Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    101.566
    Според аФатарот јас ќе ви дојдам во такозвани купачи костим.
    Смајликоетрепка

На bittersweet, Mrs.Bass, Esmeralda-MD и 7 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Да не одиме заедно? :)

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Κаκви дρугаρκи сте еј, сте се ρаспишале за ρаκии, пива, зимници а јас ништо од тоа годинава:D:D
    Ај сеа сите што се пофаливте по една тегла зимница да ми пρатите по бρза пошта:D
    Зошто јас наместо зимници, бебе ќе ρаѓам во септемвρи:D
    А за собиρанκа ич не ви пρепоρачувам да ме виκате:D пошто сега не пијам тρеба цела салата да ви ја изедам:D аκо ви одговаρа добρо:D

На galapce, bittersweet, Eli23 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Ги пратив швабицине во викендичката да го фатат високото сонце тие го фатиле топлес(facepalm)
    Ми се јавува внуков од маж ми и ми вели... дадо мор, дадо ме викаат сите мои негови, за сите пуста дада :D
    Прати дадо двогледот рибине не можам убаво да ги гледам:?: ко не сум си на шерот, кој риби недопеан еден!?
    Оние бре дадо што си ги пратила во викендичката:o
    Ај жити мене речи им ова не е Дојчланд, некој без врат некој без нога а неко од цреша на земја:devil:
    Џаол дете, мене се ќе ми се паднат недопеани(facepalm)
    Како беше онаа народната:?: по уртото денот се познава...
    Епа дефинитивно кога прв ќе ме сретне намќорон комшија ,пиши озбилна пропало или врати се назад :?:
    По тапа ден сум немала:)

На Daleron, galapce, bittersweet и 12 други им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    278.556
    @<3 pleza4e <3 ти само со убаво и со лесно а ние зошто сме овде се домаќинки ќе спремиме ке пратиме по нешто Прво мекици месиме а после по желба и могуќност,:)
    Многу ми е мило кога овде и по некоја трудница не дружи се чувствувам по младо и незнам што ќе е ова во последно време многу често ја посетувам темата бременост,ко желба да ме фаќа за бебе:rofl:(е пред 2 дена пишав блазе си ми што ми пораснале децата,е ова моево ќе да е криза на средовечни години):tmi:

На galapce, Eli23, referentka и 8 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Мареане никогаш за ништо не е касно :P:muscle:

@<3 pleza4e <3 не му се секирај тука сме ке пратиме од се по нешто ако треба не сме скржави ;) ако треба покрај мекици и се друго по ред и ке думкаме :rofl:

На Eli23, referentka, Esmeralda-MD и 3 други им се допаѓа ова.
  7. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Вчера гледав како маже од дваесет и некоја година, малтретира бремена жена ( 5-6 месец ), со едвај дваесет години, да станува неколку пати да му носи кафе, па весник, па пиво на плажа....а батката цело време истегнат на лежалка, нон-стоп конектиран на лап топ и на мобилен, дава команди во институцијата каде работи, договара вработувања, спрема откази, а кога женчето ќе се оддалечеше меѓу редови и ќе потпрашаше за некоја што треба да се вработи:
    - А ќе даде ли ?
    И така додека баткава не
    малтретираше со муабети сите
    лежалки околу него, на девојчево му стигна порака на viber , и одеднаш се слуша,
    пљас....заушка...
    - Кој ти пишува ма ???
    девојчево заплакува, во ист момент станувам јас ама батката од лежалката до него беше побрз и од мене и го фаќа за рака и за врат:
    - Ај бе мочко еден да те видам, цел ден ја малтретираш жената, ај мене допри ме ако си маж...
    Се уфрлив и јас...
    - Не ти е срам бе мајмун, бремена жена да малтретираш...
    И бременото женче стапува на сцена, ги стиска устите за карање
    и кога ни писна мене и на тој другиот што станавме:
    -Што ви е на вас бе манијаци едни, како смеете да ми се мешате у брак, што к.. вас ве боли ние што правиме, сега ќе ви викнам полиција ама и во Скопје ќе ве најдеме па ќе видите со кого си фаќате работа....:!:
    Си се вративме назад со тој батката како посрани, без коментар, се почастивме по едно кафе и констатиравме дека некои луѓе едноставно и не заслужуваат подобро....
    Не знам дали е до генерациите...или јас сум глуп...8-|

На kjukli, ozbilnazena, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  8. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Или интерес или страв, не знам со што друго би "оправдала" такво малтретирање(facepalm)

На galapce, lunicka, tessie и 4 други им се допаѓа ова.
  9. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Не е страв, до толку знам да препознаам уплашено женско...ќе да е интересот....
    Плус, она убава, овој ружен и пола глава понизок од неа....

