Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Децата се накомплексна тема и од кога станав мајка сега по трет пат, ми се рефрешира знаењето во врска со воспитување, ама овојпат поткрепено со искуство.
    Секогаш првиот шок е најголем шок.

Несакам насилство, несакам тепање, сакам разбирачка со убаво.

Нај нај нај нај криво од се ми е што сум се нашла во ситуација СВОЕ дете да удрам ради туѓо дете, поточно речено од нервоза предизвикана од туѓо дете...притоа моето било во право:!:
    Незнам како да Ви го опишам тој јад;( што го носам на душа.

Затоа...нека не Ве замараат туѓите.
    Ако не Ви одговара дружба - прекини ја.
    Ако сте фамилијарно поврзани и нема прекинување, тогаш - подвикни....па ако треба и биди ,,лошата,,]:)

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, PUPICA и 14 други им се допаѓа ова.
  2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Така и реков, туѓото е послатко. Знам и свесна сум дека во иднина ќе посегнува по други работи, затоа реков моја должност е да го спречам да не претера.
    И еве Рефка најубаво опиша каква јас би сакала да бидам.

На DVAANGELA, Dust, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  3. ariana77

ariana77 Нов член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ме интересира дали знае некоја дали има врска да се чека годината на некој починат па да се прави веридба и дали важи датумот кога ќе се прави годината или датумот кога е починат?

4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.318
    Допаѓања:
    278.396
    @vitamina со вакви луѓе треба одма да прекинеш одење идење.Ти со бебенце ќе чекаш 10 пати во месецот луѓе со 4 крајно невоспитани мали деца.Тебе во овој период ти е потребен мир и помош а не уште некој да гоштеваш а тој да се однесува крајно безобразно.Гледа си ,мила здравјето и мирот во куќата ,не ти се потребни вакви стресови во овој период,
    А за ваквото однесување на децата и родителите е заслужен целиот овој систем на искривени вредности кој владее повеќе од 20 години.Имаме се понезрели родители,се побетер овразовен систем во кој ни „в“ нема од воспитание,и нормално дека имаме се понагласени агресивни,некултурни и деца со девијантно однесување.
    Како поминуваат генерациите се понагласено е ова однесување,ако порано имаше едно две деца во генерација со вакво однесување ,сега има во секоја паралелка по некое.
    Улогата на родителот и те како е сега потребно да биде најзначајна зашто негативното влијание на околината е се понагласено,уште од градинка ,па се понатака.Децата кои идат на училиште а претходно посетувале градинка наместо да се повоспитани и посоцијализирани како порано сега се полни со агресија ,некултурни изрази,непочитување на правила...

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, Sesil и 14 други им се допаѓа ова.
  5. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.290
    Се извинувам што ви улетувам во темава, но сакав да споделам со вас што мене ми се случи кај блиски роднини од страна на мм, околу однесувањето на малата.
    Ќе го споделам постот што го имав напишано во темата "Мајчински муабети" пред неколку месеци.

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, Barbie20 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    Ако срце ти дозволува и наредниот ден откако ќе почине некој можеш веридба да правиш.
    Тоа се работи кои ги осеќаш.со душа и срце.
    Нема пишани и непишани правила.
    Се друго е ТЕАТАР за пред луѓето.

На ariana77, ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5 и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.180
    Добар ден друштво, арни?

Одвај ве дочитав, интересни теми сте разврзале...

Само изговор да ги дрогираат децата со еден куп лекови.

За децата - искрено, и јас ќе речам до родителот е. Ама не можам да ги сфатам овие што ги збори @vitamina - да правиш некои работи за инает, па и ставање на играчката во тава со масло - тоа е чиста злоба, потреба да се наштети. Буквално однесување како од ланец пуштени, а така и е, оти дома ги држат строго, па надвор си прават што сакаат, буквално како бесни кучиња.
    Поголемиов ми е прилично темпераментен. Место не го држи никаде. И по гости кога одиме не седи на едно место, ама бељи не прави. Шета по соби, сака да отвара (не дозволувам), ама не крши, не растура и не мачка било каде со валкани раце. Ама како што расте, се смирува (се надевам). Тешко ќе ми биде со него знам, допрва ме чекаат најголемите тешкотии. Малиов ќе видиме каков ќе биде. Не сакам да зборам однапред.
    За бебиња - имам второ дома, ич не се потресувам кој го држи, кој го бацува и што прави... тргнувам од тоа што му прави брат му, за други не зборувам. Само внимавам да не го повреди, а за другото, сфатив дека ако го игнорирам, престанува да го прави тоа што го правел, го сфаќам дека му е начин да привлече внимание покрај бебето. Се трудам колку што можам да му посветам внимание, ама полесно беше кога бебево беше мало и само спиеше и цицаше, сега и тоа си бара внимание.

