Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.396
    Допаѓања:
    142.952

Ама ме изнасмеа ова :D. Ме потсети на една случка со малиот мој од пред некоку години.
    Кога имаше 4 години почнав да го носам на логопед. Одевме приватно, кај една жена дома, ама ич не сакаше да оди на почетокот, додека се навикна. Влегуваме таму и малиов лут, не ми прави муабет. Жената сакајќи да помогне го прашува:

- Зошто душо и се лутиш на мајка ти, па тебе кој ти прави јадење?
    - Баба ми!
    - А кој те зема од градинка?
    - Жената што ме чува!
    - А кој ти пегла?
    - Другата Баба!
    - А кој те бања?
    - Татко ми!
    Разговорот продолжува во иста насока до недоглед, а мајка му нигде ја нема во муабетот :D. Не дека вистина беше така, ама лут дечкото, не признава :D На логопедот и станува се понезгодно и понезгодно :D. А ја и викам - немој, не ме брани :D
    И денес кога ќе ми текне на таа случка ми е смешно :D. Особено што синко и денес е фластер за мене, а камо ли тогаш, кога беше помал :D

На Serafima, NoellePage, Moira и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    vinozito1 среќна гоишнина,да ви се множат до 101 и назад. Среќни весели и заљубени ко првиот ден. Серафима и Жалосна жени алал да ви е имате златни раце. Ќе ве пријавиме во вешта жена,па вие сте празник за очи. Ана да не ја заборавам, се гледа и зошто ти ги краделе сликите ептен профи. Секоја чест на вредните раце. Децава изгледа ве оставаат на раат чим имате време са сукање,тегнење и декорирање. Значи поубава тема од Фемина Инстаграм нема:)
    Вие женчиња со тинејџери јака ви душа, ептен нерви и смирение треба човек да има. Ама па и вие некад сте биле млади (иако сега сте во душата помлади него ли некои 20 годишни фиданки,ова озбилно),не за џабе рекле круша под круша паѓа :D И мене истото ме чека :sweat:
    Него сакав да ве консултирам имам пријатели во Холандија бебче им се роди, па сакаме да им пратиме нешто по пошта ,па да не биде само честитка некоја идеја,битно е вниманието. Секој предлог би ми значел.

На Serafima, Annath и vinozito1 им се допаѓа ова.
  3. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359
    ^
    Mama25 prati im rachno pleteni chorapchinja, ako znaesh da pletesh ili ima koj da ti gi splete nabrzinka. Ako sakash po tradicionalno neshto na toa podrachje, i ako ti se davaat pari, srebrena lazhichka.
    Mechence nekoe sekogash e dobredojdeno, samo da nema kopchinja po nego, onakvo za bebe praveno.

На Mama25 и Annath им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.869
    Допаѓања:
    203.011
    И јас сум за некоја рачна изработка, да биде малку оригинално. Има по фб доста креативци (на пример Мали Нешта/ Little Things- иако не се баш за бебе, супер би им дошло нешто изработено за детето или детската соба).

@Mama25 се навежбав со сликање заради Мои Рецепти, праќав таму рецепти и слики, сега стагнирам оти не сум во кујна толку често. Ама ако ми веруваш, одвај чекам да дојде викенд да имам малку слободно време за во кујна, но сепак најчесто е кога ќе заспие малиот. И не верував дека ќе го кажам ова, ама готвењето ме смирува. Ептен. Посебно ако испробувам нешто ново ( и слатко :$).

На Serafima и Mama25 им се допаѓа ова.
  5. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Ова со плетеново не е лоша идеја иако кога на времето ја молев баба ми покојна да ме науши ми викаше мала си сега,учи има време и така,помина времето и не ме научи. Дали знаеш каде со лоцирани Мали Нешта да ги посетам?

И да продолжиш Annath кога имаш време да ни објавуваш слики а може и по кој рецепт,јас исто се релаксирам кога сум во кујна поготово кога испробувам новитети. Само во последно време ептен ретко се активирам децава се ко лепенки. Ми фали времето кога бев само со ќерка ми по дома секој втор ден по нешто се правеше.
    Сега се тешам дека вака ќе ослабнам :)

На Annath и Serafima им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.249
    Допаѓања:
    277.571
    Честитки за годишнината на Виножито и големо браво за сите љубители на готвењето ,досега не сумја пратела темата со рецеприте овде на форумов но ме заинтересиравте и денес цел ден ја читам навистина убаво многу идеи,совети...

