Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

@marama седнете кај братучедите - ем се млади па не го ставаш со тетки и стринкки што стварно би било безврска, ем не иде ти да седиш со рандом луѓе.

Друга опција е со некои ептен блиски пријатели. Јас кај брат ми на свадба седев со дечко ми и двете мои најдобри другарки, и тие беа поканети. На некоја мала маса седевме, имаше и такви кај него, не се сеќавам сега точно за колку лица беа, одамна беше. Мој избор беше тоа, другарките ми се како фамилија, па и поблиски од братучеди.

2. monik55

monik55 Форумски идол

На мојата свадба дечкото на сестра ми беше сместен на иста маса со сестра ми и моето и на сестра ми друштвото.
    Они се 10 години заедно и ни на крај памет нени дојде да го делиме,плус он изиграваше бодигард кај мене пред врата.

3. simonka93

simonka93 Форумски идол

@marama ако викаш другарки твои, седи и ти таму,и тој до тебе... Стварно е глупаво да се дели, сепак тебе ти е близок

Ние на пат назад за дома, џабе се малтретираме по пат. Ако видовте во молот мајка со расплакано бебе, таа сум. Не знам што му бидна, прв пат вакви сцени ми приреди. Нит видов нит купив нешто ;(

♡BuBaLe♡, kuc, Barbie20 and 10 others like this.
  4. Dust

Dust Game Over

На претпоследната свадба каде што бев, дечкото на сестрата седнат на рандом маса, а јас на маса со братучеди... па видов не видов си сменивме места:)
    Јас да имам сестра, дечко и никогаш не би го делела..исто и со брат. Ама ете немам. А богами и свадба не сакам па...:)

Нозеве не ги осеќам, се изнашетав.. и купив на мајка ми сандали, чевли за татко ми..
    300 тракатанци што не знам зошто ги земав.. па и во ДМ мораше да влезам:D
    Веќе доплатив место за 23кг, за 32кг виз ер куфер(facepalm)
    Следен чекор е да доплатам за уште еден од 23кг:$:D
    Вчера од Берлин од Декатлон морав да си купам од оние спортските ранци од 40литри за да можам да се донесам наваму. Ранецот, ташната плус 2 ќеси од оние големите:D:$
    Татко ми уште од сега збеснува зошто толку мн ствари се собраа, а прееска ми вика ај после да одиме да купиме уште ова она бла бла..еден список до земја:rofl:

:hai:

5. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

A koj sedi kaj vas na glavna masa?
    Kaj nas domasnite sedat tamu, roditeli i I brat/sestra. Dever mi koa se zenese sedev i jas tamu, a ne bevme zemeni togas. Ne ni idese u predvid druga opcija. Bratot ne moze da sedi na druga masa, odvoeni u nikoj slucaj. Starite se vodat so ona decko/devojka ako e moze ke se skaraat. Bozem soprug/a ako e nema sansi da se razvedes.

6. kala21

kala21 Популарен член

Ко џокер во покер упаѓам:D
    Кај сестра ми на свадба двајцата седевме на иста маса (веднаш до невестинската) заедно со мои први братучеди :)со кои се знаеше од претходно:)

♡BuBaLe♡, Barbie20, Jas! and 7 others like this.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

@marama непочитување е ако не седете заедно. Он ти е партнер, сеедно дали сте венчани или не. Јас би се навредила. И секој би. Заедно, на било која маса. Вака е кога одам на свадби и јас кога сум била во придружба, и обратно.

8. m.i.g

m.i.g Популарен член

@marama седете заедно двајцата,без да се делите. Можи да бидите на маса со братучеди твои,кои што се млади или пак со друштво твое ( доколку имаш покането ),но сепак мислам дека е подобро со блиски роднини кои што нема да бидат тетки,стрини и сл.Делење не. Честитки на сестра ти :)

♡BuBaLe♡, Barbie20, Jas! and 7 others like this.
  9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Готово со торта
    Сега мафини на ред
    Се уморив

10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

@Sesil мислам дека секаде е кој како ќе одлучи за на невестинската маса,или не :?:
    Пред 10години кога бевме кумови шефот на салата не давал промена на невестинска маса и бевме 20 души |( зет,невеста со нивните родители,браќа,сестри,девер,кум,подкум абе страшно :D
    На мојата свадба бевме 6 затоа што ние така одлучивме.Зет ,невеста,кум,кума,старосват староаватица.

Заглавив во кујна пола ден како да е недела (facepalm) за утре останува прашина и правосмукалка.

11. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Јас не разбирам како е можно да помислат да ги делат, уште па на свадба кај сестра родена. Мислам... Стварно е непочтување. Работава е ајде да го викнеме ради реда, извини ама така е. Јас би се увредила. Кај мене братучетка ми не не викна со дечко ми и јас не отидов.

DVAANGELA, Dust, Barbie20 and 10 others like this.
  12. shz

shz Форумски идол

Не е убаво така да не седете вие двајца заедно божем сте роднини не дечко и девојка. Како што знам секој си заедно седе, а било дечко и девојка, а маж и жена.
    Ја на твое место би им се налутила на моите.
    Тоа е непочитување од нивна страна.

13. monik55

monik55 Форумски идол

Извини но и јас не канам дечковци на братучетки.
    Што имам јас со нив нит ми се рода нит ги гледам често.
    И ние имавме едни што се љутеа дечковцице зашто не биле поканети за матурата на сестра ми па после ги поканија.
    И свете правеа свадби и ниту една не го покани дечкото на сестра ми и нормално сестра ми си беше на свадба.

14. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Секој би се навредил во ваков случај,навистина е многу незгодна ситуацијата.
    Подобро е воопшто да не биде поканет зошто тука е очигледно дека е само ради реда како што некој рече погоре.
    И мислам дека добар совет ти дадоа побарај од твоите да ве седнат на иста маса со помлади братучеди на пример.

15. referentka

referentka Moderator Staff Member

Taka dobro se narabotiv denes, umorna sum.
    Se pocna od Refce.
    Si igrase so friziderot, pa ja "zaboravila" vratata od komorata podotvorena:@..se se stopilo:@.
    Pa aj odmrznuvaj...pa stom sum tuka-trgaj friz..zad, pod, nad..pa de I sporet..:worried:.
    UmreF.

Sea so sajka ke ja zakovam komorata]:).
    Ama ona starono e za tepanje-de Refce daj na tato rakivceto od komora(facepalm)..lele, lele docekav Refce sisenceto da mi go nosi:envy:.
    Ete ti...I sise I se]:)

Bitno cisto e..oti edna feminka ke doagja na gosti, pa da ne se brukam ako I tekne zad friz da mi zirne:^)

16. monik55

monik55 Форумски идол

Koja feminka?:o

DVAANGELA, ♡BuBaLe♡, Dust and 4 others like this.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Имам саат време да се средам
    Пред тоа на @marama сакав да и кАжам личен пример.Со мм(тогашен дечко) идев едвај година дена.Прв братучед правеше свадба и го поканиа и мм.Нас двајца не седнаа на маса со останатите братучеди и нивните партнерки,плус сестра ми и зетот.Мајка ми и татко ми со другиот дел од фамилијата.Мило ми беше што го поканиа и не седнаа заедно пошто сепак бевме пар :)

18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Џојче со јамболијата ли ќе одиш?

DVAANGELA, ♡BuBaLe♡, Dust and 5 others like this.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Не
    У деколтето :D

20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ту ич не си другарка;)
    Леп провод,проведи се и за нас:hai:

Thread Status:
Not open for further replies.