1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.506
    Допаѓања:
    127.931
    Добро утро и од мене.
    Ме чакаа многу обврски од изутрина ама заврна и поспав повеќе.
    Дворот за средување,терасата,сите цвеќина ми замрзнаа во саксиите на тераса па сега ќе треба да купувам наново.
    А кактусите може да се чуваат надвор на тераса каде скоро цел ден има сонце или??? @Viktorijaaa5
    Кај нас во маало има две мајки од кои едната му го дава детето на сите уште не влезени од врата,другата не го дава на никого,не пушта да се фаќа ни за раче,недеај Боже да се бакне,крене.Брише со алкохол кога гостите ќе заминат итн.
    За постариве таа е лоша]:)
    Јас мислам дека како неа би била,таа лошата:D
    Внуками кога се роди секој ден се редеа гости,ја гушкаа,креваа,бакнуваа па ни мозолче ништо не ја фати.Снаами ја даваше на сите,од нас дома не можеше ред да дочека да си ја подржи,во раце ни порасна радост невидена ни е:inlove:Сега сваќам дека можеби сни грешеле ама љубов е во прашање:)
    Сега по дома малата прави хаос,игра,сите мора да играат со неа па секогаш е играчки на сите страни,на гости не мрднува ни со прст,премирна е затоа мора дома да надохнади.
    Секој со своите сваќања,навики и потреби,секакви не има.
    Убав ден!!!

На Sesil, Annath, ph.orhideja и 16 други им се допаѓа ова.
  2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.809
    Допаѓања:
    52.996
    Стисни го носот со прст од страната каде што ти тече или доле на почетокот кај што се спојуваат двете носници. Не знам дали ќе ме разбереш точно :tmi:

На Barbie20, Annath, MilaP и 4 други им се допаѓа ова.
  3. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Да се до искажам за вчерната тема (дека малку кажав :lol:)

Не ми сметаат деца. Не ми смета растурање. Ми смета уништување.
    Од многу мали другарчињата од одделение доаѓаа кај нас за НГ.
    По 10+ деца.
    Нормално дека се растурало, ама тоа не ми смета.
    Им организиравме од храна и музика, до огномети.
    На доаѓање стоев како џандар и собирав петарди :!: (амааа мене дома ми даваат...ако ти даваат дома да си пукаш....се лутеа, ама следната година пак доаѓаа)

Оваа година беа кај внук ми за НГ.
    Како помина, помина...без големи глупости...ама им реков, од следната година каде и да слават да си планираат да имаат пари за чистачка. Никој не е должен да чисти зад нив.

На ines.h, Peco, Barbie20 и 22 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.809
    Допаѓања:
    323.872
    И, да се разбереме:!:...
    ...едно е Рефче да ја скрши/иништи играчката, а друго е некој да и ја уништи:!:

Па која како сака нека рече!:talk:

На Sesil, Peco, Barbie20 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    12.013
    Допаѓања:
    174.707
    Па нормално Рефке..
    Ти за Рефче живееш, работиш, ствараш...делиш од себе за неа..
    И за што? За комшиско детенце да и го уништи тоа за кое ти од уста си делела?

Јас се нервирам кога мене(на волкава магарица што би рекол татко ми:rofl:) ќе ми уништат нешто... за кое сум се мачела да го купам а не па за дете:x

На Sesil, ines.h, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.399
    Допаѓања:
    92.770
    @mal.ecka Некаде од октомври до април се дома но поставени на светлина, потоа се надвор и тоа баш директно на сонце.Лани моите беа на тераса каде што после пладне ги печеше сонце,нема врска издржливи се.

Добро утро и од мене,сите за викенд шетаат ние во понеделник.Не којзнае каде ама сме надвор од градот,и заедно што ми е најважно.

За играчки кршење сигурно нема да се скарам со некого,ама со најновите нема да може да игра било кој.Колку и да се материјални работи и да не вреди да се караш и нервираш нема да ми е сеедно,ако друго дете скрши нешто што припаѓа на мое.Сум одвоила пари кои во оваа време тешко се заработуваат а богами и играчките не се ефтини.

На Sesil, Peco, Barbie20 и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.994
    Допаѓања:
    82.080
    Се јавува накострешен да се расправа
    Вие вака кажавте
    Да,и така направив,уште наредниот ден Ви пратив,ама ај да проверам што како
    Проверив
    Го барале неколку пати,не крева
    И на крај ми вика јас мислев по карго ќе ми пратиш
    Да де,и ова е карго,само се вика ХХ
    Оф мори мајко
    Еден тон муабет за ништо.

На Sesil, Peco, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
  8. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    45.845
    Рефке не е исто да. Моиве не кршат играчки . Дома ни доаѓаат деца ама си играат убаво , под надзор наш . Ние родителите ги гледаме шо праат. Не дозволувам скокање на кревети . Малку да се подлизнат имаа да скршат глава на маса .
    Расфрлање играчки исто не дозволувам , пузли на сите страни после да не можам да ги соберам не им давам нит на моиве нит на туѓи деца.

Кај свеки имаат во дневна трамболина ‘или како и да се вика* па скокаат .

