Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Да се разбереме ајвар се јаде цела година:!::D Џои и мене чистењето ми е подобро од лексилиум.

На Annath, ♡BuBaLe♡, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Чај, цигара и фемина, да читнам малку и да си легнам.|-)

И јас денес на гробишта, иако спремав вечерта пред да одам на работа, сабајлето скроз заборавив дека е задушница, ме чекаше татко ми на станица, да сме оделе побрзо да можам да си легнам после тоа.
    Место да си легнам отидов на снашката да и помогнам дека многу работа има за утре, дремнав таму на стол еден саат и до сега работев, мм однесе децата кај неговите, утре ќе одам и јас, вечерва ме мрзеше да возам а и ми се спиеше во мојот кревет, ако е празен.:wasntme:

Балетаки и јас не сакам многу, имам ама не ми е омилена обувка, повеќе ги сакам тие што ги постираше Бриџет, такви спортски стил, ионака највеќе сакам патики да носам, море боса најубаво ми е.:lol:
    Штикли носам по потреба а секогаш се високи, барем 7-8 см, од ниска штикла ме болат нозете, неудобно некако ми е одењето на ниска штикла, за мене или ниско, ниско или ептен високо, нема средина.:lol:
    За висината имам мали стапала, 37-37.5 некаде до 38 тоа обично патиките за на работа, да ми бидат онака покомотни, да не ми ја стегаат ногата.

@Lejla8
    :hug::hug::hug:

На Ane-Goki1, kuc, LadyC и 18 други им се допаѓа ова.
  3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.984
    Допаѓања:
    112.762
    Леле @green.eyes вилицава до под ми дојде, па ти во рајот си живеела буквално :angel: немој да се чудиш ако летоска ти се натаманам, педантна сум, не досаѓам, гостинка од соништата сум :angel:

@Ano тука си ни се придружила?! Добредојде, да пишуваш почесто убаво да те запознаеме :)

А и некаде низ постовите прочитав дека @Lady Phoenix има резервирано датум за потпис, најубав да биде денот уште отсега ти посакувам :f:

Денес јас ранобудна, завршив мал куп работи и сите успешно и позитивно, убав ден за мене :sun:

Ручек полуготов, да го доправам и остаток од ден легачење, играње Кенди, а може и Сони :)

На Ane-Goki1, kuc, LadyC и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    Сепак не бидна генералка :?:
    Само избришани прозорци и прашина :clap:
    Сега се пече гибаницата, да отидам до маркет и да завршам за денес :emo:
    Сабота ми е најрелаксиран ден во седмицата, најмногу си ја сакам затоа што попладнето ми е резервирано само за мене и моите желби :$
    Инаку... Вчера на колешките им кажувам за ашвагандата и за маката...
    Појма немаат што се, а се прават дека се знаат |( Хихихи што важна бев, немате појма!!! Прашуваат од каде си вака информирана, а јас :lol:... па не седам на Фејсбук, читам паметни страници на нет (fingers)

Ииии... За лексилиум, диазепам и слични смирувачки обоени таблетки, да не сум Ве слушнала да зборувате!!! Секогаш кога имате потреба од нешто за смирување при рака Ви е +/- 40 :f:

@Lejla8 :hug:
    Добредојде @Ano :coffee:

На Ane-Goki1, LadyC, simonka93 и 24 други им се допаѓа ова.
  5. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    7.468
    I mene denov mi e tapa. Sakam da pomine. Veke nekolku godini na site im rekov ne idam na grobistana.Ne mozam, guzvi ko na panagjur. Mnogu me trevozi i me vraka so godini nanazad, mi ja budi bolkata. Rekov na drugarka mi nashite tatkovci sigurno ke sakaat na drugo mesto da bideme odkolku tamu.Ke pojdam na samo nekoj den slednata nedela , vo tishina i samotija da se razligavam...i sekogas velam ne placam ama pustam solzi...tolku godini pominaa no falat mnogu falat.

На Ane-Goki1, LadyC, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  6. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Ви благодарам на сите за подршката :hug::hug::hug::hug::hug:,животот е тежок,колку и да не сакаме е и суров,но ке се издржи,па има и убави моменти за кои вреди да се стегнат заби.:hug::hug::hug::hug::hug:

На Ane-Goki1, kuc, LadyC и 21 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.418
    На гробишта не одам, ми се премотуваат цели филмови, ми ствараат немир, не можам после со денови да се вратам у нормала.

и јас сум од тие намќорите по свадбите :tmi: и од досада се забележувам, и кој е бос и кој се пикнал во многу тесен фустан а не требало, на кој шминката му потекла, кој се опил(facepalm)
    Од муабетите и мене коса ми се креваше коа ми викаа ајде и на твојата да играме, а у себе си мислев ,,мисли си дека ќе играш,,.

На Ane-Goki1, manja666, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    @Val-Dim Благодарам за пријатниот дочек :). Не било толку страшно колку што ми изгледаше.

