Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.901
    Допаѓања:
    183.183
    Добра нок

На Jas!, Peco и Lejla8 им се допаѓа ова.
  2. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Заспавте ли? :?:

На Dust, Lejla8 и Sesil им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    :shake::shake:

На Dust и Lejla8 им се допаѓа ова.
  4. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.653
    Ма какво спање, чекам @Mihajlo да ме клај модератор па да ве избришам сите :D

На mal.ecka, Barbie20, Jas! и 8 други им се допаѓа ова.
  5. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    Каде тоа се јавил Михајло, кажете девојки оти од мобилен сум не ми се скролаат темите. Ќе имаме нови модератори? На што се должи оваа чест да шкртне нешто после 3 години?

На Barbie20, JuLleE, Lejla8 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.653
    Ова требаше да биде тајна, само јас сум во план, сега за сега, така да скролај до утре :D
    Што се замараш па ти од мобилен на фемина. Да ме утепаш па од мобилен не ти сурфам на нет, им се чудам на тие ко тебе а и маж ми, кога ќе го видам со мобилен у рака, читал вести :doh: , може ја ќорава сум па ви завидувам 8)

На simonka93, Lejla8, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    18.000
    И јас порано им се чудев, иако скролајки по интернет пред спиење добив искривување на левиот очен мускул, и строго забрането ми е телефон блиску до очи ама шта чеш. :D
    Видов за Михајло, ама додека да видам веќе се одлогирал. Ај за 3 години кај и да е ке се јави пак.

На Barbie20, JuLleE, Сама Дома и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.403
    Допаѓања:
    17.653
    Се одлогирал ??? ;(
    Џабе везеш Abejo :drunk:
    |-)|-)|-)

На Barbie20, JuLleE, simonka93 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.642
    Ама оти сте се запнале дека секоја снаа строго очекува да и купи свекрвата стан?
    Не е така! Еве пак ќе ја спомнам мајка ми... Она го натегала татко ми да излезат и сами да си купат/изнајмат живеалиште само да бидат на мир. ТатЕ нормално подучен од мама негова, се противел на тоа оти имало уште четири деца кои требало да се гледаат (оти нели тато ги исрал а не она)! Плус инвестирал во куќата која уште се градела тогаш. Епа како мама да го пушти? А измеќар и измеќарка после? А финансиер???

Затоа ви викам НЕ генерализирајте!
    Секоја приказна засебно си има свое зошто и свое затоа.
    Знаете кога татко ми доби дел од куќата која во најголем процент тој ја градел?? На свои 60 години! Жално за нив ако чекале на тоа и он и мајка ми!

Значи еве ви ситуација бе луѓе - ЖЕНАТА САКА САМИ, МАМА НЕ ГО ПУШТА! Па и денес го има тоа. Ехее, по помалите места ако не си на куп, ич да не си е работата!

На Ane-Goki1, Barbie20, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    само нека не одмага, ако може некако да помогне океј,ама ако не може нека не ствара притисоци, збрки, расправии, нека се држи на страна

На Ane-Goki1, Ano, simonka93 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Најадена, напиена, сега кафе и цигара во двор со свекор ми, свекрва ми чува стража да не не види мм, не дека не знае дека пушиме кога и двајцата смрдиме на цигари ама ај се прави како да не знае, љубов е во прашање.:rofl:

Еве ово не го разбирам, што има врска одењето на гробишта со бременост, јас со сите три сум одела и бремена и од кога се родени ги носам а гробишта, на ниедно ништо не им фали, ово не одењето на гробишта е глупост не видена, па и спомен да не се даде, стварно е срамота, не сте морале којзнае што да направите, доволно ќе било поп да ја опее и еден ручек дома со најблиските и готова работа.

На мојата свекрва мислам ни дека не и поминало низ глава како тоа синчето да седи кај снаата, мм е домазет:lol:кога одлучивме заедно да живееме јас го убедив дека кај мене е подобро дека сме поблиску до работа (и до моите нормално, треп, треп) неговата куќа ја даде под кирија, кај мене се пресели, мајка му искоментира само дека вака ќе сме заштедиле на бензин и време:lol: зошто сум поблиску до болницата.

Мм работи од мал, свекрва ми немала време да им удоволува на синовите, да ги двори зошто нели се синови туку од мали им всади навика да работат низ дома, кај мене си дојде научен од дома и од сам седење, проблем уште му преставува само машината за перење, не ја пушта, па тоа си останува моја работа, не знае ли, не сака ли да научи, не се бунам, друго се работи па сега да не се фаќам за таа една работа.:lol:

Не може тоа, мајка си е мајка, колку и да е добра свекрвата, мајка е една и ниедна друга не може да ја замени.
    Јас сум се фаќала како дури и се чувствувам виновна ако ми пројде таква мисла низ глава за свекрвата, како да ја изневерувам на некој начин мајка ми, тешки психологии се тие, не сакам така да мислам или да се чувствувам, посилно е од мене.

