Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    @bittersweet , може си пишувала и порано за тоа, јас првпат прочитав во темата за абортус. Жал ми е за тоа што ти се случило.Може ти не си можела да забележиш, се случило тоа што се случило и крај. Има жени жртви што постојано се враќаат кај малтретирачите, зашто во нашава држава секогаш ќе се најде некој кој ќе заврти телефон и идиотот ќе го пуштат без обвинение, не функционира ни забрана за пристап, а после тоа уште повеќе сила си земаат. Таквите жени после се подготвени на сѐ, само да не го испровоцираат со некоја постапка да им удри ќотек, трпат секакви тортури. И јас сум за тоа да се охрабрат жртвите на насилство, да им се помогне, ама не сум сигурна дали нашево општество го може тоа:(. Кога и тука би постоеле закони и би функционирале за секој подеднакво, кога државата би им обезбедила физичка заштита и финансиска подршка, верувам се повеќе жени ќе се одлучат да ги напуштат таквите насилници.

Последна измена: 14 август 2015
    На <3 pleza4e <3, galapce, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  2. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Петак јееее:D
    Додуша малку подзамина денов но јас постов почнав да го пишувам сабајле:)
    Се радувам ко мало дете на играчка:)
    Не се радувам толку за дестинацијата затоа што нешто посебно не ја обожувам...
    но на поклонет коњ заби не се бројат.
    Се радувам дека добро ќе ми дојде еден опуштен викенд кој некое време ми поминуваше турбо.
    Се радувам оти ќе се шлапнам во морено, а се радувам и на дружбата со драги женички кои покрај тоа што се сопруги на колегите се и мои добри пријателки, посветени жени и мајки кои на еден викенд своите обврски ќе им ги препуштат на своите сопрузи.Е сега, јас на мојов немам што да му препуштам, ни дете ми вриска ни свекрва ми писка:wasntme:Ми рече иди озбилна два дена од кревет нема да станам оти нема кој да ми наредува :^)
    Ова ко маста да му ја ваѓам ама ај нека му биде:D Што значи ќе се одмори од мене:lol:
    Ајдее кој е за едно опуштено патување сами без мажи, повелете превоз е обезбеден:)
    Е добро де, ден два ништо нема да им биде без вас... нека видат без жена како е:devil::angel:

Јас, од моиве колеги, кои морам да ги пофалам на нивната пажња, по повод мојата за некое време заокружена животна бројка, пред роденденско добив викенд тура во Грција и вечерва тетка Озбилна оди папа :)

Леле ма Битер каков период си преживеала:( кај го најде ѓавол да го носи:devil:

А за вакви работи како паров на езероно јас не се мешам освен ако не биде побарано помош од мене...
    Еднаш сакав моја пријателка од младоста да ја дигнам кога беше скршена од гадот, го пријавив за насилство и на крај јас испаднав крива...Пријателството заврши од нејзина страна без контакт од неколку години, се до една ноќ кога ми се јави да ја соберам со непрепознатлив лик, скршени ребра и заби, и ден денес ја носи шипката во ногата... гадот побегна во друга држава и овдешната правдата не го стигна.
    Но, некој таму горе не рекол така, Бог му пресуди и од неговото судење бел ден не виде.
    Секој си има ум и разум а колку ќе го употреби зависи од личноста,
    Пријатен ден драги женички:hug::hug::hug:

Последна измена: 14 август 2015
    На <3 pleza4e <3, lunicka, Mrs.Bass и 14 други им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Како паметна домаќинка користи миксер?:rofl:
    После сите ќе се чудат како во исто време го направила и ручекот и десертот.

На Abrakadabra, joy1, WORRIED.BT и 9 други им се допаѓа ова.
  4. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Прв ми е на списокот потребни работи, статичен миксер:nod:

На Abrakadabra, Annath, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Убав провод,само убавини да те следат:)

На ozbilnazena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Ајде од мене едно кафенце,повелете [​IMG]

На Mrs.Bass, Abrakadabra, anel и 3 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    278.555
    Добро вечер дами и понекој господа!Ако не пишам нешто на темава мислам дека ми фали нешто во денот.
    @bittersweet не сум ја знаела оваа епизода од твојот живот ,не знам навистина што да речам освен дека ти си навистина силна и храбра жена која и покрај се низ животот оди само со насмевка и навистина гозаслужуваш мажот кој сега го имаш покрај себе кој знае да те сака и цени
    @ozbilnazena убав помин во женско друштво и кажи кај раснат вакви колеги како твоите ,човек да помисли дека не се од оваа наша и мила ни државичка

На ozbilnazena, Abrakadabra, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    :f:Dobro utro ! Vi posakuvam relaksiran vikend ! :f:

House breakfast pour deux.jpg

На <3 pleza4e <3, Mrs.Bass, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ден на сите.Денес нешто не ме бива,цел ден од сабајле повраќам и ужасни главоболки,шо ќе беше ова кој знае?:sweat:Како и да е на Вам ви посакувам прекрасен викенд искористете го квалитетно :D

На Abrakadabra му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    101.566
    Дома се прибрав и Марфи како и секоја година кога се враќам од одмор се погрижи да нема вода.Браво за него или за Водовод.:|
    Ќе пишувам повеќе кога ќе го оправам компјутерот.Телефонов ми е за никаде едвај пишувам од него.
    @bittersweet навистина се потресувам секогаш кога те читам.Го заслужуваш сето она што го имаш, иако би рекла дека сите жени заслужуваат да имаат таков однос со партнерите.Ама нели не се сите со таков ксмет.Верувам дека си силна жена штета што си далеку би сакала да се дружам со таква личност.И ова е без улизување.
    Бре се испотив од типкањево.
    УБАВ ДЕН НА СИТЕ!

