Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Ај добро утро и од мене:) ја игнорирав темава ама што да се праи, спаѓам во неа:D:D
    Ај како за сефте да ве почастам едно утринско кафенце:coffee:
    images.jpg 24622496-Assorted-fruit-tartlets-and-pieces-of-cakes-for-holiday-Stock-Photo.jpg

На Abrakadabra, ozbilnazena, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Добро утро дами.

Гледам дека не сум само јас истоштена од мајчинството. А баш почнав да си мислам дека нешто со мене не е во ред. Мм ми вика само ти се жалиш, се тебе ти е тешко. Никој во моја околина не се жали.

За да не го рушиме духот и ведрината на темава предлагам (доколку нема) да отвориме тема каде ќе можеме да се искажеме за секојдневните предизвици кои ги имаме. @Sky-butterfly, @joy1 се сложувате?

На Abrakadabra, Esmeralda-MD, vitamina и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.419
    Допаѓања:
    143.300
    Добро утро девојчиња!

Мене промени цело време ми требаат. Промените ми се предизвици,а без предизвици не функционирам. Зачудувачки, истата фризура ја имам цел живот, со ептен мали варијации. Ако ја пуштам подолга ми паѓа, ако ми е пократка не можам никако лесно да ја обликувам и со иста фризура сум од дете. Ни боја немам сменето, природната ја имам уште.

Кога ми требале промени најчесто сум мењала работа (facepalm) или барем сектор, опис на работни задачи, шодае поврзано со работата. Кога не сум имала можност за промени на работа, сум учела нешто ново. Еднаш во период на страшна монотоноја се запишав на постдипломски и тоа живот ми смени, тотално ме извлече од емотивна криза, а и многу ми се најде за напредување во кариерата. После земав да учам странски јазик, па едно време пишував блогови, па после да возам точак (да, да, не знаев да возам точак).

На најмногу две години морам да почнам да правам нешто ново, инаку збудалувам од монотонија.

@AngelOfArh аирлија нов почеток. Многу пари и многу успех!

На тема мајчинство, да истоштува кога се мали. Ќе стане малку подобро кога најмалото дете ќе има 2 години, а многу подобро кога ќе има 4.

На Bozica1980, Abrakadabra, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Истоштена сум...исцедена како крпа.
    Ама еве ова е ,,сефте,, да кажам, бидејќи едвај дојдов до мадамчето мое, па не сакам да мислам колку ми беше тешко.
    Незнам колку ноќи не сум спиена по ред.
    Секое нејзино превреќање го регистрирам, стојам до неа...
    Во моментов премлака ми паѓа и ме ..тилка,, главата позади, ама имам работа дома
    Се грижев како ќе ослабнам..еве како !!

.

На Abrakadabra, ozbilnazena, Esmeralda-MD и 11 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Да не редактирам, ај да се посмееме малку..да не ни се појават брчки од тажниве фаци што Ви ги замислувам
    Кај мене деновове владее ваква ситуација....

Или скратено - ТИ Е*И СИ, ЈАС МОРАМ ДА СПИЈАМ:rofl::rofl::rofl:..само не ме превраќај многу да не се разбудам а и на крајот ,,фрли,, ми фротирка да не настинам гола до сабајле...и откога ќе се наиграш со цицката те молам врати ја назад и не оди далеку со неа(mooning)(mooning)(mooning)(mooning)

На ALISA0000, WORRIED.BT, Abrakadabra и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    Добро утро и од мене

@mareane среќен роденден на ќеркичката

за промена на коса можам да кажам дека менувам многу но најчесто преферирам кратка коса...еднаш во живот ми била подолга и тоа кога на факс од многу обврски немав време за на фризер (facepalm) море тој период немавме време за ништо ама беше еден од најубавите периоди во мојот живот - на факс!

за мајчинството--периодот кога го родив син ми и 3 4 месеци после тоа имав уште еден оперативен зафат и јас како галаба неможев син ми во раце да го фатам првите месеци ама и тоа помина ...важно јас се средив ...сега ми е тоа во секавање како нешто што било и поминало! син ми е дечко сега од 18месеци!

