Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Во врска со старинскиот мебел...
    Пријатели вакви креденци ги стругале па ги префарбале па ги лакирале па некоја лајзна ставиле.
    Кога ги видов останав со подотоворена уста.
    Прекрасно.
    Многу стилски во трпезарија место комода ваков креденец имаа

На Lady Phoenix, tessie, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Sega se moderni stari t.n. vintage parcinja. ..neli retro moda terame.
    Vo Domot na zanaetcii na Bit Pazar ima antikvarnica ''Antika'' i ima tamu stari komodi, ogledala i dr trakatanci.

На Lady Phoenix, tessie и mama31 им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И јас имам пријатели со иста ваква мајсторија имаат направено чудо!

На tessie и Petar80 им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.421
    Допаѓања:
    143.325
    Добро утро жени и по некој маж!

Прво, со мало доцнење да им честитам роденден на @lunicka и @galapce. Да сте живи, здрави и весели!
    @Annath, аирлија нов почеток, ти посакувам многу успеси.

Бев малку на планина деновиве, прв пат во лето. Сега го разбирам мм зошто цел живот пека за планина во лето :). Убајни! За 3 дена како се одморив, се чувствувам ко да не сум била на работа 2 недели.

На Lady Phoenix, tessie, Petar80 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Еве ме и мене добро утро дружино.Галапче нека тие срекен роденденот, многу здравје,среќа и љубов да те прати во животот:^::hug::*.Јас се вратив од охрид, такава гужва немам видено години наназат,ама убаво поминавме,најбитно ми беше децата да ги изнесам од Скојево наше, мерак за нив се избањаа, прошетаа убавина голема им направив.Имајте си убав работен ден:D

На Lady Phoenix, Petar80, ozbilnazena и 4 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.499
    Допаѓања:
    125.752
    Оваа ми е хит на денот

На Peco, Petar80, ozbilnazena и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Здраво женски.
    И јас како и повеќето го искористив викендот за шеткање, бањање, одење по гости.
    Само место да се одморам, јас се чувствувам поуморно, ненаспано. Како на маратон да бев. Ајде треба да одиме ваму. И јас пресоблечи едно дете, па друго дете, нарани едно, па друго, испеглај, мм- дај ми облека, крпа, спремај ранец за јадење, преслекување, спремај торба за на плажа. И сето тоа дур некој подвикува леле, лелее се удри детето, епа зошто плаче (па погледај го малку, крени го во раце). Уште од врата не излезени, а јас уморна утепана.
    А толку се надевав дека ќе ми помогне некој и ќе одморам малку. Ама барем излегов од дома.

Извинете ако ви зрачам негативна енергија, ама морам да се искажам некаде. Слободно игнорирајте ме.

На Lady Phoenix, WORRIED.BT, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.932
    Допаѓања:
    203.197
    Добро утро од мене, веќе добар ден е! 8)
    Ви пишувам од новото работно место, со надеж дека ќе тргне убаво (иако од сабајле не ми беше баш денот, ама тоа е, вторник е класика за мене)... ќе ве дружам кога ќе можам, не ми се лутете ако не пишувам често :D

@galapce, со задоцнување - нека ти е среќен роденденот и од убавини да не куртулиш! Доста беа премрежја, уживајте сега тројцата!

Уште еднаш ви благодарам на сите за честитките... се надевам дека убаво си поминавте за викендот и се одморивте, колку-толку :D
    Јас баш и не одмарав, ама не се жалам, кога ќе се среди се, ќе уживам повеќе.

@Ariel беше ли ти во Веро Центар во петокот? Не бев 100%, ама 99% бев сигурна дека беше ти, само што бев далеку и не успеав да те поздравам. Ама ќе кажам, WOW згодна мама! :D

На Ariel, Lady Phoenix, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.608
    @ubavka1 ќе те контактирам во ЛП.
    Инаку @nena2010 , ти благодарам, јас не се сетив да побарам на пазар3 и реклама5.Разгледав,најдов по нешто, ама луѓево наши, малку претеруваат со цените, уствари малку повеќе.Некои парчиња се продаваат и по 1000 евра, а реално не вредат ни 3000 ден. Ама ок, секој си има своја цена. Дури наидов и на еден мебел за дневна, 10 000 евра го продаваат, прво си мислев дека е грешка во цената, ама не било.Страшно.По се ми изгледа дека ќе се откажам од вакво пребарување.

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.932
    Допаѓања:
    203.197
    Сакаат да заработат @Gea што е нормално и очекувано, ама претеруваат со цените, особено ако не се во добра состојба. Кај моите имаше вакво, одамна, ама не е ич сочувано... верувам дека татко ми веќе го расцепил за да го исфрли или да го гори... за жал :(

11. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.608
    @Annath секој сака да заработи и мене тоа ми е јасно, само со таква цена јас не верувам дека некој и ќе го купи.Треба малку реално да се гледа на вредноста на стварите. Едно време, луѓето ваквите парчиња мебел ги користеа за потпала на огин или викаа роми да им ги изнесат од подрум и им ги подаруваа. Гоблени продаваат по 1300 евра, луда работа! Ако е некој заинтересиран за гоблени, има еден човек на бувљакот у КУ ги продава по 150/200/250 ден.

