Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Жити се? Е како ќе испадне ова, јас немам дог потпишано од кога отидов на боледување. Па си е он крив. Ми го продолжиле значи за 6 без мој потпис. Пак е win win ситуација зашто сигурно 2 пати е продолжен по 6. Ако не е, значи заканата " ако сакам утре ќе те одјавам" си е вистинита.

На ♡BuBaLe♡ и Lejla8 им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Абе сум трчала, на раб сум седела до 10/11 навечер, секад од дома сум работела, и саб и недели и ова е класика малтретирање. Ако сега се осуди да ме викне, па ќе се осуди да ме викне пред да ми заврши. Ако продолжи вака ќе немам избор ќе мора да напуштам. Стварно нема кој да ми го гледа бебето на 3 месеци ( па и постаро да е зашто у градинка здравје од септ ќе оди)

На Dust, ph.orhideja, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.208
    Така ми кажаа, така пренесувам. Инаку, сигурно си на неопределено вработена. Инаку без твое знаење и потпис не смее да продолжува договори за работа.

На Dust, ♡BuBaLe♡ и Lejla8 им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Како може да сум на неопределено? Може без мое знаење? Јас потпишав дог на 6 месеци задњо.
    Сега ме збуни.
    Ако сум на неопределено он не смее да ме испушти без врска. Треба спогодбено (бар така било со решение кога сум работела) .

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.157
    Допаѓања:
    137.251
    Јас сум од непушачите, oсвен наргиле што оптегнувам чат-пат, ама ептен ретко тоа.

Коа сме кај таблетите за машини јас тие од Кам ги kористам, освен ако начекам во локален маркет едни други, на Л им е името ама не ми текнува точно, 10 во пакување се за 60ден, по таблета исто колку од Кам. Туку може ли индикаторот за сол да свети ако има превише сол?

На Dust, Viktorijaaa5, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Нели по Закон еднаш годишно се ,,обновува,, договор за работа, секоја година знам потпишуваме нов договор ?!

На Dust, ♡BuBaLe♡, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.208
    Е па тогаш работиш на црно... што знам како функционираат некои газди. И да го продолжил договорот, како смее да потпишува во твое име? Макар кај нас се е можно.

Кај мене нема тоа. Јас само на почетокот потпишав, на неодредено, и толку.

На Dust, bittersweet, LadyC и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Ако треба да додадеш сол свети, не ако има превише.

Туку вие ставате ли сол и сјај накнадно?
    Јас едно време ставав оцет место сјај и сол за машина, потоа купував и сјај, и еве подолго време ништо не ставам, само таблетка.
    Мислам дека од солта ми се изгребаа садовите, а сјајот некогаш го чувствував под рацете на садовите. Па престанав.
    Па сега само таблета. А и нели има сето тоа внатре во таблета? :?:
    И на некој месец ставам тој дезинфикатор за машината и тоа е тоа. Домаќинка.

На Dust, Viktorijaaa5, ♡BuBaLe♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Кај брат ми на работа како што вели Рефи,еднаш годишно обновуваат договор

На Dust, LadyC, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.818
    Допаѓања:
    142.242
    Mislite li deka sum paranoicna malku? zakazav za nov pasos za maz mi i za malata oti mislam ke spukaat. Se spremam za beganje.

На Dust, kala21, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Кој ќе пука каде цка?

На Dust, ph.orhideja, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Не сум на црно ко што знам, ама гарантирам дека работите не се одвиваат како кога бев таму. Он не се грижи, мисли колешка ми ќе среди се, они мора да имаат таму договор ама она не знае. Јас средував се тоа со сметководство.
    Баш ќе прашам утре кога ќе одам. Инаку и во Завод кога проверувам сум пријавена и од фонд земам породилно се се си е регулар. Само ете некои луѓе ситните административни работи не ги знаат.Јас тогаш бев на боледување и не ни можев да се шетам никаде...
    Ќе видам што правеле.

На Dust, Annath, mareane и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.818
    Допаѓања:
    142.242
    Albancite od RM vo Albanija so Rama potpisaa dogovor za site uslovi sto treba da im se ispolnat kako malcinstvo za da koaliciraat.

Sds demek prifatile se za da zemat vlast.

Vmro im nudi koalicija na sds za malcinska vlada za da ne se slozat za albanskiot dogovor.

