Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bridget

Bridget Форумски идол

Вчерa кoли, денес спoрт, утре зa јaки женски дa муaбетиме :D
    А aкo не ги фaтеше мaж ти, тoј ќе ви дaдеше вaс 100 еврa? Немa сигурни витaминa, фoлирaнти се, aкo биде aрнo, aкo не -тие ништo не губaт. Вие дa.

Barbie20, Petar80, Annath and 12 others like this.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

:coffee: :coffee: :coffee:...
    Целосно исполнет ден... Имаше шетање, готвење, кафе со другарка, па садење цвеќе во двор, улепшавање... Дури и ТВ гледав :!:
    Сега да пружам алишта, па правец кревет... Ке читам, ама осеЧам дека сонот брзо ке ме совлада (waiting)
    Ејјј... Ке си легнам пред 23 часот :o

Спортска, лото, грепки... За се сум тапа :D
    Пред илјадници денови имам уплатено неколку ливчиња лото... Во времето на Сузана Манчиќ :!:
    Ииии на секое уплатување добивката беше колку да си уплатам ново ливче :)

За гости со деца што ти скокаат и мачкаат по дома ке кажам само дека пред 25 години престанавме да се дружиме со еден пар кој што си седеше мирно додека нивното дете стоеше на стаклената маса кај нас во дневна (facepalm)

@menelele честито бебче :hug:

Добра ноќ лепотици :hug: Имајте убава и весела нова седмица :f:

По едно за сите од +/- 40... FitnessMarketingHappy.jpg

3. vitamina

vitamina Форумски идол

И тоа го знам.
    Совршено ми е јасно.
    Ама ете се погоди па доби .. кејф му беше му даде.
    Изгубил не дека не :)
    Факт е тоа.

Barbie20, Petar80, Annath and 8 others like this.
  4. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Ко студент решевав задачи за испит со радио у позадина.
    Се сеќавам на една приказна како некој заработил многу со тоа што продавал напиток за сигурно машко потомство.
    Во случај да нема ефект ИЛАЧОТ.парите ги враќаат:D

Annath, ♡BuBaLe♡, Lejla8 and 7 others like this.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Најголема добивка што мм ја има фатено на спортска е 100000 ден пред едно 4 години.Од тогаш ливче нема уплатено :D

Barbie20, Petar80, Annath and 17 others like this.
  6. monik55

monik55 Форумски идол

Јас од кога фатив 45000 во рок од 10 дена и тоа на три ливчиња со по 8 утакмици и уплата за 50 ден више парка од кладилница не земав.

Barbie20, Petar80, Annath and 16 others like this.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

А памтам и друга случка
    Беше излезен и иде дома ми вика жено фаќаме 30000 :D .Памтам беше 90 та минута утакмицата.Пуштаме тв продолжеток..уште две минути.Даваат гол и он губи :D
    Ни идеше да се убиеме
    Парите сад ги видиш сад ги невидиш
    Разочарување на годината

Barbie20, Petar80, Annath and 15 others like this.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Јас бебе до 40 дена не давав да го фаќаат гости или полошо, деца. Нема никаков имунитет. Иако постепено давав на мајка, свекрва, брат да ја земат. Мислев дека треба малата да навикне на нашите вируси и бактерии па полека на туѓите. Иако и преку млекото ја штитев. Мислам дека ако дете ја бацува и гњави ќее скренев. Малце луда сум, знам.

Иначе... очајно ми треба алкохол. Цигари. Мир. 2 години уште малку како немам внесено ништо штетно. Па дури ни пилешко. У пмс сум. Ме фаќа мигрена а не смеам да пијам лекови. Утре на работа. Немам гардероба :( Стив Џобс бил паметтен. Ние сме глупачи.
    Треба да мијам садови сега. А нозе болат, ми горат стапалата.

И јас сакам жена за чистење. Ама не сакам да ми се мотка додека сме дома а дома сме цели денови. Уствари сакам 5 саати сама да чистам. Може ден од работа да си земам. Да ги пратам на шетање со кашичка.

Се мислев да ја одбиивам малава од доење за да поспијам. Педијатарот вика барем до 2 години. Себично би се осеќала сега ако ја одбијам.

Со мм се скарав малце. Ѓубре 3 дена не фрлил. Морав да го чекам од работа да си дојде за да се товарам ко магаре и да носам 100 кеси. Сеа ми е мака ама заспан е за да се смириме.