12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Додека има овци, ќе ги стрижат
    Да заработиш,ама да има на што
    На креденец цел изеден од дрвеници (мислам така се викаат тие што крцкаат во дрвото) ???
    Па кога ќе видам оглас - продавам вилерови гоблени, се кинам од смеа
    Дали има луѓе што би ставиле гоблен на зид-незнам

На Lady Phoenix, mareane и Gea им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.932
    Допаѓања:
    203.197
    Е тоа де, порано не ги ценеа, сега ги преценуваат, секако треба осет да се има... почнаа и нашиве многу амерички емисии да гледаат, од типот на Storage Hunters :lol:

Море какви гоблени, чуму ми се? На ѕид нема да ги бесам, а за друго не знам... за чеиз можда? :P

На Lady Phoenix, mareane, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добар ден жени

Еве ме се враќам во нормала- после мал одмор во Охридот наш, така да @Cuci81 во право си за Јадранот- а сега наше море ми е Охридот:lol:

@lunicka @galapce среќен најсреќен роденден убавици...само убавини да Ве пратат

@Annath убав почеток на новата работа.со среќа!

Е така - јас си се оптегнав на плажите охридски , се изнабањав со синко , се изнауживав(poolparty) водата топла, сенка голема дебела :sun: сонце во изобилство а богами и народ многу!

денес прв ден на работа - мал ураган |( ама ќе средиме(lalala)

Поздрав дами и убав ден

На Lady Phoenix, bittersweet, Val-Dim и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.608
    Си направив за децата гарнитуричка за на тераса и за играње.Масичката еод оние од Икеа, по 5 евра што се , а столчињата ги купив по 50 денаари, кога градинката правеше распродажба на стариот инвентар.Еве како ги средив столчињата, бидејќи масичката е бела:
    11781619_1613480158892235_7954737571831488698_n.jpg

На Valerin, Anna-Banana, LivingGlam и 28 други им се допаѓа ова.
  16. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Денеска решив да бидам (јавашлија) во превод (полека полека се ќе биде, што небило)
    Утрово комши Мите бекрија се дере преку ограда (добро утро Озбилнааа, дал ти Бог добро Мите делија!!)
    Има пивце за живцеее!! има има како да нема:beer::beer: Ај идам фрли едно да стегнеме!
    Ќе фрлам бре што да не! ете го со мезето... викам по мм, Горанее, донеси три ладни пива :beer::beer::beer:
    Ни донесе што ни донесе, вели што е бре од рано ќе се пијанчите]:)
    Рано или касно кој ни брани, денов пред нас ние јавашлии.
    Си седнавме сите тројца со флашите, чаши не ни требаа,послатко е.
    Касни пивни, муабет потерај отиде денов :)
    Ручек немам направено ама добро мезнавме, децава не избркаа пред време од планинана...
    Кога им викам одете бре шетните и горе лепо је, сакаат во долинат што ќе правиме горе :?:
    Тргни јас горе, паднал договор ќе идат и тие со рибе.
    Друштво скара ово оно собравме со мм парталите ајмо доле доста е горе:D
    Па не ќе им светам бре:l::l:А убавина, исклучиш мозок, не се замараш што да облечеш, зготвиш, спремиш, речеш, пуштиш мозок на пасење...го збираш кога ќе ти се здојаде колку да зготвиш нешто и да му се кутнеш да спиеш.Кој како а јас психички и физички се одмарам док сум таму.
    Понекогаш мојов ќе земе да цепне неко дрво за зима за каминот, викам бре, не чукај не ми бркај птици песнопојки... седни затвори очи и уживај во песната на птиците и се друго што ти дава природата:inlove:
    Тако тако само тако гулапчиња:inlove::inlove:
    Val-Dim, вечно да си гугате среќни и весели, запеј му понекад, голуби мој голубе знам да знаш да радиш све;)
    Gea браво за креативноста ,на стари предмети да дадеш душа дарба е:clap:
    Темава ко дневник ми е:D
    На сите ви посакувам пријатен ден :f::f::f: Развлечете насмевка еден е:)

На Valerin, Lady Phoenix, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Кај сте бе девојчиња?!

На anel, ozbilnazena и Val-Dim им се допаѓа ова.
  18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добра вечер дами и господа само да ве поздравам не сум ве заборавил .

На Lady Phoenix, Annath, DVAANGELA и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.046
    Здраво девојки :f:
    Уште еден претопол ден е зад нас... Денес бев во источниот дел на нашава држава... Патиштата таму се ужас!!! Дупки, гребаници на патот, ситни камчиња (n)... Го прават регионалниот пат Велес - Штип... Се израскопано, а работници што работат на изградбата, вкупно пет!!! Две машини и пет работници!!! Па, добро, кога мислат да го направат патот за луѓето да можат нормално да се движат??? Со пет работници и две машини мислам дека ќе им треба мнооооооооогу време... А луѓето од тој дел на државата долго време со мака ке можат да стасаат од еден град во друг... Страшно!!!

Уф, Ариел ова како јас да сум го напишала!!! Мм истото го зборува веќе 20 години!!!
    Оддамна ми има кажано - „Кога ке бидам пензионер ке си купам плац на планина и таму ке одам да живеам... Градот не сакам да го видам!!! Од гужви, коли и „скопски“ шеми ми е преку глава... А, мир ќе имам само во планина...“ Ех, изгледа јас староста ке ја поминам на некоја голема надморска височина 8)... Ако не на друго место, Водно не ми „бега“ :D...

Ммммм... Озбилна ти благодарам на убавите зборови... Опасна си... Знаеш како е редот кога се нашиве мили маженца во прашање 8)!!! Ма, „страшни“ сме ние од околу и преку 40 :D...

На Petar80, Lady Phoenix, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ова маживе сите исти. И мојов запнал за планина :) Му велам ќе одиме зимоска, он не- не била иста вегетацијата :)

На Lady Phoenix, Annath, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.