На Eli23, lunicka, tessie и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.186
    Арно си станал да ја браниш, ама верувај, таа не би го трпела без јака причина. Безкичмењаци и двајцата, тој посилен од неа, нели машко, а таа ем си мисли дека нема избор, ем самодоверба нула, останува со таков што ја малтретира, оти нели тој еден е на светов, други мажи нема.
    Небитно..... Само да ве поздравам од дома, продолжете со позитивата што ја ширите на форумов, јас не можам да се соберам после една неочекувана вест од пред два часа. И не е толку убава, за жал. Само се надевам на најдоброто и сум голем оптимист за позитивен исход.

На bittersweet, MacenceEna, <3 pleza4e <3 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Едно прашање, ама сакам искрен одговор: Ќе се пуштевте двајцата така на баткава ако не беше убава цурата? Баш ме интересира 8-|

На vitamina, Eli23, lunicka и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.614
    Допаѓања:
    177.884
    Да, добра комбинација, и плус денес дознавме за уште еден добар лек, ракија. Треба да почнам да го користам и овој лек, онака превентивно :)

На referentka и ALISA0000 им се допаѓа ова.
  13. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    прво....Јас станав затоа што беше бремена а не убава...
    второ...жена ми беше на лежалката до мене, така да баш и нема логика да глумам супермен...
    трето...според годините може ќерка да ми биде...
    Задоволна од одговорот?
    онака прашувам...;)

На WORRIED.BT, bittersweet, MacenceEna и 12 други им се допаѓа ова.
  14. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    А, можеби навистина ѝ било страв. Замислете ситуација, вие сега ќе ја одбраните и после престојот на плажа, или кај и да било ова, секој ќе си оди кај своето семејство и таа нормално со него ќе си оди бидејќи очигледно нема каде, не дека некој од вас во соба би ја примил и би рескирал да си уништи семеен одмор (значи зборам засолнување, ништо вулгарно). Каков и интерес да е во прашање, негово дете носи и не е праведно така да се однесува со неа. Некои бремени жени, сум приметила, во тој период се чувствуваат побеспомошно од вообичаено и покажуваат повеќе врзаност за домот, а со тоа се помалку храбри за одредени чекори. Кај дел од нив, тоа чувство продолжило сè додека децата се мали, а кај некои траело многу пократко, со доаѓањето на детето на свет, станувале и похрабри и поодлучни, затоа што самото дете им било стимул за тоа.

Искрено се надевам дека кога ќе ѝ се роди детето, тоа ќе ѝ даде стимул да излезе посилна во оваа ситуација. Ми се повраќа, сè уште ли постојат неандерталци во 21-ви век? И после корист. Па, корист. Вакво говедо и да се трудиш, тешко е да засакаш.

Последна измена: 14 август 2015
    На kjukli, ozbilnazena, galapce и 9 други им се допаѓа ова.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Па не знам дали баш може така да се каже....обично секогаш сум заштитнички настроен спрема послабите и спрема женскиот пол...таква ми е и работата а плус имам дома две мали принцези, па може и тоа ме тера така да се однесувам...
    Ама гледајќи ја женската како после неколку минути од кавгата си прави селфи со него, со напрчени усни...не, дефинитивно не беше страв во прашање.

На WORRIED.BT, eloves, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Те сфаќам. Ах, тие слики за на фејсбук... колку знаат да излажат за хармонијата во нечие семејство. Таков не заслужува топол дом. И тие идните вработени што „ќе му дале“ му се повеќе одошто заслужува. Cè донекаде можам да сфатам, но удар не. Не сум заслепен феминист, знам дека и жените умеат да бидат доста препредени, но насилство и к***ење у јавност, не можам да оправдам.

Да ти се живи и здрави принцезите и да ти имаат ксмет. Пошо за женско, тоа е особено важно.

Последна измена: 14 август 2015
    На butterfly4, Priroden, galapce и 10 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    278.556
    Тој дечкото е едно современо демократско шефче ма кој некој му дал троа власт(така сватив по муабетите што ги правел на телефон) и сега мисли дека е семоќен дури и нас сопствената жена и дете,а таа една обична спонзоруша на која и е битно што е жена на некој си па се ќе трпи...Е до каде дојде денешнава младина.Ова е и резултат на денешново време на изгубени вредности, хаотичен образовен систем...Ние можеби растевме во „едноумие ,недемократија,“ ама сите имаа многу поголема култура,човечност ,почит ,љубов...
    И можеби истиот тој работи во Министерство за социјала и труд кое промовира ненасилтво,сос,телефони,стоп за семејно насилсво.Жално навистина жално !

На vitamina, Nausicaa, anel и 5 други им се допаѓа ова.
  18. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Малку е некоректно од моја страна ама се потрудив да дознаам кој е...
    Би требало до утре да знам...и јас сум жив заинтеересиран...

На MacenceEna, Eli23, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  19. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Фала за честитката @tessie :nod:

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Ви посакувам добро утро !

2676330096_5f36ec3034_z.jpg

На bittersweet, MacenceEna, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.