Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    101.547
    Ние сме единствените жени на светот кои појма немаат кај пловат.Стварно дајте барем правец одприлика да повлечам на глобусот.
    Одсабајлево бев сметки да расчистам и до библиотеката.Немав сила да шетам низ продавници а и чуму ми се:|, иако треба долната облека да им ја обновам на сите.Ама никаде не гори, топло ми е и сега си го шмрцкам кафето.
    За пиење и мене не ме сметајте не можам да носам ич.Јас ќе локам вода и така треба да ослабнам.
    Ме замисливте за купачите од Сара можеби треба да се обезбедам за догодина.:?:

На Annath, anel, toogood и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Море баталете јахта. Замислете поднапиени, а бранови на море. Кога ќе почнеме да повраќаме, пола морски животински и растителен свет ќе отруеме. Или вие одете ја и далерон може на обали мора да ве чекаме. Она за стап ќе се држи, ја за шише и прасе.

На Annath, Daleron, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола секси лејдис.:hai::hai::hai:

Читам се спремате за не гости, идам и јас, не знам каде битно доаѓам.:lol:
    Децава нема каде да ги оставам сите по малку ќе ги чувате, женска солидарност.:rofl::rofl:

Не сум многу по пиењето, посебно сега кога дојам а и да не е доењето не ме бива за пиење ж`та, со братот пробавме да пиеме, не изгоре, почнавме да се гушиме, татко ми каков поглед ни упати разочарувачки, као не сме македонци ако не пиеме ж`та.:o(facepalm)
    Ја додуша и за други работи сум разочарување, не сум добра македонка, киселини ме утепуваат од ајвар, не јадам туршија и не пијам турско кафе.]:):lol::lol::lol:

Туку да ви кажам колку сум се изнасмеала со дечките вчера, бевме да пазариме, додека поминуваше мм на каса јас и децата го чекавме на страна, Лети во количка дремуцкаше и една жена кога се занесе леееле колку убаво бебе, дечките кога и застана пред количката во поза супермен, не и дозволија да и се приближи, и кажа Матео дека он бил батко и да не ја допира таа сестра му.:rofl::rofl::rofl:
    Се изнасмеа и жената, ги пофали дека се добри големи батковци, кога се изнапрчеја коа пауни и двајцата, уште два саати слушавме со мм како они ја спасиле сестра им, чиниш женава ќе ја киднапираше.:rofl::rofl:

Кажувајте кога ќе се тргнува за на гости кај @vitamina , да се спремам со време, највеќе имам за пакување.:lol::lol::lol:

На Adi888, ozbilnazena, kukla21 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Majce @toogood me iznasmea so kanagankite i gledanjeto deca..tukuuu...ne ti e losa ponudava,ama za edna sedumnaeset godini moze?Taman da si go porasnam galapceto i ke ti go pratam da vidi bel svet.Da go vidi raatot na zivotot od malku poinakov i daleku podobar agol,no dokolku i sam se potrudi se razbira.Oti za luge lezi lebu da te jadam,svetot e sekad ist.

@AngelOfArh da ti se zablagodaram javno za sovetot okolu sprejot za zarasnuvanje rani.Mi se cini deka samo toa me krena na noze,odnosno ti.
    Ti blagodaram.
    Neumorno citam pomagas bezrezervno kaj stignes.
    Blazesi i na mama sto te rodila.
    Gospod da ti go dari ona sto najmnogu go posakuvas,go zasluzuvas epten mnogu.Sekoja zena zasluzuva,no ti si posebna so svojata solidarnost.
    Batali nervozite okolu parhetot.Jas velam,se neka odipo takvi raboti,da ne odi po bolnici.Ako treba da me udri po
    djebot,neka ne ne udri po zdravjeto.Neka se zbie po predmetite sto se veli.