За чистење - си договорив фирма да ми дојдат да направат генералка викендот пред Велигден. Поскапо е малку, искрено очекував пониска цена, ама реално, тешко се наоѓа жена од доверба што редовно би доаѓала да ми чисти, оти веќе не можам да постигнам, што дека сум дома. А за регуларно одржување ќе видиме дали би ги викала, зависи како ќе се покажат на генералкава.

И така... малку подолг пост затерав денеска... ако има грешки проштавајте, не сум спиена... коњ ме бркаше во сон цела ноќ... таман заспав, почна... се разбудив, и кога заспав пак, сонот продолжуваше... поим немам што значи коњ да те брка :?: никаде по соновнициве нема такво нешто... па ако знаете, ќе ве молам да бидете љубезни да ме просветлите... да не ми кажува потсвеста моја нешто...

Таман да го испратам мислењево, снема нет... поубаво беше дури бевме ONE... сега нит се тераат, нит се водат... а на Телеком не можеме да се префрлиме... и тоа...

Убав ден!

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.100
    Допаѓања:
    328.696
    Дома сум ке правам лазањи
    На мм омиленото јело

Почнавме по работа почесто да седнуваме со мм идецата на кафе,сок и сладолед.Ако дојдам право дома знам ке се зафатам со домакински работи и излегување тешко..

И јас најдов служба што чистат по куќи и ке дојдат здравје пред Велигден да средат.Планирам тој ден да не бидам дома со децата.Моја работа ке биде само плакарите да расчистат

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, PUPICA и 19 други им се допаѓа ова.
  9. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Ubavi temi :)nesto citam nesto propustam pa se nadovrzuvam.

Brojni ubavi nastani i polno predizvici pred sebe i poslabo vreme za sedenje pred lap top. :)

Kupiv kola od Ch. Utre registracija i moze da se vozi.
    Poveke luti i zlobni prijateli/rodnini. Kako samohrana majka moze da kupe 2007ma god. Kola.
    Se retcat istite, ostanuvaat vistinskite.

Malata me raduva sekoj den. Koga izleguvam od doma custvuvam vina bidejki ja ostavam. Premnogu e mala, no za nas dve e.
    Koga se vrakam se prave vo sekunda od sreka sto me gleda. I taka.
    Zivot ide dalje.

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, PUPICA и 21 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.757
    Анат едно е братче или сестриче да го гњави бебето а сосема друго е некое пријателско.
    Да бидеме реални така е јас поаѓам од себе си.
    Налет и бакнување и се мене ме повреди тоа што не ми се обрнуваше внимание кога искажував свој став а поготово кога киваше во него и му се буквално натресуваше со косата.
    Значи едно е галење сосема друго е ова што јас го зборував :).
    Бар за мене е така.
    Крај краева секој со свои принципи.
    А тие принципи туѓиот треба да ги почитува како што јас почитувам негови.

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, Sesil и 5 други им се допаѓа ова.
  11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Што убаво имате служби...Кај нас колку што знам само за теписи перење има служба, друго се' треба сама. Лошо е што годинава здравје планираме и именден да правиме, а се паѓа 3 недели по велигден. Ако земам да правам две генералки во рок од три недели :whew:
    Најверојатно ќе поделам, како само не знам

На ♡BuBaLe♡, Sesil, Barbie20 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.180
    Јасно @vitamina, и јас би реагирала како тебе во твојот случај, сепак твоето е премногу малечко, овој големиов почна повеќе да го чепка малово кога опркна малку во смисла да реагира на неговите закачки, дури беше мало не му беше интересен.

На Barbie20, ph.orhideja, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.113
    Допаѓања:
    43.524
    @vitamina волку нападни деца не сум сретнала , избегнувај контакт со нив ако неможеш да ги смениш.

