Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Доказ дека ГРОМ ВО КОПРИВА НЕ УДИРА

На Eli23, Serafima, fallenangel и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    Бев, да, во петок попладне. Мислам, по описов мора да сум била јас :D. Ми го улепша денот сега! :hug:
    Шала на страна, штета што не сум те видела (што не е чудно пошто не добацувам), баш си мислев деновиве дека сто години те немам видено.

Туку добар ден жени и по некој маж.

Вчера утепав 3-4 саати на здравје и лепота - третман на лице, масажа, депилација (добро ова е више хигиена, ни здравје, ни лепота :)), маникир, педикир, антицелулитна масажа... Многу бара време лепотата, а не дека денес сум нешто поубава од вчера :D. Не знам како еден куп жени го прават ова редовно. Кај ми здосади, уште сфатив дека кога ќе ми се вратат децата нема да можам да си посветам ни шеснаестина од ова време.

Денес попаметно ќе го искористам попладнето. ќе земам да средам некоја фиока. Батали здравје и лепота, дај нешто корисно :D

Последна измена: 6 август 2015
    На Bozica1980, galapce, do-re-mi и 11 други им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.665
    Морнинг морнинг!

Јас од сабајле диплам алишта и раце ме здоболеа веќе, тууу ми скисна од реновирањево. Ама открив една работа, на мајсторите омилен збор им е утре, за два дена, за една недела... Добро и фрази де. Реновирање пак кога ќе заборавам на ова :P

Планина? Ми се плаче, викендов се покривав со јоргованче а овде фротирката збутана во ќошот, некаде таму паднала не станала цела вечер. На кампување па да не зборам. Ај да ве почастам со едно кадро утринско од погледот наутро ;)

IMG_20150726_085418.jpg

На Eli23, Serafima, Esmeralda-MD и 10 други им се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @AngelOfArh
    Мајстор дома да не ти влезе:
    1. Тој пред него по дифолт нешто утнал, сега он ќе го опраи;
    2. Он најдобо знае, нема што да филозофираш ти;
    3. Работел кај некој селебрити и тој ептен бил задоволен (што па ти го тупиш);
    4. Утре ќе доврши, да не биде денес на брзина (утре не го добиваш на телефон, сигурно работи на друго место);
    5. Точност е мислена именка! Во различни временски зони живееме.
    6. Обавезно го фаќа некој грип, вирус.. баш кога има многу малку работа да доврши колку да те влече со денови (недели);
    7. Мајстор пријател ќе ти заврши работа, евентуално некогаш (свои луѓе сте, треба разбирање да покажете).

На Eli23, do-re-mi, ozbilnazena и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.930
    Допаѓања:
    203.189
    Добар ден на сите 8)

Ариел, навистина ептен убаво изгледаше во цветниот фустан, нема збор... може да се видиме вака дури си послободна.

Мислењево го пишувам пола саат... компјутеров ми се рестартира сам од себе, не знам зошто... дали е некој технички проблем, дали нешто фали, немам поим... ќе морам техничка поддршка да викам :(

А мајстори не ми спомнувајте, од утре почнува кај мене дома активно работење - додуша варосување е планирано, ама домашниот есап на пазар не е ист :?: На некои места ќе мора кршење на ѕид до цигла поради влагата, ама да се надеваме дека успешно се отстранети причинителите (работевме на тоа минативе денови), па сега нема пак да се појавува влага.

Убав ден! (да постнам дур не ми се рестартирал пак компјутеров)

На galapce, do-re-mi, Serafima и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ден девојчиња,еден поздрав и од мене,сите да сте насмеани,и убав ден.

На Serafima, ozbilnazena, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Дами, еден поздрав од мене денес, за убав ден:

11144450_733694296760765_3956436412662172243_n.jpg

Инаку, дали се препознавате? Јас често вака се замислувам, само уште на некоја година да го заменам шишето со цуцла со нешто друго :lol:. Рано ми е за дете. :P

11813267_877327112360611_3564882705236114511_n.jpg

На Viktorijaaa5, tessie, Serafima и 12 други им се допаѓа ова.
  8. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Јас само да ве поздравам:)

IMG_449128204612763.jpeg

Конечно раат дома, мислев да уживам со книга во раце, ама како ураган да поминал низ станот. Морам да засучам ракавите и да се фатам за работа.

