Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Темава што сте ја начнале е премногу комплексна.
    Во искривен систем на вредности,во општество во кое секој ја гледата туѓата работа,а не својата,кога децата се преоптеретени со она што се слуша дома од родителите,почнувајќи од политика,до трач муабети,до натпревар кој колку има и од каде има,како сакаме здрава младина која ќе се занимава со она што треба?
    Можам и преку лични и преку примери од блиското опкружување многу да пишувам.
    Едно нешто останува како белег на нашево општествено живеење.Ако си успешен,на било кое поле,дали како ученик или како човек,е тоа не може да ти го простат.
    Не одете подалеку,гледајте во каква состојба сме моментално.

Last edited: Mar 3, 2017
  2. mareane

mareane Форумски идол

Да се чекирам од Скопјево и плус од течефон.Конечнп симнав Мозила и пак можам да ве читам.Еј кое олеснување замислете:rofl::whew: За темава треба многу да се зборува ама не би сега

Dust, Barbie20, ♡BuBaLe♡ and 15 others like this.
  3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Добра вечер девојки cup-of-coffee-with-heart_46949620.jpg
    Време за одмор и кафе. Покасно имам работа, па набрзина ги читнав 5-те денешни странички на +/- 40 8-|

За позајмената облека во градинка... Свеки моја пред 23 години ке ги истепаше вработените во градинка :D
    Синко го земала без јакничката, било топло, па заборавила да ја побара. По некој ден ја побарала јакничката а воспитачката и кажала дека нема такво нешто... И отворила шкавче со заборавена облека, но таму ја немало јакничката... И понудиле друга! Свеки им кажала дека не и треба туѓа, си ја сака нашата! И така, ние си купивме нова! По една недела свеки ја видела јакничката облечена на едно детенце... Реагирала кај воспитачите, а тие и рекле „не знаеме ние која облека од кое дете е“... Тоа е во ред, но не е во ред што внучето на воспитувачката ја носело јакната на син ми!!! Разбирам да сакаш нешто туѓо :^), ама сепак и за тоа треба да се има „осет“ дека ке те откријат (facepalm)
    За „тепачите“... Има родители кои со гордост кажуваат како нивното дете истепало друго дете... Демек, било борбено (facepalm) Намесо да си го поучат детето дека во животот треба да се пробива со дела тие од мали нозе го учат на насилство :@ Сите деца се раѓаат исти, а какви ке пораснат зависи од домашното воспитување!!!

Толку за сега... Го испив кафето, ме чека пазарење во КАМ, нечистите садови, пеглата и пералната (highfive)
    @mareane утре сигурно нема да ме сретнеш низ скопските дуќани... На работа сум :^)

Dust, Jas!, Barbie20 and 19 others like this.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Женски за што се користи рикота сирење? :wasntme: Нешто слично е на маскарпоне или не?

Petar80 and Lejla8 like this.
  5. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Чизкејк.
    И ко замена за урда.

Annath, Lejla8 and joy1 like this.
  6. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

7. Lejla8

Lejla8 Популарен член

додека да напишам,веке одговорија феминките,(y)уште рецепти ке најдиш,написи само рецепти со рикота сирење и ке ти излезат еден куп

joy1 likes this.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Исшљакав се што е можно да се исшаљака од филот.
    Правев торта.
    Ама не ми беше добра идеа со оглед на тоа дека детето ми беше со мене само и кенкаше.
    Едвај ја склопив.
    Планирав многу за тортава ама на крај испадна само составување бидејки не успеав ништо да направам од што си замислам.
    Нозеве ми капнаа..
    А треба допрва да чистам:sweat:
    Која пепелашка сум човече.

Тоа..

Уште еден врнежлив ден а и утре исто ќе биде џабе се надевам дека ќе прошетаме..

Dust, Barbie20, green.eyes and 16 others like this.
  9. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се е до домашното воспитување.Пред неколку денови седиме со мм и малата во еден ресторант во кој што има игротека.Барем дури јадиме,таа да си игра.Секогаш е радосна дека ја носиме таму,но тогаш беше нешто кенкава ( сигурно од забчето што и излезе вечерта ).Влезе еден татко со помало бебе од моево и по некое време започнавме јас,мм и тој разговор за децава.Моево нормално растревожено по некое време почна да плачи и тој као демек да ја смири и ко виде дека не се смирува вели "да ми е мене ко ќе го натепам,ќе заќути веднаш" јас ваква :@ :o Го гледам неговото,седи и чути на едно место,не можиш глас да му слушниш.Си реков само тешко на некои деца со онакви родители.Јас 98% досега во ова време од ко е родена малава единстевно што ја имам слушнато да плачи е само ко ќе излегувале забите.Значи јас имам премирно дете.

