Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Тегет на све иде @Sky-butterfly :D
    Јас само еднаш сум купила темно зелени,цел живот тегет носам.
    Туку кога веќе ги споменавте да си кажам како се разочарав од старките.
    Си купив лани пред свадба март април мислам беше,ги носев и ги исправ во машина кога почна зимата,пред некој ден ги вадам од кутија одлепени :o од страна кај гумата .
    Никогаш не ми се случило оваа со години сум ги носела и сум ги перела во машина на ниска температура.И знакот позади на пета се избриша многу брзо.Си направив филм да не се фејк ама не верувам,ги купив од Гтц како и секогаш,незнам.
    Со што да ги залепам,не се којзнае колку ама се познава :doh:

2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

:hai:
    За што муабетите женчиња :lol: ме мрзи да читам.

Ај да ви отворам нова тема: Подарувате за 8Март и што најчесто?

Јас до лани на мајка и купував само цвеќе, годинава сакам да организирам ручек или вечера во некој ресторант, ама познавајќи ја не знам колку ќе успеам да ја изнесам од дома :^)

3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Работам а мислам на салата...некоја пролетна...со варени јајца...
    Ми се пие, ми се плаче..

green.eyes, Petar80, Annath and 16 others like this.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@Sky-butterfly земи си ги и двете бои, шо е сигурно е :D
    Децава во градинка ќе имаат осмомартовска претстава и организираат донирање со продажба на домашни изработки. Листам на нет што даправат(м). Давајте идеи:^)
    За подарок за осми март најсимболично ми е цвеќе. Не сакам претеризми.

green.eyes, Petar80, Annath and 18 others like this.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Мимоза , а Рени?
    Со жта.

Ништо од денес планираното не завршив.Банирајте ме.:D

green.eyes, Petar80, Annath and 11 others like this.
  6. referentka

referentka Moderator Staff Member

Такво нешто...
    Од очи не ми се гледа, ама па некоја желба да мавнам една жта имам.

Petar80, Annath, DVAANGELA and 9 others like this.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас за во градинка неам поим што да пратам, прв пат се погаѓа да оди за празников. Мајките по родендени ги прашував ама некако огорчени ми стојат па се мислев цвеќе ќе биде.

Лани од тука нечија идеа украдов, извадив слики од внуката, рамки за слика и ете подарок плус некоја крема за раце и сите среќни.
    За годинава имам помалку баби за подарување а и со идеа слабо стојам. Јас му нарачав на маж ми орхидеа па се надевам нема да заборави.

green.eyes, Petar80, Annath and 19 others like this.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Зборувате за летови на виѕ аир. Јас последнава година се изнадавав пари.. бош сезона над 200 фунти карта па и не е баш ефтино да ви кажам плус седиш таму на едно столче се здрвуваш просто секоја коска те преболува дур стигнеш исто ко багер да те прегазил.
    Не дај боже да решам во ек сезона да одам испод 800 фунти за еден не е.
    Пази да не е ефтино.
    Поефтини варијанти има со други летови плус претовар.
    Ко видиш ма овие еден багаж кошта до бесвест поарно ќе одам "боса" па за тие пари комотно цел гардеробер ќе сменам.

Имало карти и за 7 фунти но тоа е лото веќе се повеќе и повеќе со тек на годините.

Лимончелото не ми е ништо друго освен инуспектар на голо да го пијам :^)..
    Сепак италија е италија една и единствена за мене :emo:.
    Ми се чини непребол ми е ..:(

9. kravce

kravce Форумски идол

@Viktorijaaa5 брат ми зема пред некоја година од гтц, еднаш ги облече и се одлепија па ги менуваше после. И ја од тогаш некако не ми се купува конверс :|

Со визер сум летала за 1100ден. повратна. Летен период и за празници се поскапи цените затоа ја путујем вон сезона 8):D

@vitamina да те спомнам за сосот фала ама се откажав од туна конзервите уште одамна, ептен гадни ми станаа :| Ќе правам викендов со некој томато сос.