@emkaemka морав да не речат оние ви темите за бременост дека само за солење памет сум на форумов. Имам јас и други паметни работи да кажам :D Ќе се дружиме и запознаваме допрва

На Ane-Goki1, kukla21, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  10. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Јас диазепам еднаш месечно некогаш и поретко:)кога сум преморена нема шанси да заспијам само се мачам и утредента пак уморна синојка нозеве мислам ми вибрираа од болка ненормално,еве сега седнав пак исто само онака да ме опушти,ако знаете кажете друго чаре за опуштање на природна база:)

На Lejla8, Dust, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Konkretno jas se opustam so eden tus. Mozokot na sten baj i topol tus. Posle spijam kako zaklana ;)

На Ane-Goki1, bittersweet, kuc и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    8-| Провртев некоја страничка наназад... На јубилејната 6700 никој не ме потпишал :!:

Кога сум преморена одма заспивам :)
    Но, кога не можам да заспијам од возбуда, пијам топол чај од камилица, нане или мајчина душица, земам книга во рака ииии за кратко ми се приспива |-)
    :rofl:
    Ејјј... Страшно? Ние тука се фини женички сме (poolparty)
    Мммм, понекогаш и малку незгодни муабети знаеме да започнеме, па да ни ја метат темава,
    ама ништо страшно :tmi:

На Ane-Goki1, ph.orhideja, Ano и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.520
    Дечки и девојки...

Имавме некој во Катастар тука? :)

На LadyC и Lejla8 им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Здраво на сите :hug:
    Денов тежок за сите, нема некој тука кој нема некој свој таму :(
    Фалат секој ден и ги споменуваме секој ден.
    Мртва сабота и одење на гробишта не сакам. Траума имам од таа гужва, река од автомобили, луѓе,корпи со храна, подавање и гоштевање околу плочите...
    Дента кога ја погребавме мајка ми беше баш мртва сабота. Ем поворката која се собра поради неа,ем еден куп непознати, љубопотни погледи..:(:(:(
    Ретко одам на гробишта, а кога одам сакам да сум сама и да си зборувам со саати со 'неа'. Да прелета некоја птица и да помислам - еве ми сигнализира.
    Денес вевме до црквичето во близина, паедно крукче покрај езеро. За душа си пивнав винце и торта подарив.

За балетанки, од најниски до штиклести, од спортски до свечени, неколку рала црни и од секоја боја по едни, за сегде и на све, штилките ми се ептем ретко и за свадба само. Работев по 6 састи простум на шалтер и балетанката ми беше спас.

За свадби, ич не сакам чалами со 500 гости. Тоа деновиве дискутирам со сестра ми. Мала, интимна, со стил и фати зетот под рака негде еден месец на море.
    Како и да е, штикли и фустан да си барам :d:Здравје.

Друго шо да кажам, прекинав терапијата со Б витамини, апетитот уште е на нивоу, а карактеров ми е ламја, неподнослива сум си и сама себе си :@ Ашвагандата понеделник ќе ми стаса:lol:
    Ве поздравувам , сркнете по едно кафе за душа.

На Ane-Goki1, Jas!, ph.orhideja и 24 други им се допаѓа ова.
  15. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    ете баш денес еден куп свадби имаше-македонски.
    Нели за задушница такви веселби не треба да има?

На bittersweet, LadyC, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    329.447
    А кој е тој чист понеделник кој бил неработен?

На LadyC, Lejla8 и Dust им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Денес имам некоја "жаба“ на душава.Цел ден ме притиска нешто тука :l:,ќе пукнам ми се чини.Не знам што би ме спасило,дали да се извикам,исплачам,да шутирам и да пцујам...тоа е проблемот што не знам што да направам за да ми помине.
    Денов не успеав да отидам на гробишта,да запалам свеќа.Сум заспала од Скопје до дома ,мм ме разбуди речиси пред вратама сакав да ме однесе на гробиштата,имав потреба од осаменост .Но само се стркалав во кревет,нит јадев ни ништо. Сега ме боли глава,телово а и „жабава“ е се уште тука.
    За утре во најава е прошетка,ми е гајле и ако прозорите плачат за бришење и куќава за правосмукалка.Само да не врне...
    Балетанки носам,штикли само на посвечени работи.Нема шанси во штикла да шпартам низ град.И во последно време никако не можам да си погодам обувки,од пусти жуљеви како тепана сум по нозете.

На Ane-Goki1, Jas!, ph.orhideja и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.520
    Понеделникот по прочка е чист понеделник.
    Ама не е неработен :)

Патем, тогаш почнуваат и велигденските пости ако не се лажам

На Ane-Goki1, ph.orhideja, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    329.447
    Веројатно мислеле по дома не се работи или така нешто
    Прочитав во друга тема па се замислив :)

На Lejla8, simonka93, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.899
    Допаѓања:
    173.520
    Во мое "село":lol: на чистиот понеделник се чисти се по дома и почнуваат да се спремаат за Велигден :)

На Ane-Goki1, Espadrila, ph.orhideja и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.