Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Па добро секој како знае за себе. Ама по принцип тоа се става плус минус :)
    Ти бриџи каква правиш?
    Со милка ли?
    Или скупа ти е таа :!:

Barbie20, mareane, Sesil and 7 others like this.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Дупло кафе, цигарчиња и фемина релакс тајм.:lol::lol:
    Децата најадени, напиени, избањати им го пуштив Синг во спална да гледаат и еден по еден се предаваат на сонот.|-)|-)

На мм му е роденден а ние не можиме да се видиме, тој сабајле излезе за на работа пред да дојдам јас, на работа после си закажавме дејт кај кантите:rofl:тоа ако и двајцата сме слободни, ако не и утре е ден.:wasntme:

Во контекст со муабетите околу диетите, синоќа си одам накај кантите на паузата и ме среќава една колешка која работи сега на друго одделение и не сме се виделе којзае од кога, прва работа низ уста и беше лелееее колку си слаба да не си нешто болна, да не имаш рак,(facepalm)немам и викам и ти нешто болна да не си, дека таа поправена од кога роди може преку 30 кг, нееееееее зошто мислиш дека сум болна, не е убаво така да се потсмеваш дека сум дебела.(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Ок и викам значи ти можеш мене да ми речеш дека имам рак зошто сум слаба а јас не можам истото без ракот тебе да ти го кажам зошто си дебела, истото ти е, ако не сакаш коментари за тежината, не им коментирај на другите.:?:

Кога сум постела сум постела си постам по мој правила, ниеден поп не ги знае правилата, секој различно кажува како да се од различни вери, еден поп на другар ми му рекол дека може се да јаде освен месо за време на пост.:x
    Велигденски пости два пати имам постено, првата и последната без зејтин, месо не и неделата пред постите, без посни паштети, кашкавали, мајонези, се испостувам од храна како што е редот, затоа се викаат пости.:)

Околу доењето на туѓо бебе, мајка ми го доела другар ми, побратим ни е, татко му беше болен кога се роди он, мајка му работеше и така си добив уште еден брат, brother from another mother.:lol:
    Инаку другар ми е муслиман и многу го почитуваат тоа дека сме фамилија, јас го зезам дека да не бил он да ми го пие млекото ќе сум била уште повисока, ради него останав на 179см.:rofl::rofl:

Дојде татко ми да одам да се спремам за да се клацкам на возот, спремив маска за типот со смрдливите нозе.:rofl:

kala21, Jas!, mal.ecka and 26 others like this.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Да не ви рече кој ќе го најде оревчето 1000 ке му дадам?

kala21, Barbie20, Ano and 8 others like this.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Скапи се оревите не е за смеење :!: :D Која цена се таму сега?

5. menelele

menelele Популарен член

Добар ви ден!
    Ете јас си терам 40 недела, бебево абер нема да излезе. Нервоза, страв, бес, филмови, сценарија.
    Диета никогаш не сум држела. Сега трудна сум здебелена 9-10 кг. Ама многу нормално ја истерав, со нормално јадење.
    Овошје мн сакам, море од се по малку си сакам. Не сум по благото само. Некако сум навикната сабајле да си каснам така пообилно во смисла два тоста сабајлево од сечениот леб. После околу 12-1, овошје и накај 5-6 ручек некогаш и без леб. И тоа ми е таман. За благо - си правам таан, мед, лимон, семе од коприва, ореви, лешници и што уште ќе ми се најде од семки и ми врши работа. Ем благо, ем здраво.
    За купување облека ништо немам купено да не речам две- три години. Освен нешто ситно. Веќе сафра ме фати. Ама затоа догодина ова време манекенка ќе бидам. Имам во план да си тргам секој месец по 1000 ден. и ко ќе треба да купувам да имам стартни 10-12000, зошто знам дека пак нема да ми се даваат. Ама ќе видиме што ќе оставриме од планот.
    Времево е топ, оживеавме, пркнавме, излеговме од зимски сон.
    Ве поздравувааммммммм и ве оставам во добро здравје, така и да ве најдам. Ве читам, ама ретко пишувам.

kala21, green.eyes, mal.ecka and 20 others like this.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Добар ден! :D
    Место да лежам до бебе и да затворам очи, гледав серија, па вас да ве ѕирнам... а матна ми е главата, матна...

