Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tessie

tessie Форумски идол

Moже ќе се погоди мешан па ти. ;) Уствари не, лоша е идејата, шо е врска со странец ќе боде очи. Да искочеше барем балканска верзија на услугава, по можност не у Грчка пошо тоа би можело да биде дури и потрогателно сознание од вистината за душебрижниците. :D

2. ninja35

ninja35 Форумски идол

Aј ќе направам сега нешто....мојата омилена вечера...пиперки со урда...

3. Daleron

Daleron Истакнат член

Мореееееееееее (езеро), ама сте се расприкажале за мажите! :?:
    Јас за кој да напишам збор два, за првиот, вториот или дванаесеттиот.:D
    Трупци се со ред. Карма бре жени, за к.. не ги бива, ниту еден.
    Кафе не варат ама за мафе се први.:o Инаку се откорнав од спиење, нели на одмор сум.
    Времево е Ѓон ни за по риба не е.
    Цел август ќе биде вакво и јас што да правам!:?: Добра забава да си имате, а јас ќе пропаднам во светот на соништата, како трудница сум не можам да се изнаспијам.:tmi:

ozbilnazena, vitamina, Annath and 5 others like this.
  4. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола секси лејдис.:hai::hai::hai:

Ооо женски сте се разлафиле за мажите, која куди, која фали, јас мојот ќе си го пофалам, ептен помага околу се дома.:*
    Имам пишувано по темиве свекрва ми со 5 мажи дома не им висела на трепавици дека се машки, сите ги научила да си работат низ дома од мали, свекор ми прекрасно готви и сите синови ги научил да готват, така да кај мене си дојде научен, дресиран.:wasntme::rofl::rofl:
    Не е многу време дома ама кога е му ја препуштам цела куќа сосе деца и кревам сите четири во вис:rofl:гледа деца, бања, пресоблекува, подчистува и прекрасно готви а и си чисти по себе, е сега ово се случува еднаш, може два пати во неделата ама и тоа е доволно да ме одмени малку.:nod:

Мм си средува се по себе, дури и машината ја полни и ја празни повеќе од мене, прво тоа проверува кога ќе си дојде од работа, си има некој проблем со мозокот ако е полна машината за садови.:rofl::rofl::rofl:

@ozbilnazena ме расплака со старите (хормоните се криви де:lol:), јас си имам две посвоени бабички, дека тука сум растена без баби, дедовци па си ги посвоив.:lol: Едната е украинка, комшика на моиве а другата мене ми е комшика, си ги подгледувам, им пазарам, ги носам на лекар тие па ми прават колачиња, благи работи, ми ги подгледуваат децата, многу си ги сакам и двете.:inlove:

@Sky-butterfly и кај мене мадам е многу понапорна од дечките, мислев со мадам полесно ќе поминам таа уште сега е жив ѓавол, се сака по нејзино да е, секоја играчка што ќе ја фатат дечките она мооооооооооооора со таа да си игра, сега за сега и попуштаат ама понатака ми се чини ќе си подјадува ќотек од баткоцвите.]:)
    :lol::lol:

@Eli23 сите се добредојдени на темава, само како најмала мора да вариш кафе секој ден.:rofl:
    :rofl:

5. galapce

galapce Форумски идол

Dobar den dobri lugenca..

Najprvin blagodaram na site za
    ubavite zelbi,rodendenot go pominav doma ama zatoa pak padna ubav beriketen dozd.Baska i TarzanO bese doma,a toa mi e dovolno za denot da mi bide najubav..

@Eli23 dobre ni dojde na temava,i da ni pisuvas pocesto,ne si edinstvena pomala,dovolno e da se pronajdeme u muabetite.Site se dobre dojdeni,ako se prasuvam jas.Kolku poveke tolku poveselo.
    Na onie sto naogaat zabeleski ponekogas za koj pripaga a kojne ovde,ne obrnuvaj vnimanie.