Sds ne prifaka, a i da prifati albancite ke se nalutat. Edinstven izlez e ili graganska vojna ili UCK vojna.

Vecerva ima najaveno protest za situacijava i ne mi mirisa na arno. Astrologov pa.... da vi pisam samo sto pisala za deneska... horor.

Na mislenje sum da izbegame dodeka ne zatvorile granici pa da begame ko Sirijcite.

Ima nekoj upaten?

На Dust, vitamina, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.974
    Седнав со торта и кока кола и одмарам.Денес освен ручек друго не фаќам.Треба лектира да читаме со големата.

На Dust, bittersweet, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.818
    Допаѓања:
    142.242
    Доколку го читате ова, денес е жежок ден, во кој треба да внимавате што кажувате. Комуникацијата е крајно, КРАЈНО нарушена. Обидете се со Меркур/Кету да кажете нешто добро, да искомуницирате добро, а не по пат на лоши, гадни зборови (Кету/Меркур во Риби), обидете се да бидете мили со соговорниците. Марс е во конјункција со Уран цела недела.
    Вечер ден на голема одлука или одлука за немили настани.

Кризата нема да заврши, тек почнува. Марс е војна. Само со повици за мир, може да се спречи војната, но овој Меркур со Кету не ми се допаѓа, како и вечер Месечината во квадрат со Сатурн. Јупитер тргнува ретроградно, Венера тргнува ретроградно, Меркур ќе тргне за еден месец.......

Месечината е народот, Сатурн е горка пилула (војска, власт, тага, фрустрација, ред, страв, големо преструктуирање, голем неред). Месечината со Нептун е кога народот и излажан.

Оваа страница се бави со Астрологија, се обидувам да не заземам страна, иако сум човек со став (човек без став не е човек) , морам да укажам дека вечер астролошки имаме плодна почва за една бурна ноќ и уште побурна недела. Во сабота може да се реши нешто (Сатурн тригон Марс). Сепак, ако подадете рака за мир, верувајте нема да избие војна.
    Но, со овој Марс врз Уран, не сакам да претскажувам зло.
    Кету е карма. Значи енергијата оваа недела е посилна од нас, посилна од разумот, посилна. Човекот не е посилен од Бога, но посилен е од се, бидејќи е создаден од Бога.
    Имајте промислен ден. Мир во вас.
    #MoonStore

Eve sto pisala

На Dust, Jas!, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.793
    Допаѓања:
    145.348
    Хелоу друштво!:sun::sun:

Мислев денес да бидам домаќинка, ама ништо од тоа. И денес параспура.
    Продолжен викенд и за мм и за мене. :D
    Не дека нешто ми менува дали е понеделник или недела.:tmi:
    А би сакала најискрено.

Од спондилоза,сколиоза,кифоза, се си носам. Не ги спомнувајте, ве молам.:doh:

Пушач не сум, сум запалила ,колку да пробам, ама не знам да влечам, и само зијан од цигарите правам. Ама кога излегуваме друшките низ дискотеки обавезно имаме кутија цигари, како тинејџерки, а никоја не е пушач.:smoke:

Фала @ninja35 за споделената слика. Ќе пробам да го најдам и да споделам импресии.:D

На kuc, Dust, Viktorijaaa5 и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    А и каде би оделе,никој не не сака,а и комшииве ако намирисале нешто,границите ке се аут,недај боже,да се надеваме на разум.

На Dust, LadyC, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ма какви немири.
    Никој тоа не го сака па ни Албанчеросите.

На kuc, Dust, Viktorijaaa5 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.343
    Допаѓања:
    278.693
    И јас не верувам во тоа дека ќе има војна.
    Протести ,па контрапротести,па вакви такви изнасилени сценарија и од двете или трите страни можеби да ,ама војна не.Посебно не со албанците,тие се три пати помудри од нас ,полека полека без војна си добиваат се што си зацртале.

Последна измена: 27 февруари 2017
    На green.eyes, Dust, Viktorijaaa5 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    @Cka Те сметам за попаметна. Сето ова што го напиша е глупост која ни ја презентира Латас. Да, мислам дека си параноична, ама на страна ова.
    Не знам зошто дигате тензии таму кај што ги нема. Еднинствени немири може да се од вмровчињата кои меѓусебно ќе се испотепаат што ке мора да станат од фотељите.
    Ама ај да не ја труеме и темава со политика.

На green.eyes, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.