Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Не ќе да сме кај еден ист душичќе,а немав ништо против,баш убаво ке беше.:hug:

На Jas!, Dust и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.808
    Допаѓања:
    99.176
    Добра вечер лепотици!

Денес сте пролетно заспани:^).

Јас и ОФИЦИЈАЛНО да се чекирам во стари моми по филозофијата на една колешка:!:. Абе арно си седев дома, кој ѓавол ме бутна да се мешам со прост народ|(.

Имено, прееска седиме и раскажува она кај била на Младенци, колку ГОЛЕМ поклон однела и ја прашувам која генерација е дечкото, вика не знам точно ама има триесетина, последниот воз за женачка го фана:^).
    И јас и викам ејј, пази , јас сум тие години (као на шала де и викам, а уствари да можев ќе ја задавев) и она силна матна вика, па така е, ти фокусирај се на избор:headbang:.
    Наместо незгодно да и падне од коментарот, она дури и у право била:drunk:.

Станува збор за жена која е околу 35/6 години што е најжално. Да и го жалам ли паметот или да се секирам оти не сум мажена, еве не знам|(.

Јас да си поработам море кога маж нема, бар да бидам стара мома соС пари:rofl:.

На mira.mira, manja666, Barbie20 и 26 други им се допаѓа ова.
  3. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Drustvo ne sum ve citala od pamtivek.
    Sakam da imav odmor od nekolku dena , da otidev do kaj moite , vo prolet tamu e prekrasno.
    Ke se potsetev na denovite koga edinstvena griza mi bese , kade da go pijam kafeto na terasa vo dvor ili doma.
    Koga so sestricka i so mam bevme 24-7 zaedno, gledanjeto na tv , sekoj den nesto razlicno , emisii , filovi , kvizovi i sto li uste ne bogato bese togas na tv sega nekako nema nisto sto da se sledi , a i da ima za sekoj paket se doplaka dopolnitelno pari na kab.
    Kolku sum bila bez grizi , sega go svakam seto toa, koga imas kup obvrski se boris za korka leb za mizerni pari da opstane covek mesecno .I uste ke protestirame sekoj den 25 den ova , sto ke resat, ke ke ni se razjasni deka povtorno ke se mizeruva i nisto nema da se smeni .
    Imase edna clenka od grupa na fb objaveno kolku zemaat plata vo Svajcarija cinam , lugeto so mojata profesija , go citas podatokot i ti doaga so topvsko gule site vladeteli na ovaa mizerno opsestvo da gi odnesis vo nepovrat , sekoj kradec na leb i sekoj zaebant.No na pusto makedonce mu ostanuva samo da se zali , koga nema edinstvo megu narod .

На Barbie20, kuc, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Само овде кај нас,односно,во простор од бивша ЈУ,има прашања во врска со години и што уште се чека за мажачка,аман.Секој си има некој план,еве на пр синко мој,абер нема,а пријателки на кои им се женија,редовно прашање,што чека.Па не престаре мајку му,или им е круво што во свекриви не сум влезена:rofl:.Не го ни прашувам,ниту притискам,доволно е зрел да одлучи,мада мислам дека има време,рано му е.ете се јави лошата во мене кога се работи за син.Се зезам,како ќе одлучи така ќе почитувам.

На Barbie20, kuc, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    152.213
    @ines.h те поддржувам целосно... Пред некој ден гледав емидија за животот во Финска... Просечна плата е 3000евра...а на оние кои подолго време не можат да се вработат државата им дава 500 евра месечно...

А ние овде очи ќе си извафиме за кој да седне на фотелја... Каков и да биде крајниот исход обичниот граѓанин ќе биде е*ана страна... За него најмалку се мисли...

На Barbie20, Viktorijaaa5, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.611
    И другарка ми во Чикаго зема 4000 долари плата од кои 1000 и одат на градинка.Кај нас за 30 евра дете оди месечно кај нив за 1000 долари.Платите не се исти ама не е ни стандардот :)

На mira.mira, MacenceEna, Viktorijaaa5 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Tuku so mi teknalo ....:D
    i taka site znaete kako edvaj cekam da se preslime vo noviot dom, tuku prozorite se lom:D , pa vikam site vaka tutucompleto kaj mene - sredstva poz raka trk na mala pomos .
    Ke kupam nekoe viski spicial edition ako e potrebno za zagrevanje :D.