Убав ден имајте:sun:

На Eli23, galapce, baba Rada и 15 други им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.665
    Сестро се ти е јасно нели? ЌУмрам :( Си доаѓам од одмор очекувајќи се да е готово а тоа ни на пола не е, си доаѓаш од викенд мајсторот "завршил", си се спакувал, си фатил џадето а ќошињата зјаат незавршени :o ЌУмрам! Се надевам стларот, во кој до пред две недели се крстев нема да ме одјебе овој пат :(

На Esmeralda-MD, Lady Phoenix, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Добар Ви ден женски, и по некој момак,касно се уклучувам и неможам да ве дочитам.Јас завршувам уште денес и утре со работните задачи и фаќам море, ми треба и тоа многу да се релаксирам и да го одморам паметот од секакви проблеми.Туку Битерче фалеше да ни го расположиш денот со твојте слатки мали палавковци:hug: како и моите:hug:ја нема и Галапче да се јави на рапорт:makeup::makeup: имаје убав попладневен четврток:)

На galapce, tessie, Serafima и 7 други им се допаѓа ова.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис.:hai::hai::hai:

Си читам по интернетов глупости и си се смејам, на фб гледам девојки/жени кој знам дека си се дебелки ставаат онакви постови као мажите сакале жени не стапови, убава сум и надвор и внатре итн, ако си задоволна со тоа како изгледаш што пробуваат другите да ги убедуваат, каква си, таква си, за себе си.
    После овие па доаѓаат оние супер домаќинки, супер мајки се им е средено, тие средни, деца средени, куќа средена, јас си ги гледам, читам и си викам дај Боже никогаш кај мене да не дојдат има срце да ги фати од хаосот низ дома.:rofl::rofl:
    Што знам може е до мене, не знам да си го организирам времето, може треба да скратам од времето за играње со децата па да се фатам за крпата, после да се дерам по децата зошто пипкаат со прстињата, може и треба и да ги затепам]:)битно кога ќе ми дојдат комшиките се да ми свети дома.(facepalm)

Нешто ме фатило да мрчам денес, ме нервираат женишта што ми се прават совршени, па ми извадија муабет дека им љубоморам зошто не сум можела да бидам како нив.:envy::rofl::rofl:

На Bozica1980, Eli23, Viktorijaaa5 и 16 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.477
    Допаѓања:
    125.669
  13. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Здраво женски.

За чистење ич не ми зборете. Имав период кога само трчав де правосмукалка, де крпа, де ручек/доручек и само што си поминал се, сврти се назад пак се извалкало. Кренав раце децата се деца играчки секогаш ке има растурени, па и штипки, легени, тенџериња..... и се што нив им е интересно во моментот да си играат. Чистам нормално, ама веќе не пробувам да го направам аптека (се да е под конец) станот. Така да Битерке потполно те сваќам. Децата ќе пораснат и не сакам сеќавањата од детство да им бидат како мајка им само вика по нив да не валкаат.

Иако некогаш се чувствувам и како сликите што ги закачиле анел и лејди. Ама па ако никој ништо не фаќа по дома крокодили и змии ќе почнат да шетаат.

На Bozica1980, galapce, tessie и 12 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Чистам кога ми се чисти.
    Можам да кажам дека дома ми е чисто и средено (се си е на место)..но сеуште бепката е мала и нема растурање по дома.
    Има периоди и кога ме фаќа нештоооо (незнам како да го наречам) и ништо не чепкам а на комодата слободно можеш да се потпишеш.
    Сета среќа што таквите периоди кратко траат и се ретки, оти мм е алергичен на мрза жени.

Виц
    Со дошол циганот дома и ја зашлапал шамари циганката...
    Ова писка плаче - шо ти сторив баци цел ден дома седам и работам
    А Баци - кој ти рекол да ја избришеш прашината мори од телевизорот, си имав број запишано !!!

[​IMG]:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На baba Rada, tessie, MacenceEna и 16 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.020
    Допаѓања:
    110.665
    Ауч, муабетов :P Моментално паузирам од џогер и крпа, полудувам во последно време од прашина, едно тровче да има ми смета :-/ Ако ми се прљави рацете морам да се измијам, не можам да трпам ни минута, дури се потресувам. Кој ѓавол влегол во мене којзнае:P

На kukla21 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ќе го истераме, не се секирај !!
    upload_2015-8-6_14-19-46.jpeg

На baba Rada, bittersweet, ozbilnazena и 6 други им се допаѓа ова.
  17. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    леле жени за чистење зборите, јас чистам само викенд се генералка, мислам усисивач, ламинат прашина вециња,тараси.А преку недела само перење и пеглање па не можам се да постигнам, а и како мие китката така не се трескам многу.Куќа со деца такава е па посебно со машки свет дома:whew::whew:ама нека се живи и здрави за друго несе замарам, ама си знам и еднаш месечно и жена да си викнам за чистење:?::?:

На tessie, bittersweet, Serafima и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Кај сте жени!!! :?: И по некој маж додуша.....
    Денес сум среќна и покрај рмбањето во двор.
    Бидете и вие среќни.

