Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    После неколкудневни тестирања, и докажување на квалитетите, заслужив неколку дена олабавување....:mm:
    затоа си земав некој слободен ден од работа и за кратко ќе го фатам патот накај некое туристичко место....
    Од петок ќе ви се вратам, да не слушнам муабети дека сум се уплашил или избегал...:hai:
    Ај чао

На ozbilnazena, vitamina, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Dobro utro dami ! :f: Eve kafence i da vi posakam ubav den :f:
    coffee_lovely_cups_beans_beautiful_time_hd-wallpaper-1093893.jpg

На Esmeralda-MD, vitamina, Mekuska и 7 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Добро утро
    Се убив од шетање викендов
    Дома прибирање-никако !
    Додека е мм дома, избегнувам да отварам лап топ оти се занесувам во форумов и делувам отсутно, а тој сиромашкиот муабет чека од мене.
    Ве читкам преку мобилката и ако нешто ме ,,заголица,, пишам два збора, немам време за повеке...затоа и чат-пат на латиница пишувам..
    ММ знае дека окапувам на форумов, ама ете несакам да знае дека сум Рефи тука, не за друго, ќе види дека го фалам па ќе си ги дига акциите.
    Иначе сите мислања и постови и овде напишани и пред него се кажани, значи не би имал од што да се изненади.
    Често додека читам се смешкам и коментирам со него, а најчесто му читам постови од ,,дали сум трудна,, или некоја слична тема па се кикотиме заедно.

П.С. Викендов ни пегла но бутур...неиспегланиот куп е висок колку мене.
    И то ме заболе !!

На Esmeralda-MD, Petar80, LUCERKA и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Добро утро дами.

И јас слабо ве дружев викендов, како и повеќето. Ама ве читав пред спиење секоја вечер. Го користиме максимум секој момент за децата да се надвор, оти зимоска кога ќе се заклучиме во станот излегување дури во Април-Мај.

Јако, горко турско кој сака?
    :coffee::coffee::coffee::coffee:

На Esmeralda-MD, Petar80, LUCERKA и 12 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Уште некој ден и на одмор ќе се оди! Мислам ќе си пукнам! Не можам да издржам веќе! :@ Ми треба одмоооооор (poolparty):music::sun:

На Esmeralda-MD, LUCERKA, vitamina и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Здраво друштво! 8)

Еве ме и мене да се јавам, после напорен викенд. Не мрчете ве молам за тоа што не сме многу активни, сезона на outdoor activities е... после ќе се затвориме, и тука ќе висиме по цел ден :wasntme:

Викендов ни беше шетачки, Битола и Охрид во агендата. Синоќа назад во Скопје. И јас чекам одмор кукле, ама моево ќе биде тек во септември... уште месец дена ќе чекам :( знам дека ќе летне, ама од оваа перспектива бавно ми врви времето.

А бе камо појадок? Одд кафе не се живејт... еве од мене летна шема

На ozbilnazena, Esmeralda-MD, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    И мене @Annath бавно ми врви, а денови се во прашање..

Сум се изнервирала поштено! На лекар одам се на приватно, ама матичнава ме убедува и ми кажува каде најбезболно ќе поминам на државно да одам и да не давам паре џабе. И ајде решив ќе одам на државно (пред одмор да заштедам нешто), ѕвонам да ми пишат упат и сестрава (нели она поглавна е од докторката) многу гужва имало не знаела дали ќе стигнат, па при крај на работно време, ако им остане време. Ќе ја кренам во воздух ако не ми пише упат! Докторкава е ептен фина, ама сестрите се крш. Кога одам си ги прчат (се извинувам на вокабулар), а сега ми глуми лудило многу работа има. Вака кога некој ќе ми се испонаша, инат ме фаќа и има упат денес да земам, па што сака нека биде!

