Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Хахаха и ние имаме таков договор за заедничко чистење, ама се некако сама си чистам :rofl::rofl:
    Или има многу битна утакмица на тв или наеднаш ни станува толку чисто по дома што нема потреба да се усисува или џогира. Пак реков, тазе е да се жалам, само 3 месеци сум во брак, грев ќе ме фати.
    Ако не ми удрат хормоните во глава, не викам и сама ќе очистам се.
    Ама вечерта за казна нема на ти го-дај ми го :devil:

На Petar80, galapce, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  2. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.333
    Допаѓања:
    278.592
    @Eli23 ти вака како тазе во брак и плус трудница сега ти е вистинско време да го дресираш мажето да ти помага подома (оти знаеш железото се кове дур е жешко )Ова од искуство на нас со повеќе стаж.Затоа дружете не и вие опомладите од нас ќе научите по некоја интрига

На referentka, WORRIED.BT, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Кажувајте ги одма тајните :rofl: Да ми падне и мене секирата у медот :rofl:

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Хахаха, баш, нема на ти го-дај ми го после. :lol:

„Најинтересно“ ми е што и после толку време не го научи „редот“. Во меѓувреме знае да му излезе по дома некоја друга многу „важна“ работа (пример, рачните часовници морале да се исчистат и слично), па остава тоа што требало да го прави и после ми вели „Не знам што попрво да направам, ете, ова беше поважно“. :rofl:

Само, морам да го пофалам многу за пазарењето. Дури и кога не одиме заедно - ми носи одлични производи, па дури и тоа што не ми ни текнало дека фали по дома. А патем, знае да го нема подолго и после кога ќе се појави на врата со цвет во рака - сфаќам каде изгубил време. :wasntme:

Знае многу да му работи „кликерот“, ама кога сака тој. :P

@Daleron, го делам твојот став во врска со машините за садови. Ако веќе морам да земам да ги плакнам и чистам садовите, да ги рибам тавите и тенџерињата на рака, па барем со сунѓер и сјај ќе го направам тоа и завршена работа...

@Eli23, како да го издресираш? Епа малку ќе го „загрижуваш“ повремено, во смисла - види како ми отекле нозете од толку работа, да ми помогнеше немаше да ме болат сега толку многу, или после чистење сама, малку ќе изглумиш дека имаш главоболка, малку ти е лошо од замор и така... :lol:

На ozbilnazena, referentka, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.333
    Допаѓања:
    278.592
    Вака по мoe мисламдека @bittersweet е најкомпетентна да ти одговори на ова таа како највреден ни го претставува ;)

На referentka, Lady Phoenix, bittersweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Хахахах исто,кога излегува од дома, знаат со другарите да се заседат, да се запијат. Ја па не ни кревам слушалка да го барам, кога ќе си дојде тогаш, не ми бега. Кога ќе дојде дома од врата ми се умилкува, ме тинтри прашува како сум, те боли ли стомак, па ме слуша каков ми бил денот на работа..:?::?: знае калав му е газот....Си викам овој или е пијан или беља направил :rofl::rofl::rofl: Си стои подалеку, не се приближува, нема бацување да не го намирисам. Мажи, мислат нема да сфатиме.

7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ме изнасмеа со постот.:rofl::rofl:
    Нема тајни кај мене, нема интриги, си го научиле родителите дека треба да работи низ дома, кај можела свекрва ми да постигне по четворица синови да оди да им раскрева, да ги служи, си ја олеснила работата со тоа што ги научила од мали да си работат низ дома, мојов само не знае машина за алишта да уклучи за се друго си го бидува.:*

Јас уште од сега си ги учам дечките да раскреваат играчки, да си ставаат алишта во корпа, сакам да си ги научам да можат сами за себе да се грижат да не зависат од никого, утре и јас ако доживеам да имам снаи да ме фалат дека дечките добро сум ги воспитала како јас што си ја фалам свекрвата.:lol::lol:
    И мадам ќе ја научиме како мене што ме научил татко ми да смени гума на кола, да смени гума на чешма, да коси трева..........нема машки/женски работи сите треба се да си знаат, дали машко, дали женско нема разлика.:nod::nod:

Ние сме таа нова генерација на мајки што треба да си ги научиме синовите дека не се богови затоа што имаат мандало:Pдека не се возвишени затоа што се машки и нема да има потреба во иднина од тема снаи и свекрви сите ќе бидат задоволни и среќни.:clap::rofl::rofl:

На SnowQueen17, Mrs.Bass, Ariel и 21 други им се допаѓа ова.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.850
    Допаѓања:
    101.576
    Haj-di-haj (highfive)
    Што да кажам луѓе,нема ништо ново.Си се вратив на розевите пилули ...и тоа е.
    Околу мажите,сум немала среќа да ми работи маж по дома.Мислам онака сам по своја воља да помогне.Многу често ни неговата машка работа што си е не си ја работи.Се случува да испече скара одвреме навреме,на прстите на едната рака може да се избори колку пати ја зел правосмукалката,садови никогаш не ми измил.Кафе за годиниве исто така ретко,значи би го менувала да можам.А да го променам нема шанси.
    Деновиве средувавме дрва,инаку маж ми домаќин решил оваа година да штеди и 9 кубика дрва сами средивме.Цели 3 дена.Да не спомнувам колку е топло и спарно јас со крпа на врат,цело време.:whew::sweat:
    Уште автобус ми фали па да изгледам вака.
    503254_vrucina130814ras-foto-rajko-ristic0341_f.jpg
    Компјутеров ме зеза пак закачил некој вирус.И едвај чекам понеделник да излезам од дома,да се оптегнам на плажа со моево змиско тело.А како за инает последниве денови само за фекалии испуштени читам во Езероно.:puke::puke:
    Убав ден на сите :f::f::f:

На Mrs.Bass, bittersweet, referentka и 6 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Девојченца преполни со живот:f::f::f:...
    Еве и јас се осудив да ви пишам и се надевам дека не ви додевам во вашето прекрасно весело друштво.
    Одамна ве читкам и се пронаогам во вашите муабети, не сум баш 30... па затоа ми е шубе да ви се мешам во темава. Но како што веке повекето кажавте, не се битни толку годините како паметот што го носиме.
    И еве да ви се вмешам и јас во денешнава тема за прв пат за мажми дека ми помага по дома, многу е чист и педантен, за што и да му речам никогаш не ме одбива напротив го прави од задоволство. :!: Најсмешен ми беше кога ги пружаше алиштата едно горе друго доле ни ред ни ништо немаше и на крај почнаа да паѓаат на под :rofl:, но ништо не му реков, напротив му се заблагодарив за помошта и за обидот што решил да помогне. Инаку се друго што треба и што му кажам ми помага, исто и јас нему, нема врска и да не знам, се учам.
    Друго, во врска со храна, знае само јајца да спржи, а за салатите тој е главен, не му се мешам.
    Ете така девојки, се надевам дека ке се дружиме. Поздрав
    Еве како за добредојде и како помала повелете почастете се од мене
    hitportal-hrana2.jpg hitportal-desert.jpg hitportal-cokolado.jpg hitportal-vino.jpg
    За сите љубители на цвеќе, повекете по едно за тераса
    2grin_planet_gal3.png
    hitportal-cveke.jpg
    И за крај убава вечер.. hitportal-slobodno-vreme-1.jpg

На Mrs.Bass, ozbilnazena, MacenceEna и 13 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас на рака ништо не перам. Тенџериња, тави, се бутам. Баш добро се миени после. Ако е потребно повеќе "рибање" ставам програма за тенџериња и завршена работа. :)

На Mrs.Bass, nena2010, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро дами по 00 часотда ве поздравам, им ги вжештивте обравчињара на мажињата која да го пофали која да се пожали ама ако па ние сме мажиња не има и такви и вакви . Најбитно ни вие бес нас ни ние бес вас на можеме позз до сите слатко е кога се спомнуваме. И ....

На Lady Phoenix, anel и Annath им се допаѓа ова.
  12. artemidis

artemidis Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    2.015
    Кога зборевте за чистење никаде ме нема, ама за фалење на мажот нааааааааа толкава уста, одма сум прва :D Додуша сега кога сум дома гледам да го поштедам и да завршам додека е тој на работа па после да си одмараме сите тројца, а ако е слободен он го игра малиот за да поминат повеќе време заедно. А дека знае се да работи по дома, нема збор. Нему не му е срам да каже дека работи по дома и секаде кажува дека кај нас нема машки и женски работи. Па ние двајцата сами (и бебе во стомак) се селевме и реновиравме цел стан, од лепење плочки, фарбање врати и прозори до чистење. Он ме научи да месам, а јас го научив дека не е ништо страшно ако не се скоцкани алиштата во плакар и ако креветот не е наместен под конец :wasntme: А синко сега не учи дека не треба да има ништо на дофат на рака и дека сосема нормално тоа што сите играчки се на подот и ние треба шота низ станот да играме за да поминеме :!:

На Mrs.Bass, ozbilnazena, MacenceEna и 9 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Спанковци БУДЕЊЕЕЕЕ :)

Ајде на кафе :)

На Lady Phoenix, Eli23, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.333
    Допаѓања:
    278.592
    Ајде јас сум за едно гоолемо турско со млеко,може?
    Денес кого ќе фалиме, кудиме?

На MacenceEna, Lady Phoenix, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    На толку жени на форумов, изгледа се чека од машкото да свари кафе...:lol:

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Па треба да се покажеш, ние докажани сме :)

На Annath, ozbilnazena и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  17. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Вчера ме теравте ручек да правам, денеска барате кафе, утре којзнае што ќе е на ред...8-|

На Annath, kukla21 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    images.jpg

Да се запази редот, ќе ве молам, рековме најмалиот овдека вари кафе :rofl:

Малку доцнам, ама конечно се наспав.
    Ајде на помош, еве ме мене денес:

download.jpg

На Mrs.Bass, Annath, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Ај и јас како нов...
    Small-Business-Coffee-Econo.jpg

На Annath, referentka, ozbilnazena и 5 други им се допаѓа ова.
  20. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    @ninja35 ти се исплаши ли? Тоа само за докажување, не за џабе фалењето вчера:D Не се секирај, нема секој ден да те малтретираме:D, еве и редот ти го зедоа:D
    @Petar80 , ме збуни со ова бес, бес, реков што сме толку бесни жениве, ти на друго си мислел:D. Туку се чудам што само те караат жениве, девојкиве по форумот, вчера гледам си се закачил и во темата интимна депилација:rofl:. Што мајка бараше таму?:rofl:
    Инаку од мажите се жаливе, ги фалиме, ама наши си се, не ги даваме;)

Sexist cartoon.jpg

На Mrs.Bass, Annath, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.