Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.000
    Допаѓања:
    110.553
    Фала што улетавте со мезиња и пијачки, ја сум малку во хаос ;) Ќе частам наскоро ;)

Иначе од кујна нема ни к :( Мајсторот пак ме заеба и не дојде, ќе полудам. Ова веќе нема смисла, 6ти пат ми одложува :( Само ако ми се јави и ми рече рака слршив ќе го сфатам, аман веќе. Нашиов народ нема поим од бизнис дефинитивно, не знае како се работи :(

Последна измена: 11 август 2015
    На Annath, <3 pleza4e <3, WORRIED.BT и 7 други им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Добар во ден женички мили...
    Одам и се потам, за слабеење супер не ке ми треба ни трчање ни справи ова овде ми е како сауна уште да ставам една фолија и готово, но слабичка сум па да така ова овде како плус слабеење ми доага, а ни малку не сум за слабеење:doh:.
    Трчи наваму трчи натаму секогаш се наога работа што да се прави, а најтешко е готвењето на +40 :x ама па јади јади суво не бидува секој ден.
    Да ви кажам дека цееел живот сум чергар, пакувај се за натаму пакувај се за наваму размкнувај ствари торбици отиди таму ги немаш тие ствари отиди ваму пак други работи фалат, многу е тешко и мачно ко ке си цел живот чергар и не се стационираш на едно место.
    Инаку се надевам дека во брзо време ке се средам и станционирам до љубовта па нема да се мачам со тоа куферите и стварите.
    Туку ова што муабетите за милињава и гоблените, ке плетеш ке везеш се во ред, но кој ке ти ги купи?! Тоа не ми е јасно, кој се занимава и украсува по дома сега со вакви ствари (facepalm) или ке дојде и таа мода сега ради бизнисите на грујо!
    Туку имајте убав ден ..поздрав.

На ozbilnazena, Annath, <3 pleza4e <3 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.331
    Допаѓања:
    278.563
    Е па после курсевите за да им се најде работа на курсистите ќе има реклама купувајте македонски традиционални (хеклани и везени)производи и ние нормал патриоти си почитуваме и ќе си купуваме Си пишувам и си се смеам на фантазијава моја а можда е само интуиција

На Annath, Eli23, Esmeralda-MD и 4 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Пропала инвестиција!!!
    Ке ги замачка сега повторно очите на народот г-динот груевски и после кој те.....!!!

На Annath, Esmeralda-MD и referentka им се допаѓа ова.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Здраво женски!

Додека со една рака ја доев ќеркичка, со другата на гугл типкав: tired with children.
    И онда читав статии и блогови на мајките да се утешам дека не сум единствена. :sweat:

Не е лесно. А потоа типкав да го прашам гугл: when does it get easier with new baby? :|

Знам, моменти на очај. Ми се чини депресија плус ме мава.
    Почна желудникот да ме боли секој ден, не може храната да ми се свари, како камење да јадам за ручек. Ајд еден ден, два, ама ова со желудникот трае...Ме загрижува дури. Сигурно ми е од стресот, заморот... се надевам ќе мине :|

Хм... се ќе мине, само кога?

Дојдов, се искажав, отидов 8-| :hai:

На Bozica1980, ozbilnazena, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  6. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Феминки каде се изгуби @Петар80 или го пративте на одмор во море со риби да ужива?:):lol:

7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Вишок на одработени саати... па да ди го прошетам семејството четири денчиња....:)

На Annath и referentka им се допаѓа ова.
  8. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    И јас сум иста.
    Прашував и по луѓе кога станува полесно, ми одговорија околу 3 год. Ама тоа за едно дете. Е сега кога се две никој нема одговор.

Викаат се навикнуваш помалку да спиеш. Се навикнуваш или стануваш хронично ненаспана?

Тема соодветна не најдов да се искажам. А овде не сакав да им ги расипувам виножитата и пеперутките на дамите. Ама кога веќе спомна ти, да си кажам и јас.