9. Bridget

Bridget Форумски идол

^
    Педијaтaрoт твoј мaлку чуден ми е :D Дете вo грaдинкa дa не се нoселo, дa се дoи 2 гoдини, штo е следнo, дa стерилизирaш шишињa дo 7 гoдини? А и ти не мoрa кo хипнoтизирaнa oд негo. Прaви кaкo мислиш и кaкo ти oдгoвaрa не сaмo сo негoви сoвети, имa и други педијaтри, имaш нет.

Barbie20, Petar80, Annath and 13 others like this.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Не си луда.
    Тоа е нормално.
    И реков на девојчето преку 15 пати и тоа со убаво дека е мало дека не чини да го бацува и да се доближува со лице до него да не може да дише плус има долга коса да се натресува да кива.
    Само што и викам не го бацувај таа за инат.
    Ми се идеше да....
    Ама ај.
    Навистина. Нека валка што сака нека прави ама детето не е ни 40 дена бре!

Annath, ♡BuBaLe♡, Dust and 7 others like this.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Него му е најбитно детето да е здраво :) не му е гајле дали сум уморна дали детево е себично... мое е да речам ок или ќе правам по мое.

Мојот доктор па вика дека ако не олабавам ќе скренам. Него па не му е гајле дали бебето ќе пие кравјо или мајчино.

Тоа е. Ќе морам да балансирам.

Ми треба помош ама нема :) Ќе издржам машки.. хаха

Barbie20, Annath, mal.ecka and 10 others like this.
  12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@Cka па ок е 2 години, и јас толку доев. Ама кога почнав со работа, преморена бев. Доев по цела вечер и во 6 станував за на работа. Работев некогаш и по 10 часа, па дома обврски. На крај ми дехидрира организмот. Ми требаше да се наспијам. Затоа, убаво е да ја доеш до 2 години, ама пак, на тоа дете му треба здрава и одморена мајка. Нема зошто да се јадеш. За поздрав и овој стаж што го имаш.

Barbie20, Annath, mal.ecka and 13 others like this.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Знаете колку се двоумам? Ама некако лошо и себично би ми било да не ја дојам а она многу сака.

Ама веќе 6м сум на работа и немам спиено. Уморна сум. Веќе не ни личам на себе. Имам 10 години плус на лицето. Веќе не сакам ни да се гледам во огледало.

Само така ми се погоди :) да цица ноќе. Нека е жива и здрава. Белки ќе преживеам без сон 2 години :)

Barbie20, Annath, mal.ecka and 6 others like this.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Немoј сaмo дa мислиш декa кoлку пoдoлгo дoиш пoдoбрa мaјкa си, a гледaм декa вo тaa нaсoкa рaзмислувaш. Зa бебе нa тaa вoзрaст не пoстoи сaмo мaјчинo и крaвјo млекo пa сaмo тoј дa е избoрoт. Акo е твoјa oдлукa и желбa -oк, aкo е стрoгo нaметнaтo oд педијaтaр пo мoе е претерaнo.

Barbie20, Annath, mal.ecka and 8 others like this.
  15. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Море жени комарџики коа се собрале ... 2 дена по ред лиФче да му најдам на мм, хистерија ме фаќа,црни сценарија ми се мотат у глава дека ќе стане тежок коцкар, дека нема да може да се тргни од тоа, зборам со саати дека секој ден по 50че се 1500ден месечно, тоа се пар фармерки, или сметка за телефон и кабловска, или пар штикли, или една шетња плус месечно или ... се што ми иде на памет се набројувам, се чудам и како ме трпи, среќа он е смирениот јас избувливата па туркаме некако, да беше живчан и хистеричен ко мене разведени би биле до сега :tmi:
    Лутењето после кавги кратко ни трае, и кавгата се кратки ама бурни, со трескање врата, даљинско, се шо ќе се најде пред очи,знам не треба, после се извинувам па уште цел саат разлагам што ми била поентата, ама он ме изнервирал,па сум морала така :tmi:
    За невоспитани деца и јас еднаш почнав тема тука. Прво се преиспитав да не е до мене, да не можам да ги сфатам јас, ама не, колку што јас се сеќавам на моето детство ниту јас и сестра ми некаде коа одевме чепкавме се, ниту тие деца што ги носеа кај нас Има и такви после кои генералка сум морала да праам, отпечатоци од рачиња секаде, ронки од се што има на масата, отварање секаде. Еднаш една мајка ми рече дај ѓезвиња детето многу сака со ѓезвиња за кафе да си игра |( си мислам во себе сега срц јас и тенџерињата ке ти ги извадам ич да не се секираш, многу знае дете од година дена со што сака да си игра. И да не се оштети ѓезвето тоа шо ќе го лупне со него ќе се оштети. И реков дека со ствари од кујна и мое да е нема да му дадам да игра. Ај тие деца се, ами мајките и татковците шо се? Епа коа они не си ги воспитале јас си превземав ствари у мои раце, излегување од соба нема, освен за у вц, не може да ми шетаат секаде, шо би барало детето на гостите во спалната ако јас не сум таму, ако истури нешто носам мало метларче и им давам сами да сметат, се гледа што е намерно што ненамерно истурено, ако е не намерно јас сум таа што вика да не се кара детето и јас средувам. Украси имам ептен малце, тие што ги имам ми имаат некое значење, затоа се ставени, не може од чиста мира, да ми бидат акнати од земја, за да елиминирам ризик да ги немам ги кревам високо, нека се трате од земја не симнувам ни еден... Се распишав, се гледа дека сум пропатена од гости со невоспитани деца :D Инаку сум фина тетка, сакам да им задржам внимание на децата, си играм со нив, ги забавјам ама не по цена они мене на глава да ми се качат за јас да бидам добрата тетка.