На Barbie20, kuc, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Нема проблем,за прозори кога станува збор,деми кукав како ми се дел од психо терапија,те.лечење нерви.:rofl:,моиве веќе ѓи истанчив(facepalm)

На Barbie20, kuc, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Oooo ме нема долго овде, немам толку време да читам и бидам во тек редовно :)
    :hai:

На MacenceEna, kuc, Ano и 13 други им се допаѓа ова.
  10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Па кај снајки цел ден криви-дрини исправаш :rofl:

На Barbie20, ALISA0000, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Ќути мирни беа децава од сабајле хахаха :D

На kuc, joy1, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.307
    Допаѓања:
    278.286
    Ужасно напорен ден.
    Уште на работа стресови ми фалеа,ама кад је бал нек је маскембал....
    Цело попладне немавме ни телефон,ни инернет ни тв.Паника сите не фати посебно децава...

На Jas!, Viktorijaaa5, Ano и 9 други им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Добро вечер. Јас само да ве поздравам.

На mira.mira, Barbie20, Jas! и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715

Јас пак во друга закачка влегов вчера, ама не по моја вина, не сум шило јас. Бев на младенци и тераат некој адет, од кој што беше дел дечко ми. Ни тој, ни неговите, ни пак јас имавме поим што е финтата со адетот, ама беше прашан, а тој од култура да не одбие. Гледам јас што се случува и се смејам, оти е смешно и во тој момент една жена (50тина години, што би рекле старите опасна ама ја би рекла со многу поинакви сфаќања од моите) коментира: Види ја Ребека како се радува. Се направив јас дека не сум чула, оваа повторно: Види ја Ребека како се радува, а адетот да ти бил демек дечко ми е следен за женење. Јас ко што сум остра на збор фино објаснив: Нема јас што да се радувам, се знае што следи, само прашање на време е кога ќе се договориме и кога ќе се поклопат коцките. На ова идната свекрва моја одговори: Кога ќе кажат децата, тогаш, не сме спремни. Не сакав да навлегувам, да ја прашам да не си има таа друга мака. :devil:

На Jas!, LivingGlam, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Аууу никој од другачките не ми честитал младенци;(:D
    Преубав поминат ден со многу гости,прва смена на работа па спремав ,трчав едвај стигнав.Ме зачекаа гостите на крајот ама си поминавме преубаво.Деновиве ми се турбо активни...чекам убавите вести да се потврдат,цела недела чувствувам среќа...нешто кое години го немам почувствувано.
    Нека траееееееее:f::f::f:
    @danichap @Viktorijaaa5 @duffi БИДЕТЕ СЕКОГАШ СРЕЌНИ И ЗАЉУБЕНИ:l:

На lunicka, Barbie20, Jas! и 19 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Па кај си ти да почастиш. На суво ништо не лизга :rofl:

На Jas!, Annath, Viktorijaaa5 и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.808
    Допаѓања:
    99.176
    Ама кога викам дека не ги поднесувам луѓево|(.
    И не, не сум хејтер, не сум ни недружељубива, туку баш напротив разговорлива личност сум, прифаќам зафрканција, се зафркавамм ама ете со тек на време се поубаво ми е сама оти ОСЕТ се нема!

На Barbie20, Jas!, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Миличка честитката беше за сите кои чекаат младенци :hug: нормално и за тебе важи.

На Barbie20, Jas! и kukla21 им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Ни јас. Всушност ептен комуникативна личност сум, дружељубива ама ме фаќа склет од вакви муабети демек на шала.
    Со дечко ми сме долго време заедно, бракот како тема е разгледан, направен е муабет и ние точно си знаеме до кај сме. Ниту неговите а ниту пак моите не прашуваат ајде кога ќе правиме свадба, ниту сериозно а ниту на шала. Ама како за инат, сите од наша околина се во стил: па зошто не си се земете додека сте млади, зошто чекате, ајдее па на ваша глава, ајдее вие сте следни. |( (facepalm)

На Jas!, Annath, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    svedska_masa_mala.JPG простые-рецепты-алкогольных-коктелей.jpg
    ВЧЕРА БЕШЕ ПОСНА ТРПЕЗА,ДЕНЕС МОЖЕ НЕШТО ПОКАЛОРИЧНО...

На lunicka, Barbie20, Jas! и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.