Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.452
    Допаѓања:
    143.736
    Само да се луѓето разбрани и се ќе биде ок. А ако не се, и на раздалеченост од стотици километри може да има проблеми.

Ние сме живееле и со неговите, и со моите. Ама кога знаеш дека е привремено, ништо не те нервира :).

На kala21, Jas!, ph.orhideja и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Ау, пa пoсле мaмa дa е лoшaтa, дa јa збoри зетoт пo фoруми.

На Ane-Goki1, LivingGlam, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.642
    Или другата мама да се траќа од земја оти синчето домазет ќе и оди.
    Испод чест е, они спрат кревале, он по туѓи куќи да живее:!:.

На Ane-Goki1, Annath, Abeja и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.315
    Допаѓања:
    92.178
    Само подалеку,по можност живеење сами друго решение мислам нема.Ни кај мои ни кај негови.
    Јас мислам дека колку и да е океј свекрвата колку и да има разбирање и согласување пак ќе има нешто што ќе смета.Сепак старосната граница не дозволува да имаме исто сваќање и разбирање за се.

На Ane-Goki1, kala21, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    А вaму пa бaбaтa плaчи зa зет дoмaзет вo куќa дa и дoјди. Живa рaдoст. Пoпрвo би дa се рaзведе ќеркaтa oткoлку дa им дaдaт тие пoкрив нaд глaвa. Oти тaкa е редO, или пoтoчнo друг некa му јa мисли

На Annath, emkaemka, Lejla8 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ајде бе само свекрвите како да се лоши.
    Знам снаи што свекрвите ги носат во раце и пак не им е погодено.
    Одвај чекаат прилика пред друштво да ја нападнат свекрвата и тоа обавезно синот да е таму да слушне.
    Тоа па на што личи..и да е вистина проблемите се решаваат дома а не пред кој ке ти дојде.
    Ги жалам тие мажи,јас на нивно место би полудела.

На Ane-Goki1, ph.orhideja, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Навистина....зошто ако ви пречат свекрвите, не си ги земете мажите дома, кај мамичка...:!:
    Па нека се нервира тој со бабата....:lol:

На Ane-Goki1, kala21, Jas! и 19 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.169
    Допаѓања:
    329.447
    ^
    Пре би се нервирал од дедото него ли од бабата :lol:

На Ane-Goki1, kala21, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.936
    Допаѓања:
    81.677
    Заклучок
    До човекот е,не е до звањето:lol:

На Ane-Goki1, ph.orhideja, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Koga ima tema SVEKRVI i SEKS aktivna temava8-|.
    Svekrvi pocituvam,ama ne BI so niv.
    Ni kaj majka mozam da ziveam nit kaj svekrva.
    Samo sama.
    Odamna (edno 24 godini) sum izlezena od "kaj mama" pa ne sum naucena tutori da imam.

Jas koga ke bidam svekrva nema da sakam da ziveam so decata.Nema da sakam moe ime da stavat na dete.Ako me viknat da pomognam,ke odam..ako ne,neodam i ne dosagjam.
    Koja ke si ja odbere,taa neka si ja zeme za zena i jas ke ja sakam i pocituvam.

City mall go prevrtev denes:makeup:.

На Ane-Goki1, kala21, Jas! и 25 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.413
    Допаѓања:
    260.145
    Јас и во ова ситуација, сеуште не ја напаѓам, ниту пак зборам против нејзе. Или против мм. Едноставно ако ги спомнам, ги спомнувам како баба и татко на син ми. До вчера ми беа семејство. Сеуште носам исто презиме со нив. Невкусно ми е.

На Ane-Goki1, ph.orhideja, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    Уфффф :^)... И за мене вака ке зборат :!:
    А колку сум си добричка :nod:

Има вистина во сите Ваши мислења... Јас мислам дека се зависи од желбата да се прават мали двострани компромиси, синко да си ја гледа женичката повеќе од мама, па ке има мир во куќа...
    Под „мир во куќа“ мислам да не се дели иста кујна :!: Свеки моја кога се разминуваме во кујна секогаш ми кажува зошто не се согласуваат снаата и свекрвата... Забрзани да си ги завршат работите се судираат со задниците, а тоа и не е баш пријатно :P