Некој спомна салата? Како ми се пријаде авокадо со младо кромидче па лимонче па мхмх утре ќе се прави:mm:

green.eyes, Annath, Peco and 13 others like this.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Бидна ручекот кај мене (полнети пиперки).Сепак одлучив друго да не правам денес :D мм вика да излеземе малце да прошетаме со децата.

Размислуваме пролеттва да им земеме лулашки две и лизгалка и да се монтираат кај свеки во двор.Простор има стварно мн.

За 8 ми март сестра ми вече доби една блуза од Зара по нејзин избор.На свекрва ми најверојатно паричник ке купам плус цвеќе.На учителката незнам што..,
    За себе си избрав од лиска комплет

green.eyes, Petar80, Annath and 22 others like this.
  11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Касно одговарам. Сите!

Petar80, Annath, Peco and 3 others like this.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Јас досега во авион се имам само качено :lol: лани со децава во паркиран на аеродром,а летано немам. После толку изгледани air crush investigations тешко и да се качам :worried:
    Сестра ми пред некој ден беше тродневно до Братислава со wiz air за 1000 и нешто, багатела. Дур и траеше летот висев на нет на тракинг и еден момент кога напиша not available at the moment ме стрефи мал инфаркт сигурно :whew:
    За утре си правам планови за шетање, во вип да сменам тарифа и немам благе везе шо да облечам :?:

green.eyes, Petar80, Annath and 18 others like this.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

@kravce
    Јас правам многу варијанти. Мешам секогаш наизменично кашкавал, пушено месо, мортадела некоја, неутрална павлака, месо било какво, сирење, зденка многу зачини.. ете тие вариации ги правам :)

Last edited: Feb 28, 2017
    Annath, DVAANGELA, Barbie20 and 3 others like this.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Да не ме цитираше по грешка :) ?

Petar80, DVAANGELA, Dust and 2 others like this.
  15. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Пробај со секундарно лепило,на синко патики така залепив сеуште ги носи,а и не се познава

16. Ano

Ano Форумски идол

Вчера ептен мрзлив ден, а денес едвај ве дочитав.
    Многу муабети се свртеле.
    Диета никoгаш во живот не сум држела. Тоа хроно/ун и незнам каква диета за мене се непозната со две.
    До факултет само диета за дебелеење ми требаше. Само коски на мене имаше.
    Кога запишав факултет, почнав да учам ноќно време и тогаш почнав да јадам многу и се поправив.Сега на килажа немам вишок, ама лош распоред имам. Горе сум слаба, а газиња си имам. Почна и многу целулит да ми се прави :(
    Сепак сум поборник на девизата, рани душа да те слуша. Секогаш сум била поборник дека треба да се јаде што ни е вкусно, затоа што така храната подобро се вари. Само треба да се пази на ноќно јадење (што кај мене е тешко затоа што мм додека не легне јаде ептен гурмански, па и јас покрај него). И нормално физичка активност. Макар и само пешачење.
    Вака кога читам за баклава само лиги ми потекуваат. Ниту јас ниту мајка ми ниту свеки прават. Правеше само тетка ми кога бевме деца, од ролованата со многу многу ореви. Кога ќе седнев јадев без мерка. Ми фали да каснам таква вкусна баклава. Ама и оваа на @referentka не би ја одбила :D

Инакун не се пофалив изгледа. Викендов за прв пат правев домашен бурек. Полн со шунка и зденка. Леле и сега лиги ми потекуваат колку вкусно излезе. А маф го направиивме со мм. Од сега пракса ќе биде по дома сигурно. Само со различни филови.

@Sky-butterfly и јас гласам за бели. И јас неколку години се канам да си купам, само јас високи повеќе сакам.

Ве гледам со летовиве сите спремни за шетање. И италија и Шпанија сум ги видела по малку, ама мене некако шпанците подопадливи ми се. иако би шетала и таму и таму. Само кај скандинавците да не ме прати некој. Неможам на ладно да функционирам.

