Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. referentka

referentka Moderator Staff Member

Девојки добро утро

Кога ќе си купам нешто ново одма поинакви видици имам на светот:D, ми се дига моралот и имам воља да се средам убаво и да личам на нешто.
    Колку малку ми треба, чудо е8)

Сакам свеќи и ги имам дома во сите облици:од мали миризливи, до големи за во свеќник.Мерак ми е.
    Криво ми е што немам када за да нуркам и да лежам со саати, ама во новиот стан (здравје, когаќе се купи) када МОРА да има...плус нема во што да закиснам нешто покрупно од постелнини што имам:(

Е, многу ми влијае светлината надвор.Еве колку и да е ладникаво, штом има сонце, располежнието ми е на ниво.

Утрово од колега добив компимент:$.Кај незнам да примам комплименти (општо..од билокого) па и од колега:lol:...во себе си велам ,,ќути Рефо да не чуе :lol:, трети светски рат ќе избие,,:muscle:...

Ај...имајте си убав ден..

Dust, Peco, Annath and 26 others like this.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Божица, на многу вртежи дан ти е наместена машината па и празна била затоа мрдала :/
    За свеќи, обожавам и јас, мајка ми беше љубител на свеќи и од неа стално добивав миризливи украсни за поклон. Свеќа во форма на топка близу до тв и една во форма на пирамида во дневната,ми остана од неа,таа беше фанатик по такви нешта, собирале негативна енергија, зен,фенг шуи..
    Ми ѕиркаат кокичиња во двор :inlove:
    Едвај чекам да си берам цвеќиња

Peco, Annath, Sesil and 19 others like this.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Тетка ми има преубава свеќа што кога ја палиш менува бои. Како цвеќе е. Поклон и е и не знае од кај. Ве молам ако има некој ваква нека ми каже, мн сакам да си купам. Имам секаков вид, е таква прв пат гледам.

Annath, Sesil, Ano and 11 others like this.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Скоро се на 1000ка перам, недомаќинка ;)
    Само со овие чаршави имам проблем. Мислев да не има некои мрежи ко оние за градници што се за во машина :tmi:

Annath, Sesil, Ano and 10 others like this.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Имам јас @LadyC :P
    Ко бела стаклена чаша е и кога гори менува бои.
    Од Тинекс од пред година - две ја купи мм.

Annath, Sesil, Ano and 8 others like this.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Ауу ќе барам! Мора и јас да имам да не сум покуса! :D

Annath, Ano, Lejla8 and 6 others like this.
  7. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Иста домаќинка сум и јас

Annath, Ano, mareane and 8 others like this.
  8. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Имаш вакви од Airwick, во сите маркети ги има. Оваа од ванила ми е најубава.

А такви како цвеќе не сум видела, ако знае некој нека ме тагне да видам. :$

julie77, Annath, kuc and 15 others like this.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Добро утро
    Работа и кафе.
    Денес се надевам ќе немам толку работа,вчера немав време до вц да појдам |(
    Божке и јас таков проблем имам со навлаките ама да ти кажам ич не му се замарам :makeup:
    Ве читав некња за завеси кога зборевте дека мака мачете со нив...извадете ги,да видете дека и без нив е убаво дома :D
    И украси на минимум :!: кога бришеш прашина се чисте за 5мин а не 1ч да ми треба да тргам и местам после :)
    Само играчките кај нас проблем ми прават ама се договоривме дека надвор од детска не смеат да одат ... не дека секогаш ме слуша :wasntme:

Сега ке си го земам кафето и ке одам надвор да си го испијам на раат и сонце да видам :sun:

@vitamina

Peco, Annath, kuc and 23 others like this.
  10. Сама Дома

Сама Дома Истакнат член

1-рв дел од утрото
    Денов убаво започна, успешно завршен предмет за релативно краток рок. Си тргнав да заминувам од работа кога пред кола ме начека "домашното" куче(луталица од работа кое својствено за мене си го припитомив). Си тргна со мене, дојде до автомобилот да ме испраќа, па морав да му ја дадам и последната кифла што ми остана од сношти. :bandit: А тој сирот, "многу гладен и ненаситен" пак си сака. Си стои господинот онака ептен послушен и не би ни помислил некој оти за јадење пак те гледа, онака "мило и средножалосно", се додека не сфатиш дека вратата од кола не можеш (всушност дека тоа кутрето не ти дава) да ја затвориш.
    А и зошто кога синоќа на доаѓање му однесов цела кутија со месни деликатеси.
    2-ор дел
    Дури откако стигнав сфатив зошто малку ми тресеше предницата. Тоа малку тресење да ти значело дупната предна гума. :whew: Пффф,,, е ај сеа малер ли да си се нарекувам??
    Не, сигурно не сум, штом стигнав цела и во едно парче :clap: 8)
    3-ет дел
    Ако не ми ги дадат сите потребни документи кои ги чекам денес и ако треба да потрошам уште неколку часови од оние кои ми остануваат за одмарање, сериозно ќе му се налутам на ЦЕЛ СВЕТ, од човечка па се до животинска раса, ма има сите криви да ми бидат и дури тогаш ќе преминам во темата Испукај се!! :punch:
    4-рт дел
    На сите вас феминки ви посакувам добро утро, наздравје кафенце, а јас сега додека чекам да поминат уште тие саат и нешто, ќе си сварам уште едно турско :coffee:обавезно
    Имајте ми убав и пријатен ден :inlove:

Jas!, Peco, Annath and 11 others like this.
  11. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

:hai:

Решив денес ќе се шишам.
    Ми треба промена бе, сакам и да се фарбам ама до сега никогаш не сум го правела, добро еднаш пробав ама со боја исто како мојата, сега сакам црна па ми е малку страв а и не знам дали би ми стоела :?:

Една пријателка има потреба од операција па решив се што имам останато од кутивчињата да ги дадам и сите средства да одат таму може нема да се кој знае колку ама се од срце.

