Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Ама знае кога да дојде, кога се зема плата.
    И тука е исто, само носи парфеми и чудби.:D

На bittersweet, DVAANGELA, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.323
    Допаѓања:
    259.556
    Па јас би ставила тетоважа која има значење за мене. Се мислам што. За пеперутка се мислам оти син ми обожава пеперутки, а и сакав ради ефектот на пеперутката со датата на син ми. Се мислам и за бар код на вратот. Заглавив периодот на Painters. Тетоважи барам. Сакам да е необично, да има значење за мене. Сакам или на вратот надолу кон грбот, или на грбот кај рамото.

На molikaMk, DVAANGELA, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @kravce бев во времето кога ја посакав оваа тетоважа :D
    Ама сепак и после 15 години значењето и симболиката ми се исти и би ја ставила хартаграм тетоважата, исто и инфинити симболот :)

На bittersweet, DVAANGELA, Barbie20 и 9 други им се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    @JuLleE можеш да се консултираш со тој што ќе те тетовира, да ти нацрта нешто од тоа што бараш, па ќе биде специјално за тебе направено и секако ќе ги има елементите што ги сакаш.
    Баш отворив сега и овие ми се видоа кјут
    [​IMG] [​IMG]

Има многу убави тетоважи со мачиња, ама јас не сум по мачките :(

На bittersweet, Emy867, DVAANGELA и 11 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.323
    Допаѓања:
    259.556
    Така и планирам, јас да одам со идеја, ама он да ја нацрта како за мене. Ама многу ми е битна симболиката.

На DVAANGELA, mareane, MilaP и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.284
    Допаѓања:
    91.982
    Порано многу сакав тетоважи во последно време не баш,посебно не шарени како сликовница што изгледаат :D
    Ама здравје во иднина би сакала да ставам некоја важна дата,иницијали ама за тоа здравје во моментот не размислувам.

Познавам луѓе што тетовираат и што сум разговарала со некои велат дека најнеубаво им било кога некој ќе дојде и ќе каже дека сака тетоважа како на друга личност,или пак кога некој ќе оди да се тетовира и незнае што.
    Ако толку многу се сака тетоважа треба самиот да знаеш што сакаш и која ќе е нејзината симболика и да си свесен дека останува засекогаш.
    Друг пак има вратено назад многу клиенти кои незнаеле што да тетовираат и после муабет со него се предомислуваат.

И јас сакав на прст да се тетовираме под бурмата некое наше знакче кое ќе се спојува на некој начин ,имав и замисла ама мм цело време одложуваше па се откажав и јас. :|

На bittersweet, DVAANGELA, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  7. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Сакам тетоважи,така малецки,на внатрешна страна на рака,на злоб од нога или помегу уво и врат позади,за жал немам.Синко поголемиот вети,ке ме частел-ај да видиме ;).Околу 8ми Март,на свекрва и мајка,сигурно нешто кое можат лично да го користат,и имам уште две мили личности за кои се мислам што.

На bittersweet, kuc, DVAANGELA и 15 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Здраво :)
    Први март, другарка ви излезе без јакна демек на 1км од дома и заврши во Џамбо:) по пат ме сретнаа 10тина души и ме прашаа дали ми е ладно, како не ми било СТРАВ да шетам без јакна...божем некој ќе ме убие, па дали ми е страв:?:

Тетоважа сакам! Многу сакам...ма премногу.. Амаааа јас од игли бегам на 300метри, болка од игла ич не можам да истрпам. А друга болка трпам па до умирачка нека е дојдено, ќе истрпам... ете, човек без памет, знам:) А знам и каква тетоважа сакам, ако треба и јас ќе ја нацртам, ама да се решам да седнам и да ме тетовира некој...:shake:

Парфеми:inlove:
    Машки!:inlove: е такви сакам!
    Порано "поткраднував" од дечко ми, обожавам неколку машки парфеми:lol:
    Од женските во Германија сега одам со мисија да го најдам

АМА во големо пакување. Во ск се малечки наоѓам, не ми се даваат пари.. Всушност овој ми е и првиот "марка" парфем, само што се отвори Бондстил на Косово, братучетка ми почна со работа и ме частеше од прва плата.. И ми остана вечна љубов:inlove:
    Лајт блу го обожавам исто така..

