Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Петок а?
    Убаво ама јас и утре на работа сум |(
    Ви кажував вчера за тт на син ми..е си одам дома и го однесив пак на болница,оваа го гледа и вика од кога се брунчињата :^)
    Ајде по пазуви,препони и оп ... испага вика сипаница е,нека поминува со убаво 8-|
    Сабајле кога станав веке имаше повеќе на лице по тело не проверив затоа што спиеше.
    Се договоривме да дава на тетката да го мачка,земавме од течната пудра и од пењата Покс Клин.

Инаку од жената сум премногу благодарна,освен што го гледа син ми и знае да смете,избрише прашина.
    Минатата ден и алишта испеглала.
    И кажав дека не мора не е тоа нејзина обврска да не се маче ама ми речи досадно и било,син ми бил мирен по цела ден си играл сам и нејзе и било досадно.
    Се мислев да и дадам плус пари,така ме советуваше и мајка ми ама што ако се навреди .. за 8 март секако ќе и купам ама не е доволно и секој месец не е 8март .
    Ич не сакам да се чувствувам должна...

Во основно,средно па и на факултет поминував одлично со професорите,никогаш не осетив неправда се додека во 4год средно не ни се смени проф. по македонски јазик.
    Неговата замена беше ужасна и како професор и како педагог.
    Никогаш не пропушташе шанса да не навреде тие што сме од провинција,дека тој "чистокрвен" скопјанин де...
    Многу недоразбирања имав со него и на совети дури расправаа
    Ама помина,на последниот негов час се збогуваше со сите ученици и стигнав на ред и ми рече дека ке ме памте како лоша личност :o
    Му реков мора и такви да има де.. и си се насмевнав.
    Знам дека не беше со мене туку до него.Не може со ни еден проф. да сум немала никогаш проблем а баш со него да имам.

Се обидувам да се контролирам.
    Не сакам никој да ме навреде ни сакам да навредувам.
    Нормално тоа секогаш не оде како што планираме и кога ќе видам дека сме дошле до степен да се отераме во пм се повлекувам...
    Нема ништо подобро од смирени глави по некој час...може не толку смирени ама големата лутина ни има поминато па нема да си кажеме зборови кој би не повредиле повеќе од било кој шамар.

На Val-Dim, Peco, Barbie20 и 24 други им се допаѓа ова.
  2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    Изгледа денов е за нервози од маживе :@
    Да му кратам сон на детево за негов ќејф, не фала ;)

Добро утро,имајте убав ден

На mal.ecka, Barbie20, DVAANGELA и 16 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.115
    Допаѓања:
    328.851
    Сакаш да кажеш неперено ти го вратиле?

Последна измена: 3 март 2017
    На Annath, Lejla8, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Ми стаса решение.. Одобрено:party:

Последна измена: 3 март 2017
    На Val-Dim, Peco, mal.ecka и 24 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ма ќе го сликам попладне.
    Непрано, носено неколку дена.
    Завиткано во тоалетна.
    Е, многу криво ми падна.

Да не ме разберете погрешно...не сум против позајмување и не реков дека детенцето е гнасно.
    Туку дека гестот на мајката некако...

На Lolipop23, Val-Dim, Barbie20 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.713
    Те разбирам целосно. Срамота за мајката. Ја да морам од друг да земам, ново ќе му вратам, е до толку ми е срам

На Dust, DVAANGELA, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Леее каков ден.
    Идам да го шетам Тино со мм.
    Имав една глупа ситуација, ама се испокарав и се среди. Некад ако не го поттурнеш мажот, едноставно ќе шкрипи некаде.

На mal.ecka, Barbie20, Dust и 16 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    142.156
    Haj. So mm najstrasna kavga ni e koga ke rece edniot- ti se lutam. Nema vreskanje, vikanje... Ama koga ke vidime deka nekoj utnal vecerta ke uspijam bebe i odam kaj nego u krevet i gushnati razgovarame. I taka neame vreme eden za drug uste da se karame fali.

Jas deneska doma. Ke jadam od Silbo.

Pedijatarot go prasam za preppraka za koga da pocneme so gradinka. Vika nikogas :) Vikam neli sekako mora sitr virusi da se pominat koga togas. Epa vika virus na 1 god dete i na 5 god e raxlicno. I sega kroime planovi za smenska rabota forever sto znaci mm ke go gledam ednas nedelno. Upm deckoto na 15 god go gledav 2 pati nedelno...

Kafe ne piev...

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Val-Dim, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  9. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Хелоооооууу
    Петочки ,убаво расположена, па и сонце, па и пролетна јакна си облеков денес
    После работа на гости одам, утре шеткање, недела роденден
    Станав у 6, се истуширав на раат, кафе испив, се исфенирав, и правац на работа
    Вчера доста пари потрошив, кога дојдовме дома, ми се сврте памет за колку се олеснив, полн гепек со храна, леле колку бил празен фрижидерот:D
    И на кере купив штосни патичиња, тие ќе и бидат за роденден
    Во врска со случката на Рефка, што да се каже, има секакви, и мене ми е чудно како е можно такво нешто,ама за жал има и такви
    пред една недела и нас ни се случи слично, поголемава ја зема комшиката од школо заедно со ќерка и ,па јас си ја зимам кога доаѓам од работа, биле на љуљашки и мојава се извалкала, па и нашла комшиката некои тренерки од нејзината и ги облекла...неможев а да не ги исперам, иако она ми рече нема потреба перени се чисти- едноставно неможев така да и ги вратам

На Barbie20, Val-Dim, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Хелоу луѓе :hai: :f: И јас сакам букет лалиња ^_^

Во преговори сум да дадам еден куп пари за мерак. Реков дека за мерак давам пари така? Башка ако е и меракот поврзан со патување. И од една страна ми е остварување сон, од друга страна па ќе пропуштам на една убавина летово. И сега... Не се малку пари во прашање па туку така да ги дадам, ама осеќам дека ќе ги дадам :|

Би дале ли отказ на работа, ако немате друга договорена однапред?

