Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mareane

mareane Форумски идол

@Sesil со муабетов за баба ти ме потсети:Свеки моја има сестра во странЦија(таму кај витамина) и летоска за подарок и донесе балетанки црни лакирани со огромна машна(facepalm)

♡BuBaLe♡, Dust, DVAANGELA and 7 others like this.
  2. Abeja

Abeja Популарен член

:D Кога сме кај бабите, најтазе:

Седи дечко во автобус и џвака мастика.
    Наспроти него седи баба, го гледа и по некое време му вели:
    -Џабе зборуваш синко, ништо не те слушам.

3. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

не знам што откачи тогаш, обично е по класичните бабински обувки, дали и ги има облечено еднаш во тој месец ама ете...

4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ќерка ми за скоро сите мои обувки вели дека биле "бапски" :(
    А ја млада у душа (lalala)

5. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Здраво :hai:

Легнав уште пред два часа, а не можам да заспијам. Ми се излегуваше вечерва, ама овој мојов умираше за спиење и еве го сега си спие, а јас ќе се вртам низ кревет.
    Серија гледав до сега. А од сега што ќе се прави не знам :wasntme:
    А и вие тивки сте некако.

Балетанките не ги сакам многу. Имам неколку пара, ама ретко ги носам. Пре би сандали на плута или ниска штикла. (hollest) Или еспадрилите ко на Бриџи.
    А и патики. Во патики се чувствувам најудобно.

Дури сеуште сме на темата да си кажам и јас, да не останам покусо.
    Мене мојов уште пред да почнеме врска ми кажа сѐ. Буквално сѐ. Беше премногу искрен со мене. До некаде во ред, ама до некаде и не е баш во ред да знаеш сѐ. Колку што е добро, толку е и лошо. Затоа сега го "замарам" со разни глупости. :D
    Ама чесно од него, бидејќи нема потреба нешто да дознавам од други, било намерно или не.
    Во телефон му чепкам, да. И фб, и вајбер, и пораки и повици, но не затоа што немам доверба туку од радозналост. Не му читам што пишувал туку гледам само со кој пишал.
    Ако има нешто што треба да ми каже, ми кажува.
    Му го знам кругот на пријатели и блиски луѓе и знам со кој се слуша и пишува. Исто и тој.
    И никогаш не сум го правела тоа скришно. Ако дојде до тоа тешко нас.
    Иако, со тек на време и тоа е поретко, бидејќи и нема многу што да проверувам. :D

6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Вечер, вечер или накај утро :emo:

Гледав еден глуп филм (немаше друг за симнување на повидок :envy:) и не ми беше доста од еднаш гледање па сега иде и по втор пат, нема кој да го загаси тв то, мрза левел миљарда, маж хрчи :drunk:

Грбот пак ми е укочен баш фино :sweat: Космодиск ми е другарче и едно елече со магнети кое вибрира и загрева, мм а ме види со него ми ја удира шалата дека сум како падобранец ]:)

Прееска ја строев свекито :tmi: скренување на внимание до немајкаде и памтење тоа што одговара! И на толку ,,вреѓање,, она заклучи дека сум во право, па по 1ч ми донесе компоти, по 2 чоколадо со лешници, а по 3 ме праша што сакам за 8ми март :wasntme: (телесна вага се договоривме :handshake:)
    Мир ќе имаме до пред лето, толку ги памти ,,опомените,, имам искуство више :rofl: :rofl:

Обувки! Имам секакви, купувам секакви, ниски, средни, високи. Утре ако ми се укаже шанса ќе барам високи штикли (ова може е бидејќи мм се натамани со мене да шета, а требаше сама :envy:)

Чепкање! Ух порано така побајаги ми чепкаше, па прочитал и тоа што не е за читање :$ сега не, јас никогаш, не ме интересирало од никат :^)

