Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Еее ти не си откажала дебитна картичка, па ти ја наплатиле. Па камата на камата и толку се :)

2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Ти изгледа многу сакаш со чиките и тетите од УЈП да ДИЛАШ:^). Уште ова да се пријавува|(. Море тие за неколку месеци на сила ги пријавив:@. Ни тука печалени, ни од тукашна фирма исплатени, ја данок ќе им плаќам:envy:. Морееее:devil:.

@LadyC мајка ми така на оние од Комерцијална им плати 500ден, за скроз истата проблематика. Ни таа немаше никакви приливи. Абе само да земаат!!!

3. kukla21

За таквите и јас се нервирам! ем ништо не ти обезбедила државата ем данок да плаќаш.

Barbie20, Annath, Doozy and 6 others like this.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Пошо се апаши. Еден прилив немам на таа сметка, ни дебитна ни ништо. Сметката ја чуваат со години и никој ништо не кажува, ќутат и после имам долг. Нека ме носат на суд бе. Ниедна банка така не работи. Затоа никогаш не сум ги сакала, неажурни се мн.

Barbie20, Annath, Jas! and 7 others like this.
  5. kukla21

На мм ова му се случи. Одиме за нешто друго и овие аааа должиш слично ко кај тебе, некои 800 ден. Му кажаа не откажал картичка, незнам таму камата и сл.

Annath, Jas!, LadyC and 1 other person like this.
  6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Само да знаеш оти ноќи не спиев додека да допуштам нога да ми стапне во тие смрдените им канцеларии. Те до толку беше работата:D.

@Viktorijaaa5 на мајка ми и на татко ми за терапијата им се точно месец важечки. Така да не ти врши таа рецепта работа, трк по нова ☺.

Annath, Jas!, Ane-Goki1 and 5 others like this.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Сите банки се апаши. Ама еден добро намерен совет, не чувајте отворени сметки што не ги користите. Ќе дојде ден кога некој ќе ве блокира во банка во која немате појам ни дека имате сметка. Ем ќе се чудите што веснашло ем ќе си платите трошоци и тоа што треба и тоа што не треба.

Annath, Peco, Jas! and 7 others like this.
  8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Рецепта за лекови издадена од лекар има ли временски рок до кога да се искористи?
    16.01 е издадена може ли сега да купам со неа лек?
    Може глупо прашање е ама ниту знам ниту пак имам искуство со вакви работи :|

Peco, Rebecca_R, Jas! and 2 others like this.
  9. kukla21

Зависи за што е? хормони 3 дена, антибиотик мислам до 5 дена.

Jas!, Ane-Goki1, Lejla8 and 2 others like this.
  10. Ano

Ano Форумски идол

Мислам дека не. рецептите траат 3 дена за антибиотици, и еден месец ако е друга терапија.

Jas!, LadyC and Lejla8 like this.
  11. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Де мори Ејме шо ти сА они криви, така ги тераат и нив ;)

Во комерцијална и јас платив 700+ денари за да ја затворат. Тутунска бар ако немаш трансакција не ти напалатува месечен надомест.

Annath, Jas!, Ane-Goki1 and 3 others like this.
  12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Земи си ги домааааа:rofl:. На мене за Џ кога треба некој пари да ми зема, сите ми сА кривииии:rofl:.

Barbie20, Annath, bittersweet and 4 others like this.
  13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Е фала ви да си знам за нареден пат.Тогаш кога ми ја дадоа рецептата имав и не требаше да купувам.
    Финтата е што на некои места ми барат рецепта на некои не :|

А требаше да ми текне дека дедо ми одеше доктор да му препише лекови еднаш месечно.