На Eli23 и Annath им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    од коренме корнат вакви
    Секоја чест на ислкучоци, ама главно сестрите се појаки од докторите.
    Познавам неколку , па да видиш и се знаат....за секоја болка она има лек и незнам со кое право таа сугерира која болест те мачи и кој лек треба да се употреби.
    А главно мото и е - медицинско лице сум.
    Си, ама си СЕСТРА, не си компетентна да препишуваш лекови.
    Ти си за преврска, за да примиш пациент, да ставиш инјекција според терапија...да заведеш во картон, ама не и да солиш памет.
    Нека не се најде некој повикан , веќе реков секоја чест на исклучоци, ама грото од сестрите се вакви.
    Има телефон на кој можеш да се јавиш и да кажеш каков одмос има према пациент т.е. према тебе...ФЗОМ...
    Ако ништо друго заплаши ја .

На Esmeralda-MD, vitamina, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Докторката е ептен фина, заради неа не ми се заканува, ама до после ако не ми се јави има да биде жустро! Ќе ја барам и докторката ако треба, ама има денес упат да имам, па што сака нека биде. На приватно ќе ме чини 3000 мкд, а со картонче 150 мкд. Не е баш мала разлика да ја платам за некоја што ми се понаша.

На Eli23 и Annath им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Без разлика на цената, битен нејзиниот однос...какво е тоа понашање да не ти даде упат...мислиш пари на заем си и побарала !!
    Една од работите кои ме иритираат се вакви неизживеани т.н. медицински сестри.
    Можеби докторката не ни знае какво ѓубре и ги брка пациентите

На Esmeralda-MD, LUCERKA, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Женски (и по некој дечко), да ве поздравам јас. Деновиве некако слабо го дружам форумов, ама тоа од оправдани (не многу убави) причини. Ајде малку да ве освежам со некоја здрава ужинка, за да се издржи до ручек. :)

Повелете, бирајте. Има од овошје, до зеленчук и нешто здраво благо, кој што милува...

(Ова по препораките на Грујо :rofl: (facepalm))

На ozbilnazena, Esmeralda-MD, Val-Dim и 14 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ги знае, ама мислам не сака да се замерува. Ептен е фина. Сама ми има дадено мобилен телефон, не од нејзината сестра, туку од друга сестра што работи за докторот (газдата). На овие сестри им го собирам од минатиот пат. Кога требаше да ми се затвори боледувањето, се погоди докторкава на одмор. Ѕвонам на телефон и ми викаат, докторката е на одмор, барај ги тие и тие сестри (овие на докторот од кои и мобилен имам). Кога им кажав дека на телефон ми кажаа нив да ги барам, дека они работа не можат да ми завршат, само се погледнаа и се ми беше јасно.

13. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Јас еден куп пари се изнадавав по приватни клиники за првата бременост. Кредитот за станот ќе си го исплатев со тие пари. Шо е најтрагично пола од работите не ни мораше да се прават, ама јас неискусна, исплашена, се за детето, дијагнози фрчат на сите страни. Ах да ми е овој памет тогаш не им давам ни да ми се доближат.
    За второто ме фати инат, не давам бре толку пари. По државно ќе си одам. И не знам за цела бременост дали 2000 потрошив. Повеќе за паркинг имаме платено во државна. Стручни можда се, али се сите вообразени од чистачка, болничар, сестра, доктори. Абе мислат кој знае што се. Од говедо подолу те третираат и секогаш има некој со врски пред тебе што треба да влезе. Ама пак фала богу се добро се заврши, само со малку повеќе пари во џеп.

Не најдов посоодветна тема, па сакам овде да прашам. Каде да најдам костим за капење? Не многу скап, а да собере и спастри се што се распуштило после бременост. Овде прашувам оти сме приближно исто со годините, а и претпоставувам дел од вас го имаат истиот проблем.