Ми стојат некои работи на душата ама страв ми е да ги кажам на глас, толку многу мисли ми се измешани почнав да пишувам и се откажав.. Едноставно хаос.

Ќе варам кафе и ќе пијам на тераса на :sun:.

Патем ја сонував @mal.ecka сме биле да купиме златни обетки :wasntme:

mal.ecka, Jas!, Annath and 12 others like this.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Силно светнал ден...Накај градинка летаме со песна и тротинет, поубаво здравје:sun::inlove:
    На работа весело опуштено,чиниш плата даваат,најави за покачување, подобрени услови за работа...:headbang:
    Ама цела мака ќе те тера на смеење и шеги на своја сметка.Се пуштаат клипчиња од Бубамара, „ние сме тројка јака,ние сме ‘мада фака‘“/СЈО:rofl::rofl::rofl:Јако било, а тек песната за „Халкидики“:rofl::rofl::rofl:
    Во петок сите пред ТВ, така барем препорачуваат тие што гледале вчера.

Уште да не ме изнервираа од ФЗО, денов потаман ќе беше...
    Со ваква администрација не знам до каде ќе стигнеме:devil::headbang::punch:

Jas!, Peco, Annath and 17 others like this.
  13. referentka

referentka Moderator Staff Member

КОј е водител на Бубата Марата :^)?
    Неможам да чекам до петок|(

JuLleE, Lejla8 and Petar80 like this.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Мислам дека пак бил Сашко и Тино и Атанас :)

Добар ден и од мене, ајде на кафе :coffee:

kuc, duffi, Lejla8 and 4 others like this.
  15. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

@Bridget ,да се дружиш со мене ке те научам кафе да пиеш во големи шољи, па да видиш како нема да ти ја губат сликата големите шољи:D

Ако не се напијам дупло кафе... значи во голема шоља исто како да не сум се напила и не функционирам, :!:а во мала шоља не мие со сласт кафето;)

Сакам секакви миризливи свеќи:inlove:

Jas!, Peco, Ano and 16 others like this.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Кафе ми се пие и ми се спие |-)
    Мн мразам кога однапред немам смислено ручек па дома одам без идеја .

DVAANGELA, Annath, Ano and 9 others like this.
  17. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Добар ден и од мене :hai:

И јас не сум спремна да дојде пролет. Беше 10 степени минатата недела :o Сега си дојде на свое, се оствари прогнозата и заврна снег (y). Фино изгледаше сабајле од прозор :) Малку пцуев што си го барав, едвај ја избуткав количката сабајле до градинка по тоа угорниците, снегот уште неразгазен и нерасчистен, ама брзо помина :D Денес сме сами со малиша, муж на некој kick-off тука во градов, ама ќе преспијат во хотелот. Ќе биде забавно вечер, најверојатно ќе дежурам на темава за да не заспијам :|
    Ми се смачи од пиење кафе од термос :(. Едвај чекам викенд за на раат, со мерак од шоља да го пијам.

И мене секогаш се ми се пика во навлаките од перниците и многу ме нервира :|. Појма немам вртежи такви работи, овде само температура подесуваме, и толку, заедничка перална е како створена за тие ко мене што не се по перењето па само стискаш копче и толку :D

Убав ден на сите :hug:

DVAANGELA, Jas!, Peco and 12 others like this.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Сонцето ме мами надвор, се обидувам да ја убедам мајка да излезиме малку ама тешко ми оди :envy: не можела, лошо и било (lalala)(lalala)
    И викам за 8ми Март сакам да одиме на ручек некаде и ме погледна како да и реков дека планирам убиство |(
    И ај после биди позитивна..

Најарно да си пуштам музика и да напраам некоја кутија..

MacenceEna, Jas!, Annath and 9 others like this.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

@Bozica1980 па што има врска, нека се пикаат помалите работи во чаршафи. Они се пикаат, јас ги вадам :D. Ич не ми смета.

Знаеш дека доаѓа пролет кога те облева неизмерна среќа и те напаѓа неизмерно силна алергија :D.

Jas!, Peco, Annath and 17 others like this.
  20. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Дваангела иди на кафе,кафе во малецка шоља не е кафе,од голема си пијам,јас пак кога ке ти ја видам сликата со кафе ама подметачи од долу,си се прашувам до кога за нови ке си чувам моите,(facepalm),два пара си стојат нови неупотребени.Ете дружба со помлади се исплати,да проработи мозок малку:D.Перам на 800 вртежи и пак така се пикаат,ваљда не е до вртежите.отидов на тераса со кафенце и :smoke:,кој е за ајде.

DVAANGELA, Peco, Annath and 9 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.