Vcera bev na kontrola niz bolnicite vo Skopje.Nikoj konkretno nisto ne kazuva.Otpusna lista ne davaat,ke moram izgleda malku da ja potturnam rabotava.Potturnam znaci,potfatam luge,oti neli taka odat rabotite vo milata ni drzavicka.
    Na svoja raka nosev krva slika i so tri pati potsetuvanje,ja opuli doktorot za da me upati na podetalna krna slika koga mu obajsniv deka imam kaceni enzimi i namleni eritrociti.
    Rezultati ponedelnik.
    Nemam obicaj da spomnuvam od koja,odnosno cija familija sum za da se probivam niz necii vrati,no vcera morav da sppomnam za da doktorot mi rece deka ponedelnik obavezno ke imam i otpusna lista so uredno CD od operacija.
    Pa dobro,majke mu stara,do koga vaka vo nasava drzava?
    Nesakam poveke okolu ova da pisuvam oti strasno se nerviram.Za svoi prava da moras da se koristis so raboti koi duri gi preziras.

@Ariel ne smees da se razocaruvas,i sama znaes deka ne e strasno i samo prodolzi so pozitivni misli i se ke se sredi.
    Mene mi imaa kazano vo Skopje pred desetina godini cin,pa da pijam cink i selen,i toa strikno me upatija od kade da kupam za dvonedelna terappija,3000 denari,a trebase dva meseci.za na kraj da odam kaj drug lekar i mi kaze deka nemam nisto.
    Mis e gadi od nasevo zdravstvo,navistina mi se gadi.
    Da ne spomnuvam za slucajov so mladicov od Bitola.Sramota!!!!

Prostete za vakoviot post no kolku i da saka covek d agleda od poinakov agol,ne biva.

Inace okolu gotvenjeto,ne ostavam na Tarzano,se istepa sirotiot gotvejki dur bev vo bolnica.Jas obozavam da gotvam.Zatoa pak toj obozava da usisuva :rofl:
    Gubreto e zadolzitelno negova rabota,polnenje dispanzer so voda,terasa mie duri po dva pati koooga moze,i red drugi raboti,kako i alista pruzenej.Po dobar e i od sveki i majka mi.:D
    Ednas imam pisuvano,ne sakam nisto po doma koga mozam sama,samo neka si gi brka maskite raboti.Koga nemozam,sam e svesen fala bogu,mada ne sekogas.]:):lol:

Bidete mi site pozdraveni i uzivajte vo svoite TarzanI pa makar i kujna lom napravile,neka se naucat da si sredat.:!:

vitamina, Annath, mareane and 9 others like this.
  6. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Ај, ете јас немам правено пиперки со урда, па еве ми можност да научам како се прават од тебе.

7. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

@nena2010 нема лажи, нема преваре, се е тоа од стручна литература извадено.
    Преку к.р ми дојдоа со глупите прашања. Се молам само и моите да не се направат такви (да се ебаваат на сите страни, а не знаат како се останува бремен).
    А за она ај и на твоја глава. Во мој крај не се вика такво нешто. Ама кога заодевме со мм по тие нивните прослави (западна Мк), јас само викав честитки или со среќа на тие што слават. Е арно ама слушнав дека се лутеле останатите дека не сум им викала ај и на твоја глава. И така како младо наивно и желно да ме засакаат сите во околина на тогаш дечко почнав да викам и јас, а ич не ми се свига изразот.

@Eli23 секој е добродојден да не дружи, само ретко кој се задржува долго време. Дали им здосадуваат баби да им попуваат или мака им е да варат по 100 кафиња во ден, незнам?

@ninja35 добредојде и ти. Само малку си ми нереален колку помагаш по дома. Дај пушти ја жена ти да ја каже правата вистина :D.

Оној мојон не му давам ни да се приближи до кујна. Абе од под до таван ке биде се измрсено. Кога се порагав со едно од децата ми се јави да праша машината како да ја пушти. Цимерката се газеше од смеење. Детално му објаснував кое алиште со кое на која програма, која темп, колку прашок... Шо е најтрагично и мама му беше дома. Е правосмукалка и џогер со драго срце му препуштам. Абе во секое ќоше ќе исчисти. Можеш да јадеш од земја по него.

galapce, vitamina, Annath and 8 others like this.
  8. Abrakadabra

@Cuci81 ова со машинава за перење и како се пушта е најголема енигма за интелегентни мажи :P

Annath, mareane, Cuci81 and 1 other person like this.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

За варење не е проблем, само за миење сум мрзлива :rofl::rofl::rofl::rofl:

10. ninja35

ninja35 Форумски идол

Во тава за пица ги правев...
    IMG_20150807_135416.jpg IMG_20150807_144337.jpg
    Ете..доста е за прв пат...

11. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Цуци, еве јас радо би ве дружела сите тука, ама ми е малку непријатно зашто се чувствувам како да се наметнувам некаде каде што уште некои 2 години „не ми е место“. :lol: Инаку, мене лично не ми е тешко да варам кафиња, ниту ми е досадно покрај „баби“ што се 100 пати поинтересни од добар дел од младинава на форумов, а и можам да научам доста работи кои сеуште не ги знам. :)

Инаку, мојов сака да биде чисто по дома и да свети, ама му се темни кога треба да се работи (бидејќи сме се договориле заедно да средуваме, за да имаме повеќе време за нас :P). Па и јас кога ќе се понудам сама да сработам тоа што треба - му се темни зашто не можам да му обрнувам внимание.

Како и да е, кога ќе се убедиме дека е ден за средување, тогаш тоа што ќе му речам - работи. Негова обврска е да избрише прашина во дневна и да ја среди кадата во купатило, јас ја фаќам кујната и спалната. Кога - како, еден од нас џогира, другиот поминува со правосмукалка (најчесто тој смука, како и повеќево мажи тука :rofl:). За готвење не го бидува воопшто, што да се прави. :| За перење и пружање сум задолжена јас, ама и тој знае да пушти машина (замислете!).

И тоа...

Last edited: Aug 7, 2015
  12. Abrakadabra

Супер :clap: , Ај сеа дај рецепта у 'Фемина рецепти' темата, да не тупиме тука.

referentka likes this.
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Cuci81...ќе мора поради тебе дасе потпишувам покрај јадењата...заради веродостојност...:D

referentka, Abrakadabra and Cuci81 like this.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Не заебавај!!!
    :clap: :clap: :clap: Едно големо браво од мене, те бива значи. Блазе си и на жена ти.
    Бре еден барем домаќин си имаме во темава.:bow:

referentka, vitamina, Annath and 4 others like this.
  15. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Takva sum ti jas skeptik od ragjanje. ;)

referentka, galapce, mareane and 3 others like this.
  16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

За миење немај гајле, ти само вари кафенце, еве една машина за садови само за нас, Господ здравје да му даде на тој што ја измислил, мене барем ме спасил од најомразената работа.(highfive):lol::lol:

17. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Me too.
    Jas si kazav. Koga ke ureduvame nasa kujna masina za sadovi mora da ima. Kolku valkame ke se spoevme so sudoperot kako sijamski bliznaci.

Annath, tessie and bittersweet like this.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Хахахах за тебе спас, ама свеки не мисли така. Мрзливи снајкиве денес :P:rofl::rofl:

Инаку викендов правел мм шишарки, кога ги видов во фрижидер колкава е една ми се стемни:@:rofl:
    Он сирот чека да пробам да го пофалам, а мене ми се чини ако изедам цела шишарка, тужно ќе ми дојде на душичкава од благото. Денес нема бегање. морам да јадам. :emo:

И мене крај не ми се наоѓа, кажете а? Хахах
    Нека прави битно по нешто, да ме изненадува. Гестот е битен. ;)

За тие што не ме заприметиле до сега, да појаснам дека сум 8 месец трудна и се што ќе постирате сакам да изедам :rofl::rofl: Немојте иштаф да ми праите! :P:rofl:

19. anel

anel Популарен член

Е за машини каква и да посакам ќе ми купи, за садови, за сушење, за кафе, само помалку работа по дома да има. Ете јас пак го терам да си ја купи rovus smart power и јас мислам на него:lol:,ама скептичен е дали добро ќе ја заврши работата:D

kukla21, galapce, bittersweet and 6 others like this.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Јас еднаш се изјаснив за машините за садови и ќе го пофторам пак ако сте заборавиле.
    Се додека не измислат машина со рибаЧа четка внатре за тави и тенџериња не купувам.
    Макар да вградат и четка за ВЦ шоља само да не ги тријам омразените тави и тепсии.
    За чинии и чаши цел ден ќе мијам ако треба, гајле немам и оп артрит ќе си заработам, ама ако барем некоја придобивка ќе имам од тоа.:o

referentka, Eli23 and Lady Phoenix like this.
Thread Status:
Not open for further replies.