Шетање! Возење со кола, мапа во рака, пасош и пари во џеб не е за мене, како прво ќе се изгубам! Цркви, дворци, музеи не ме фасцинираат, јас би на прво место кој било трговски центар, зоолошка, аквариум, ботаничка градина. Имам кажано одмор за мене е баш одмор/легачење, 10дена закотвена на некоја лежалка на плажа, цело пространство пред мене вода, призорот неверојатно ме опушта кога погледот ми е вперен во толку количество вода, мирисот, бранувањето ми дава спокој, по цееел ден би си седела и сањарела, не се сончам и мачкам со креми, со долги ракави седам, па не се ни бањам. А во близина да се наоѓа трговски кој ќе биде шпартан навечер :angel:
    Кај @green.eyes е вакво ми кажа и ме викна на гости (lalala)

Друго не запамтив што се муабетело, а баш се внесов во пишувањево :smirk:

Добра ноќ |-)

7. mira.mira

mira.mira Популарен член

Mrazam da mi chepkaat po telefon ili jas da chepkam.Nikogas ne proveruvam zasto ako toj treba da mi kaze ke mi kaze ako ne treba da znam nema da kaze. Detevo ponekogash chepka i me nervira taa ljubopitnost i se karam. Mobilen ,wiber, skajp , fb e intimna rabota.Ne mora se da se spodeli.Na pr.imam drugarki nadvor sto ziveat i si pisheme ponekogash zezanje, nekoj problem itn i ne e prikladno za drugi ochi. Imam i drugari mnogu bliski i so niv isto. Ja poveke shtrakam od nego po tastatura. Me nervira koga ke mi rece za drugarite deka mi se pederasticni. Toj nema drugarki ima samo drugari. Jas ne funkcioniram bez lugje okolu mene. Sram mi e da kazam poise idam u kafana od mm. Neznam ama so godinive segde mi se odi i so mladi i so moja vozrast samo da se druzam da se smeeme.
    Nokva ne mi se spie.Premor li e ili voznemirenost neznam.

♡BuBaLe♡, Dust, DVAANGELA and 6 others like this.
  8. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

@Viktorijaaa5 @manja666 @referentka облка имате купувано од Персин или ?
    Читав не сте задоволни а јас порачав повеќе работи.
    Многу ми се допаднаа тренерките.
    Да ги откажувам или ?

♡BuBaLe♡ and Lejla8 like this.
  9. kala21

kala21 Популарен член

:yawn::yawn::yawn:Гуд морнинг:coffee::coffee::coffee: Балетанки само обични еднобојни без никакви додатоци,ако веќе има барем ситно да не се забележува.Летно време само сандали на плута.Секојдневно за работа не носам ,салонки високи штикли и сл.Полудувам во бус ги заборавив слушалките како им се збори во 6 сабајле:devil:

10. referentka

referentka Moderator Staff Member

Jas vo zivotot baletanki nemam obleceno.Me bolat noze I kicma od niv.Probav pred 4-5 godini.
    A I ne sakam baletanki.Na drug
    da gledam -moze.Ama jas da nosam-ne.
    Pretezno na stikli, razna visina.
    Letno vreme papuci na platforma.

Dobro utro decki
    Vo dnevna spiev.
    Se stokmiv da gledam film ama nisto.

Odam kafica da stavam ZA SITE!!

Ane-Goki1, kuc, ♡BuBaLe♡ and 21 others like this.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро. Денес татко ми на повојница ќе доаѓа, јас ќе правам ручече и денов ќе ми е исполнет целосно. Денес Задушница. Нека им е лесна земја на сите кои биле дел од вашите убави спомени. Не тагувајте. Потсетете се дека тие особи биле битни и дека они придонеле животот да биде исполнет со убави спомени.
    Пијам кафе. Бујрум кој е за. :)

Ane-Goki1, kuc, Annath and 19 others like this.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Добро утро :coffee:
    Вчера имав двегодишно гостинче на работа, си боевме, си цртавме, се бркавме низ канцеларија. Љубов ♥ Секако поради тоа заостанав со работата, па после кафево (wfh)

Во Рептил маркети носат едни крофни, пакувани се по 4, баш се убави :smirk: 39ден. 8-|

Јас и немам уствари што да кажам, ама ај кафето со вас да си го испијам :D Пред мене напорен викенд, не знам како се ќе постигнам, со оглед на тоа што веќе сум преморена, ќе треба дупла доза дрога :drunk:

Ane-Goki1, Abeja, Annath and 23 others like this.
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

добро утро...:coffee:
    ми фали поранешното работно место, кога работев на смени, кога имав време за се, и после работно време да не размислувам за ништо....
    Сега дури дочекав да ја носам работата дома. Влечам со мене еден куп акти што треба да ги сработам до понеделник...(facepalm)
    Имајте убав викенд...