Annath, Peco, Jas! and 2 others like this.
  14. Espadrila

Espadrila Форумски идол

I. Барање за утврдување на повреда на правото на заштита на личните податоци

Доколку сметате дека е повредено Вашето право на заштита на личните податоци, можете да поднесете Барање за утврдување на повреда на правото на заштита на личните податоци. За таа цел потребно е да ги наведете личните податоци за Вас како и податоците за контролорот кој сметате дека Ви го повредил правото на заштита на лични податоци. Не може да се поднесува барање против непознат контролор. Обемот на податоци кои се потребни за да постапува Дирекцијата за заштита на личните податоци по Вашето барање се наведени подетално на следниов линк. Дирекцијата за заштита на личните податоци ќе одлучи со решение по Вашето Барање.

Чекори за пополнување на Барањето:

1. Во образецот најпрво наведете ги личните податоци за Вас и податоците за контролорот (називот, односно името и презимето на контролорот кој што Ви ги злоупотребил личните податоци или имате сознанија дека постапил спротивно на Законот за заштита на личните податоци).
    2. Потоа, накратко опишете во што се состои повредата и наведете што досега имате направено, дали сте контактирале со офицерот за заштита на лични податоци кај контролорот и дали сте добиле одговор од контролорот за конкретниот случај.
    3. Во прилог доставете копии од преписките помеѓу Вас и контролорот, како и други докази доколку имате.
    Барањето може да се достави во хартиена форма во писарницата на Дирекцијата за заштита на личните податоци или електронски на следниов линк.

Барањето задолжително треба да биде потпишано лично од страна на подносителот на барањето.

Дирекцијата за заштита на личните податоци може да Ве контактира заради понатамошно постапување по истото.

II. Иницијатива за вршење на инспекциски надзор во Дирекцијата за заштита на личните податоци

Доколку се сомневате дека е повредено правото на заштита на лични податоци на поголем број граѓани можете да поднесете Иницијатива за вршење на инспекциски надзор. Поведувањето на постапката за инспекциски надзор пред Дирекцијата за заштита на личните податоци е едноставно и бесплатно. Се што треба да направите е да дадете краток опис на повредата и да наведете податоци за контролорот. Не можете да поднесете иницијатива против непознат контролор.

Чекори за пополнување на Иницијативата:

1. Во образецот доколку сакате да бидете информирани за исходот од постапката наведете ги Вашите лични податоци.
    2. Задолжително наведете ги податоците за контролорот (називот, односно името и презимето на контролорот кој што ги злоупотребил личните податоци или имате сознанија дека постапил спротивно на Законот за заштита на личните податоци).
    3. Потоа, накратко опишете во што се состои повредата.
    4. Во прилог доставете и докази доколку имате.
    Иницијативата може да ја доставите во хартиена форма во писарницата на Дирекцијата за заштита на личните податоци или електронски на следниов линк.

Annath, Peco, Jas! and 3 others like this.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Annath, Peco, Jas! and 6 others like this.
  16. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Да не е феминава ќе си платев фино лепо казна :D
    Јавно да им се заблагодарам на @sanjaeva и @kukla21 заслужувате частење за ова :hug::*
    Сега уште да стигнат документите што треба и утре пак маткање до УЈП :D
    ЕДИТ :D
    И фала на сите останати што ми одговорија :hug:Сега ве прочитав :D

Last edited: Mar 14, 2017
    Annath, Peco, Espadrila and 12 others like this.
  17. kuc

kuc Форумски идол

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Jas!, Lejla8 and Petar80 like this.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Завршив одма работа,немаше никој за предавање документи. Имаше само неколко кои чекаа за да им ги пополнат.
    Ако некој оди во наше ујп да знае.

Некој од воајерите можеби.:D

Annath, Peco, Jas! and 10 others like this.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Во секо време. Кад је гроф био циција:D
    Уште да ми кажеш за што;)...па и не мора причина, само нек је славље и весеље:)

Работава дал да плачам ил да пеам]:)

Annath, Peco, Jas! and 13 others like this.
  20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Плата Пупи плата:rofl:.

Annath, Peco, sanjaeva and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.