Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Не знам Бошке.

А каде да однесам мантил црн,веќе баш и не е црн:D,на фарбање?
    Речиси нов е,ама лани по грешка го ставив на перење на несоодветна температура и наместа се прошара]:)
    И колку ќе ме чини тоа задоволство?

Ама проверено да е:!:

На DVAANGELA, Viktorijaaa5, Lejla8 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    261.485
    Јас фарбав фустан од свила, и го фрлив после тоа :)

На Lejla8 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Hello :hai:

@joy1 , и јас сум за првиот и деколтираниот фустан (y). Пуста желба таков да носам, ама не ме личи мене :shake:

За плаќање....генерално немав проблем. Се случувало и да ме почастат, па после јас. Кај што требало да се плати, не сум броела до денар, исто и другарките ми биле такви. Ние имавме проблем со кусурот, ќе ни дадеа крупно, па не можевме да го делиме :D Со други парови не сме имале проблем да платиме за друг, не се погодиле такви.

Јас до утре ако преживеам добро е :|. Утре е денот, уште не знам точно време :|. Цела постелнина исправ, сега ќе ја пеглам.... само да не мислам, зашто главата ми бучи и срце ми се издроби од болка.

Убав ден на сите :hug:

На Barbie20, DVAANGELA, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.565
    Допаѓања:
    181.061
    ние до сега не паметам да сме делеле сметка
    сме седеле и 4 души два пара ,некни седевме и 20души па сметката се делеше на сите подеднакво
    ама па не испаѓаме со секој еден и отрилика сите јадиме слично порција кој што сака со сокови десерти и на крај по пола

На Barbie20, DVAANGELA, Sesil и 5 други им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Не сум правела, но сум прашувала, се прават, но колку ќе ти се исплати не знам, сметаа као ти го откупуваат па преправаат и ќе те фати ѓавол ипол, или некое тенко безвезно прстенче, а ќе уништиш 2, поубаво нов прстен да си купиш :)
    Знам прашував и во гтц во уличката кај златарите, тој на почетокот најдобра понуда ми даде и нај океј ми се виде. Сакав вереничкиот и бурмите да ги спојам во еден и тоа што сакав ми бараше плус околу 500-800евра, а да не се расфрлам со суми колку беа купени...

Поднови се Бошке со нов, а тие чувај си ги или чекај да рипне цена на злато па продај ги :D

Низ чаршија има што фарбаат, цена за мантил не знам, ама за пснталони е 200/300ден. Само имај на ум дека бојата со неколку перења секако ќе падне, ама чим е мантил ќе ти се исплати, мантил не се пере често :)

^^ некој друг со ,,проблем,, има?! :D

На Ano, DVAANGELA, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Фала Емка.
    Ајмо друго искуство;)
    Бошке да се фатиме под рука и пут под ноге до Чаршија,малишани пред нас,сакаш:D

На Barbie20, DVAANGELA, Viktorijaaa5 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    261.485
    На ќебапи у Турист ако ме носиш ;)

На Barbie20, Ano, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
  8. zoran43m.k

zoran43m.k Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    1.635
    a be se iznavariv kafe vcera , taka mi pocna denot , uste na sabajle , na koleskata odma kafe za 8-mi mart...
    ke se pofali li nekoja zena od kolkegata , komsijata ili mazot a? :)

На Ano и Lejla8 им се допаѓа ова.
  9. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.111
    Допаѓања:
    7.433
    Jas odnesov ednas sitnurii, bukvi , skinati lancinja i raboti koi ne gi nosam a si odbrav prsten pa se cenkav da ne doplakam .Bev rano sabajle i da ne me vrati zlatarot vo turska carsija se iscenkavme.Prviot musterija ne se vrakal.

На Barbie20, Ano, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Луѓе нема правда нели.

Е знам.:doh:

На DVAANGELA, Emy867, Lejla8 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Чекајте бре људи, а за каква салата станува збор? Па има цезар, шеф, па со ракчиња, морски плодови, авокада, чуда :^) Да не испадне салатата поскапа од мојот пилешки стек? :rofl:
    Ретко сум се наоѓала во прилика да кој што јаде, пие, сите заеднички плаќаме, па може и затоа не сум замерила. Обично биле собиранки од голем размер, годишнини, дипломски, чуда. Кога одиме на ручек/вечера со друштво, а тоа знаеме почесто да го направиме, секој си плаќа за себе. Знаеме и да се почастиме, ама никој нејќе да остане така, па кругот со частење се врти со следните средби. Парите плус што ги даваме, ги оставаме бакшиш.

Ајде добра ви вечер. Какви убави чевли видов, дали на непробано да ги нарачувам аххх маки :D Сум се загледала летни шарени фустани, како да е мај, а не март :fubar:

На Barbie20, Ano, DVAANGELA и 15 други им се допаѓа ова.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Епа ондаК ќе ме чекаш после Велигден.

