналин и најголема среќа и спокој општо во животот е да седнам со мили луѓе или маж ми во некој бар, кафич и да се ладам со кафе, цигара и некое ладно грч пиво.
    Тоа обожавам.

Кај спомнавте кај запустивте :).

Во план сум со маж ми да појдеме со автомобил од тука па се до кај нас, ќе застануваме во секоја држава и кафе ќе пиеме, некаде и пиво.
    Ќе застанеме и до некој хотел и на некое море.
    Здравје само..
    Да пркне малото прцуле и ојдовме ич не се мислиме8).

На Ane-Goki1, mareane, marama и 15 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Do sega pravev tura kiflicki I tura mini pici.
    Domasni sakaat..ne kupecki.
    Del ke smrznam, pa koga nema da znam sto da I tutnam na Refce za uzinka, ke imam nesto..poarno ova otkolku smoki.
    Denes me voznemiri slucka na bliska moja..devojki od 10 godini gi presretnuva kola I gi tera da vlezat vnatre..ama ona-zakanuvacki.
    Bozeee...nisto ne e kako porano.
    Kade e kamaj..grneto to izgore mlekoto pretece...carica, mizi tatara..
    Nikoj ne ne zakacase, do docna se igrase nadvor..

На Ane-Goki1, mareane, Viktorijaaa5 и 15 други им се допаѓа ова.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Инаку да ви кажам,гости ни се шетаат по дома.:worried:
    Кај мене не доаѓаат,фарбана сум.Кај машкиве не идат,кратки коси имаат и да фатат не е страшно.

Се чешаше ќерче,ама гледам ништо нема,ја проверив.И кога со чешлање излегоа.:@Вошки.
    Сега со шампон и ја миев косата,ако знаете некој друг лек, споделете.

На mareane, Viktorijaaa5, Barbie20 и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.