Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Освен ако ви треба нешто за една употреба

На Annath, DVAANGELA, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Еве мајка ми од Пеко кондури купи, фрли 4500 ден ( секогаш од Пеко купува) и прв пат од толку кондури и се деси уште првиот месец на носење нозете да и мирисаат што никогаш не се десило. Така да, не мора да значи дека у Бата смрдат. Јас немам такво искуство.

На Dust, crazylady, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.314
    Допаѓања:
    92.158
    Балетанки не носам се осеќам како набиена во земја да сум:tmi: а тоа што не ми стојат на нога е друг муабет.
    Барам на платформа или барем некоја штикличка(коцка) која што ќе ме дигне малку :D

Персин е продавница со кинеска роба ништо повеќе :|

На crazylady, Winter Lady, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Значи мирисаше и околу мене. Не кога ќе се соблечеш. Башка само тие ми копаа. Кога носев други не. Не сум влегла во бата со години од тогаш.

На Annath, Lejla8, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Мене нозете ми замрзнаа во бата чизми :|
    За кондури се мислев, ама повеќе сакам да купам од домашниве производители. Балетанки имав и ги раздадов и расфрлив, сега немам ни еден пар а се наоѓаат за прилики. Ете и тоа да се купи. Нека биде топло време, шопинг за пролетна/летна гардероба ми се прави, во зима само не ми се шопингува :D

На Dust, Annath, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.640
    И јас од Бата не сум задоволна. Купив чизми 4000ден НА НАМАЛЕНИЕ, не можам да мрдам во нив. Неудобни, тешки, а за мирис не сум осетила оти два пати се облечени и ене ги лежат под спална гланц нови.

Јас имам стапало 36ка:lol:, па ми лежат балетанчиња.

Патики од средно немав носено:$, ама кога работев во школо морав да купам за часовите во природа. И они сега си дремат до чизмите од Бата:|.

На Dust, Annath, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Колку сакам да имам малецки ноџиња ко тебе. Јас шљапатарки имам. 40/41 дури ни тие не ми се точни ебате пошо се е мејд ин Чајна. :D

На Dust, mira.mira, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    Пуштив музика, зема да потсредам, вода дојде.:party::party:

Излгеда младите од гостите на моја обврска ќе бидат утре, и онака сите останати се зафатени.
    А да фатам јас сепак накај југот?:^)

Се пријавувам во мини ноџиња, 36-36,5 .

Ако ми е точна 37 се осеќам како да сум пораснала.:D

На Ane-Goki1, Dust, crazylady и 14 други им се допаѓа ова.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Дајте ми идеја за убав ручек, утре ми доаѓаат битни гости. :)

На Dust, DVAANGELA, Lejla8 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    @joy1 сочуство. Знам дека е тажна секоја загуба на близок.
    Само како што обично викаат, да биде по ред.
    Јас секогаш вика дај боже да ги доживеам годините на моите баба и дедо.

Инаку балетанки носам и купувам. Имам во сите можни бои. Последните што најмногу ми се погодија - меки на нога и удобни беа од Parfois. Нијанса златнеста ги утепав од носење и допрва оваа година ќе ги носам.
    Инаку сум од крајност во крајност - или носам балетанки или тенки штикли над 10цм. Ама ова лето најверојатно ќе ги одморам штиклите, ќе биде повеќе на ниско, сега кога сум во друг стање. Се разбира ако дадат амин за да се вратам на работа.
    Ако не ќе биде претежно патика за прошетка.:D

За бата јас не сум купула во последниве 5 години сигурно. Ама мм последните кондури што ги купи, за еден месец и 5 носења се распаднаа - почнаа да зборуваат. Па мораше да ги враќа. Жива среќа се заврши без скандали - ги вратија парите како попчиња.

На Dust, mira.mira, papillonP и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.640
    Имам јас една смешка од дедо за тие големи стапала. Ние сите жени од на мама фамилијата сме со мали стапала, а другарка ми има како твоето. И едно лето ја помакнав со мене на гости кај баба, а она у апостолки, па апостолките оти отворени уште поголеми делуваат:D.
    И дедо после прашува, вика која беше таа со големите влечки, јас уште кога ги видов пред прагот знаев оти не е наша:rofl:.
    Многу бабачка синко таа:rofl:.

