Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.813
    Јас на капетанов ќе му помагам, не пијам не пушам!
    Мора некој и трезен да е :P

На ozbilnazena, Annath, kukla21 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Здраво девојчиња,добра ви вечер:).Сигурно сте се веќ собрале на седенката кај Vitamina,нема да ви пречам само еден поздрав да ви пратам и несто мезенце да се замезите[​IMG]и да се напиете[​IMG]Кој какво сака нека се послуже.Добра забава:music:

На Annath, fallenangel, Eli23 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Тргнавте ли? Јас нареден пат:)
    Синоќа мм ми кажа дека утре одиме на одмор. Оној што беше планиран за наредниот понеделник|(. Резервации сменети, гостите што беа најавени за нареднава недела од подалеку откажани, само јас не знам. Ама не бил сигурен за наредната да не го викаат на работа. Е добро, на пат беше ама една порака да пратеше:fubar:Синоќа до ниедно време си мислев од каде да почнам денес. Утрово почнав турбо, перам, сушам, пеглам, пакувам , во еден момент како октопод се почувствував. Тој се кези, него само купаќи му требале. |(. Ако не го оставам само со купаќи , анел да не се викам]:)Уз пат и мал шопинг мораше да се направи. Ми вели "не е страшно и да заборавиш нешто не одиме на крајот на светот". И козметичарката не ми работи во недела, ќе морам сама допрва да се тегнам.
    Што мразам вакви работи во 5 до 12. Абе само мене ли ми треба однапред направен план за се? Тахикардии имам цел ден. И на крај капак на се, вели " на едно кафе да излезевме?" . Викам "добро, ама немој утре на плажа да велиш не е со мене" . Се искези под мустаќ и отиде да мати нес.
    Оф бе:punch:
    Убаво поминете кај и да одите и друг пат на време кажувајте, да се организирам8)

На ozbilnazena, Annath, kukla21 и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    @anel и јас кога патувам некаде, воопшто не се секирам за тоа што сум земала или не. Па се има да се купи, единствено ако одиш на Тибет или негде у некоја вукојебина. Одморот е за релаксација и уживање.

На Annath, Eli23, <3 pleza4e <3 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Биди сигурна оти нај супер ќе си поминеш,знам по мене кога набрзина се случуваат,во 5 до 12.Добар провод

На Annath, Eli23, Abrakadabra и 2 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    @Abrakadabra и @Bozica1980 ќе возат божица ќе биде главен капетан, абракадабра тргнуваме од тука а ќе видиме кај ќе завршиме, оти тука е јахтата треба да ја земеме.
    И да не забравете туршијата и све остало.
    Едит
    Земете тоа документите на другото не му ја мислете

На Annath, Eli23, <3 pleza4e <3 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Абе јас знаеш оние за секој случај работи, пакувам три куфери. На крај уствари пола од тоа не ти треба, ама таква сум|(

На Annath, <3 pleza4e <3, danichap и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Документи и купачи, друго не ви треба....капетан Божица тука си ? Ајде тргнуваме !

На Annath, vitamina и referentka им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.813
    Јас атер за оној капетанот реков ќе помагам, ако не иде он тогаш и јас ќе пијам бунар со вас.
    Ќе ја ставиме јахтата со авто-пилот гарант имаат таква опција :D

На Annath, kukla21, bittersweet и 3 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.328
    Допаѓања:
    278.536
    ееј и јас идам чекајте се укрцавам не смеав ваков брод и капетан да испуштам

На Annath, lunicka, <3 pleza4e <3 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Abrakadabra

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.046
    Има ли оваа јахта капетан или не :rofl: ?

На Annath, Eli23, vitamina и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.328
    Допаѓања:
    278.536
    Еве веќе пристигнуваме кај да е images.jpg

На Annath, kukla21, Eli23 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Aaaauuu jas ne idam.
    Nema kade maliot da go ostavam,a kako sto gledam nemate namera da nosite peleni po vas.;(
    A i seuste ne mi se ostava nekako,za do prodavnica srce me stegnuva.:tmi:
    Sta cees,kad postanes mama na star zaman.
    Da se pofalam oti se me boli.Ama ne od keksovi.|(
    Bev petok i sabota do porucek kaj moite,se opustiv na skarataod brat mi.Meso nemav
    jadeno,od pred porogaj sos e vika.Tuk tamu ako kasnev nesto kako pododkradeno.:bandit:
    Od ko se vrativ,ko se zakaravme so TarzanO,diri denes pred rucek se potsmirivme.Dali deka kradeskum ispiv eden dijazapam,inace ne pijam,ili deka si iznakazav se sto mi lezese i sedese.Iznakaza i toj dosta,ama se izmislici,kolku da
    ne bide bez ic.Djabeti mu velam koga nemas fakti.:fubar:
    Mi ide na momenti def da fatam,ama kaj ke najdam drug takov Tarzan posle:!: ..bozem zavrsija.
    Koga ke mi tekne se sto si iznakazavme mi ide i sega (lalala)
    Ama koga trgnuva pak na pat,za dve minuti veke mi nedostiga.Egate ljubovta luda,arno ne sme po kamsicite.Ne e loso da se proba vo takvi momenti,moze ke ne smiri.:lol:
    @anel prijaten odmor da imas.
    Koga sme kaj odmorite,jas obicno koga odev se vrakav izmorena,no pred da se verime so mazot mi,poslednite dve godini se odmoruvav ama epten dobro.Odev vo pomalo drustvo,bez mnogu setanje,samo senka,kniga,more,plivanje i mnoooogu jadenje.:$
    Se zalazuva covek deka pliva i trosi,i demek moze da pretera.