На Barbie20, Val-Dim, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    My favorite kind of отказ :D Заминуваш без да те чека за кратко друга работа па се чувствуваш баш слободен. Ама тоа порано, сега мм ми диши во врат, озбилни требало да сме, не сме веќе деца |(

На Barbie20, Dust, JuLleE и 8 други им се допаѓа ова.
  12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Лоша сум за вакви работи.
    Би и го вратила сега јас на нејзе - „ гледам убаво сте го заноселе, па еве ви го поклонувам“

(wtf)

На Barbie20, mal.ecka, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.

Треба да олабавам од форумов,сериозно.
    Прееска поминувам покрај една девојка,иста @Ordinary .Така јас си ја замислив во глава.Не беше со кафе.Млада,урбана,со коса до раменици,шатирана,облечена во светол мантил,панталони и тегет оксфордки.Наочари класика Реј Бан и сива мала ташна преку рамо.
    Пред две ноќи @green.eyes ја сонував како ме кара дека многу зборувам на форумов,малку поумерена сум требала да бидам.

За случајов со Рефка и бодито имам свој сличен пример.Ќе се самоцитирам
    И позајмив на другарка долг фустан.Кога ми го врати можев да се справам со пудрата на него,ама тоа што беше скратен да и одговара на нејзината висина,не можев да прифатам.Затоа и го оставив да си го носи.Памет за другпат,не за џабе се слушаат мајките.

Овие ситни нешта многу кажуваат за човек.

На Barbie20, Val-Dim, Dust и 23 други им се допаѓа ова.
  14. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Не,пошто на денешно време тешко е за работа,барем во нашево село,но можеби имаш некоја опција за резерва,тоа незнам.

На Barbie20, Dust, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Имавме другарка која си беше така малку повеќе полничка, и кога ќе начекаше некоја блуза од нас што можеше да ја облечи живи радости беше, а ние сите покосени оти знаеме дека после тоа раширено ќе е и можеш да се збогуваш со блузата. Ако не и позајмиш па се лутеше, не сме другарки, сме ја отфрлале...
    Тоа беше еквивалент на шопинг за нас во рани тинејџерски години -барање по плакари на другарките.

На Barbie20, JuLleE, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Токму ова го потенцирав.

Неодамна нели позајмив кујнски апарат, па расипан испадна, па купив нов и го вратив.
    Да.Криво ми беше што лупнав пари за да го надоместам, а и јас воедно го немам и ми треба...ама прошка нема...
    Не требало да позајмувам и тоа ми е памет за друг пат.

На Barbie20, Peco, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Во оваа позиција не можам да си дозволам да ја напуштам работата без да ме чека друга сигурна работа.
    Затоа сеуште одолговлекувам со мм .
    Да не беше син ми не би размислувала ама сега имам поважно нешто од моите или потребите на друг.

За алиштенца од градинка знам дека се позајмува ама такво нешто никогаш не не снајдило.
    Ако биле искористени некогаш алистата на син ми не сум препознала затоа што биле вратени чисти.

Позајмување на алишта никогаш не сум сакала ни пак некоја од другарките практикувала.
    Тоа што е мое е мое,нејзиното си е нејзино.
    Мајка ми со мене за тоа никогаш мака немаше ама затоа сестра ми со нејзините другарки до гаките што не си ги разменуваа.
    Колку кавги мегу нив двете имало само заради облеката не ни памтам :x

На Barbie20, bittersweet, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    Kakvi ima nesovesni majki toa e cudo edno pa i ova Refi so go kazuvas tie bitno ke bidat pogodeni ,doterani nafenirani ,a decata ke gi nosat so seto meni na niv a "gospozata" ako mozi taka da se narece mozela da kupi novo barem sega ima za 100den.ova isto mi e gledano uste koga kerka mi ja nosev vo gradinka.

На Barbie20, Dust, Bozica1980 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    @ph.orhideja бе :o :hug: Не сум таква особа :)

Да ве прашам, фломастери што се чистат со вода колку коштаат во Скопје? Ќе ми доаѓаат гости, да знам дали да нарачам или овде да купам :)

На Bozica1980, DVAANGELA, ph.orhideja и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Постапката за осуда,кога веке се зело од друг,или среди го како што си го зел или купи ново,ваква случка сум немала во градинка,но мака мачевме со вошки,среди го детето денес,пак со вошки за кратко,и тоа не само кај нас и кај др.На крај воспитувачките дознаа-видоа кое дете не е воопшто чистено,опоменаа родител,пуздер ги напрај не само нив туку и сите нас.Таа била др,кај неа неможело тоа да биди,сите ние да сме се исчистеле,дури и вошкари употреби во речник (facepalm)

На Barbie20, Dust, Bozica1980 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.