На vinozito1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    Драга моја @vinozito1 ,ме насмеа и расплака со постот.Ова второво не знам зошто.[​IMG] .Ви посакувам да си ги дочекате сите скапоцени свадби,со радост и убавина да си дочекате старост.[​IMG]
    @Mama25 како Ф.И.најубава тема???Ние сме си најубави така да знаеш.[​IMG] .:D
    За тоа што да пратиш за бебенце,па зависи каков тип е мајката.Ако купиш нешто плетено можеби ќе го зафрли некаде .Но сепак е убав подарок нешто плетено,ама и да рашеташ низ дуќаниве за бебиња има многу убави работи.За злато или сребро не знам,како ќе биде преку пошта.

На Annath, Mama25, vinozito1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    На работа влези излези не можам неколку реда саглам да напишам и како што треба да ги пуштам.
    Дома тетка ми се закачи за направава... Луѓе со цел балкан се изнајде.
    Како тргнала нема да ме чуди да стигне и до свемира.
    Стани жено бар да честитам годишницу брака!
    Виножито, среќна годишнина:d: Живели.
    Да ви се множат години исполнети со среќа, радост, љубов и разбирање. Здравје пред се.
    Да си дочекате на внуци и правнуци да раскажет она што камера не може да каже.:hug:
    Пријатна вечер и добро расположение :f:

9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Е ќе си пукнам од смеење кога ти ги гледам смајлињата.Веднаш те замислувам онаква со кики на главата и тоа фацичките.:)
    Спремајте скиите ве носам на скијање, ама и баба Рада ќе ја поканам.

besplskij.jpg

Таму ќе организирам избор на Опинок на годината.

10. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.816
    Допаѓања:
    61.919
    vinozito1 - среќна годишнина, живејте, сакајте се како пред 26 години и на внуци радувајте се!!!:)

Така е lunicka, ние сме најдобри, кај ќе каже спротивно :punch:!!!

mareane и јас заглавив денес кај рецептите!!! Толку убави рецепти и идеи!!! Дури напишав и еден рецепт!!! Браво Феминки најдобри сте во МК и пошироко!!!

На Mama25, mareane, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    @Daleron за мене една вреќа со слама.Сигурно е сигурно.
    И не носам кики одамна.[​IMG] :D.

Последна измена: 4 декември 2014
    На ozbilnazena и Daleron им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Нема какао....;(

@vinozito1 честита годишнина,да сте среќни заедно цел живот.

13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    Една трудница не смее да има желба за нешто а да не и се исполни.
    spansk-kakao.jpg
    Повели!

На galapce, danichap и tessie им се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Фемина инстаграм, рецептите и се околу храна ми е забрането! Ни читам, ни готвам, ни јадам. Погледни некој рецепт ти се лачи екстра киселина. Ај во кујна, а арно си бев фатила ред, ручек, салата и толку. Сум се поправила 3 кг.;( Кај ми е крајот зимава, на пролет баба меца ќе се разбудам од зимски сон.[​IMG]
    @Daleron тие звонците околу струк must have опрема ли се?:D

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Тие се за да можам да ве приберам ако се изгубите во планината, вечерта ќе немам кворум за изборот на Опинок на годината.:lol:

На SV1911, pilenka, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Сега видов дека и колачи си ми напрвила денеска :)
    Ајде здравје утре јас ќе пробам нешто :wasntme:

Денес денот ми летна онака без везе.Да ме праша некој што сум правела нема да знам да кажам.
    Битно со свекрва ми се слушнав.(heidy)

17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    Ех,јаки колачи...со маст.:tmi:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Многу сте мирни вечерва или можеби на слава сте.
    Отидов во кревет. Лека ноќ женички.

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Јас си имам денес бејбиситерка, не за децата туку за мене.:doh:
    Вчера нешто цел ден се лелејав како пијана кокошка па мм ме издаде на тате :rofl: и ете го уште од рани зори да ме чува.:lol:
    Ми шибна инекција како на душман место како на ќерка:devil:а тоа за пиење што ми спремал:puke:и ми стоше над глава како да имам 5 години додека го испив, лош татко.]:)
    Лажам, лажам добар си е татко ми, само се однесува како и секој родител презаштитнички спрема болно дете, макар тоа болно дете е 34 години.
    Ме нервираат сите околу мене што ми викаат да престанам да дојам подобро ќе ми било, да мене може ќе ми биде а на малата на ад добро ли ќе и биде.
    Не ми обрнувајте внимание, денес уште одсабајле целата сум на*урчена.:swear:

На Teodora*, Mama25, NoellePage и 5 други им се допаѓа ова.
  20. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    @vinozito1 e navistina ubavo dolovena prikazna:inlove: Srekna godisnina, da vi we mnozat. Jas mnogu sakam da slusam od moite nesto za nivnata mladost, ama raskazuvaat oskudno:|

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.