Ne sum ve prasala,kako ste so drustvenive igri?Dali nekoja igra Jamb(ciago).Na posledniot odmor so drugarka mi,oti zaadolzitelno igrame na nesto,jas edna ne pobediv.Taka da,taa pomina skoro bez pari odmorot.Ni lezalka plati,ni pojadok.Samo smestuvanje i epten od zal ke me pocastese nesto :devil:
    Ako ima nekoja za jamb,odmaneka doaga.
    E dobro de,ke go pocuva malkui maliot.:rofl:
    Dobra vi nok zencinja.
    Od utre nova sedmica pocnuva a mene sedmicite mi se gledat ko desetki koga sme sami so sinko.

На ozbilnazena, Annath, Eli23 и 12 други им се допаѓа ова.
  14. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Eve me mene doma. Posle 5500km pominati :o, ama kako moja Canada nigde druga nema:*.
    Mi se zazeli dusickava za doma.:inlove:
    Mnogu se osekam umorna, no imam dva dena do Sreda da se oporavam od odmorot.
    @galapce mozes slobodno da se spremas za odmor:nod:. Jas ke go pocuvam maloto(fingers). Imam canadsko certifikatce i iskustvo vo gradinka.(y)
    Nemas gajle ke go gledam po canadski:emo:- ako jade , jade, ako place ke preplace, ako e ispoteno ke go izvadam nadvor na prosetka da se isusi, ako carsavcinjata za krevetceto ne se dosuseni, a e vreme za spienje, sto ima veze ke gi postelam (toplicki se, ama vlazni)......:wasntme:
    Ic ne mu se sekiraj ;), butur nema da mu bide, ke go ocelicam, sreden za slednata -30 zima.:rofl:
    Zaboraviv da napisam, koga ke dojdes , koga ke mu gi vidis obravcinjata celite lisai (od prljavo , pa nedoizmieno).....ama sto e najvazno pet pati ke mi se zablagodatis
    Thank you, thank you for everything........taka vo kanatski stil . I volkot sit i ovcite na broj.

Последна измена: 17 август 2015
    На ozbilnazena, Annath, Doozy и 13 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Добро утро
    Не е човек да не покани, одма се спремаме и организираме, два пати не треба да ни се рече
    Шта чеш....такви смо !
    Туку...
    .....Секој понеделник кога го испраќам мм на работа кога ке замине си поплакуем малку, две три солзи.
    Да не ме види никој.
    Знам дека ќе звучам како малолетна заљубена тинејџерка, ама како старееме се посладок ни станува заедничкиот живот.Дури незнам да разграничам дали сум заљубена во својот сопруг или љубовта кон него преминала во некоја фаза непозната за мене....
    Дали верувате дека ми се има случено од жал што заминал на работа и што не е до мене ФИЛЏАНОТ од кој пиел кафе не го мијам !!! Си го гледам...
    Тоа ти е ...старост-лудост !!

На Abrakadabra, Annath, anel и 17 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Дан тмуран ја мамурна, едвај гледам 8-| Биче весело денес на работа. Среќа па денот не е тмурен, арно е сончево, накај Водно малце само подзаоблаченко, кој е со ниет за натака нека се врати. Кафе уште не сум ставила, сега идам да ставам со колешките и за мене едно јако и големо па и за вас ќе ставам ;) Туку вчера сфатив дека ја немам дизна за пиење, јок, ни да измешам веќе не ми е проблем, од се пробав, по два пати, и пак на полноќ со точак си дојдов дома. Ама морав, во Саботата се поплавив и едноставно ми требаше оддишка некоја, немав веќе сила, и сега немам, ама од што сум ненаспана, не од друго. Новата кујна ја сефтосаа новите вентили, вриштев кога дојдов дома, прекрасното острово е надувано сето, ми се плаче. Паркетот го спасив чинам со 5 кг ориз, ми стои ко да е спласнат малце, ама озбилно му истурив одозгора 5 кг ориз, а што да правам друго. Се надевам мајсторот ќе му го најде чарето на островото, немам пари за ново :(

Е така мили мои, одох ја кафе да варам ;)

На Annath, anel, toogood и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Esmeralda-MD

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро и од мене.Излегов на тераса да го пијам кафето,но што да видам,кал,цвеќињата искубани листови насекаде.И Морав да средам па да пијам,синоќа слушнав Оти врне дожд но не се надевав дека е до толку силен.Како и да е добро е да не разлади а другото ќе се потсреди.Toogood,маж ми ми рече Оти планира да не прошета по Канада и јас од возбуда почнав да читам за неа и веднаш ми текна на тебе,:)Убав ден и среќен ден:sun:

На Annath, anel, toogood и 4 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.328
    Допаѓања:
    278.536
    Добро утро и од мене Денес почнувам на работа после одморот И верувајте имам трема како прв пат да одам.Имам некои стравови црни мисли дека ќе имам проблеми овие месеци и ич не ми се оди Ама мора...

На Annath, anel, toogood и 5 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Абе кај ни е @Petar80 другар ми? Перице враќај се овде, уште ли го сунчаш газот некаде?

20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Море да не е притегнат од дома :rofl::rofl::rofl:

На Annath, toogood и Eli23 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.