На Petar80, DVAANGELA, Viktorijaaa5 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Kakvo zdravstvo imame lugje, seriozno sum zgrozena. Sestri sto lakiraat nokti vo tek na rabotno vreme i gledaat katalozi na Avon dodeka pagjam od bolki. Jas sfakjam deka ne e sekoj za taa rabota ama lugje empatija da se nemalo aman. Stom si resil toa da rabotis treba da si svesen deka zivotot na lugjeto e vo tvoi race a niv muva gi lazi bukvalno. Ah makedonsko zdravstvo mizerno, mi se gadi pa toa ne se ni lugje.

На kravce, Sesil, MacenceEna и 8 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.299
    Допаѓања:
    278.193
    Кога излагаме со мм со друштво обично по пола а често и повеќе мм дава.
    Со другарките излагаме на кафе,сок,благце па понекогаш едната плаќа ,следно другата...
    Е кога сме колегијално (а тоа е 90% жени) и тогаш до ситници секој своето си го плаќа ,никој не дава денар плус а очигледно некој дава помалку па често фалат пари на крајот на сметката.Е тоа ме нервира ептен цепидлачки се ...Мислам дека некои кафани ќе почнат за нашиот колектив забрана да стават.

На Barbie20, Ano, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Тука секој си остава онолку колку што изел, испил и плус нешто за бакшиш, нит е ситничатење, нит цепидлачење, таков си е редот.:)

Австралциве на гости ако ги викнеш доаѓаат со сопствено пиење, што си пие, тоа си носи.:D

Ме потсетивте сега на една случка од кога бев мислам околу 7-8 години.
    Дојдоа на гости колега на татко ми со сопругата и си носеа пијачка, моите мислеле дека како таму гостите донеле подарок пијалок и ги прашуваат као што ќе пиете, тие тоа што донесовме,моиве се погледнаа и мајка ми подналутена, може сакала таа пијачка да ја чува не да и ја пијат гостите.(facepalm):rofl:

@manja666 како бе си лакираат нокти?
    Кај мене не смееш ни да ти се лакирани ноктите, ни да ти се долги, ни сестри, ни докторки, ни па смееме дс се шминкаме, може дискретна шминка а нашминкана со полна ратна опрема и ќе те вратат дома.

Сите ѓубретарџии ги знам по име, само јас и они во ово глуво доба сме кај кантите.:rofl::rofl:

На Barbie20, Ano, DVAANGELA и 19 други им се допаѓа ова.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    @PUPICA фарбаат во Чаршија некаде.Маж ми скоро фарбаше еден дуксер,омилен,ама избледен од перење.После јас перејќи го,офарбав се што перев си него.Ќар до гуша :|.Се се исфарба.
    Стари,поткршени,златни работи имам носено и заменувано за нови,така повеќе се исплати отколку да ти прават по порачка,мислам дека е поскапо.

За плаќање,не цепидлачам.На пола се дели сметката,ама се знае кога одиме да ручаме-ручаме,кога пиеме кафе-кафе се пие.За големи седенки,во парови,се дели сметката на толку луѓе колку сме.

На DVAANGELA, marama, kravce и 13 други им се допаѓа ова.
  17. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Ahh@bittersweet ke si puknam od maka. Vo ordinacija so taze nalakirani nokti pred doktorot so zalna faca mi vika izvini ke mozes da pocekas da mi se isusi lakot pa ke ti udram inekcija. Lele ecese kolku pocnav da vikam, ko od planina simnata nekoja se ponasav ama mnogu se izrevoltirav. Jas pagjam od bolka i treba nea da ja cekam da i se isusat noktite. Bukvalno mi idese da ja ubijam i nea i doktorot sto molci. Vo sekoja normalna drzava medicinski lica idat na rabota bez sminka bez nokti samo kaj nas so orlovi kandzi. Vo kumanovskata bolnica pak kakvi se imam viduvano, so tus izvlecen do vegja so senki, so usta precrtana od karmini i slicno. Nema red i nema koj da gi disciplinira pa nie si patime. Denes sekoja vtora bidna sestra, ete tolku e lesno a vrska nemaat od nisto ni cuvstvo za drugiot, ni zelba za da ti pomognat.

На Ane-Goki1, simonka93, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  18. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Kakov odvraten den imav, po koj znae koj pat se uveriv sebe si deka vo ovaa drzava nisto ne funkcionira kako treba , stram za svetot e naseto opsestvo.

На mira.mira, mila89, Sesil и 5 други им се допаѓа ова.
  19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Добро а за овие ваквите не постои инспекција? Не ги пријавуваат? Не реагираат?
    Не е само овој случај што читам имало многу многу случаи да не збориме за фаталните.
    Добро бре кога ќе се управи државава и ќе се казнат сите оние што заслужуваат.
    Па ова е срам.
    Што им се може?
    Ако им се може веќе ако е дојдено до тоа немаат ли осет? Чуство за соочуство, жал..
    До кога вака не знам.

На Ane-Goki1, Annath, Dust и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Кога ќе се видам вака возбудена за нешто ќе признаам дека жива сум како што треба да бидам. Дотогаш, живуркам...

На Barbie20, LivingGlam, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.