Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Замислете мажи, некои од работа, некои од дома пишуваат на тема (знаете која)... Веднаш ќе кажеш, леле перверзњаци! Ама ние нели сме си жени, си можеме.:lol:
    @bittersweet Тамам посла, каква дискриминација!? Убаво е да прочиташ дека сите жени не страдаат од синдром "акутна главоболка".
    Бај д веј, јади не си играј мајтап. Мораш да внесуваш поклорична храна ако го доиш бепчето. Ќе си направиш долгорочен проблем на своето здравје и ќе ти треба долг период да се оправиш. Посебно ако имаш низок притисок. Поздрав и (fingers) со трите дечиња, мораш да си најдеш издувен вентил, да се релаксираш и повеќе |-).
    @tinan Подобра алегорија немам во живот прочитано.:o;)
    @Daleron , седам во приправност!:bandit:

На bittersweet и Daleron им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Бидејќи денес е петок, а во петок ми текнуваат најмногу глупости ќе споделам една случка од моето детство со вас.

acid_picdump_17.jpg

Ја видов сликава и се сетив на момент во едно Беровско село кај баба ми.
    Поодамна кога излегоа пластични леѓени (нели само чинкови имаше), една снаа и купува на свекрвата модерен леѓен (пластичен). Бабава ќе врие алишта, леѓенот го става на шпоретот на дрва и оди друго да работи. По некое време се враќа и почнува да вика:
    Мааааале жени одете виште некој ми е украл лиџене. Дрешјето е по шпорето, а лиџене никаде го нема.:)
    Патем многу сте досадни никакви ве нема.:punch:

На SV1911, Someonespecial, lunicka и 6 други им се допаѓа ова.
  3. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Кое село Ладимирово, Ратево, Дворишче, Русиново, да не заборих некое!?

4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ногу си заборила. Митрашинци, Будинарци, Мачево, Смојмирово, Умлена, Робово ама това не се заборавја. Ладимерово.

5. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Ми јас родата од каде ми е од там си пишам. Немам рода фоф тија села и не ги знам.:lol:

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    261.190
    Ќе ја молам Далерон да преведе што напишала погоре :P

7. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Леле жени дојдете да видите некој ми го украл леѓенот.Алиштата се на шпоретот, а леѓенот никаде го нема.:P
    Ти се мајтапиш со мене!?:?::rofl:

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Женички само да ве поздравам.. деновиве, во оваа гужва се релаксирам само кога ве читам.. еве од мене по едно кафе и колаче :)

На zalosna, kolovoz, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  9. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    А од горно дупени и од долно дупени има некоја?:angel:
    Оној бре кад викнеш ееееј бре Стојанееее, шта тражиш бре таму гореее!
    Хочеш бре да ти га набије неко од долееее:tmi::wasntme:
    Чита ме дете понекад, зна да сам озбилна:Dдечко че да ме разведе након 24 година:*:makeup::lol:
    Знам, има да и ринеш со лопа8-|:emo:

На Annath, Mama25, friendy и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.274
    Ајде добар ден дами и од мене,
    Малиов на спиење, мама на разонода на Фемина :$.
    Гледам сте го фатиле утрово источниов дел. Баш убаво. Ме изнасмеа со бабава Дареноче.

Ајде да ви се заблагодарам за комплиментите, вака јавно :$. Не сум до толку стручна со ова готвењево, туку најпросечна. Ама тоа сликите што не прават :D. И да ви кажам искрено по заслуга на Сесилија, започнав да размислувам и на некое блогче за готвење, што викате?! Можеби не сум до толку стручна и толку домаќинка за преземање и на тој чекор, ама има време ќе размсилиме подетално.

И да ве насмеам малку.
    Седиме со мм и нешто си играме со малово. Него сега му е интересно се’ да фрла и крши, па сите играчки веќе ги разглоби. И јас веднаш како од пушка, а сосем друга тема зборуваме:
    -Ех ова мамичко баш ќе ми се најде како калапче за слатки!
    И мм ме гледа и коментаров негов:
    -Кажи ми дали има нешто што не ти се гледа, а да не личи за правење на слатки? Ете тоа ме интересира.
    Ме изнасмеа, ама во право си е човекот што да речам :$.

