Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Сиски ќе ти пораснат...:D

Petar80 and kukla21 like this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ко мушмули ми се :)

Petar80, WORRIED.BT and Daleron like this.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Би сакала да ти кажам право. Ама се што ќе сработам дента она ми потпишува.
    Се согласувам дека не треба некој да реагира за да си ја завршиш работата за која земаш плата. Ама обично тие таквите се увредени ако паузата ја искористиш за да доручкуваш, а не нему да му го лижеш газот. Или очекуваат правилата за приемно време и редот на работите да не важат за нив. Божем се богови. Кога нема да паднеш на газ на муабетот знаеш ли кој сум јас, тогаш е проблемот. Затоа што некој пати од комплекси дека имал вујко владика.
    Мене ми се исти луѓето, дали мајстор или директор, јас сум таму за да си ја одработам платата.

4. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

@Eli23 Респект за тебе ако успеваш да одолееш на притисоците и да останеш на своето. Но мојот муабет беше за оние кои на само едно јавување го менуваат ставот, што според мене е далеку по понижувачки отколку да потклекнеш на притисоците на странката. Инаку околу почитување на работното време и јас имам забелешки и ретко во која институција се почитува, сеуште си тераат по старо прво кафе па се друго без оглед што уште од дома доцни.

Eli23 likes this.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Тие што го менуваат мислењето така лесно, не се само за 100гр. кафе :) познавајќи ги работите како стојат кај нас.
    Се согласувам потполно со тебе.
    Сум имала прилика да работам и во приватна фирма и сега под државна капа. Има разлика од пиење кафе на едното и на другото место дефинитивно. :)

6. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Здраво девојки :f:
    Денес „турбо“ активна... Се изнаработив по дома... Да бев на работа поодморена ќе бев (facepalm)...
    Среќен роденден :^: и среќни годишници :d: на сите што славеа денес од +/- 40 :hug:...
    Имајте убави, ма прекрасни денови... Ве гушкам сите :hug:...

cocktail_pe_plaja-1280x720.jpg

vitamina, Esmeralda-MD, anel and 4 others like this.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Здраво на сите како сте, јас малку не активен но што на викенд што со обврски, што со помисла да одморите од мене итн. Но не сум ве заборавил ве читкам и сите ве поздравувам, гледам расте бројов на мажи има нов член позз. до него. И не сум се исплашил или избегал што ме нема имам обврски.
    Честам утринско кафе до сите, поздрав ми фалите.

ozbilnazena, anel, galapce and 2 others like this.
  8. danichap

danichap Moderator Staff Member

Морген:inlove:
    Бебуш спиел до 05.30 и јас наспана, одморена дури и туширана 8). Вака се живее до101, или содветно на муабетов со неколку:rofl:. Роденденот на мојот вчера патешествија. Првен гостите наместо 17.00, одлучија самите да дојдат во 15.00, редот не сакале да си нарушат:^). Стасаа и прво што рекоа беше декајадени се....
    Море јадени нејадени кој ве праша, има да јадете]:).
    Ај да поставам за појадок секој нека бира
    1157155045.jpg Urlaub_Frühstück-200x300.jpg +Foto+Linea+Riva+.jpg

9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Добро утро дами...од сончеата Струга...:*

ozbilnazena, vitamina, Dust and 6 others like this.
  10. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Добро утро и од мене.

Како сте утрово?
    Мене децава ме разбудија со плачки и закачки. Ако важи онаа по утрото..... интересно ќе биде.

11. referentka

referentka Moderator Staff Member

Не го кажав то во смисол да не му вршам работа некому..тамам работа, јас земам плата за да работам а не за да се инаетам и јас сум 8 часа на пулт за да завршума работи.
    Тоа го кажав ради следниве типови луѓе:
    -ти доаѓа напиперен и спремен да се кавга....и се не му чини..државата, правниот систем и на крајот јас бидејќи тој сака да си заврши работа на начин кој никаде не е пропишан.
    -доаѓа и следи ,,знаеш кој сум јас ?.,,...кој и да си, чекај на ред...пред тебе има луѓе...и да е нечиј ќе си чека кога ке му дојде редот, и за мене нема важност тој да заврши шпред другите...што се овие што чекаат...стока ???

НО...НО....ако ми се јави ,,горнион,, и ако ми рече - ЌЕ ДОЈДЕ И ИЗВЛЕЧИ ГО ОД ГУЖВА И ЗАВРШИ МУ РАБОТА, тогаш МОРАМ...нема сакам-несакам.

Авотритети и јас не трпам, посебно авторитети кои сакаат да ти го газат достоинството.
    Имало ситуација дури и да дадам отпор ако авторитетот бара да завршам нешто што се коси со правилата што ТОЈ ги поставил....нека ми се обрати ПИСМЕНО и ќе завршам...оти усното НИКОЈ нема да ми го уважи ако утре ме обвинат за нешто.

Тие што работат и имаат искуство ќе постапат како мене...вчерашните ,,дечки,, страдаат...секојдневно имаат материјал за бркање од работа...бидејќи усното знаете како е - уста рекла, уста порекла..
    На крај кога ќе дојде густо одговорните над мене може да речат и -ние не сме рекле такво нешто....