првите месеци не спиев , што од синот како и секое бебе што го мачеа грчеви , што од моите болки!
    било поминало и се заборавило...само едно големо БЛАГОДАРАМ до моите родители и мојот сопруг кој ми ја пружаа најголемата подршка во тој период..без нив неможам да замислам како ќе беше!
    од тогаш спиеме како бебиња и двајцата..спие и тој по цела ноќ а и јас сум одморена...

На SnowQueen17, Abrakadabra, ozbilnazena и 15 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.077
    Муабетов за фризуриве.
    Пред некои 4-5 год. имав ваква фризура 11140000015537b225_Agyness-Deyn9.jpg .
    Сега ја немам истата храброст. А и не е мој стил веќе8):rofl:.

@Sky-butterfly ме плашиш :worried::hug:

Последна измена: 12 август 2015
    На Abrakadabra, tessie, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добро утро и од мене.

@mareane мила, нека е среќен роденден на ќеркичка, жива, здрава, радосна секогаш.

@Cuci81 отварај тема, јас ќе бидам редовна во неа :D

Еве што да ви кажам, да се смеам или да плачам.
    Конечно најдов малку време за себе, мм е со малата, јас влегувам во кадата, се мокрам целата, вода снемува! Баш сега!
    Не ми се верува значи. Сега седам во купатило и се смрзнав и чекам .... Можеби водава ќе дојде (facepalm):envy:

Од што сум изморена, веќе не можам ни да се изнервирам, мислам повеќе се самосожалувам.

Ќе дојдат некои подобри времиња, ќе дојдат подобри денови, ќе биде подобро... Медитирам :drunk:

На Abrakadabra, ozbilnazena, Esmeralda-MD и 11 други им се допаѓа ова.
  9. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.331
    Допаѓања:
    278.563
    Добро ви утро и од мене!
    @<3 pleza4e <3 добре дојде во темава ,мило ми е :handshake:
    Многу се мислев што би ја посоветувала @joy1 за промена ама за промени никогаш не ме бидувало и јас како и сите многу често во животот ми била потребна некоја драстична промена ама никогаш не сум имала можност а ни храброст за промени ,а и тешко се прилагодувам на секоја промена

На Abrakadabra, Esmeralda-MD, tessie и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Лелееее држете ме ќе пукнам од среќа.
    МАМА и ДАДА можеби ќе дојделе на гости. И сега јас треба со цела ратна опрема на готовс во строј мииииирно. МАМА ќе си збори цело време за внучињата нејзини (на дада децата де), а ДАДА ќе кука како она била за жалење и не ли заслужила она да оди на одмор во хотел ол-инклузив (со бебиситерки вклучени).
    Знаете како штеди за одмор? Не ги плаќа сметките за струја. И кога ќе ја исклучат плаче кај нејзините да и ги платат. Титка кај мм на тел он да и се јави за да нетроши она, оти ние со една плата повеќе имаме.
    Е вакви денови прават да му благодарам на господ што живеат даааааалеку.

На ALISA0000, Abrakadabra, ozbilnazena и 15 други им се допаѓа ова.
  11. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    @Sky-butterfly се мислам каде да ја ставам во семејство, оти не е за кај бебе, ни дете, ни брак. Мислење?

12. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @Cuci81 Па не знам, или за бебе или семејство е. Не сум сигурна

13. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добар ден женски

Ве читам деновиве, ама немам време да пишам.

Еден куп убави настани, родендени, вработувања,не можам да испофатам сѐ, само за убаво да e. Честитки до сите. И на тие што се на одмор, убав помин, брцнете ноџињата во вода и за мене.
    Многу сакам вода, море по можност, затоа си го делам одморот на неколку пати да не ми дојде наеднаш, па да прекопнеам останатото лето за вода. Често "сонувам" дека имам некоја колипка на некоја дива плажа покрај море. Повеќе уживам во друштво на природата отколку со секакви луѓе околу себе.
    Тешко запаѓам во монотонија, знам со ситници да ја оживеам. Дури при големи промени паника ме фаќа, иако сум направила повеќе во животот.

И за мамичките со мали деца ќе кажам, можеби сте уморни, ненаспани, ама нема поубави моменти од тие поминати со децата и еден ден ќе бидете благодарни што никому не сте должни за помошта околу нивното одгледување.