Значи kога ќе се распишам крај нема, ама веќе и заборавив што се беше дискутирано.
    Ајде частам попладневно кафе
    coffee.jpg

17. LadyC

LadyC Форумски идол

Ај добро вечер. Како мислев ќе биде полно не беше. Газда викаше преку 100 000 посетеност. :D
    Слабо со саемиве веќе. И беспарица и конкуренција се си влијае. Се излуфтирав малку. Како и да е не им бев ич потребна, ама да сум таму работава.
    Идам на роденден сега кај сестричка мила.
    Ќе јадам нескафе торта од Романса, абе цела можам сама мн е убава! :inlove:

green.eyes, Dust, Petar80 and 19 others like this.
  18. mareane

mareane Форумски идол

На раати ве читам попладнево ,сега заборавив што сакав да пишам.
    Од работа поминав кај другарка ми .Најрелаксираните муабети ми беа со неа а сега после секоја средба не можам цел ден да се оправам.Уф колку сакам да си се искажам за тоа овде ама чувствувам како да ја изневерувам оти во моментов не е спремна за да ја сподели маката со поширок круг.Неправеден е животов кон некои луѓе ,навистина.
    Баклава не обожавам многу како и се што е шербетлијо.Најмногу сакам чоколадна или со вишни.А богами и со лешници ама не сум толку богата:o да ставам 800 гр.лешници.Претераа со цената на лешниците
    Јас пак би ги одбрала белите старки ,многу ми се кул,ја убедувам ќерка ми да земе за летово бели ниски исто вакви,па јас можам некогаш да ги изнајмам.
    Од диетиве летоска ја држев УН ,ама и мене овошниот ден ми е некако тежок а овој период и нема овошје по мој вкус.После Велигден можеби ќе ја пробам пак.И јас пак икам вишок од пет кг кои со постов може да преминат во седум- осум ако продолжам олку леб да јадам:x
    Имам потреба пак од одбрано женско друштво ама втората друшка ми е неделава втора смена и мислам ќе збрлавам попладне деновиве.

green.eyes, Dust, Annath and 25 others like this.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Јас сум за тегет старки, купив такви ама како со ластик позади, со тексас фустанче ги изнаносив летово.
    И белите се убави ама моиве деца само што ќе облечам бели патики обавезно ме газат, тие ионака ме газат ама кога носам бело нема промашај.:doh::lol:

Дојдов кај кантите, мм го нема, ме извиси, сега сум многу тажна.;(;(:rofl:

@Barbie20 се заборавам да напишам, симптомите што ги опиша оној ден, повраќање, гадење, вртоглавица........да не има нешто ново за фалење?:wasntme:
    :wasntme:

green.eyes, Dust, Petar80 and 28 others like this.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Никоја нема веќе цел саат! Кај сте?8-|

Главоболка и омалаксаност ден број два:|. Пак голтнав апче за глава за да можам да функционирам вечерва. Денес бар понаспана сум, синоќа падна клањање ептен:D.

Во однос на постење, јас не постам. Не чувствувам потреба, стварно не ја гледам поентата на тоа што внесуваш преку уста да има врска со религија (нека не ме сфатат погрешно тие што имаат различни убедувања од моите). Имам постено за летна Богородица, две недели. Ги постев со сите церемонии и се пречестив.

Со тек на време ми се променија гледиштата, така да сега не сум за пост. Гледам однесувањето да ми биде во рамките на некои мои принципи и стандарди со оние кои ми се сакани и блиски, избегнувам конфликти, се трудам да немам лоши мисли (колку успевам тоа е веќе друго) и тоа е тоа.

Пост и одење во црква не ми се репер за религиозност и посветеност на Бог. Божјиот дом може да биде во секоја куќа доколку ние така се поставиме и воспоставиме таква атмосфера во истиот.

Килца имам и јас вишок од зимава кои сакам да ги симнам, посебно од критичните делови на телово. Е таму кога ќе се погледнам, ништо друго не ми треба за да ми се расипе денот:envy:. Веќе полека, полека се стремам кон рестрикција на храна, диети немам време да се организирам да држам.

green.eyes, Dust, Annath and 22 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.