Имам предолг стаж во работа ло луѓе...ги има секакви профили...а ваквите идиоти се најмногубројни

12. referentka

Блаз
    Блазе си ти...
    На одмор си таму или си во матична средина ?

Annath likes this.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Си седам во дневна, нозе пружени, гледам Јанко со омилениот ми Гораст и уживкич :D Немало поубаво од тоа да си седиш во средена дневна еј, денес и кујна ќе ми монтираат, на среќата и нема крај :D

Добро утро и добар ден на сите ;)

14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Ајде бујрум на кафе за муабетиве :):coffee:

coffee_2617807b.jpg 20140217-i-heart-coffee.jpg Mocha-Cake-Cups-1024x685.jpg

15. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Ова со Усно, писмено го има и во приватни фирми. И јас сум од твој калибар - или кажи ми на писмено да направам нешто кое јас го сметам спротивно на процедури и/или закони или сам направи си го. Кога ќе им кажеш да ти пишат на писмено, голем дел се повлекуваат. Убаво им е да шефуваат, а одговорноста друг да им ја носи.

16. referentka

Ама прво тој ги поставува правилата и бара да се почитуваат и се заканува со откази ако се прекршат, па после бара јас да ги прекршам...
    АААааааа-НЕ !!!
    А кога ќе му речеш - ,,важи шефе, прати ми меил на писмено со наредба,, -НИКАДЕ ГО НЕМА
    Епа ако нему му е пријател и сака да му заврши, тој нека си ја става главата во торба.
    Не 100 гр кафе...и цел шлепер да ми донесе бакшиш не примам да работа нешто што би ме оставило без леб

Esmeralda-MD, mareane, Eli23 and 4 others like this.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Добар ден!

Жустро денеска, за работни задачи, мито и корупција :P Рефи, ептен си во право за тоа на писмено да бараш ако ти наложат да правиш нешто што не сакаш, особено ако не е легално.
    Јас за среќа, не се занимавам со тоа, ама јас сум ти one man show што баш и не ми се допаѓа, ама тоа е. Никој не те прашува можеш или не, ти велат, така ќе биде и готово. А тешко е кога немаш малку асистенција од страна, особено во некои ситуации.

Луѓе, не ми се работи. Ама озбилно. Не само што ми треба одмор, туку имам бош работно време, 10-18, цел ден надвор од дома. Дете не можам да си видам како што треба :( додека се приберам дома осум саат ме наоѓа, оти секогаш заглавувам и после 18. Вчера му купив нови сликовници со Маша и Медо, да му читам пред спиење, оти тоа ние единствено квалитетно заедничко време во текот на работната недела :(Викендот не ми е доволен, некако малку ми е. Ќе преговарам некој ден со газдите за смена на работно време, и онака никој пред пладне не доаѓа... до 12 е онака лежерно, после е гужвата.
    А може и само одмор ми треба :D да наполнам батерии :D

Убав ден!

18. lunicka

lunicka Форумски идол

Добро утро од иста географска ширина и должина (highfive).
    Во врска со извршување на наредбите.Не ме терале да работам нешто страшно незаконско, ама ме терале да работам работа која некој друг не си ја сработил.Или прочуеното фрлање на маса на предмети во стил " не сакам да се бафтам со тоа".Или од немање работа шефовите да ти бараат колку муви на пример има.Или нечовечност и немање исто аршини за сите вработени.Како книжен молец сум се чувствувала.А сега е минато и пак би сакала да се нервирам за глупости.Сакам ама нема.:(

Last edited: Aug 11, 2015
  19. mareane

mareane Форумски идол

Oд мене едно здраво оти утрото одамна помина.Убаво е ова што го кажувате за наредба само писмено ама кај мене никој нема да ти ти даде таква написмено наредба за правење нешто неправилно ,незаконско ама мооораш усната наредба да ја извршиш иако знаеш дека е неправилно може и се коси со законите(а со закониве наши хаотични некогаш не знаеш и како е правилно да постапиш) оти отказ ти прети и ако не ја почитуваш наредбата на шефот,така да како дае со отказите цел работен век ти брмчат на глава(facepalm)
    Туку да ве почастам денес и е роденден на ќеркамиПовелете!
    images.jpg

20. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Добар ден на сите.Се вратив во реалност со чистење перење и еден куп за пеглање,но може да почека уште сум на off.Во врска со подмитувања со кафе сок благо,сум против тоа му е работа.Кога некој би посакал онака сам од срце да му поклони е ОК,сум го правела и јас,но кога ми бара ме фаќа инает и не му давам,глупост.Ми се случи еднаш да морав да платам 200еур.бев бремена со второто синче,и на крај од деветти месец ми рече ако сакаш да те правам царски толку се плаќа.Ме фати во тесно и дадов,после и на други им побарал и го пријавија.Отидов да правам ручек,убав ден:)

referentka, mareane and Annath like this.
Thread Status:
Not open for further replies.