11141273_718695544943808_7783126195468425619_n.jpg

На baba Rada, tessie, Mrs.Bass и 6 други им се допаѓа ова.
  19. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Велат младост лудост а пуста старост тешка е.
    Идам од на работа товарена со кеси ко кобилата од дедо Митре. Идам така товарена а пред мене одат маж и жена длабоко во седумдесетите на прагот на осумдесетката и се расправаат за нешто.
    Ти реков бре човек да памтиш што ти вели докторот!
    Е и јас ти реков да слушаш што ќе ни каже.
    Тој слаб на уво таа подзаборав, ете тоа остана од некогашните луѓе кои беа на функија и водеа свој бизнис.
    Им велам ај добар ден, каде шетнавте!? Е ќерко до на доктор да ни мери притисок ама дедово не слушнал јас ќерко заборавив џабе пат тепавме:( Е мајче за притисок колај работа, ене веќе сме до куќата па јас ќе ви го измерам ај не се секирајте. Те гледаат ко мали беспомошни деца, во очите тага што не можат да си помогнат еден на друг.Седнаа во двор малиот ми донесе апарат и им мерам притисок...
    На дедото оди оди блиску 200 поново да не е грешка.
    Кажи чедо јас го имам висок и со години така терам.
    Му кажав си побара вода и си испи лек кој го носеше со себе.
    А бабичката нормален за нејзини години.
    Донесе малиот сокче и нешто овошје од горе и разврзавме муабет.
    Им велам немој во пладне вака сами да излегувате нели синoт и снаата се медицински лица побарајте ќе ви мерат ќе ви кажат што како да се напиете за колку толку да е на нормално ниво.
    Дедото ми вели, ех ќерко деца си работаат касно идат, внуци по одмори а јас и бабичкава по цел ден сме сами, јадење пиење имаме дал бог и пензии ама не се доседува сами дома во четири sида а за работа помош не сме способни.Бабичката со поглед мислиш секој момент ќе заплаче.
    Е тоа е ќерко, додаде бабата, додека ти се на града, во скут и за рака, твои се, ама по нас да ги оставиме, ние свое иживеавме.... Додека не не земе бог при себе ете малку да можеме еден на друг измет да си направиме. Тој ја фати за рака и и вели, ајде ајде не се нервирај ќе ти се дигне притисок а без тебе ваков каков што сум за никаде не сум.Молк. Ќерко молам бога прво мене да ме земе зошто маж без жена ко без глава е.
    Двајцата ми се заблагодарија чиниш Бог знае што за нив сум направила.
    На одење дедото додаде, колку има гладни за љубов толку има гладни за топол збор некој да те ислуша со некого да имаш да ја поделиш и радоста и тагата, да си ми жива ќерко да ти е жив домаќинот а и децата.. а децата ќе пораснат ќе си оформат фамилија како што ти трба друшка на младост уште повеќе на старост.
    Ја стегна раката на бабата и си заминаа.
    Јас си останав уште неко време гледајќи ги како бавно чекорат и како тој ја подаде раката изгледа таа не издржа и заплака а тој ја избриша нејзината солза:!:
    Доба наречена старост...

На SnowQueen17, Bozica1980, Ariel и 27 други им се допаѓа ова.
  20. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добра ви вечер женски :hai:

Одамна не ве поздравив, а ве читам кога стигнам.

Јас нозе одмарам, цркнав.
    Се вратив скоро на кг пред бременоста, ама си набив и кондиција. Колку само километри по собава препешачам додека ја успијам малава :sweat: таман ја спуштам, ете ја очи ко шолји.. ауууу колку захтевна женска. Ама на крај мора да се предаде, боље она него јас :lol:
    На крај жива вода сум, ама нема подобра вежба, ме исцеди.

Со син ми се под ред и распоред и редослед одев. По книга го растев ко бебе ми се чини. Со малава ни ред ни распоред ни ништо. Не знам до кој е проблем, до мене или до неа :wasntme:
    Ако, слатка ми е, смешка мала.
    Барем многу се смее. Па и муабет почна да ми прави.
    Па и кога ги гледам со баткото како се гледат и муабетат, срце ми е полно :sun:

Што муабет ви направив и јас... Што да правам, таа ми е шема сега, деца-куќа, куќа-деца. Дури и мм го слабо гледам те.приметувам :lol:
    Ај ќе дојдат и нашите пет минути.
    Уштр сега мечтаеме и планираме што ќе правиме заедно кога децата ќе одраснат :D

Мајка ми ќе дојде- конечно!
    Уф тешко е сам, со бебе и со дете :sweat:

Леќа ви ноќ, убави сништа |-)

На Lady Phoenix, DVAANGELA, galapce и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.