Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    (facepalm)
    Секако.
    Нема потреба да прашувате, па не е моја сопственост иако јас ја отворив. Уште подобро ќе научиме нешто од вас.
    Само бидете внимателни, немојте да не исплашите нас "младите" мајки со тоа што не чека. :D ;)
    :coffee: :coffee: :coffee:

Последна измена: 12 август 2015
    На Annath, Abrakadabra, Esmeralda-MD и 4 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @galapce те поздрави свеки моја :) Вика многу влажно времето во туристичката дестинација кај што ќе одиме :) Изгледа дома треба да си седиме :rofl:

На Annath, referentka, <3 pleza4e <3 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ви ден на сите.Во врска со промените на фризури немам многу што да кажам скоро иста ја носам цел живот,фатена во реп:lol:,за чување на дечињата можам да пишувам многу,јас бев сама со два царски реза и две мали дечиња и преживеав:).Не велам Оти не ми било тешко напротив јас си знам кога нема никој ниту леб да ти купи.За непроспиени ноќи,вакцини со температури,бронхитис,итн.но тоа се мине и се заборава се кога ќе си ги видеш душичките здрави и прави.Не за џабе се вели Оти мајките предвремено стареат,за своите чеда се трпи се.Така од мене имате еден голем поздрав и еден совет да бидете силни Оти ние сме жени и Оти ние можеме се.:)

На bittersweet, joy1, Mrs.Bass и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Предобро кажано,како јас да сум го пишувала.Значи не сум единствена што се така чувствува.:)

На joy1, Annath, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    @kukla21 седете си дома ич ни да не помислите да идете, ке те фати после некоја прелада некоја кашлица што ке се праве што си е сигурно си е :nod:
    :rofl::rofl::rofl:

Туку добра ви вечер дами јас сум работно, правам пинџур на сред село :P:sweat::D
    До тука сум стигната, а кај се пиперките и модрите домати сеуште треба да ги лупам да ги мелам, плус варењето аххх (facepalm) ке има доста работа, инаку ова зеленчок е сопствено произвотство 8), ајде доста штракав одам да се зафатам околу шерпата... имајте убава вечер
    20150812_194224.jpg Еве ова почетокот на домакинлукот :P:nod:

На bittersweet, ALISA0000, joy1 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    @artemidis ,mareane, нека ви се жив и и здрави само радост да ви подарат:angel::angel:
    Среќни нека им се годините на вашите ангели:sun::sun: Бидет горди родители :l::l:
    Кој си касни торта нема, ќе си апнам едно парче на ваша сметка:)
    AngelOfArh, ајде нека е среќно работното место:d::d:успеси нека се редат на секое поле:sun:
    mareane, ако кажам дека за дружба секој би уживал во моето друштво,да не биде фалба со моите години немам потреба од докажување покажување веќе време поминало таа сум се градев како личност низ годиниве:)
    А, еве вака кога некој ќе каже некој убав збор за мене јас сум ти сестро труп:$
    Трепкам се црвенам ко млада невеста :$ Благодарам на убавите зборови, го пишувам она што во моментот го мислам, исто како да сум седната со моите најдобри другарки, пиеме кафе и се зезаме а јас им ги кажувам моите згоди и незгоди, животни приказни... само што тие ме гледаат во лице а ние си се гледаме преку нашите напишани редови:hug::hug:
    Кога стапна моја нога во куќата на свекрвата свекорот од прв ден ми се обрати со ќерко:!:
    Се сврте кон свекрва ми и му рече... од денес таа е мојата ќерка која бог не ни ја подари...
    го сакав тој човек, не вртете очи, да, можеш да сакаш и туѓ родител колку и својот татко...
    дури еднаш и на татко ми му се налутив на грешно кажани негови зборови упатени кон мојот свекор.
    Зошто, затоа што кога ни беш најтешко застана до нас, зошто, затоа што додека се борев да успеам во туѓа држава кога сите велеа нема шанси ќе биде проголтана од големите риби, тој ми велеше пливај полека трпеливо не гледај кој што кажал јас верувам во тебе....
    Како што нема дрво без грана нема ни човек без мана,имало и среќни и тажни денови но имало и луѓе кои и покрај тоа што не се живи оставиле добар спомен и вечно живеат во моите мисли..
    И ден денешен ги спомнувам, велам беа личности за почит:bow:

Јас и дада бевме на свадба во вторник кај пријател од Дојчландија:)
    Не, овој пат беше препсна не се далдиса по храната:D туку по златото од невестата:lol:
    ,Ми вели, дадо мор кај ги наоѓаш пријателиве од кои глава ме боли:^)
    Е, што мор сега што не ти чини? те седнаа те нагостија чест мислиш си некоја:?:
    Не мор дадо види го златоно на невестана повеќе тежи тоа од неа, дадо мор овде има да живи дете предете и уште некое колено(facepalm)Молчи мор што те засега, што да не мислиш да ја киднапираме:D
    Не мор дадо каква сум к сметлија само да помислам ете ме зад решетки:rofl:
    Жени толку злато во мој живот немам видено на една личност...
    Му велам на пријателов, газда ххх збориме со сестра ми не може очи да извади, многу бре газда тежина на невестава :) Вели, јели озбилна и прошли пут сам ти рекао, узми злато а снајку баци у дол...
    ни од једну кафе саглам нисам попио па ни од ову нечу попити :D И тој вака откачен ко мене:)
    Фино весело не е важно од каде си која религија човечкото во себе народ зближува мака не сум видела.
    Не бре пак го издолжив(facepalm) :D Па што, ме немаше неколку дена, види вие колку сте изнапишале]:):*

На bittersweet, joy1, Mrs.Bass и 14 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Алал да ти е!! Јас на мм му викам нешто домашно да си направиме годинава, онака за душа. Ме погледма бледо, сигурно си рече полуде женава :)
    Сакам салца да правиме и само печени пиперки да си замрзнеме за зимоска :)

На joy1, Annath, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Јас запреметив дека од домашно произвотство поубаво нема.
    Толку вкус толку благичко и свежо ми е се штом ке пробам.
    Јас порано сум викала абе кој ке се мачи со ниви со садници па копај па бери па чисти па полевај, ама не, имам мала мака околу одржување ама вкусот е непроценлив, плус знам што јадам и со што сум го заштитувала.
    Овде не одиме на пазар не купуваме ништо имаме се од домати црвени модри, пиперки, везанки, џинки, лубеници дињи, тикви, краставици, компири, кајсии, праски, спањак, моркови, броколи кромид, лук, пченка, сливи, вишни, боранија, грашок...буквално се имаме можеби сум испуштила нешто незнам, и со сите комшии и продавници тука наоколу си даваме едно за друго како од почит. Еве на пример ние им даваме зеленчук, имаме тука една пекара каде што тие многу благодарни за почитта и ни даваат леб слатки торти се.
    Ама така е тука ке им дадеш едно кесенце и ке ти се заблагодаруваат цел ден и ке пружат и тие по нешто.

На bittersweet, ozbilnazena, Abrakadabra и 9 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мераци!

На Abrakadabra и vitamina им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.614
    Допаѓања:
    177.886
    Добровечер девојки
    јас само да се пријавам дека сум тука, жив и здрав, да не ме мислите :)

Еве неколку слики за добро расположение

За чисти и здрави заби, користете дурекс
    dureks.jpg

Работата секогаш треба да ви претставува задоволство
    zadovolstvo1.jpg

Најнов лек во Македонија
    tableti.jpg

И уште еден доказ дека штркот носи бебиња
    strkot.jpg

Сликите се позајмени од www.motika.com.mk
    Поздрав

На Ariel, ozbilnazena, Eli23 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Vozvrati na pozdrav iz dubine duse..
    Kazi i deka preku glava od gorestini i susa,se odi na poinakvo vreme od tuka,ako e za gorestini doma ke si sedite.
    Taa neka si sedi za svaki slucaj.:wasntme:
    Me prifati srpskiov od ozbilnava za koja go delam istoto mislenje kako mariane.

Okolu zimnicaya i domasnioto proizvotsvo i jas ke probam za prv pat sama od godinava.
    Koga velam domasno,ne licno moe i na mm ami na moite.
    Napravile piperki"masala sisarka".Da ti e merak da napravis se so niv.
    Pocnav od drobeni pa przeni i odma vo tegli.Za bilo sto mozat da se upotrebat.
    Ne sum raskazuvala za moite i nivnoto domasno proizvodstvo.Ako vi rece nekoj deka od zemjodelie fajde nema,ve laze.Ili ne raboti kako i kolku sto treba.Dodusa plus odat i na rabota,baska rabotat iso argati,no za da se stigne dotoj stepen,se pocnuva od nula.Nemaa nitu mehanizacija.Sega si imaat se.Fala mu na gospod pa duri i zdravje,neka gi posluzi i ponatamu.
    Odev i jas dur mozev,i ic ne se sramam od toa.No koga obvrskite okolu rabotaa mi stigggnaa na nivo da nemozam,odev samo cisto za ispomos i rekreacija koga mozam.
    Majka mi:Nemoj kerko noktite..:lol: ..a noktite deka prirodni i mnogu cvrsti,izdrzuvaa poveke i od muskulite.:tmi:
    Obavezno vospaleni utre denta,od sto ulezana prethodno.:bandit:
    I taka okolu poljoprivednite raboti.
    Dobra vi nok dobri lugenca,pa se citame utre zdravi zivi i daj boze ponaspani.