Овде времето е за никаде, јас сум цел ден поспана. Ни кафе не ме расонува.
    Врне цел ден , досадно е дури.
    Се мислам да земам да сошијам нешто ама идеи немам. Материјали оддамна не сум купила .
    Заостанувам со шиењево ;(

онака неккој период е , само да се преживее. Сите да сме здрави само .
    Дај нек се стопли веќе . да се разбудиме од зимскиов сон

Кај золва ми бевме вчера, да ги видиме коњиве , јас бегам пола метар од нив. Децава немаат гајле , ги галат :o
    И од мачкиве бегам иако ми се плеткаат низ нозе.
    Не сум створена за животинки.

На PUPICA, mal.ecka, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.100
    Допаѓања:
    328.696
    Имавме пријател чие дете ја третираше керка ми како боксерска вреќа.Ем безобразен ем агресивен.Ќуутев ќутев се додека еден ден не и ја удри главата од стаклената витрина.Му се развикав страшно на детето,не успеав да се исконтролирам и му реков на Ти веќе во моја куќа да не идеш!!

Отогаш и не се дојдени и гајле ми е искрено.Ја имаше турнато по скали,клоцано во стомак...ни извини ни ништо од страна на неговите.И кога ова се деси веќе ми се прелеа чашата.Истото дете е суспендирано веќе од едно школо и префлено во друго

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, PUPICA и 19 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Овде ,,вртат,, слики од свадба на дете од колешка.

Пред неа сите ,,леле, леле..пу,пу, да не ги урочиме невестата и момчето....млади се, убави...многу убава свадба..ептен...и ти многу убава (за колешката)....де да видам што носиш?...тегет е или лила боја?...ти поубава од сфаќата...и ќерка ти поубава од момчето, ама добро наша е, затоа...уф,уф колку убаво сервирано по маси...леле колку лична тортата на невестинската маса,,

Позади неа ,,видовте што носела?...невестилникот како завеса !...момчето разроко или така ми се чини ?...невестата можела со фатена коса да биде...леле,леле видовте ли сфаќата и сватот кои се!...тортата од кумот обична..

Може ли волку лоши да сме - незнам.
    Зајадливи.
    Завидливи.

Кој како можел и колку можел - сторил.
    И секој за свадба колку и да нема, ќе позајми за да биде се во ред.

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Ова оговарање секаде го има и секогаш ќе го има. Не иде во очи да им кажеш дека свадбата не била убава. И јас често си мислам во себе леле колку е ова лошо направено или гласно коментирам со мајка ми, тетка ми, мајката на дечко ми, другарки. Е јас никогаш нема да пофалам нешто ако не ми се свиѓа. Едноставно премолчувам.

Ама со болдираново ич не се согласувам. Доколку немаш чаре, што би рекле старите, ич не се фаќај во орото. Да, свадбата е многу убав настан, ама и мнооогу скап. Погрешен е моментот што ридтелите на младите земаат кредити за да ранат и појат еден куп роднини. Моја груба пресметка е дека за една свадба со некои си 200 госта, треба барем 10,000 евра, од двете страни. Ама зборам за најевтините опции. Од невестински фустан, одело за младоженецот, шминки, фризури, порции во кафана.
    Од главата си патиме. Земаш кредит за да угостиш други. Утре, твоите деца кои се тазе во брак и им треба помош пак ќе немаат.

На LivingGlam, bittersweet, green.eyes и 3 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Болдираното е во смисол дека сите имаме меѓу другото и различен вкус.
    Тоа што за мене е убаво за некого е шкарт.

Инаку...на секого неговата свадба му е најубава.

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, Barbie20 и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Да де, не по 10, по 20 000 евра од двете страни посебно и тоа за најевтини опции збориш така? |(
    Свадба се прави и со многу помалку од оваа сума што ја спомна. И ќе биде скромна, од невестински фустан, до одело, до торти, до порции, до се'. Ама пак ќе е свадба оти на свадба се оди да се прослави брак, не да загледуваш и да глумиш дека на Оскари одиш оти за посвечен настан не знаеш во животот свој, па ајде ќе се облечам ко принцеза и ќе се однесувам ко да ми е испод ниво што торта гледам на еден спрат и замисли со шлаг.

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, Umbrella22 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.100
    Допаѓања:
    328.696
    Како ми се иде да отпатувам некаде.Некаде далеку ама со кола,па со авион..па спиење на различни места.Без план.Ама животот оди во друг правец со други обврски

Јоу разбуди се

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, PUPICA и 20 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Пак на ашваганда си:talk:
    Треба да ти се забрани конзумирање:rofl:

На ♡BuBaLe♡, Viktorijaaa5, PUPICA и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.