Еве кај сме ние жените ептен хипокритични, односно пак мислам дека стаува збор за натпревар помеѓу снаата и мајката и која е посакана демек.|(

Еве јас се гушкам со татко ми, брат ми, снаата, за вуците не сакам муабет да правам, фамилија ми се, не се менува тоа само затоа што сум мажена, како да прекинам да ги сакам моите само зашто имам прстен на прстот, сум се гушкала до 30 години и сега оддеднаш ќе се менувам само затоа што сум како демек жена сега, не сум веќе дете, а далеку сум била од дете на 30 години.

Истото важи и за мм и тој си е таков гушкало и не гледам ништо чудно во тоа што кога ќе се види со неговите дека ќе ги гушне и баци, нормално ми е, родители му се, ги сака и така си го изразува тоа со гушкањето.

Има и такви ладокрвни, не се гушкаат ама тоа е до човекот а годините и брачната состојба не се никаков фактор во тоа дали ќе си ги гушнеш родителите, што знам мене би ми било чудно онака да се поздравувам со моите а да не ги гушнам, треба само рака да им подадам како на странци?:?::?:

На Ane-Goki1, manja666, molikaMk и 29 други им се допаѓа ова.
  12. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Covek da ne napise nesto.Rabotava otide i do majtapi.Ne bese voopsto dali sakam matrijalni raboti dali sum razmazana .finansiski ne im sakam nisto ete kukata sami si ja pravime .Detalite ne gi znaete pa nemoze da sudite edno e da citam razlicni mislenja i soveti sosem drugo osyduvanja i podbishega.

На mal.ecka, Val-Dim, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    7.468
    Kako pomlada se potresuvav sto ke rece sveki, sto ke kaze majka mi. Kako gospod shto gi bese dal i dvete me trolaa na svoj nacin zasto malo dete zavisis, se razbolelo nastinalo, krizi sekakvi. Sakav da izgladam vo smisol im zborev se sto ke mi pomognete e ko vo banka da ste stavile i na starost ke si podignete ke vrakam ne zaboravam. Ama se smeeja .Sega pak sum oslobodena od gruza na sovest i od obvrski kon bilo kogo.Koga sakam odam koga sakam se javuvam i site si znaat zosto e taka.Ako zaboravile ke gi potsetam kulturno. Na sveki ne i se grizam sto i da kaze a kazuva protiv mene , ako cujam i vikam ich ne mi chue i go gushkam i ljubam mm pred nea. Na majka kolku cuvala dete i kolku ruceci napravila tolku ke dobie(pomalce od edna raka se). Mislam najdobra lekcija nauciv od niv deka silata e vo mene i deka sum najsilna.

На ines.h, Sesil, ALISA0000 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    7.468
    Ubav nedelen den imajte feminki. Jas moram pazar, rucek, blago, mashini....i taka igri bez granici. No ubavoto e koga denes ke se vidam so mili lugje, domashnite ke gi izgushkam i poise odkolku sto sakaat, ke im napolnam meshinja so ubavini, nekoja chashka vince i napolneti baterii za sledna nedela.Da ste mi zivi i zdravi, smejte se, gushkajte se i ne se zamarajte so drugite, samo oginceto da vi churi doma. Ve gushkam site.

На Ane-Goki1, Barbie20, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.761
    Добро утро. Смрзнав сабајлево.
    Катастрофа е времево, таман помислив се среди.(facepalm)
    Денес до дом кај баба ми како и секоја недела, а попладне на роденден кај татко ми. :)
    Убав ден, колку може да е убав ваков тмурен никаков.

Последна измена: 19 февруари 2017
    На Ane-Goki1, mira.mira, Barbie20 и 20 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.295
    Мојов помага, којзнае што ли си мисли свекрвата :))))

Со @ph.orhideja сме договорени домазет ќе го земам синот и фина "баба" ќе бидам ;)

Добро утро :)

На Ane-Goki1, ines.h, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Уште за свекрвите?
    Ќе појадувам тегнети кори со праз. Ај ќе се направат, него кој ќе чисти после?! Куќава ќе прооди колку ме мрзи да фатам нешто :)

На Annath, Sesil, ALISA0000 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Јас вчера правев пастрамајки. Ручек за 2 дена и раат :).
    Како погодив едно тесто плус маринирано месо плус зејтин мјац мјац. Порано домашни за жива глава не пробував дека жив леб тврдо :D.
    Да истегнам тоа нозете ко за недела најбош ден кога човек е по дома.
    Ми се чини ќе спобудалам дома седејки.
    Но, времево и температурата ветува прошетки, супер е надвор баш пријатно за шетња.(fingers)

На Ane-Goki1, ines.h, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.870
    Допаѓања:
    99.642
    Битер не ми е ова воопшто чудно бидејќи твојата свекрва не би можела да ја споредувам со овдешниве закоравени умови, посебно па оние кои живеат во помалите места или села...
    Живеам во мало место, не зборувам напамет.

Гутен морген лепотици!:hai:
    Кафе ќе се пие, убава топла бања и легачење(poolparty).

На Ane-Goki1, Annath, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    178.177
    Бог се јавува еднаш годишно, Михајло еднаш на 3 години.

Ај добро утро

На Ane-Goki1, mal.ecka, ines.h и 27 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.