Знам дека сте пиеле, ама ајде и јас да честам кафе, чај

tumblr_n1d0eiw0V31smdcxto1_400.gif
    Убав ден имајте:f::f::f:

На Abrakadabra, ozbilnazena, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Повелете мајки.
    Темата Предизвиците кои ги носи мајчинството е отворена.

На ALISA0000 и galapce им се допаѓа ова.
  15. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Ај јас да ве почестам сладолед и посакам убав остаток од денот

Chocolate-ice-cream-with-cherry-wallpaper2.jpg

На Annath, ozbilnazena, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobar den..
    Od sabajle eden kup rabota niz domot.Denes e eden od retkite denovi kade gravot e na repertoar za rucek ama ke go zacestam izgleda.Em najlesen za pravenje em najeftin.:lol:
    Stavigo da pokisni,stavi cel morkov,piperki(na kraj ispasiraj),povari okolu eden cas,i utre denta zaprzi samo.Ama zadolzitelno bez brasno:!: Mesto brasno,ispasiraj od samiot grav.
    Ima i malku mevce posebno napraveno de.Kaj ke nahranis Tarzan bez meso.:lol:

Ubavo sto si priznavame.Kaj moze em izmorena em natoporena.:tmi:
    A nemam protiv toj da ja zavrsi celata rabota.:rofl:
    Malku nezgodno od mali ali..:bandit:
    Posle pa ubavo ti doaga majke mi..:drunk: :rofl:
    @Cuci81 podrska za temata,ama nema da mozam da vi odoleam tuka da ve"opteretuvam"so del od postot okolu majcinstvoto.:lol:
    Neli pisuvame za sekojdnevieto,a dobar del od nas toa ni e esinstveno sto ni se desava niz denovite.
    Aj ke se rascerecime i tamu i tuka.:lol:
    @kukla21 opustise malku mila,nekako kako vo stegi si mi.Se nasaliv za svekrvata,inace znam deka ste odvoeni.

Okolu promenite,posebno za kosata.I jas kako arielka,cel zivot ista.Dolga i sopstvenata boja.Sekoe leto mi stanuva bebesko zolta od sonceto,nodeka skoro edna godina sonce ne me videlo,durina kaj portokalova mi odi.Znam da se isatiram ponekogas,no ovoj pat ke moram.
    Koga sakam promeni,pocnuvam od niz doma.Pa i gotvam nesto novo.Setam na novi mesta,na rabota vnesuvam nekoi izmeni.Promena na rabotno vreme,programata za rabotenje vo firmata.(kolu uslugata na klientite i red drugi raboti.
    Sega za sega ne sakam promena.Uste se prilagoduvame so maloto.Samo kolku za promena sakam nov i pogolem dom.:emo: Ama ke treba da igraatkrediti,a ic ne gi sakam,nema koj gi saka.

Prijaten den zencinja,pomalku da ste izmoreni a pocesto natoporeni.(poolparty)
    Togas nema da ni trebaat rozovi apcinja..

На Annath, Abrakadabra, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Да можеш да видиш колку сум олабавена :)

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Дојде, виде, не ме изнервира многу.
    Долг денеска денот. Тоа фрчат нови теми (за мојата си зборам де), тоа свекрви на сите страни сосе золви и внучиња. А знаев дека интересно ќе е уште кога малото стана со вриштење ноќеска, па пола саат не можевме да го смириме.

@galapce апсолутно право имаш каде сакаш да си пишуваш. Мене идеата со новата тема ми беше да имам место каде да си поплачам, а да не го расипувам ведрото расположение овде.

@referentka од кај ги копаш сликите кажи? Оваа денес ти е најдобра.

На Annath, Abrakadabra, Esmeralda-MD и 4 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.331
    Допаѓања:
    278.563
    @Cuci81 а ние со троа поголеми деца кои психички не изморуваат ќе може да ве дружиме во новата тема

На Annath, Esmeralda-MD, galapce и 2 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Е мене ќе има секаде...
    Плус ќе отворам нова тема - СНААТА КАКО ПРЕДИЗВИК

На ALISA0000, Annath, Eli23 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.