Е сега може ќе ми предложите и мене некој..
    Сакам некој свеж...АМА кога ќе им речам свеж во парфимерииве, ми нудат некој што едвај се осеќа..! А сакам да се осеќа..нека е појак, ама не да ме гуши..и без ванила ноти. Глава ме фаќа..
    Значи сакам парфем што кога ќе го помирисам ќе ми влезе преку нос, во мозок:lol: ОК смешно може звучи, ама го знаете она чувство - кога мирисаш нешто и ти се чини носот ти го одзатнал па право во некои скриени патчиња ви стига до мозок и што и да помирисате во текот на денот, ви мириса само на парфемот?! :?: не знам дали објаснив:rofl:

Е така..
    Ајде сега патот под нозе, без јакна...до Велес.
    Се читаме убави жени:hug: и мажи:hug:.

На bittersweet, Emy867, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Во последно време помодарство стана.
    Околу мене жени во години масовно се тетовираат на пределот над дланката на внатрешната страна, букви од децата.
    На некои им стои тетоважата на карактер и општо како личност, ама на некои како натурено нешто, како со сила закачено.
    Несакам шарени и претерани - на цела рака или цел грб, грубо ми изгледа.Па и кај мажи.
    Кај жени убави ми се ситни тетоважи.

На DVAANGELA, mareane, Barbie20 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Гледам на TLC alta infedelta, зад секое неверство имало приказна :nod:

На DVAANGELA, m.i.g, mareane и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    На ушите имам дупли обетки,значи од нормалните две,уште по две на едното уво,значи во низа три,на другото исто три,разлика што на едното е погоре последната кај школката горе.Носам малки обетки со циркончиња,и сите кои ми се дополнителни ми се за секоја бременост откако ке се породев,значи четири.Мене ми стојат,па и ретко кој да ѓи заприметува,како отсекогаш да биле на мене.Кога и да ги извадам,како нешто да ми недостига,едноставно тоа сум јас,е уште малецка тетоважа ми фали,белким ке биди некогаш:).

На bittersweet, Emy867, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.931
    Допаѓања:
    203.195
    Јас :D од Горење имаме дома, супер е, си ја врши работата, не е бучен.

Да се вклучам во муабетиве, за парфеми, зимски најубави ми се Crystal Noir (Versace), Miss Dior Chèrie, Deep Red Hugo Boss, CK In2U, а кога е потопло Bright Crystal (Versace), Light Blue (D&G), Cool Water (Davidoff), а во последно време љубов ми се Light Blue Sunset in Salina и Moschino Cheap and Chic Light Clouds (@Dust, побарај го овој последниов, мислам дека ќе ти се бендиса, вака изгледа
    [​IMG] )

Иначе и во мое време беа актуелни BU парфемите, јас си купив одма штом излегоа на пазарот. Сега не ги сакам, не ми се допаѓаат.

Во однос на тетоважи - сакам, и планирам една да си направам. Тоа штом ќе прекинам со доење. Ќе има значење само за мене, т.е знам што сакам, само да ми биде вклопено како што треба, со тату мајсторот ќе ја цртаме заедно. Знам дека ќе биде црна, не во боја, и знам дека ќе бидат децава вклучени некако, заедно со некои други елементи кои ме означуваат мене како личност. Како ќе изгледа, не знам... ама имам некои идеи во главата. Ја нацртав пред некое време, ама го загубив листот... е па, битно сум решена, иако имам страв од игли (да, и јас... можам да боцкам, ама да ме боцкаат... брррр :?:).

За 8 Март цвеќе најверојатно ќе земам... најубав, а симболичен подарок ми е, да се обележи денот.

И така...

