Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Јас не толерирам многу мажи кои се научени жените да одат по нив. Можеби дека татко ми секогаш и помагал на мајка ми, па и јас сум на неа метната :rofl: Добро е тоа што мојов живеел сам долги години поради работата, па навикнат е сам сѐ да си средува. А за готвење, готви да, ама јас не го пуштам без моја дозвола у кујна. За себе нека си готви што сака, немам проблем. Многу сум цепидлака околу јадење, зошто не јадам нешто што не ми е вкусно, а и естетски убаво за око. Ама за сецкање, јас пак немам нерви, а него остави го цел ден ќе сецка, гајле нема.

На t-sweet, Annath, anel и 2 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.477
    Допаѓања:
    125.669
    Од една страна се радувам што е петок а од друга страна утре не знам што попрво. Треа да одам да гледам тапети зашто сакам да ставам тапети дома да разиграм малку дизајн на зидови. И сега треба да шетам по продавници а тоа најмногу мразам.

На Glasna, bittersweet, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    И да знаеш дека си во право, таман сакав да ги прашам дали им се мажите за изнајмување:D
    Што мислите кколку би било убаво кога би имало рентамажи,извози ги и врати ги !???:D

На Strumka22, anel, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Имаше нели една емисија на српски со менување на мужи и жени...еве идеја за нашиве домаќинки/домакини :rofl:

На baba Rada, Lady Phoenix и referentka им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Јас ремонтирам и враќам и обавезно барам повратен реципиент од мајка му :lol::lol::makeup:
    Не ги возам, ама не давам ни да ме возат.
    Ако неколку пати пробам да му направам рестарт и ОН не се враќа у нормала, однаК цурик му правам во матичната средина :rofl::rofl::rofl:

На bittersweet, Annath, anel и 4 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.477
    Допаѓања:
    125.669
    мене ми треба таква служба рент а маж за кога ќе идам на фамилијарни свадби и веселби да не ме прашуваат кога ти?? Или ај и на твојаглава. Жими све ќе почнам тоа ај на твоја глава да им го кажувам на погреби,

На julie77, tessie, Cuci81 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    @nena2010 , а мене кога така ми викаат и напнуваат, јас им одговарам „немам намера да се мажам'' и сите молчат тогаш како залиени :rofl:

На julie77, tessie, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.477
    Допаѓања:
    125.669
    Ја им викам дека сум се омажила , и кога ќе речат па немаше свадба е слушнавме јас им викам А мислевте дека ќе ве поканам?? :) @Cuci81 на овој твој пост се смеам три саата!!

На kukla21, Bozica1980, tessie и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.420
    Допаѓања:
    143.311
    Ола женски!

Денес не сум за арно. Вчера добив дел од резултатите, сега веќе имам ЦИН 2. Не дека е тоа само по себе толку сташно, само ме загружува тоа што пред 6 месеци прв пат ми дијагностицираа ЦИН1, некако многу брзо ми прогресира. А изминатите 6 месеци пиев витамини ко Саманта од Сексот и градот, ама ете, не помогнало. Од вчера си доземав 300 чуда - цинк, селен, германиум. Кога ќе ми дојде докторот од одмор, ќе ми прават конизација.

Од денес удрив на здрав живот, па ќе видиме до кога ќе ме држи. Одма скратив кафе, благо и алкохол. Каква сладоледџилница ми отвориле пред зграда, искушение невидено. Среќа само што е лето, па не ме тера на ракија, иначе ќе беше депресивно. Редно е и јас еднаш да се детоксифицирам :D. Реално, и немам некој којзне колку нездрав начин на живот. така што ова е максимум што можам да променам. Најважен дел ми е исхраната - цело време сум нешто на диети, пост, не знам што, а очигледно имунитетот ми страда од диети.

Леле од здравиот начин на живот кога ќе се улепшам, кој ќе ме трпи :D.

Туку на темава мажи и кујна.... мојот готви супер, ама само кога му е мерак. Искрено, ич не ми смета да ја средувам кујната по него. И онака би ја средувала и плус би готвела, вака само средување, ехее, на коњ сум :D

Имајте убав викенд жени! Јас викендов имам два убави настани - повојница и свадба.