На Annath, danichap, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.331
    Допаѓања:
    278.563
    @Cuci81 i @Sky-butterfly потполно ве разбирам(е) повеќето сме го искусиле истото но навистина се заборава Јас пред извесно време бев на роденден каде имаше бааѓи деца мали и мајки а јас една од ретките со поголеми деца и си помислив блазе си ми што ми нараснале децата иако секој период си носи свои проблеми Денес дури ми фалат нивните лудории на мала возраст еве денес и е роденден на постарата ама ко обичен ден таа кај некоја другарка е ќе го славела роденденот за викенд и тоа ко ќе имало некој пеач по кафиќите и така сега ние "старите"со мезе и пијачка ќе си прослсвиме за нејзе

На Annath, <3 pleza4e <3, Mrs.Bass и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добра ви вечер девојчиња, си чекам гости па немав идеа за мезе но благодарение на вредните домаќинки овде веднаш добив инспирација.Отидов да спремам а вие останете во добро расположение

На Annath, tessie, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    43.547
    хелоу женски
    ретко пишувам немам време за ништо веќе :|

се по старо си е , си стареам ... го прашувам мм добро колку години имам ? веќе памет немам
    27 или 28 наполнив :o

прееска пред маркет ги ставам маливе во количка за пазарење и една тетка ми приоѓа и ме прашува : леле твои се децава ? Мои се мои :D
    леле многу млада си , млада си родила :|
    Викам Па и не баш млада :D ама добро

Инаку кога сум со деца има погледи од тетки , милно ги гледаат децава , им се смешкаат :)
    Кога сум сама приметувам последно ме загледуваат дечки :^) дури непријатно ми паѓа :P
    Си викам коа сум со фамилијата никој не гледа а сега :rofl:

@Sky-butterfly сите го поминуваме тоа , период е додека пркнат малце :sweat:
    и верувај не си сама , подобро е кога ќе си споделиш со некој кој е на иста мака па ќе те разбере :l:

ете така , отидов да дремам . Книги немам веќе . Чекам да ми донесат да имам што да читам на мајчин јазик.
    Јас имам цела библиотека на книги , сите на германски ...ги читам и нив ама романчиња пре би на мајчин јазик. подобро ми чегнуваат :rofl:

На ozbilnazena, Esmeralda-MD, anel и 13 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.114
    Допаѓања:
    328.824
    Сакам промени...

Вие од каде би почнале?

На ozbilnazena, Annath и girl-miri им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.317
    Допаѓања:
    259.540
    ^
    Од косата. Јас кога сакам да сменам нешто, мењам боја, кратам.
    И како нова сум, бар така се чуствувам.
    Од таму почнувам.

На Esmeralda-MD, Annath, lunicka и 7 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    101.566
    @Sky-butterfly ќе помине.Мене особено тешко ми беше што моите имаа мала разлика меѓу себе.Не да паѓав ви депресија и не да се потресував , што да кажувам.Убаво е да си мајка ама ненаспиеноста си го зема данокот.Ако имаш можност укради некој саат мирен сон, излези сама, побарај помош.Еден ден ќе ги бркаш да ги гушнеш.
    @AngelOfArh честито новата работа. @mareane
    среќен роденден на тинејџерката.

На Esmeralda-MD, anel, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.077
    Јас секогаш велам: при отварање на едно ново поглавје(врска, работа...) биди рационален а при затварање на едно некое поглавје биди консеквентен.
    Ова за поголеми животни одлуки.
    А во однос на секојдневни промени се сложувам со горенапишаното, помена на боја на коса, парче облека кое сум го меркала но не сум се осмелувала да го пробам, промена на ентериер...

На ozbilnazena, anel, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobra vecer djencki..
    Da pocnam od cestitkite..
    @mareane sreken da e rodendenot na kerkata,ziva,zdrava i pomalku glavobolki da dava..:*:@AngelOfArh sto poprvo da cestitame,parket,kujna,rabota ^_^ ..se ubavini da ti se desavaat.
    Na @kukla21 prijaten odmor,po moznost daleku od svekrvata :lol: ...

