Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Ај здраво, спиете сите? @Sesil сигурно не спие. :D

@marama Ако го носиш овој фустан дефинитивно ти требаат други чевли. Инаку би ја кренала косата и би ставила црвен кармин. :)

Што се однесува до банки, страшно е колку шалтерските работници не почитуваат правила. Ми дадоа месечен извештај за картичката на мајка ми, ме знаеше личноста што работи таму, ама сепак не смее така. Даваат и извештаи за состојба на сметка, последен месец, последна година, севкупно, трансакции на пари, кажи само име и презиме. А никако не би смееле. Е ако немаш човек и ако немаш полномошно ќе мораш да дојдеш лично. А тоа значи и човек кој лежи болен во постела за да извади пари.

Сиромашни сме ние, за ситни пари не им се малтретира на фалсификаторите. А и што со наша лична карта? Нема некој јак профит. Така е осмислен системот, па само со лична карта не можат да ти наштетат речиси ич.

Бесконтактните картички се една огромна глупост. Демек ќе уштедиш време ако платиш така. А колку време, 2-3 минути?

Ама затоа VISA од Тутунска ви е светска работа, така да си знаете. Последно шетнав низ Балканот и Европа, немаше никаков проблем, од патарини, бензински, сите продавници и маркети, хотели и се со ред. Пробано е и на Блискиот Исток, и таму нема проблеми. Денарска картичка е, дебитна имам јас, си ставаш денари и само пишеш пин. Не трчаш по менувачници и не губиш пари во она ситното што останало а нема кај да го потрошиш. Мој совет: земете си дебитна картичка и шетајте скроз опуштено.

Annath, duffi, vitamina and 17 others like this.
  2. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

najsigurno :D

Bozica1980, Lejla8, monik55 and 2 others like this.
  3. Dust

Dust Game Over

И јас не можам да спијам, ме држи една нервоза будна|(

Некогаш јас сум крива за некои нервозни ситуации ама кога се други јас вријам..не можам ни да опишам:| најверојатно затоа што за да ме изнервира некој до тој степен потребно е многу..толерирам препрепремногу..

Овие 10дена заклучив многу работи...оној новиот лист што го имав свртено, гледам дека сум почнала да го "пишувам" .. може звучи смешно, ама забележувам дека сум се сменила, а овие 10 дена само си го потврдив тоа.. и не знам дали треба да сум среќна или тажна поради тоа.. Среќна сум за себе, тажна донекаде затоа што другите ќе ме добијат во различно "пакување" ...
    Ама ако...:)

Last edited: Mar 14, 2017
    Annath, Peco, Barbie20 and 20 others like this.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Добро утро. Нека е убав денот.

Annath, Peco, Barbie20 and 19 others like this.
  5. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Сонував сум била на операција. Доктор,кој не бил вистинскиот доктор ми го сецнал грлото и ми објаснувал што се треба да се извади. Па после побегна, оти ќе го фатеа. Дојде вистинскиот доктор ама јас продолжив да си седам на столот со сецнато грло:| Друг пат не ве читам пред спиење. Последно вашите будалаштини со идентитет ги читав и ја читав темата за тироида. Полошо ми влијаете и од најмрачните филмови и серијали]:):D
    Јутар, красни народе. Не му се давајте на студот]:)
    шал, капа, ракавици...џемпери. Таков ми е планот:D

Annath, julie77, Peco and 26 others like this.
  6. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@jullie еве комшијата се степал со мм, удрил дете, кучето ме изело и сакам да го тужам. Од каде ќе му најдам генералии за тужба?

7. kravce

kravce Форумски идол

Добро утро :coffee:
    Јас кој филм го сонував ноќеска :| Сонував како бегам од море каде што пливав затоа што имало некои чудни риби што напаѓале :| Кога излегов на копно сфатив дека треба да се борам со главниот, а тој да ти бил @Bender Rodriguez :hai: За оружје имав некое долго такво, како reaper што би носел, ама наместо коса на врвот имаше секира :tmi: Бендер немаше оружје, он нешто натприродни моќи требаше да има :rofl: Ова ми е од кинеската серија што ја гледам. Па тука ми текнува дека ми личи на еден пријател со кого се дружев одамна, му велам се викаш на А? Да. Аиии, а од ваму си? Не сум. Ништо, не бил тој :rofl: Битно ги оставивме оружјата, а Бендер ме предизвика на борба со играње фудбал :| Сонот заврши, не знам кој победи :rofl:
    Извини Бендер, ама морам да признаам дека сонов беше доста интересен :D

Вчера гладна си легнав, утрово изедов две крофни уште од кревет, па сеа ќе се сладиме со кафица ^_^
    Денов, ист како вчера. Глуп.

