1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Мислам дека јас бев прва или втора од овните што имаа роденден...

На Ano, simonka93, Jas! и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.447
    @Ano @WORRIED.BT синко на @Lejla8 и ако испуштив некого,

Среќен роденден:party::d::d:

И ние имаме за частење..
    Честито мУдераторки :lol:
    Најмногу имаме од темава а:wasntme:

На mareane, Barbie20, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Кафенце, цигара, фемина и растрчани деца во двор.:lol:
    Се успав сабајле и не го однесов Матео на училиште, малку се бунеше ама после виде ќе има цел ден со мама па престана да се буни, така и Лети и Конта не ги однесов во градинка па ќе си се гушкаме денес.:inlove:

@WORRIED.BT @Ano Среќен Роденден, здравје, среќа и многу љубов.:party:
    :hug::hug:

Ме потсети дека купив еден ваков комплет а не сум го ни облекла, го најдов во шкаф забутан уште во ќесата.(facepalm):lol:

Мене па вакви муабети многу ме иритираат а обично ги слушам од наши луѓе, демек децата едно по друго сум ги родила на брзина затоа што сум била стара.|(:@:swear:
    Сум пишувала и друг пат да не се повторувам, имав многу проблеми со репродуктивните органи и искрено кога веќе се откажав од сопствено бебе дојде Матео и мислев дека ете ни се посреќило еднаш и бев сигурна дека ќе останеме само на едно. Не сакало така да биде, дојде и Конта, одма после него на 5 месеци останав бремена со Лети, прво мислев дека не ќе можам да издржам со три деца испод 3 а и здравјето не ми беше баш 100% после зеленото светло од д-р се одлучивме да ја задржиме бременоста и така дојде и Лети,:inlove: не се родени едно по друго затоа што сум била стара и ми се брзало туку така се зафатиле.:lol:
    Рака и глас не сме повишиле на децата до сега, им се прилагодуваме на различните карактери, ни едно не е запоставено или фаворизирано, далеку сум од живчана или нервозна ама сето тоа е така затоа што сум задоволна со животот, сопругот и не мислам дека било што ми е наметнато, едноставно сум среќна со семејството кое што го имам.:l::l::l::l:
    Не е лесно, би излажала ако кажам дека е, помош имам сега од кога тргнав на работа пред тоа сите сеуште работеа, си помагаме со сопругот колку што можеме, гледаме кој е посвеж, понаспан, тој работи, нема машки, женски обврски, кој што може тоа фаќа.:)
    И најискрено на такви (не)луѓе што им се обраќаат на децата со погрдни зборови, за тепањето муабет не ми се прави, би им ги одземала децата, на сопругот кога би ми дошло некогаш да му се обратам со стока, идиот, говедо би ми било јасно дека тој брак е готов, завршен не па на сопствено дете така да му се обратам, пре јазикот ќе си го исечам.:x На крај краеви за да викаш дека детето е стока, говедо, идиот, тоа е твој недостаток и пораз, ти не си го воспитала детето, твоја вина е што е детето такво, децата се огледала на родителите.:?:
    Јас рано си ја научив лекцијата со надимаците, нагалено му викав на Матео дека е на мама тиква зелена, е се убаво додека детето не почна да кажува дека се вика тика, прво мислев скратено од Матео ама тоа било скратено од тиква зелена па престанав со такви надимаци, сега освен сонце, срце, лепотица на мама не слушаат децата од мене, добро де и повремено Спот.:rofl::rofl::rofl:

Се изнафилозофирав од сабајле, време е за ручек, да прибирам децата накај дома.:lol:

@Dust @kukla21 честито модераторки, мислам само вас две ве видов, честитки и на другите.:handshake::handshake::hai:

На mareane, Barbie20, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Срекен роденден,биди здрава,жива,а душата секогаш со насмевки исполнета :^::party::hug:

На Dust, Ano, Jas! и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    27.995
    Добро утро.Времево пак се подоправа,па се крепи надвор кафе,:coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee::coffee: ајде друштво повелете.На модераторките честитки,не дека сакаме да се фалиме,ама од нашава тема си се:clap:,а па зошто и да не се пофалиме;).

На mareane, Barbie20, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Среќен роденден @WORRIED.BT :)

Многу модератори во темава излегоа :) А ќутите(ме) :rofl:

На mareane, Peco, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
  7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.734
    Доброутро. До мене допира мирис на нешто печено, мислам дека е проја.... Мама уште тука, ме чува како мала .... Сабајле го спрегнала маж ми да носи теписи на перење:D Сега ми се јави да се пожали :lol: Пролетна генералка му викала ;) Кафето ќе почека до покасно:coffee:

На mareane, Barbie20, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро
    Баш вака ми почнуваат утрата:)
    Имајте ував ден!

На mareane, Barbie20, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.807
    Од нашата тема мора секаде по некој главен да има :D
    Честитки девојки (fingers)

Сега званично добро утро
    Спремна сум и излегувам на работа
    Викаат денес до 21 степен ,искористете го затоа денот да шетнете некаде

На mareane, Barbie20, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.619
    Допаѓања:
    152.532
    Добро утро!

Уживам во кафето и сонцето... Ме теши фактот што е среда, ќе прекрши неделава...

Честито на новите модератори!

11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.810
    Честитки модераторки ;) Која е тука кај нас?