На TIGARCE86, Mishela, senza.parole и 18 други им се допаѓа ова.
  11. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    @Serafima знаеш дека ја имаш поддршката на цела Фемина, било тоа за блог или за нешто попрофесионално.

Ако се одлучиш за блог, ти ја препорачувам WordPress.org платформата пред Blogger (иако јас водев блог на вторава) од неколку причини.

Како прво, Blogger е во сопственост на Google и може да го угасат блогот во било кое време и без никакво објаснување, без притоа да е направено било какво нарушување на правилата од страна на оној кој го води. Точно ова се случи есенва на еден многу популарен блог, што го следам со години, иако девојката што го води сепак успеа да се избори и да докаже дека неосновано бил затворен. На WordPress го немаш овој проблем.

Второ, алатките на Блогер се доста ограничени, а WordPress е оупен сорс софтвер што дава многу поголема слобода.

И во однос на дизајн е истото. Блогер има сет од само неколку ограничени темплејти, додека кај другиве изборот е неограничен. Слично е и со support. И ако еден ден решиш да ја префрлиш содржината на блогот на било кое друго место, со Блогер би имала проблем. Единствено, имаат предност во однос на backup. Во WordPress сама си задолжена за правење бекап.

Сепак, пред да се решиш, направи си истражување за тоа која од платформите ќе одговара на твоите потреби и замисла. Има и доста фанови на Блогспот, ама ко што гледаш, јас не сум од тие.

@Daleron со муабетов за Малешевијата ме потсети на најубавото сирење што сум го јадела во живот, домашно од с. Робово.

На galapce, Serafima, Mama25 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Седам и се лутам на мојот наивитет што уште верувам дека луѓето правилно и на време си ја вршат својата работа.
    Си чекам и си чекам резултати од дипломската, оти ми рекоа нели кога ќе има нешто ново они ќе ме известат. И кога наеднаш добив мејл со позитивен одговор
    i_graduated-450086.jpg
    ама мејлов следуваше кратко после мојот мејл кога би добила одговор дали сум положила дипломската или не:@.

И јас бидејќи збунета и осилена истовремено викам ај да се јавам кај докторот да видам резултатите да не се стасани, а да си патат од истиот симптом па случајно да не заборавиле да ги споделат.
    Затворена е ординацијата.

Го најдов бројот на лабораторијата каде беше пратена крвта на испитување, им се преставив...и ми кажаа дека писмото со резултатите е пратено кај докторот.
    Дали не било стасано до 12 кога он затвора или стасало ама не им текнало да се јават не е ни важно бидејќи од лабораторијата не смеат мене да ми ги кажат резултатите.]:)
    Тоа било прво правило на приватност и они не смеат и не прават исклучоци.
    Јас не добивам ниту писмо ниту после соодветно утврдување на мојот идентитет никакво инфо преку тел. бидејќи само докторот смеел:devil:.
    За приватно испитување, за свои пари ниту :e:.

Ај ќе почекам уште малку. Само се да е во ред со генетскиве испитувања па се надевам ќе споделам понеделник уште едно сликиче у стилот
    It*s a boy или It*s a girl.

Се обидувам да се концентрирам на убавата вест у меѓувреме, не од радост, туку да ми одвлече внимание до понеделник:l:

Туку рутина ми стана :puke:
    За добро утро, добар ден и добра вечер...не можам асално да штарпнам во кујнава и да си поиграм домаќинка па да прославевме.
    Ај едно виртуелно :^::d: од мене.