Не знам од што е, ама и кај мене истото... и денес продолжи, само се напив магнезиум и поарно ми е... малку... инаку немам главоболки, ама ми тежи главава, кај носот ме стега и очите ми се тешки некако... немам циклус (уште) па не знам дали е од пмс, ама можно е од времево да е, ептен топло е за периодов некако...

Значи ние што имаме така подобра амортизација ништо нема да осетиме :wasntme:

Кога сме кај диети и слабеење - итно ми треба режим, а не можам со доењето - не знам до кога да чекам за да се ставам на хроно режим, не сакам бебе да цица она што исфрлам јас. УН не ја можам, бидејќи овошјето наместо да ме засити, ме огладнува, па ми пропаѓа уште првиот ден. Знам јас што ми треба, и како најбрзо можам да ослабам, ама не ми е изводливо сега, затоа што имам многу повеќе обврски.

Кога ве читам како купувате, небитно што, дали облека, дали нешто за по дома, дали нешто трето - се прашувам дали сум јас нормална... дали дека немам нерви да шетам по продавници, кога ќе добијам плата не ми е нешто предизвик да ја трошам по бутици или продавници... ако ми треба нешто ќе купам, инаку не. Е во книжарница не оставај ме, ама и тоа редуцирав, дека немам место каде да ги ставам книгите. Можно е да е така, оти живеам во место каде што нема продавници, за бутици да не правам муабет, а најблискиот мол ми е на десетина км. Макар што еве, и во Охрид се шетав секој ден по чаршијана, желба не добив да купам нешто... ама може поарно е така :?:

Бебе стана, убав ден на сите!

kala21, green.eyes, Peco and 23 others like this.
  7. Elissa

Elissa Форумски идол

Си биле тројца пријатели си седат во кафаната, си пијат ракија и се расправаат.
    Првиот вели: – Јас сум таков инает што жената кога ќе ме налути
    по еден месец не и зборувам.
    Вториот вели: – А јас сум толку инает што кога ќе ме налути
    по три месеци не и зборувам.
    Третиот: – Јас сум таков инает што жената ме налути
    уште на првата брачна ноќ и уште не сме воделе љубов , веќе 15 години!
    Другите двајца: – Доста бе, 2 деца имаш!
    – За инает не ја прашувам од кого се.

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

8. Dust

Dust Game Over

Се олеснив со парите..
    Ќе се полага првиот во март:worried: со лесно нека ми е, имам 10тина...
    Е сега си викам што ми требаше, ама желба бе...:wasntme:

Главава ми е хаос цела недела, од времево тешко ми е. Плус па мигрената..

А се изнервирав денес..
    Ме пратија копија од дипломата од средно да заверам затоа што тоа имав при рака во моментов, таа од факс ми е во сеф, скапоцена е па ќе им ја носам деновиве :D
    И одам на нотар..
    Копира таа ...тој ги разгледува копиите и ми вика - проектната задача ви била по англиски јазик???? :o :o :o
    Му викам - да, зошто?!
    Ми вика - со цел памет?!?

Јас малку:?::?: му викам - не, со пола памет а другата половина ја пуштив на пасење затоа што немав намера да се замарам и со проектна, а англискиов беше лесно како за деца, плус темата интересна беше.. (ја пишува во дипломата, заговори за смртта на принцезата дијана) ...
    И ми вика...јас ни со памет ни без памет не би избрал англиски.. и пак тој памет го потенцира..