Добро утро. Жива ненаспана сум а со кокошките си легнав. Ќе има ли нешто на плоштад во петок или сабота за први април?

12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Зато вчера така експресно се редактираа и бришеа мислења овде, м? М? :D

Морат и да се потскараме, иначе како?

Супер е тимот, конечно ќе се потсреди форумов. Со ум в гла!

Референтка да не се прави важна и да си го достави утринскиот пост овде. Одма!

На mareane, Peco, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Добро утро
    Среда е...се м'кнам кон петок полека како црв.

Решив да си купам долен веш од Њујоркер, ама ,,онаков,,....:$..има на попуст чудни градници:^).

Да редактирам....абе имам ,,модератор,, со црвено...ееееее:clap::clap::clap:

На Cka, mareane, Barbie20 и 29 други им се допаѓа ова.
  14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.116
    Допаѓања:
    43.540
    Леле леле се модератирки ај ај ај
    Ајде нек ви е честито. :party:
    На темата деца шо да кажам.
    Среќна сум што ги имам моиве двајца индијанци. И доста ми се.
    Ги родив да кажам едно по друго. 2 години и 10 дена се разлика
    Во вторник славиме 3ти роденден на мали.
    Мал мал ама јак е. И итар е многу.
    Само ја закача сестра му.
    Ама па и највеќе се сакаат.

Баба ми се секирала. Сеа ќе работам па ќе немам време.да се слушнеме на скајпот ;(
    Договоривме термин . Да ги види децата:wasntme:

И така. Денес растрчани ќе сме . Логопед (ќе читам книга конечно) балет и спорт после :sweat:

На mareane, Barbie20, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.824
    Допаѓања:
    99.317
    Ама Битер, тебе не ти се брзало, но нејзе да и сама го кажува тоа, јас не го измислив. Па жената и години крие оти СТАРА мајка нАли :D. Нека и се живи и здрави и нека си гледа она во нејзиниот живот, а не во на момите:D. Мене тоа ми смета само. Значи не се пронаоѓајте во секој исказ, бидејќи колку и да мислите дека и вас ве тангира јас еве на тебе не ни помислив. Ти си кул, оваа е класична ругоба. Крај:D.

Ај добро утро сега веќе кога оваа од Острелија ме повлече за јазик:P.

Шишање на дневен ред денеска:emo:. Мош сликоО ќе ставам во темана:wasntme:. Ако има многу сјај косата не ставам, да не заслепите:rofl:.
    Чус!

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Да кажам, да не кажам? :D

Имаше вчера една не-толку-суптилна навреда, искрено не се сеќавам од кои членки, за семејства што едвај едно можат да издржат финансиски а раѓаат повеќе. Во смисла е тие, тие се себичните. Ај да не се мешаме и таму, може? Можеби ќе им биде скромен животот, ќе се борат да врзат крај со крај и ќе позајмуваат за пелени и млеко некогаш, ама се’ додека има љубов, си ги заслужуваат децата и се грижат за нив најдобро што можат и се борат за подобро. Кога-тогаш ќе им биде подобро.
    Овде не зборувам за несовесни родители, такви ги има и со едно и со повеќе деца. Ама стварно не познавате семејство со финансиски проблеми а повеќе деца? Па повеќето потекнуваме од такви.

Некогаш во обид да си искажеме став знаеме да бидеме баш онака... безосечајни.

На An-na, mareane, Barbie20 и 25 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.810
    Мор Еми ја денес ти утре, толку убавина одеднаш не иде :rofl: :emo:

Последна измена: 29 март 2017
    На mareane, Barbie20, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    :bow:

На mareane, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, m.i.g и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Гуд морнинг.
    Честито на новите модератори, сега не знам со Рефи како да се понашам. Ќе ме смета ли за другарка, ќе се срами ли оти обичен член на форумот сум, во превод working class :( Со Мадам ли да и се обраќам, она ли ме бришеше вчера...многу прашања утрово :D

На PUPICA, mareane, Barbie20 и 27 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    8)8)8)
    Гушки и бакнежи за тебе за ово кул.:hug::*:hug::*
    :rofl::rofl::rofl:

А сакав да пишам дека мислењето на дотичната е зошто го цитирам мислењето а не дека сум се пронашла од твоја страна во мислењето ама заборавив.:rofl::P

Меѓутоа повеќето имаат такво мислење ако имаш повеќе деца и си над 30 години дека си се брзала да родиш демек нели возот отиде, па сожаливи погледи као којзнае колку ти е тешко со децата, а истите до вчера те прашувале кога второ, бидна второто па ај сега едно женско и така во круг, не се погодува на народот, додуша не сум ни пробала, ниту сакам само од време на време си се смејам на тоа колку се чудни и наметливи.:)

Не знам ни што толку ги интересира дали некоја рандом особа ќе има едно, две, три или 10 деца, јас брат ми не сум го прашала на времето за второ дали ќе имаат, нит ме интересирало не па за некојситаму, кој што сака така нека си прави.:)

@LivingGlam мислам дека која и да спомнала за оние повеќедетни семејства како себични се однесувало на оние кој немаат ништо, спијат во трошна соба, без струја, вода, без основни услови за живот ама битно имале богатство затоа што имале 5, 6, 7 деца, а што немаат со што да ги нахранат не е битно,љубовта сигурно владее во таквите семејства.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.