Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Незнам ,можеби грешам,но таквите работи за мене се многу чувствителни,тешки и интимни,што мислам дека на ваков јавен начин не ми можела нити да добивам нити да давам сочувство.Ќе ја видам ,лично ќе и изразам.

Bozica1980, JuLleE, Lejla8 and 11 others like this.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Мене за мајка ми исто ми изразуваа соочувство на фб.Ок или не во тој момент не ни размислував подлабоко за тоа.Некој нема хрсброст телефонски можеби да се јави

Petar80, Bozica1980, JuLleE and 11 others like this.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

НЕ Мареане. Ако сакаш да изразиш сочуство, пиши и порака на мобилен. Фејсбук за такви работи ми е нон сенс!

Bozica1980, JuLleE, Lejla8 and 9 others like this.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

На близок на починатиот мислиш? Јас разбрав на профил на починатиот. Не дека е многу поразлично ама секакви луѓе има.

Bozica1980, JuLleE, Lejla8 and 2 others like this.
  5. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Шо побрзо ја напраиш операцијата - побрзо ќе се спасиш од болката. Паталец ти кажува ;)

Инаку да се изјаснам зошто давам предност на ,,домаќинска,, ствар за поклон него за нешто лично... За вториот треба многу убаво да го познаваш човек. Да му го знаеш вкусот. Баш за осми март свеки доби од нејзина роднина многу убава марама, од Дуки Дасо, со жолти нијанси,а бе љубов на прв поглед за мене. Ама свеки си се рачуна за остарена и не носи толку драч боја. Мене прв коментар леле шо е убава како би стоела со ова, со она, изнабројав се, на крај ми вика го имаш сето тоа, викам да, а жолта марама - немам, и ми ја даде. И уште неколку вакви ситуации кај што некој некому дал нешто ама овој иако користи баш такво има или не му оди со ништо што го има. А домаќинска ствар никад доста, што се крши, потемнува....

Мене ми е no sense сочуство на фб, честитка да е океј ми е. Уште поглупо е коа на починатиот сите на ѕидот му пишат ... зошто!?

Jas!, Bozica1980, JuLleE and 11 others like this.
  6. Peco

Peco Форумски идол

Среќен роденден @Emy867

Да ве потсетам сите на демначите и да си внимавате на приватноста.
    Да не кажувате работи за кои подоцна ќе се каете.
    Тука спаѓа и роденденот, од кој што може делумно да се дознае и матичен број.

Last edited: Mar 13, 2017
    Jas!, N.2106, Val-Dim and 24 others like this.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Изразување на почит единствено со јавување на телефон. Ни порака мене не ми е прифатлива опција. Не мора веднаш, јавете се неколку дена подоцна, прашајте како е личноста што претрпела загуба.
    Ептен без осет е пишување на ѕид или порака на фејсбук а ни порака на мобилен. Ко демек личноста во тој момент да нема попаметна работа од проверување пораки.

Апропо подароци, убав комплет филџани ми е многу убав подарок за жена. Е сега зависи од тоа колкав буџет имате, ама за 1000-1200 денари има преубави сетови.
    Последно утнат подарок е кошула на мојата идна свекрва која и е мала за некои 3-4 броја. Подарокот беше од нејзината золва.

Jas!, Bozica1980, JuLleE and 13 others like this.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Готова си Емилијо! Ха Ха!
    :rofl:

JuLleE, Lejla8, Emy867 and 11 others like this.
  9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

А како се затвора профил на починат на фб? Имам близок кој го нема веќе 2,5 години. Срцето ми се крши кога ми се појавува мемори, роденденот :u: Може проблемот е во мене, јас не го прифаќам фактот дека го нема. Обично сум реална ама за ова посилно е од мене. Едноставно не ни сакам да зборувам за тоа. Има денови кога фб го затворам и бришам за да не ме потсетува на настаните.

Bozica1980, JuLleE, Lejla8 and 3 others like this.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Тоа може да го направи роднина на починатиот, со испраќање на доказ, односно скенирана или фотографирана умреница, во порака до управата на ФБ. Мислам дека беше услов исто презиме.

Bozica1980, JuLleE, Lejla8 and 5 others like this.
  11. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Брџит ај ноу.Ит вас џст фор д рекордс :D
    Пецо згреши бројка у матичниот
    3 треба :D:wasntme:

Lejla8, Annath, zhap4e and 8 others like this.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Направи му Репорт на профилот, ќе го избришат.
    Жал ми е.:hug:

13. Peco

Peco Форумски идол

Намерно :)
    Сакав цел број да го избришам, ама Мишел ме цитирала :D

Lejla8, Annath, kukla21 and 3 others like this.
  14. Sesil

Ај коа сме кај матични броеви и заштита на лични податоци... како би можел да биде злоупотребен, кој би го злоупотребил, за која цел итн.
    Скоро имаше случај лична карта да биде ставена на шалтер. Персона ја губи личната карта во поштата, вработените ја ставаат на шалтер за ако случајно ја побара да си ја најде. Овој не ни знае дека му ја нема, не му притеребала следните неколку дена послето оди пак во пошта и си ја гледа својата лична карта. Драми изнаправи колку тоа бил јавно откриен неговиот идентитет, секој шо влегол му ги знаел податоците итн.
    Океј, откриени му се. Ама еве јавни фаци, сите им го знаат роденденот, често се со големи цифри на сметките, па никому ништо нит галама креваат, ништо. ОД друга страна некое ,,ситно рипче,, се осеќа презагрозено, на раб на нервен слом за личната карта. Ами ако ја нашол некој што стварно би ја злоупотребил наместо вработени таму да ја стават?

Last edited: Mar 13, 2017
    Jas!, Bozica1980, mareane and 7 others like this.
  15. Peco

Peco Форумски идол

@Sesil според роденденот некој може да те дознае која си. За друго не знам :)

Lejla8 likes this.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

За конкретниот настан скроз ми е нелогично. Мислам пошта е тоа, најлогичен чекор би било да ја пратат личната карта дома, на дадената адреса. Јас кога би нашла лична карта би ја однела во пошта, со надеж дека ете поштарот ќе ја достави дома. Нели пошта е тоа, поштар оди во секој реон да однесе сметки, писма, пакети? :^)

17. Sesil

Кој шо си изгубил по дома ќе му разнесува поштарот, сигурно ;) Инаку по правило се носи во органот кој ја издал.

Jas!, Bozica1980, Lejla8 and 2 others like this.
  18. Bridget

Bridget Форумски идол

Од сите можни начини, тие се одлучиле да ја остават на шалтер со денови??? Во која шума рече ова се случило?
    Битните фаци Сесил не си ги кажуваат матичните броеви колку знам, дали е битна или небитна фаца не е важно, матичен број може да се злоупотреби, мислам дека и најлесно е.

Barbie20, Jas!, Bozica1980 and 5 others like this.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

А да, сега ми текна, оној ден читав во пасошот, пронаоѓачот е должен да ја однесе во органот кој ја издава.

Lejla8 likes this.
  20. Sesil

Aу не знам како можеле, ете требало лично и персонално да му се однеси на лицето, ја пишува адресата одма требало да му ја однесат. Они за живи бруки на шалтер ја ставиле. На повеќе места претходно имав видено по нешто некаде закачено, лична карта, легитимација, индекс, па океј ми изгледаше ;)

Jas!, Lejla8, Ane-Goki1 and 1 other person like this.
Thread Status:
Not open for further replies.