Annath, julie77, Peco and 24 others like this.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро утро
    На тераса со цигара.
    Вчера се преморив работејќи по дома, а не сум ни до пола. Знаете некаде каде можам да поклонам облека од мене што не носам, не е оштетена, да не трчам до контејнерите на црвен крст? Не ми се ич блиску (само оние кај Зоил ги памтам што ги имаше, а други не ни знам кај има.
    Преполна сум гардероба што не ја носам и така стои.
    Жена.

Annath, Barbie20, Sesil and 20 others like this.
  9. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Добро утро.:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee:за сите,ајде повелете,станата рано рано,но ми се спие ми се плачи,од времево ќе да е.Работата ќе да е ,,сонце не ме грее,,.па батерија празна.

Annath, Peco, Barbie20 and 23 others like this.
  10. Petar80

Petar80 Форумски идол

[​IMG] :hai: Убав ден дами

Annath, julie77, Peco and 23 others like this.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добро утро.
    За сонови сте отвориле тема, леле шо сон и јас сонев, некој земјотрес јак па едно цунами го испразнало цело езеро па сме останале заглавени на дното во едно ко тунел па еден ветар ужасен се разрушило се околу нас и следувал повратен удар на враќање на водата назад. Страшно беше, немаше ни сигнал ни интрнет се грижев каде ми се моите... Хорор. :)
    Сега второ кафе зошто ко да доживеав стварно сум под импресии

Annath, Peco, Barbie20 and 21 others like this.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Добро утро и од мене!
    Ќе си поспиев ама се јави колешка да одам порано да ја заменам,така да сега од нога пијам кафе .читкам и заминувам.
    Ајде денеска поалку ќутење,повеќе смеење!

Annath, Peco, Barbie20 and 24 others like this.
  13. mariatim

mariatim Популарен член

Добро утро.
    Кафе работно,пауза.Измрзнав од сабајле.Кога беше топло се залетав готово зимско раскренував па на мисла бев и цвеќиња надвор да вадам.
    Решена за некоја промена сум,па закажав на фризер осветлување на косава прв пат во животов со светла коса ќе сум.Мм незнае и на мисла сум да го изненадам,намеркав блуза убава ќе ја купам после не му ја кажувам па ќе ја облечам за на фризер и ќе му јавам да се чекаме на одредено место :D
    Да ве прашам,во зоо јавање на пони за викенд има во овој период или само во лето?
    Ако е топло викендов да одиме сакаме.
    :hug::coffee:убав ви ден.

Annath, Peco, Barbie20 and 20 others like this.
  14. Chantal

Chantal Популарен член

Добро утро :) И јас некој соништа ноќеска, се разбидив уморна, затоа сега направив кафе и во кревет ке пиеме денес, после морам во лидл да пазарам задутре ми доагаат важни гости до недела ке седат многу се радувам и едвај чекам да стигнат :)

15. Dust

Dust Game Over

@LadyC сити мол од влезот кај Рамстор...

Добро утро:yawn:
    Комшијата над мене решил да се ослободи од еден ѕид па чука ли чука од 8... а мене главата мислам ќе ми експлодира...
    Да видам денес во Тутунска колку ќе ме израдуваат:x
    Сабајле кога се разбудив се запрашав каде сум хаха

Гуш:hug:

Annath, Peco, Barbie20 and 22 others like this.
  16. N.2106

N.2106 Популарен член

Добро утро и убав нека ви е денот на сите:).Ајде кој е за по едно кафе со млеко. X8OQGmNtNXTyg.gif

Annath, Peco, ♡BuBaLe♡ and 11 others like this.
  17. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Утрово Аdele-Rolling in the Deep,ми се мота низ глава (facepalm),додуша полесно со песна :nod:, се работи,:worried:

Annath, Peco, Barbie20 and 10 others like this.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Dobar den :coffee::coffee::coffee:
    Pijam kafe i da se fatam za rabota ke prereduvam plahari pa ko ke izvadam sega alista da se cudi covek so da mu pravi za nekoj den moleri ke imame i se nadevam ke se stopli.Abe zlatno leto ne go menuvam za nisto .
    Ubav den

Annath, Peco, Barbie20 and 17 others like this.
  19. julie77

julie77 Форумски идол

Мене пак секогаш убаво ме буди Ед Ширан со Shape of you ili How do you feel :sun:

Убаво утро, убави денови зад нас пред нас мои дами ... Ве поздравувам и ви посакувам мнооогуу пролет во вашите души и срца! :f: :l:

Annath, Val-Dim, Peco and 18 others like this.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Колку сум расеана ако најдете нешто мое по банки, пошти итн пишете :) и да, грда сум само на сликите од документите инаку вака у живо грабај бегај сум.

Добар ден дечки, подобри од вчера се надевам!

Annath, Val-Dim, Peco and 31 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.