Значи од луѓе што потценуваат ми се превртува во црева...
    Не, немам памет па сум одбрала што сум одбрала ебати глупите душегрижци:puke::puke::puke::envy:

Значи работи и ќути! Ама ќути, не јади трици..аман.
    Ако не пофалуваш некого, ќути..не се бламирај и себеси:shake:

9. monik55

monik55 Форумски идол

Читав наназад и да кажам нешто:)
    Прво да ви кажам дека во Рамстор има нова палета на производи кои се викаат М ( тоа значи мигрос а мигрос се викаат маркетите на рамстор во Турција)
    Има се од нив баш се,има и капсули за машина за садови мислам беа 65 ден,детергент беше околу 145 ден имаше и уште нешто колешките сите земале и се многу задоволни.
    Има и сјај за рачно перење големо пакување 40 ден и тој бил супер.
    Друго да кажам дека јас кога се вработив потпишав договор на 1 месец и после тоа на 3 и тој ми истече во август и од тогаш јас дури сега потпишав договор а сум била цело време на неопредрлено.
    На работа ги пукнав надлежните и ми кажаа имаш договор како немаш на неопределено си и си викам овој ме зеза нешто а немам потпишано ништо.
    Пред две недели ме повикаа од човечки ресурси и ме испрашуваа како во полициска станица за работата и на крај од папка ми го извади договорот и ми кажа зашто ме викнале.
    На работа зборат дека сега сите ќе биле на неопределено немало више договори да има,имало некој нов закон.
    Ако сака да те избрка ќе те избрка и вака и така ама додека си на трудничко или породилно несмее освен ако си на договор.
    Се распишав,се гледа дека не сум со сите така?

green.eyes, kuc, marama and 16 others like this.
  10. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

околу 400 ден по килограм
    ама:!: она од нива си ги бере не ги купува
    најако е коа со пола кг мелено месо прае кофте за 10 души ручек (facepalm)
    да ги поуговараме свекрвите :devil::devil: дека се јави свекрва во темата за снаи и свекрви :handshake:

Petar80, Barbie20, mareane and 10 others like this.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Им става конпир рендан за повише да бидат?

Barbie20, ALISA0000, JuLleE and 3 others like this.
  12. Dust

Dust Game Over

Арна си Моник, што убаво пишуваш долги постови:lol:

Ги гледав тие М и се мислев дали даа купам или не, еве сега по твоја препорака ќе купам:lol:

Инаку...баклава со малку гриз и многу ореви е онаа што ја памтам од детство :inlove:
    Таква правам..има ореви, "крадам" од комшии:rofl: ама што да правам кога пола орев им е во наше, па паѓаат кај нас:?:не сум јас крива нели...
    Ако не соберам 60-80кг годишно ич не ни почнувам..е толку мн има..

Ми се јави сега мајка ми да ме потсети за во црква...сосема изумив:( ептен расеана сум во последно време..секојдневните проблеми си го земаат полека данокот..
    Денес 18год од смртта на баба ми(facepalm) како ми фали, страшна работа:x

green.eyes, kuc, Barbie20 and 15 others like this.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Другата година од каде знаеш, може нема дрвото да роди ореви па си чува жената за секој случај, паметно.

И рендан компир, и еден куп трошки од леб, кромид...важно како ќофте од месо се презентира :D Иста мајка.

Barbie20, mareane, Annath and 12 others like this.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Важно сите се најадени дал со компир или само мелено месо.

15. monik55

monik55 Форумски идол

Има и 5 виледи за 49 ден.

16. referentka

referentka Moderator Staff Member

:envy::envy::envy::envy:Виледи пиххх
    На овие кажи им чевли каде има и ф'ст'ни

Petar80, Barbie20, mareane and 17 others like this.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Тебе овие цени ти одговараат знам затоа кажувам:D

Petar80, Annath, ♡BuBaLe♡ and 4 others like this.
  18. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

IMG_2319.JPG Некој сака да ме види :D

kala21, Petar80, Peco and 20 others like this.
  19. referentka

referentka Moderator Staff Member

И папуча има..на сред кајмак :rofl::rofl::rofl:....на некого да не му требаат папучи случајно:rofl:

kala21, green.eyes, Petar80 and 16 others like this.
  20. simonka93

simonka93 Форумски идол

Богами ќе исклучам фејсбук, само бутици ми излегуваат и се нешто бендисувам
    Добар ден
    Кај нас де сонце де облаци, не сме начисто... И после боли и глава и секоја коска. Терам прво кафе и се мислам што да правам, и само на мислење ќе останам :lol:
    Месецов од ВИП изгледа некои далавери прават, многу луѓе знам што наводно го истрошиле интернетот

Убав ден :*

green.eyes, Peco, kuc and 18 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.