На Esmeralda-MD, bittersweet, tessie и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Sara Fashion има ок костуми... дури и можеш да си правиш комбинации од горен и долен дел, а сега им се на попуст, плус имаат големи броеви. Ако не ти фатат око, Лиска, Голден Поинт (ако има уште кај нас), Пенти.
    И јас треба да си купувам, арно ме потсети. После работа идам у шопинг :lol:

На Esmeralda-MD, Cuci81 и referentka им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    За костом за капење морам да искоментирам оти вчера купив.
    Во моментот имам ненормални пропорции и ми треба нешто појако.
    Зависи колкава е вечилината на ,,горниот дел..
    До кај 1500 можеш да најдеш во еден дуќан во Беверли, за долен веш и за купачи е, дуќанот гледа накај паркингот, незнам како се вика.Има прекрасни модели и поголеми броеви.
    Иначе да те известам ако веќе даваш пари , оди во Лиска имаат 30% попуст.

На Esmeralda-MD, mareane, Cuci81 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Да, можеш ,,паспар,, да си купиш во Сара Фешн, само горните делови имаат една маана - имаат многу тенки рамки, внимавајте на тоа.На прво облакање ќе ти стои ОК и ќе те ,,опфати,, горниот дел, ама наведни се , ќе видиш кај ќе си ги најдеш ха,ха...

На Esmeralda-MD, Petar80, Cuci81 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.929
    Допаѓања:
    203.189
    Колку пари толку музика... кога горен дел е до 500 ден, што очекуваш. А за Лиска, јас таму ќе одам... имам нивни костуми, не се мрднати... ќе ми рече некој што давам пари кога веќе имам... ама здосадени ми се :?: да не си женско :wasntme:

На Esmeralda-MD, Petar80, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Јас дури и прашував дали шијат според мерки, па ако е бал нека е маскенбал...ха,ха
    Ама не...не шиеле.

На Lady Phoenix, Cuci81 и Eli23 им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.008
    Допаѓања:
    110.607
    Ај не се фалете со алишта за пеглање, два месеца пеглата прашина ми звира, нааксни ко на ѓубриште. Мрзам да пеглам и мрзам да диплам и местам алишта :P Туку севишниот се смилува над мене, денес ми ја носат кујбата утре монтажа, шуќур :D После поише ќе ве дружам ;) Отидов сега да се дружам со џогерот ;)

Данке среќен роденден на германецот ;)

На Esmeralda-MD, Petar80, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobar den..
    Denovive aktivnosta mi e zgolemena za 70%.Edvaj izdrzav takvo tempo,a ne e ni na pola od pred bremenosta.
    Neznam sto se slucuva ,izgleda staream.|(
    Da ckrtnam zbor dva dur malovo mazulence spie.:sweat:
    Koga ke staneme,barame posvetenost.]:)
    Kako da ne mu se posvetis,ne place ama si kenka celo vreme.So kolicka do wc,do kujna,do terasa..Najzabavno mu e na terasa definitivno,ama zadolzitelno mama samo nego da go gleda i da mu zbori.Cigara ne smee nikako,oti togas barame racinja.Ne mu e loso ni vo kujna.Sarenilata na friziderot od mnogubrojnite magnetni ukrasi,go teraat da si letne od koza.Baskaa mama ne pusi tuka cigari.:doh:
    Mora da najdam nesto zabavno i za vo hodnik za koga se odi do wc.:rofl:
    Petok gosti po doma,sabota svadba,nedela imenden na tatko mi i vnukmi,i gotovo,silata cela potrosena.:envy:
    Izgleda samo jas se izmoruvam od setanje.
    @AngelOfArh koja majka li te rodila tolku vredna.Dali deka bese na odmor pa bateriite polni.
    @Val-Dim i mene mi se sumlivi maskive likovi kako sekogas samo po eden prisuten niz temava.8-|
    Kupuvajte kupaxi,jas godinava samo gola se banjam :lol:

De zirkajte da ne mu padne cuclata na mali,jas da ispusam edno cigarce na terasa...:wasntme:
    Prijaten den zenicki

На ozbilnazena, Esmeralda-MD, Val-Dim и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.