На Bozica1980, tessie, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    чекај ова да го запишам како уште едно оправдување пред малограѓани. :rofl:

На Annath, tessie и nena2010 им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    аааууу.....човек да не каже нешто, одма ќе го изедат...:!:
    абе не се сите мажи исти...
    пример кај мене, жена ми работи на смени, па така јас често пати имам улога во кујна, било да е главна или споредна, редовно помагам....особено кога се во прашање тестенини или рибешко, тогаш дури не дозволувам да ми се меша никој...дури знам и да замијам после тоа....:mm:
    затоа пак, не ме малтретираат кога е шопинг во прашање, само ми ја земаат потребната картичка и ме оставаат на раат, како денеска...:D
    а јас како вредно дете, ги избањав двете коли, извозев 20 км со точакот и ако не ми заврне сега, може и ќе го искосам паркчето...:angel:

На Cuci81, galapce, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Па те провицираме намерно да кажеш нешто повеќе, да видиме и измериме вреден ли си или не :rofl:

На kukla21, Lady Phoenix, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    ааа...со тие куршуми не...:smirk:
    ај некој ден кога ќе бидам во форма, во кујна, ќе ви пратам некоја слика...

На Lady Phoenix, Annath, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Еее, би било убаво да видиме за промена и машко јадење тука.

На Lady Phoenix, Annath, anel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Искрено да ви кажам кога го пишував мислење потајно се надевав дека ќе ме примите тука,
    ќе речете дека годините не се битни ово оно, битно да се дружиме ;(:lol:

Ама после толку лајкови, знам дека си мислите ,,детиште, ај сиктер од тука,,
    :rofl::rofl::rofl:

Редактирам: Инаку и мм прави понекогаш ручек, одлично готви, така да му простувам ако ми остави лом во кујната. Тазе сме венчани, па сигурно не ми се смачило сеуште. :rofl:

На Bozica1980, danichap, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.336
    Допаѓања:
    278.634
    Здраво на сите!Вчера од сабајлиња сте се расприкажале за чистење а тоа е мојата најнеомилена тема затоа и не пишав.Денес сте си ги разфалиле мажите која што готвел помагал ...Е и тука нема што да пишам.Освен едно кафе што прави за друго ни го бива ни сакам да ми се плетка во кујна.
    Приказната на Озбилна нема кој не го погодува Да староста е тешка ама нема ништо поубаво од кога и двајцата заедно си ја дочекаат .Долго време откако таткоми почина кога ќе видев двајца стари се шетаат дури им завидував и тогаш сватив дека најголем успех и среќа во животот е да си дочекаш старост со другарот покрај себе а децата секој по свој пат заминати
    Е сега приметувам само една реченица маж да пише во темава и одма темата живнува Јес да најчето ги напаѓаме демек онака колку да ги испровоцираме да не дружат Опасни биле овие 40- етите
    @Eli23 слободно дружи не ние те прифаќаме со ширум отворени раце ама моментално машкиов пол не заинтигрира еден дојде пиша о ние одма се деконцентриравме ха,ха(facepalm)

На kukla21, Eli23, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Ненич, 50 долари стаи на страна и пут под ноге за Кина. И тоа измислиле веќе. :D

http://world.time.com/2013/02/08/chinese-relatives-pressuring-you-to-marry-try-a-rent-a-boyfriend/

На Lady Phoenix, Annath и nena2010 им се допаѓа ова.
  18. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    @ninja35 , јас онака прашав за ручекот колку да се најдам во муабет не знаев дека си толку вреден:D. Ама ако не те закачевме немаше да се пофалиш:D

@Eli23 секој е добредојден на темава доколку му одговара нашето друштво, без разлика на возраста.

Јас не го фалам мојот, врска нема од ништо, пристап во кујна има само до фрижидер и кафе може да свари, друго јок. Повеќе работа ми отвара ако се зафати за нешто.:D
    Ама правосмукалка знае да фати. Не само што ќе фати туку и сите ќе разберат дека бил вреден:rofl::rofl::rofl:. Ако нема на кој да се пофали вели да ги викнеме комшиите и кога ќе дојдат што правите, како сте, еве денес усисував:rofl::rofl::rofl:. Ако де, нека се фали само нека работи:rofl:

На kukla21, mareane, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.477
    Допаѓања:
    125.669
    На mareane, tessie, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Па има такви мажи кои се изнајмуваат само што не се за наш џеб. Денес има буквално се што ќе ти падне на памет само ако имаш пари во џеб.

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.