На Mishela, galapce, senza.parole и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.869
    Допаѓања:
    203.011
    Добар ден од мене!
    Турбо работно ми почна денов, ама ако, за арно нека е.
    @Serafima, имаш целосно моја поддршка за блог или професија поврзана со готвење. Имаш и око за сликање, сликите ти се фантазија, и да не е гладен човек, ќе му се пријаде. Моите слики и готвење се ништо во споредба со твоите вештини, јас ти симнувам капа.

@Mama25 поим немам каде се наоѓаат Мали Нешта, преку фб обично оди комуникацијата и нарачките од кај нив. Имаат штандови по добротворни базари, ама мислам дека немаат продажен простор.
    Еве ја фб страната
    https://www.facebook.com/pages/Мали-Нешта-Little-Things/184255531630582?sk=info&tab=page_info

разгледај, има и телефонски број, може и идеја да им дадеш, се ќе ти изработат.

На galapce, Serafima и Mama25 им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    151.455
    @danichap чеситки за дипломирањето!
    да ти се нижат само успеси и убави вести!:hug:

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Serafima идејава е одлична и ако имаш време би било корисно да се реализира. Не за друго,мотивациски ми делуваш ептен :)
    Daleron и friendy малешевци важеле како едни од поинтелегентни луѓе на нашево поднебје,ова како малешевска снаа мене ми го кажа свекрва ми :D Таа е чистокрвна малешевка!
    lunicka најубава тема е Ф.И. ама ради сликите на специјалитетите ,а оваа лепота од збир на жени не се успоредуваа со таа.
    И еве по едно кафе од мене да ве почастам:D Coffee-Shop-coffee-cake-and-syrup-gift-box-e1340316201774.jpg

На Serafima, lunicka, kolovoz и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.869
    Допаѓања:
    203.011
    А јас си заборавив да пишам, постот отиде...
    Честитки @danichap [​IMG]
    Се надевам не ми замеруваш!:$

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    @Mama25 И јас сум многу интелигентна, ама повеќе безобразно интелигентна.
    Вистина дека најучените луѓе од Малешевијата (по број на жители) се од Владимирово.
    Абре истокот не го давам за ништо на светот, луѓето таму зрачат од топлина.
    Шливка, сирење, туршија и по некоја клиса.

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Daleron се уверив, само што се помалку луѓе има во Владимирово се одселуваат,не е ко што било некогаш. Да ти кажам летово првпат јадев клиси,ретко одиме натаму и повкусно месо не сум пробала се топи во уста. За ова сто си малку безобразна не ти заменраме сигурно има оправдани причини :D млада си уште,само со усул:D
    И мене постот ми отиде
    danichap со среќа! Од сега само успеси на секое поле... roses-calla-lilies-flowers-bouquet-decoration-beautiful.jpg

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    @Umbrella22 Ти сакаш да не испоубиеш со тоа кафињата, знаеш оти решка се немало!:drunk:
    Има една, абе сите сериозни, само она @ozbilnazena Од горно, долно, на страна - све дупени!:P
    @danichap Нека ти е со среќа!:^: И повеќе :), помалку :@!
    Ако почесто :puke: внимавај да внесуваш минерали и витамини дополнително и запчињата обавезно да си ги миеш или плакнеш со вода, да не си ги расипеш. Еве @Annath ќе ти објасни зошто, доколку не е зафатена, турбо работи денес. Ако ако, нека има!(y)
    @Mama25 Велком ту да клаб "малешевске снајке".:hug:
    @lunicka ја нема!?(waiting)

На Mama25, ozbilnazena и danichap им се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Ајде мореее јас безобразна од каде сега тоа. Колку сум си скромничка за годините.(poolparty)(poolparty)
    Да се приклучам и јас кон поздравите и честитките да не речете се правам важна. Не ме бива бре луѓе за такви работи, иако за се си потплакувам, ама пак крута сум за многу работи.Не знам мож животчево ме научи така. Туку да не дробам многу.
    @vinozito1 Честито што и да беше, чек сребрена свадба и @danichap немој само да ја урамиш дипломата, злоупотреби ја.

seksi-torta10.jpg

На vinozito1, lunicka и danichap им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.