На Ane-Goki1, Jas!, ph.orhideja и 18 други им се допаѓа ова.
  13. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Kolku imav vreme ve procitav , na site vi blagodaram za zborovite napsiani pogore.
    I ednite koi vikate drzi se -svekrva ne treba da e preckata za razvod, a i drugite ki vikate teska e sekojdnevnata tortura.
    Nemam nekako sila da pisuvam ni zelba da go dolovam nejziniot vistinski karakter, i se sto napravila do sega ,bas sakam togas da vidam mislenja , koga ve cita covek vaka se sepnuva naednas, znaes sam si svesen ama drug koga nesto ke ti kaze kako poveke ocite da ti gi otvara.
    Kako @joy1 sto napsiala( zarem za svekrvata ke se razveduvas) , koga go procitav toa se sepnav veruvajte bas si rekov ,sto pravam jas na nekoj sto e bez nikakov karakter ke mu prepisam takvo zadovolstvo.
    Od druga strana torturata coveka go turka na dno , ednostavno ljubovta ja butas na strana nesakajki nesvesno , si vikas ke otide eden den.
    Mozebi premnogu sum emotivna i si zemam pri srce , treba da i se smeam na se sto ke kaze , neka se davi vo grevovi.
    Sekako sum probala so nea i so dobro ne biva ,si sum rekla ajde ok ke molcam nema nisto da pravam nema da pagam na provokacii ama ni toa kaj nea ne e merilo i en pomognalo , ne sakam da navreduvam i da velam deka e bezkarakterna osoba ama veruvajte toa e .Dodeka ne bev vrabotena , mi nareduvase da najdam rabota , sto sum sedela doma , sto sum citala knigi(taka go poplnuvav slob. vreme) , da ne sum mislela deka sum doma pa ke me galat.A togas ni taa ne rabotese, ama odi dokazi i .
    @duffi ne e deka sum vlegla so misla vo glava deka ne se zivee so svekrva ,pred vreme ne sudev ic,koj saka da si prai problemi na zdrava noga trn da si stava .Sekoj saka zdrav familijaren odnos pa toa duri da ja vklucuva i svekrvata, no pak ke recam sekakvi luge ima , jas koga sum pomislila na napustanje na covekot sto go sakam znaci stvarno si imam probelm so nezgodna osoba .

На joy1, ph.orhideja, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  14. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Kolku imav vreme ve procitav , na site vi blagodaram za zborovite napsiani pogore.
    I ednite koi vikate drzi se -svekrva ne treba da e preckata za razvod, a i drugite ki vikate teska e sekojdnevnata tortura.
    Nemam nekako sila da pisuvam ni zelba da go dolovam nejziniot vistinski karakter, i se sto napravila do sega ,bas sakam togas da vidam mislenja , koga ve cita covek vaka se sepnuva naednas, znaes sam si svesen ama drug koga nesto ke ti kaze kako poveke ocite da ti gi otvara.
    Kako @joy1 sto napsiala( zarem za svekrvata ke se razveduvas) , koga go procitav toa se sepnav veruvajte bas si rekov ,sto pravam jas na nekoj sto e bez nikakov karakter ke mu prepisam takvo zadovolstvo.
    Od druga strana torturata coveka go turka na dno , ednostavno ljubovta ja butas na strana nesakajki nesvesno , si vikas ke otide eden den.
    Mozebi premnogu sum emotivna i si zemam pri srce , treba da i se smeam na se sto ke kaze , neka se davi vo grevovi.
    Sekako sum probala so nea i so dobro ne biva ,si sum rekla ajde ok ke molcam nema nisto da pravam nema da pagam na provokacii ama ni toa kaj nea ne e merilo i en pomognalo , ne sakam da navreduvam i da velam deka e bezkarakterna osoba ama veruvajte toa e .Dodeka ne bev vrabotena , mi nareduvase da najdam rabota , sto sum sedela doma , sto sum citala knigi , da ne sum mislela deka sum doma pa ke me galat.A togas ni taa ne rabotese, ama toa koj da i go dokaza
    @Sesil i toa sum probala d ane molcam , no toa e veke vonja

На mareane, Lejla8, Val-Dim и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.642
    Ај ма БригитО, не туку се прај паметна, вака ли тренираш за свекрва ти, на секое лонче и капаче, а?:^)
    Намеесто молчење да вежбаш за пред снајка бајче да си, ти силна матна изиграваш:rofl:.

Последна измена: 18 февруари 2017
    На Ane-Goki1, Annath, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.163
    Допаѓања:
    40.525
    На joy1 и Lejla8 им се допаѓа ова.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    Неее... Нема да се нервира зетко!!! Иста жена има едно лице за зетот, а друго за снашката :tmi:
    Како „баба“ е фина, нели ако е против зетко керката ке трпи... Ама затоа ако е „свеки“ баш ја брига... Снашката не ја родила она :!:

ПС Немам керка... Не спагам во оваа категорија на жени со две лица (fingers)
    @lunicka @sanjaeva @mareane сигурно ке бидам добра свеки :)
    Ова свакиве нешто слабо ме дружат во последно време :^) ... Хмммм, мислам дека на темава покрај сваки има и потенцијални снашки... 2-3? :)

На Ane-Goki1, Jas!, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.976
    Зaтoa делење, aкo oди се пo плaн. Вo спрoтивнo знaм декa лoшa ќе сум. Пoсебнo aкo ми се пoгoди чувствителнa, нежнa, штo пo цел ден љубoвни книги сaкa дa читa и плaчи aкo јa прaшaм кoгa плaнирa дa се врaбoти :rofl:

На Ane-Goki1, joy1, ph.orhideja и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.060
    Совет за снаите и свекрвите :tmi:
    Кога нешто не Ви е по „ќеиф“ решението е....

Happy-Kiss-day-animated-gifs-3.gif
    Секоја по својот пат 8)
    ПС На „појакиот пол“ е да реши дали цел живот ке биде синко или ке стане маж :!:

На Ane-Goki1, joy1, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  20. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    7.468
    ZA SVEKRVA NE SE RAZVEDUVA.Mak.mazi ne mozat nikad od majki da se odelat.Ako imate za skoro da se preselite ke izdrzis i ne gubi sila. A koga ke ste posebno ke se smenat rabotite.

Последна измена: 18 февруари 2017
    На kala21, Annath, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.