На MacenceEna, Abrakadabra, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добар ден....:bandit:
    Рефи еве ме не сум лута бре зошто да бидам!
    4 дена по риба ееееј. Мислам дека ќе се претворам во сирена и заедно со рипките ќе си пливкам.
    По цел ден на река и поштено се бањав во неа (такви услови имав) им ги бркав рибите на рибарите, а и шампонче им ставив малку да ги светнам. Во куќарчето каде што седевме во сред планина се чувствував како „Алиса во земјата на чудата“ иако кампувањето не ми е непознато, ама куќата од камен направена и осамена има посебна убавина.

Најубавиот дел беа вечерите кога ќе се приберевме, па риба колку сакаш (среќа јас не ја чистев и пржев).
    Салата, ракија, свежо пржена риба, ај мајката не се опиваш :drunk: најверојатно од планинскиот чист воздух.
    Ќе завршевме со ѓезмето и во кревет под јорган планина, да да под јорган со долги пиЏамки.
    Наутро очите 5 банки свеж и наспан, дрмнуваш од тоа ракијата за да тргне денот, ама не од капаче директ од амбалажа трските во рака и на река, милина.

Уште ова да кажам, дојдов во пеколот ми се чини, ама кај и да е за некој ден пак ќе фатиме магла и некаде пколу 20-ти на море ќе одиме ама и не му се радувам баш многу.

Да ви честитам на сите што имате за честитање, не ме бива за тие работи знаете.

DSCN2646-b28fda-800x599.jpg

На ozbilnazena, <3 pleza4e <3, MacenceEna и 15 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    Здраво драги виртуелни пријателки!

Ве читкам секојдневно ама немам нешто особено да пишам па затоа ме нема...
    На западу ништа ново...сабота ден за чистење кај мњне само што седнав да здивнам малку ...синко спие...ќерка ми е со брат ми неколку дена во преспа...да види малку вода и таа летово...
    Ми се јадат еклери...неколку дена само во нив ми е умот...не сум трудна ама изгледам баш така ко петти месец...од седечката положба на работа се згрбавив и мешето пак го вратив..
    Може ќе си направам довечер нејое еклерче..ќе бидете поканети ако се погодат
    Убав остаток од денот ви посакувам

На MacenceEna, tessie, Mrs.Bass и 10 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.622
    Допаѓања:
    152.557
    Update:
    Еклерите готови...не одолеав -пробав..усте се суви,утре ќе бидат посочни ама не се доволно благи...нареден пат повеќе шеќер во филот DSC_0229.JPG

Повелете на утринско кафе сабајле

На kala21, ozbilnazena, <3 pleza4e <3 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Добро утро !
    Јас изгледа сум задолжена за утринско кафе тука (highfive) ама ако, и онака сум ранобудник и уживам во изгрејсонцето со кафето во рака. Ви посакувам убава недела !

Carib-Sands-coffee-boatless-warm-6029.jpg

На ozbilnazena, Annath, Eli23 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро.
    Ги помешав деновите веќе, ако некој не ми каже кој ден е појма немам.
    Денес решив да подзачстам долго време ја занемарувам пајажината и огромните пајаци.
    Ако не ја исчистам ќе почнам да се бесам на нејзе.
    Ќерето вечер се враќа од Дојран па од ноќеска ќе почнам и со перење.
    Имајте убав ден женички мили.

ouzo-and-greek-salad-ATD6WR.jpg

На ozbilnazena, Annath, joy1 и 10 други им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    :):) Јас само поминав да ве поздравам сите и да ви посакам леп провод и добро расположение денес.
    @WORRIED.BT мор ме застрави со тие еклерите супер изгледаат а сигурно се многу вкусни, ќе ти тражам рецепт да си знаеш :).
    Некој по риби, а ја риби чистам два дена по ред :doh:, лешници расправам и домати.
    Имам пуста желба да тркнам до едно вакво место и да се опуштам
    images-2.jpeg
    Дали ќе биде сон или јаве ќе видиме.
    Поздрав дами
    images-1.jpeg

На bittersweet, galapce, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    278.555
    Поздрав и од мене Ми треба 1кг кафе да се расонам станав мамурна ,синојка касно легнав до касно на свадба , после дома се заборавив а и сонови ме удавија цел ноќ т.е. утро и сега сум како воз да ме згазил

На Annath, Peco, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Pranje..peralna pregore
    Peglata igra..vlaznam,peglam,zakacalkimi falat duri
    Ringli frcat,vrijat ruceci i za denes i za niz nedela (Vi imam pisano deka gotvam za cela nedela)
    Usisivac rastura po doma
    Krpite se sokinaa od brisenje

Moram da se iskupam...vcera eden sifonjer garderoba mi kupija..da ne go slusal ona "nema sto da nosam"...

Bezobrazna sum do krajna granica...prst mi dadoa vcera cela raka sobrav. .

На bittersweet, Mrs.Bass, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Рефке, си заслужила повеќекратно, не си безобразна воопшто.
    Треба како капка вода на дланка да те пази.
    Сите мажи кои имаат вакви вредни домаќинки за сопруги, заслужуваат all inclusive третман.
    Да не ја споменувам пак грижата околу децата.

Последна измена: 16 август 2015
    На Annath, Peco, joy1 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ејј деца до лап топ допрев...
    Еден ден во неделата заедно рмбаме неколку саати ама цела недела сите 4 у вис сум..само шетање и ништо друго.
    Многу сум скромно, други глупава.
    Жените ,,знаат,,...јас незнам.
    Дури виновна се осеќам.

На Annath, joy1, Abrakadabra и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.