На Ane-Goki1, Dust, papillonP и 17 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    :rofl::rofl::rofl:
    Ќути i know that feeling :rofl:

На Dust, Annath, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    Нај криво ми е кога мајка ми и сестра ми менуваат обувки, а јас како гревче, за мене се морам посебно.
    Или кога сестра ми ќе се обиде да ја смести нејзината нога во мојата штикла, и толку се збогувам со нив оти ќе ги рашири,па ќе ги изгубам по пат некаде.

На Dust, papillonP, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    Додека ми купуваше мајка чевли форсираше да имам малку ама тие да бидат квалитетни, и да се носат подолго, затоа и ми купуваше поскапи. Јас пак сакам повеќе модели и бои да имам ако се од поефтините, коа ќе ги носиш поретко подолго ќе ги имаш.
    Обувка ретко која не ми прави некаква рана на стапалото, до апостолките што се едно парченце материјал ми праат раничка.Често од чевлите имам плускавици. Едини балетанки шо беа меки и не ми направија никаква рана ми беа од џамбо купени и тоа ептен ефтино, не повеќе од 300ден, купив црни да ги пробам па послето и кремови земав, мислам дека имаше и тегет ама немаше бројка. Црните 3 сезони ги износив, максимало ги искористив.

На Ane-Goki1, Dust, papillonP и 14 други им се допаѓа ова.
  15. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    И јас сакам балетанки.Ги засакав откако го осетив благодетот на ногата ако треба да шпартам цел ден.
    Едни имам посебно омилени,душа им извадив,ги купив пред некоја година од Најн Вест и сум презадоволна како ми легнаа на нога.Превртена кожа,розеви,ниту се замирисале,ниту ми попуштиле
    Не знам зошто сте незадоволни од Бата,моето искуство спротивното го кажува.Се што сум купила,ми се погодило.
    Денес видов едни металик балетанки во Алдо,многу меки беа,се подзамислив и ќе размислам до после,и така пак ќе одам натаму, ќерка ми е на роденден.

@kukla21 знам дека и претходно имаш кажано за Бата,може биле некоја еко кожа,затоа мирисале.Кожните не ми мирисаат на мене.

На Dust, Annath, DVAANGELA и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    И јас имам од џамбо едни сиви. на нога се како чорапа да носиш, а не балетанка. За летно време рај божји.

На Dust, Annath, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  17. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.718
    јас во охрид ги начекав
    и јас сум со 36 и ептен слабо стапало и слаб глужд имам :( ретко кога чевли над глужд убаво ми стојат.
    Него ај во склоп на вчерашната тема да ве прашам, дали сте дознале нешто што не требало во врска со партнерот од тотално рандом личност? Еве пример јас пред неколку години кога мм ми беше дечко, дознав како се викала бившата девојка.
    Бев на гости, и една жена што го познава,почна да го фали дек бил вреден, магистер,паметен... И јас и велам го знам, дечко ми е...И ми кажува, браво, свекор ти те фалеше, ти Маја си така? И јас, не, Симона се викам. Се најде во незгодно жената,па почна да ми се извинува,дека ме помешала со некоја друга.
    Го прашав и ми призна дека така се викала. Не дека ми беше важно, но се почувствував глупаво и непријатно.
    Дали на вас се случило нешто такво?

На ♡BuBaLe♡, crazylady, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    Незнам колку си по домакинлукот, ама еве една идеја што ние ја правиме и многу е вкусно.
    Прво се сече кромид на не многу ситно (2-3 зависи од големината, а може и повеќе). Се пропржува и во него се додаваат сецкани суви пиперки и буковец (лут или благ зависи од вкус) и вегетка. кога кромидот ќе омекне се додава свински бифтек (или како и да е правилно, зошто beef- нели телешко е :D) сецкан на коцкици и сето тоа се допржува додека месото е готово. Кога ќе се измешаат вкусовите од кромидчето, пиперката, месото и зачините, јадењето е прсти да излижеш.
    Ова изгарнирано со печен компир, салата и убаво лепче според мене е прекрасен ручек.

* Може да се стави и свежа пиперка со кромидот, ама сувата никако не би ја исфрлила заради вкусот што го дава на јадењето.

Плус ова како убаво оди со црвено винце:)

На ♡BuBaLe♡, Annath, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Не треба да се динста месото? Да не е тврдо само пржено? Инаку идејава ти е ТОП! :D

На ♡BuBaLe♡, DVAANGELA и Lejla8 им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.802
    Допаѓања:
    145.385
    Не @simonka93 , барем не се сеќавам.

Немој да се оптеретуваш со тоа, не вреди да знаеш. :)

На ♡BuBaLe♡, Dust, crazylady и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.