@menelele честитки за бебенцето :hug:

16. Bridget

Bridget Форумски идол

Цел пoст мрчење зa oтпечaтoци, трoшки, истуренo, игрaчки...и нa крaј -мнoгу финa теткa сум :rofl: Сите сме фини сo децa бубaлчињa:D

17. vitamina

vitamina Форумски идол

Бриџи.
    Шо викаш ај да истрпиш до некаде нели нормално ама бе кондурите нечисти до нос да ти ги пикнат да фрлаат смоки и да газат да идат на спална да ти рипат итн итн мислам дека ова ако го направи утре моето дете ќе пропаднам во земја.

Barbie20, Annath, mal.ecka and 9 others like this.
  18. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

ако ти е вАспитано дет'то дој ми на гости, ќе видиш :rofl::rofl:

уште нешто ... коа читам/слушам за доење, можда не сум мн меродавна да причам, ама ќе му требате на детето и за други работи освен за доење... што оти ќе го надоите ако сте мртви уморни постојано и немате време ни да си играте, ни многу внимание да му посветите, ни сами себе да си посветите, ама битно оно виси на ци*ка, океј е ако условите ви дозволуваат ама не сте роб мајка му стара, и не сте повеќе родители од некои што не ги дојат ни ден

Last edited: Mar 5, 2017
  19. mareane

mareane Форумски идол

Поздрав девојки!
    Најпрво да и честитам принова на @menelele ,нека е здраво и живо!
    Се прибравме вечерва .Убав викенд во женско и младо друштво поминат.
    Децата задоволни ,подновени, прошетани....А и мене ми годеше 2-3 дена да одморам од секојдневните викенд обврски.Да не мислиш на ручек,перење,пеглање...Не сакам кај што сум појдена да сум товар па цело време го поминавме во шетање ,надвор јадење,малку шопинг и така.
    За темава за невоспитани деца по гости искрено и мене ми пречат,ако си го знаеше детето дека е такво или не го носи по гости или таму варди го а не ти седи си тоа нека урла.

20. vitamina

vitamina Форумски идол

Ете и јас се пронаоѓам крива или ненормална или не знам каква. Ама ете посилни се од мене некои работи.
    До сега се толелирав, буквално се. Со оглед на тоа дека ако нешто расипи или извалка ќе треба јас да плакам на газдата на станот.
    Како што детето ја трескаше вратата од машината пример. А не е моја.
    И ради тоа јас плаќам а не некој друг.
    Родителите молчат не можат од муабет да кренат глава да видат кој што прави ама јас не сум должна да толелирам се.
    Па и преку граница.
    Огорчена сум од невоспитувањето.
    А чудно е кога и отидеш на гости нема нити една ронка или демолирај кај нив. По гости смеат а дома не смеат оти кој ќе плаќа дома за штетите.
    Можеби они сметат дека е нормално и дека е нормално да им допуштаат се ама јас не сметам.
    Врв на се беше денес кога му се нафрлија на бебе што има само 1 месец. Бацување закачање..
    Ако го изнесам викаат дека некултурна сум била, така растеле нивните.
    Мах.
    Јас велам на девојчето не го бацувај потргни се нека те гледа таа главата и косата во него буквално и го бацува во ист момент.

И ај лоша сум и ај судам.

Barbie20, Annath, mareane and 10 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.