Annath, ♡BuBaLe♡, Peco and 14 others like this.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Добро утро добро утро!

Не ви кажав за балетанките, а знам многу сакате да знаете. ^_^
    Не носам. Имам едни преубави, ама моево стапало не беше за балетанки родено. А обично оние 'елегантни' модели ми се грди. И не ми стојат.
    Само не ги носете во ташничката за свадба па кога ќе дојде жустро на орото да ги облечете. :shake:
    Ете некој мора да каже, па јас да бидам лошата. :D
    Нашиве свадби ми се феномен. Скоцкани, дотерани, професионална шминка што ли не. Лелеее за некои три саати кога ќе се растурат и фризури, ќе се растечат шминки, па запотени раце, фрчат балетанки и боси стапала... Хорор! Не можам да пијам многу, инаку поднослива ќе ми беше сликата. :|

Abeja, Annath, ♡BuBaLe♡ and 20 others like this.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Ова е знак дека се веселеле луѓето ма :D Во листа на достигнувања може да си впишам играње пајдушко со шпиц штикли така? :rofl: Како ми се иде на свадба, ми се денса :worried: ај бе викнете ме :D ниту многу се шминкам да ми се растече шминка, ниту многу фризури правам, ниту балетанки носам... добро може боса ептен на крајот ама меракот за играње не ја ублажува болката во нозете :tmi:

Ane-Goki1, Abeja, Annath and 13 others like this.
  16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Во тие највесели моменти, јас сум од тие луѓето што си седат и се прашуваат зошто ова им се случува. :D
    Ете мора да има и од намќорите, што да се прави.
    Се радувам за младите и мило ми е да ги гледам сите таму среќни, ама оваа атмосфера опишана погоре ми е убиствена и не можам да се вклопам. Да не испадне ова класично мрчење, секој си прави ко што сака и стварно се радувам за нив, ама на веселби сум тотален аутсајдер.
    Врв на се' ми се муабетите - кога за тебе вака? Па како да ви кажам... Не.
    - Ама тета и за тебе да играт!
    - :shake:

Досега само на две многукултурни свадби сум била кај што немало такви работи. Традиционалните со ора и чочеци... не можам, не.

Annath, ♡BuBaLe♡, Peco and 16 others like this.
  17. kravce

kravce Форумски идол

@LivingGlam и ние на традиционалните свадби сме културни :wasntme:
    Во ред е, секој си преферира посебна атмосфера. Јас мразам awkward ситуации па гледам да изигравам кловн во секоја ситуација. :$ Пушти ме на техно, рап, турбо фолк забава што и да е што не слушам, ќе играм. Т.е. не дека ќе играм, ќе се глупирам дека играм, затоа што да бидеме реални не сум толку талентирана за играње :D И ќе мрчам :!: колку е глупаво и колку не ми се допаѓа и кој тоа го слуша ова чудо, ама ќе играм :D
    Хммм... да си пишам во цв, играм на секакви пригоди :rofl:
    Различни карактери и тоа е сосема во ред (highfive)

Abeja, Annath, ♡BuBaLe♡ and 14 others like this.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Носам и балетанки и еспадрили и патики. И елегантни и спорЦки и сичко.:) Летно време ама, се' мразам. Оти,нали..се ми прави жуљ. Па и апостолки.
    Уште ни девет нема, мене ми е мачен денов оти од 4 сум кукурек. До вечер ќе се влечам по патос. Саботно... ништо не ми се готви нит јаде.

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Сум пробала и јас така. :D Не е дека не се трудам, ама не ми оди. Ќе станам ќе пробам, едно две три ора... Па се враќам да одржувам баланс, да има некој при свест таму. :D
    Врв на се' ми е - забавното. Една добра песна и после тоа Здравко Чолич. Вовче. But why? Зошто на секоја свадба? :|

20. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Здраво од новиот сервер :)

kuc, Annath, ♡BuBaLe♡ and 11 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.