На bittersweet, Mekuska, ozbilnazena и 12 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Фала на поздравот. Свеки поздравена: "на кој му е влажно ич нека не оди" :)'

На AngelOfArh, vitamina и Eli23 им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Добро утро
    Штом се збори за зимница јас сум прва
    И кај мене е почната веќе.Пред две недели Ви кажав дека патлиџани си обезбедив, ги средив и смрзнав, па ќе чекам прилика т.е. и пиперки и модри да дојдат најефтини и еден викенд ќе ,,спукам,, една голема тура.
    Многу правам зимница, не толку количински, колку што е различно.
    Цела зима после си јадеме.
    И месо исто купуваме на големо , така да од ноември до април (6 месеци) нема зима.
    Во зима секата за струја е само поголема.
    Се даваат пари за основните потреби , така да се дешава да се оставаат на страна неколку стотина евра.
    Али затоа летно време е време за ,,распаљотка,, низ соседните земји.
    Така да, од зимницата има придобивки...од една страна си имаш вкусно и во секое време дома СЕ, од друга страна трошокот за храна драстично опаѓа.

На bittersweet, mareane, <3 pleza4e <3 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Алал да ви е женчиња! Јас да го убедам мм и се фаќам за работа :)

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ај и тука да си прашам. Последниве 2 пати ме чеша мн после депилација. Поготово нозете. Некое чаре имате ли? Ќе мине за некој ден, ама сакам уште денес да го нема :) ставам пудра за бебешко газе, нивеа крема, ама малку фајде има од тоа.

16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    142.154
    РА-КИ-ЈА Кукле :) Само ракија, прави дезинфекција и нема чешање веќе.
    Ракија ти е лек за надворешни и внатрешни органи, а плус и психички. :) Долга е да не објаснувам многу :)

На Peco, mareane, <3 pleza4e <3 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Добро утро и од мене после доолго време читање ама не пишување на нашата тема.. Причина : Многу сте ведри девојки и се чувствував како натрапник или во најмала рака предавник на женскиот род онака благо депресивна од многуте проблеми(маж,свеква,беспарица,деца во пубертет-тековно де:()па и раздразлива и бесна на се и на сите заклучно со нашата прекрасна држава каде не ти даваат глава да крениш и да издишеш нормално...Но:!: кога ќе се помириш со судбината дека ете така требало да биде и ете уште едно лето поминува без одмор на вода следува ама баш прилика да се отиде на одмор после баш доста дооолго време:rock:Се радвам како мало дете ,организирав се во 2 часа дури и тајмингот за манакир ми се погоди а богами и депилаторката ме услужи со вип термин само јас да бидам среќна:clap:.Просто не ми се верува дека утре некое време ќе се брцкам во солена вода(poolparty)....Поздрав девојки:*

На bittersweet, Peco, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Плус наутро на празен желудник е ЛЕК :rofl::rofl::rofl:

На Peco, mareane, <3 pleza4e <3 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Обично тоа што не си го планирал, најубаво ќе испадне
    Еве јас секогаш кога нешто во детали планирам (во врска со одмор) обавезно нешто се заебуе
    Ако пак е ненадеен одмор, од дома излезена со купачи и крпа-нејубаво ќе си поминам

На joy1, mareane, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.803
    Допаѓања:
    142.154
    Абе лек за желудник, за бактерија у желудник, за киселини, за мачнини...
    Па за дезинфекција ако се гребнеш, ако те касне комарец, за бубуљичка...
    И на крај, ако ти е мачно, 2 ракијки, и се ти е рамно.
    Баба ми цела се мачкаше со ракија, откако знам за неа. Дедо ми викаше, де бре, Грета Гарбо се бања у млеко, 40 денари кило, ти у ракија 150 денари кило :)

На bittersweet, Mekuska, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.