Dust, Barbie20, green.eyes and 12 others like this.
  10. ph.orhideja

@menelele се породи ли?
    Правев палачинки,па ми текна на мекици,па ми текна дека треба принова да има во темава.

Dust, mal.ecka, Barbie20 and 16 others like this.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Девојки каде сте вечерва?
    Дајте тема,муабет :)

Dust, Barbie20, Lejla8 and 5 others like this.
  12. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Тука сум јас потресена од уште една смрт на блиска личност, четврта по ред а годинава не е ни почната :(
    Почнав да се плашам од датумите со двојка.
    Сите починаа кој на 2, 12 или 22 :|

Ја знаете онаа: На не роден Петко, капа му кроиме. Е, така дм и ја денес, се рчнавме за тоа кај ќе стои машината за садови (facepalm)

Dust, mal.ecka, Lejla8 and 3 others like this.
  13. ph.orhideja

Тука сме.Баба сервис не ни се достапни и дома сме си,најадени.

Децава многу ја сакаат серијата со ергенот вљубен и тоа оди на тв (facepalm).
    Ај петок,па им давам да ја гледаат,јас не можам ни да ги слушам.

Нa Бјело Дугме ми се оди.Кој е за?
    @Bozica1980 е сигурно,тоа знам.Други кандидатки има за да одиме на концертот ?

Dust, Lejla8, green.eyes and 8 others like this.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^Прееска мрчев на рекламата дека изглеа им требаат пари за пензија @ph.orhideja

Dust, Lejla8, green.eyes and 5 others like this.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Тука сум и јас ама нема баш друштво и теми за муабет.
    Досадно ептен,гледам некој глуп филм на тв :|

Dust, mal.ecka, Barbie20 and 8 others like this.
  16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Не гледам и причина да се пушти детето толку мало во градинка ако се има услови да го чува некој дома. Во јаслите во Мк знаеме како е. 20и кусур мали дечиња , бебиња. Во иста соба , јадат пијат спијат. Бев видов. Јас не би ги пуштила таму.
    Овде е друго. 10деца се во јасли. Групите се мали. А за болсти..
    Ќе испозакачи се живо и диво на почеток. А мајка која работи неможе да си дозволи боледување.
    За социјализација? Па не живееме во дивина па да нема никаков контакт со светот.
    Плус децана не се извадени надвор. Не ги вадат на воздух , да се изтрчаат , да изиграат воопшто. Кај нас секој ден се надвор. И во шума шетаат секој петок. Таму јадат, играат. На ветар на дожд . Нема разлика.
    Се разболуваат неретко ама не е нешто сериозно. Обична вироза е.
    А за тепањево шо да кажам. Децата кои се агресивни , се работи со нив. Нема тепање. Кај помалите , во групата на син ми знаат да се закачнат. Да се каснат. Ама тоа е пошто не можат со зборови да се разберат и ќе се каснат. Ама имаат тактики. Касачот се извинува кај детето. И се завршува приказната. И син ми каснал, и не го каснале. :wasntme:
    Секој ден не известуваат. Шо како правеле, каков им бил денот.
    Имам.позитивно искуство од градинката.

Dust, Barbie20, Lejla8 and 15 others like this.
  17. ph.orhideja

Ти у која тема пишуваш?У младинското ќоше или во 40-ката?Па што ако се стари,не се за фрлање.
    Прљаво Казалиште направија најубава атмосфера кога беа сега.
    Ти на кои сакаш да одиме,на One Republic?:DСо врснички на син ми?

Dust, Barbie20, Lejla8 and 8 others like this.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Под импресии сум, до сеа шетав низ град. Со бус и тоа. Девојчиња за во град, со чоукери, со туш на очи, со гласно смеење, со се по список. Ко у средно се осеќам дека сум :P

Dust, Lejla8, green.eyes and 17 others like this.
  19. ph.orhideja

А ти Мартин Гарикс го знаеш ли?Ако не го знаеш,не си крива и јас не го знам,до годините е.:D
    Е тој да ти бил некој диџеј,доаѓал летоска у Скопје и децава сакале да одат.

Barbie20, Lejla8, green.eyes and 5 others like this.
  20. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Истата слика ја гледам секогаш кога шетам, ама не ми се ич јасни. Не бевме такви ние. Не ни се слушаше гласот у радиус од 20м додека раскажувавме за новиот симпатија, уствари срам ни беше и да кажиме кој ни е симпатија, они разлагаат увелико, па еден осмех коа ке избацат, мислиш гол шета некој па му се смеат... шо би ракла баба ми ,,ах оваа младина,,

Lejla8, green.eyes, Annath and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.