На Val-Dim, bittersweet, Emy867 и 18 други им се допаѓа ова.
  13. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Hello :hai:

Да се навратам на старките-од мала ги носам, мислам во 8 одделение првите ги добив :?: и сите сум ги носела мноооогу години :D Секогаш имавме по еден пар со сестра ми, па си ги менувавме :) Да, белите ужасно собират прашина т.е. имаш 10 минути бели старки и после сиви :D Ги перев во машина без проблем, ама затоа редовно после секое перење дожд ме начекуваше :envy: Сега имам високи црвени, и едвај чекам да почнам да ги носам :)

И мене поубави ми се машките парфеми од женските :angel: Неодолив машки парфем ми е Sculpture. Стар, ама фантастичен. Среќа и на мм му се допаѓа, па го користеше едно време :) Мене омилен ми е Hugo Boss-Deep red, за во зима (уште го користам :!:). За во лето, некој посвеж, во стилот на Light Blue :)

Тетоважи :o (y) :nod: Од мала сакам, ама и јас имам трауми од игли. Сега решив дека ќе направам минимум една, сакам повеќе :) Батали страв, желбата е многу појака :makeup: :nod:Имам идеја за три, само една да е во боја :) Знам кај кого ќе се тетовирам, и која на кој дел од телото. Да видам прво летово кога отприлика доаѓаме за МК, па после тоа ќе пишам да се распрашам која за колку време се прави, пошто знам дека е процес, посебно за тие во боја :) Иначе, овде на прсти можам да избројам нететовирани луѓе, и онака си имав желба, сега е доведена до огромен стадиум :D да мора да се реализира, инаку не ме бива :) Едно време и мм сакаше да се тетовира, ама откажа љубАв ]:)

За 8 Март редовно давав поклон или цвеќе, (во добрите години и двете) на мајка ми, после почнав и на сестра ми, па на сестрите и мајката на мм, тогашен дечко. Редовно од нив секогаш добивав поклони, и тоа одлично погодени сите (y) Сега не можам баш за денот да купам, ќе биде со друга намена и на друг датум дадено :)

На bittersweet, Emy867, JuLleE и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Maski parfemi poubav od Black Suede Touch od Avon mi nema! Ljubov mi e, strasno me pali :$ zatoa i redovno mu go kupuvam na dm :inlove:

Tetovazi - Ne sum nekoj ljubitel, vaka mali tetovazi mi se okej na drug ama ja ne bi se tetovirala. Edno vreme sakav luznite od operaciite da gi tetoviram, da gi pokrijam ama se otkazav.
    Mazi i zeni so ogromni tetovazi ic ne sakam.

Uste tri dena imam od hormonite i vekje me napagjaat emocii, glad, nervozi :worried:
    De mi se jade blagce, de soleno, de salata ili ovosje :drunk:

На mareane, Lejla8, Petar80 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ми доцни.
    Плус немам никакви симптоми.
    Има две опции:
    -Или климакс ме фати
    -Или ...шу знам....:$

На kala21, Cka, bittersweet и 32 други им се допаѓа ова.
  16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ццц генерацијава моја слаба со меморија нешто...Е овие беа најголем хит,од поскапите:D ppp.jpg
    Мислам спиев со него.Јас го добив црвениот,братми синиот.Често му го „крадев“:D
    Ко сега се сеќавам.Мајка ни ги купи во Форум на Рекорд, не знам по кој повод не частеше....

На bittersweet, JuLleE, DVAANGELA и 17 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.961
    Тест !!!:!:

На JuLleE, DVAANGELA, ph.orhideja и 15 други им се допаѓа ова.
  18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Арно и викаш;)
    Јас 5-ти месец трудна без симптоми бев па и со циклус, таа чека на неколку дена доцнење:D

На kala21, JuLleE, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  19. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Уф, @PUPICA , мојата најдобра другарка го користеше плавиот многу долго, мислам дека на сите што ја познаваат им е прва асоцијација за неа :D Мислам дека пред 2-3 години мирисаше на него :) Ќе ја проверам за некое време пак :)
    Во право си, цел град мирисаше на Versus :D

На DVAANGELA, mareane, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  20. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Да бе тест ... Рефка реши пари за глупости да не дава а сеа ти и викаш тест да купе |(

На bittersweet, Emy867, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.