Jas vcera go pofaliv maloto,ispadna najmirno od sitte vo temata tau,no denes sirotot se namaci..
    Denes kolku se isplasiv,ne sakam pak takvo nesto da doziveam.Se zakasla sirotot,neznam od sto.Nemozese ni vozduh da zeme,nitu pak glas da ispusti mi se cini triesetina sekundi.Go krenav,go udirav po grpceto,go svrtev nadolu,mi se cini i jas ke ispustev dusa.:worried:
    TarzanO bese trgnat za na rabota,me slusal duri dolu na prizemje kako viknav po nego i se vrati.Bevme do brza pomos,oti neli maticnite dvokratno rabotat i nema postojano detski lekar,pa i mojata maticna otsutna denes.:@ Da ti se pluknam na vaka neorganizirano zdravstvo.Zadolzi gi privatnjacite bar po trojca zaedno da rabotat,i da ima po ambulantive postojano doktor.Kaj se videlo bre da nema kade detet da odneses vo tolkav grad.Ko da sme selo Kosovrasti(inace selo so prekrasna priroda i narod).
    Posle toa e veselko,rekoa deka nema grlo,ama mnogu cesto se davi.Dali od pretkanje,dali od vozbuda,ili od plunkickata od sto go bolat nepcinjata.:worried:
    @Sky-butterfly jas so edno ne ftasuvam deka skoro se sama a kamoli ti so dve.Jas od panika mi se cini zatoa sum postojano do nego.Koga spie zadolzitelno,ako fatev nesto koga e buden,deneska i toa mi bese strav.

Sramota magarica a tolku panicarka na polni 37 :tmi: :lol:
    Neznam kakko da go sovladam ova so panikava.
    Dobra nok i ubavo da se naspoete.Utre nov den nova nafaka.

На Esmeralda-MD, anel, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.114
    Допаѓања:
    328.824
    Косата (фризурата) ја сменив пред една недела.Изгледа сите жени почнуваат од таа промена :)
    Размислувам за промена на стилот,некое ново хоби,блог..било што преку кое ке го изразам своето ЈАс.

Ми завладеа монотонија во животот.Осекјам дека по 24 часа сум само нечија мајка,сопруга но никаде ме нема мене.
    Мислам ме разбирате што сакам да кажам?

На WORRIED.BT, anel, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола секси лејдис.:hai::hai::hai:

@Sky-butterfly, @Cuci81 се изнасмеав со тоа кога ќе се наспиеме, јас си се тешам дека кога ќе тргнат на школо тогаш можеби ќе имам среќа да се наспијам.(fingers)
    :rofl:
    Сега за сега со 3-4 саата спиење функционирам и тоа на рати, ако мадам спие некој од дечките нешто им фали, де стомак ги боли, де глави ги боли, забчиња излегуваат, вода им се пие во сред ноќ, спиење нема, затоа и ги носам дечките во градинка да отспијам еден саат, два инаку тешко мене.:wasntme::lol:

@galapce кај мене сите три така околу 3-4 месеци кога беа така ми зајдуваа, косата ми побеле од страв, мислев и јас ќе си умрам покрај нив, со Матео се паничев, со Конта помалку сега со мадам веќе ми беше нормално, ќе ја превртев надолу и ќе и поминеше за 30-тина секунди.

Викендов бевме малку на планина, имаше снегче, повеќето е вештачки ама битно децата се изнауживаа, правеа ангели, снешковци, мињони:rofl:на сите ни дојде убаво времето поминато на планина, сите сме сега со румени образчиња, одморени и као малку повеќе наспани.:rofl:
    :rofl::rofl:

@mareane среќен роденден на ќеркичката, нека ти е жива и здрава.:party:
    :party:
    @AngelOfArh честито ново работно место.(highfive)

На Bozica1980, ozbilnazena, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Добро утро на девојки и дечки

@joy1 постои еден период во животот кај секоја жена во различни години е,зависи кога родила.
    Од раѓање па до 10 годишна возраст на децата не знаеш за себе, т.е., финкционираш по некоја шема како машина.
    Кога ќе се свестиш веќе си изгубила контакт со убаите страни на животот, забавните страни...уживањето...ти знаеш само за готвење, капење деца, чистење по дома, пеглање...

Е тука се раѓа роблемот бидејќи ќе почнеш да се обидуваш да се вратиш ,,во живот,,.
    Тогаш осознаваш дека живееш во монотонија...просто кажано, наеднаш ќе ти се отворат очите

На ninja35, Esmeralda-MD, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Добар јутар девојчиња од кревет. 4 во вис и одмарам.. Убав живот дембелски :)

@galapce немам зорт јас со свекрвата. И така ја гледам 1,2 пати месечно, така што одморот ништо нема да ми смени :)

На bittersweet, anel, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.