На Sesil, Peco, Barbie20 и 19 други им се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    86.918
    Dobar den kafence na red
    Stanav vo 6 dete da ispratam na uciliste toa sto si prilegnav uste malku ne se racuna kolku mamurna da sum
    Od sabajle vrnese sega gree sonce ,a dovecer mozi i sneg da zavrni so ogled deka ide denov na zenava
    Ubava rabotna nedela odam da spremam rucek pa na rabota

На Sesil, Peco, Barbie20 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.809
    Допаѓања:
    323.872
    Сакав да кажам дека аршинот за мое и за туѓо дете не е исти...
    Ама тоа кај мене дома :!:
    На друго место не дозволувам такви работи.Се трудам да бидеме што полесни гости.
    Кај што одам, несакам пазуви да тресат од Рефче.Мала е, ја учам...допрва ќе се учиме.
    Не е цвеќка...да се разбереме.Да и дозволиш што сака да си прави, и дома ќе ми демолира.
    Ама недавам така.

На Sesil, ines.h, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    На Peco, ♡BuBaLe♡, MilaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    За невоспитани деца сте збореле. Ако почнам нема крај. Дозволувате на родителите ваши да им викаат глуп, гомно и слично?

На Annath, ph.orhideja, ♡BuBaLe♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.980
    Јaс дa кaжaм некoј тaкoв сличен збoр вo лутинa мaлoтo ќе пoчне лекции дa ми држи декa не се збoри тaкa, срaмoтa е. Тaкoв збoр немa изгoвoренo, дури и кoгa сaкa дa кaже нештo безoбрaзнo штo кaжaле децa нa училиште, ќе се препoти и пaк немa дa кaже oд срaм.

На Peco, Barbie20, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.267
    Допаѓања:
    148.946
    Ќе рече ама кога ќе му врзам една има крв од уста да му пуштам. Имам таков близок и си дозволува така да се однесува со сестра, мајка, татко, тетка... Не е мој, инаку една превоспитна одамна ќе добиеше.

На mira.mira, Sesil, Barbie20 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.467
    Допаѓања:
    334.658
    На мојата кога некое дете ке и рече такво нешто во школо,дома иде расплакана и потресена цела.А така е бидејки она самата не користи таков речник и за неа е крај на светот таква навреда

На Sesil, ines.h, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.743
    Е па "моево" невоспитано од тие е што така кажуваат. Да не почнам јас, вашите аматери ќе се :rofl:

На Sesil, Peco, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    :shake: е тоа мало морген,ако дозволам,ке биде не само дома туку и надвор,а пред се треба почит кон родител,еднаш од градинка слушнато му се испушти,,крава,, ако сум јас крава ти си теле-пошто сум те родила,почна да плачи дека не е теле (facepalm),па се разбравме дека тоа што го чул и го употреби не е правилно,ниту пак културно,до сега нема повторено.

На Barbie20, Ano, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.994
    Допаѓања:
    82.080
    Минатата недела го возам внук ми на тренинг,муабетиме по пат.
    Сакал да се мести во друго одделение зошто ХХ го опцул.Причина-прв решил тест(детска љубомора,ништо страшно,начинот на кој се манифестира е страшен)
    Се објаснивме дека тоа што ХХ кажал,кажува за него дека е некултурно и невоспитано дете,не кажува за детето кон кое е упатено.

На Peco, Annath, ph.orhideja и 12 други им се допаѓа ова.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.677
    Под нозе ќе ја ставам :muscle:
    И сега и кога беше мала.

Вчера имавме мајстори, местеа камери.
    Влегоа луѓето на ручек.
    Седна мајсторот на местото на дедо и :o
    Кога се набрусииии мајко мила :D

На LadyC, Sesil, ines.h и 20 други им се допаѓа ова.
  20. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.149
    Д.д..
    На тема деца многу пати се изјаснивме.
    Никој не сака невоспитани ама најчесто тоа што не го сакаш баш тебе ќе ти се падне.
    Прочитав бубале мислам беше најубаво кажа,3 ги има,исто ги воспитува а различни се.
    Значи не е се до родителот.
    Син ми до лани бубалче беше,разгалено од секогаш ми е ама пак мирно,ама еве 1год почна да ми праве глупости..се тешам дека период е и мора да го помине.
    Не навредува никој,не пцуе иако потекнува од крај каде што повеќето го сметаат за нормално.
    Ама за тоа тоа треба некој да го науче.
    Среќа што знае дека тоа не е во ред инаку имаше од каде да уче.
    Ти дома може го гледаш и го учеш да е културно ама секое дете не го учат така,кај нас повеќето дедовци ги учат внуците да им пцујат, а децата заедно се во градинка,примаат едно од друго.
    Имам играчки кој ми се за давање и си стојат во детска,освен две дечиња на братучедка на мм,кој се и големи ама како индијанци и после нив морам да правам генералка и додека се кај нас одам по нив да не направат нешто затоа што родителите си седат и мува не ги лазе, се друго е мирно и не прават никаков проблем.
    Е сеа ќе скршат може некоја играчка во играње ама се случува на секој,не гледам ништо страшно.
    Инаку има период кога децата сакаат да си играат со тенџериња,тавички,апарати.. и син ми го помина тоа и си играше ама само дома,кај мајка ми,свеки и кај другарка ми,затоа што и на нејзината мома тој периот тоа и беше најомилена играчка.

Јас возрасна сум па имам свое место за седење и дома, кај мајка ми и баба ми.
    На прочка,фамилијарен ручек имавме и братучед ми седна на мое место,фино лепо го станав.
    Мајка ми на моменти ме зеза дека така животните си обележуваат територија и не ја даваат на никој |(

На LadyC, Sesil, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.