Denes imam vo plan pak nesto za zimnica sitno da spremam no ke vidime kolku sinko ke dozvoli.
    Koga veke napnav so tagnuvanjeto,:lol: @referentka te citam okolu gotvenjeto za vikend za cela nedela.Ubava idea,koga veke ke przam zelencuci,samo ke odvojam od smesata za dve tri jadenja.Ama pa ic ne mi e ubavo da jadam ladno jadenje i stoeno poveke denovi.Tarzano pak duri ne dava od senes za utre da jademe sto se vika.
    Inace super bi bilo da e taka.Eden den vo nedelata ke mirisa na mandji niz doma.

Ubav den zencinja.

На Annath, joy1, anel и 4 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Маце манџата во тенџере ќе ја стоплиш и крај
    За првиот ден пиперки пржени, тиквици, модри..сега сезона им е...(во е недела ке си ги испржиш)
    за вторник на пример грашок ке си направиш (исто во недела ке си го направиш и во фриз си стои)
    за среда јанија со месо (исто во недела и си стои)
    за четврток кобасици (ова одма се прави, нема губење време)
    за петок макарони (и на ова нема губење време)

Ова е онака отприлика кажано...па наредната недела ке си смениш место грашок, боранија ќе си направиш...па гравче ке си свариш и така...

сабота, недела дома сме сите па лесно е-се прават пици, се пржи некое месо..

несакам цела недела да готвам и да ми мириса на кромид, на прженици...плус во недела се лакирам, се средувам и сакам цела недела да сум си пристојна со ноктите.
    Во недела и двајцата сме дома, ке си поделиме ручеците кој што да дроби и пржи (а пржениците обично тој надвор ги прави)..на крај едно кратко чистење и фрајт.
    Плус во недела има ефтина струја, се што треба да се вари ќе си свариш и преку недела немаш мислачки те што за ручек, те детето не ми дозволи да направам...
    Ова е од аспект на економија а и сакам што повеќе време да минувам со малата..
    Иначе се знае како е најубО...направи си , седни си и ручај си одма.

На Annath, Abrakadabra, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.328
    Допаѓања:
    278.534
    @referentka алал да ти е за ова организацијава со јадење за цела недела ,јас па мислев дека ги мрзнеш јадењата па после само во микровална.Тоа е пример и за добра усогласеност ,разбирање и љубов со сопругот.Затоа после ти се плаче кога ќе оди на работаОва мене ме подсеќа на моите први години од брак Кога требаше да биде 12 саати денски на работа јас бев тажна многу и памтам еднаш золва ми ми рече абе почеток ти е затоа а јас уживам ко е тој цел ден наработа а јас цела во прашалници.Ама еве ти си пример дека и после долго врем заедно пак толку ти недостасува.Можам само да ти кажам браво !

На Annath, Abrakadabra, lunicka и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас си кажав, сегде кај што има храна, прва лајкувам. :rofl:
    Не ни мислете сами без мене дека ќе кркате, треба ова меше да се одржува. :rofl:

На Annath, Abrakadabra, lunicka и 4 други им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    @galapce Ти благодарам на убавите зборови :* Помагам секаде каде што можам ;)

На Annath, galapce, mareane и 2 други им се допаѓа ова.
  9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    @galapce , јас подгревам во рерна на најслабо 5 минуту и кога не е цела течна храната, во садот на средина оставам празен простор во форма на круг. Така рамномерно ми се топли храната и не губи од сочност. Што се мора, не е тешко, а конкретно за манџи, некои па баш се повкусни вториот ден. ;)

На kukla21, Annath, toogood и 5 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Пред некој ден дознав нешто што ме фрапира и три дена мислам само на тоа.
    Не сум споделила со никого.
    Вака виртуено ќе споделам.
    Моја блиска личност поради тоа што немала пари имала дадено оглас дека пружа услуги на брачни парови како трета во кревет.

За една секунда се ми стана јасно..и од каде оди на одмор и од каде има нов скап мобилен и од каде шопингува по бутици...
    Одеднаш ми стана мизерна.

Не дека незнам оти жените прават такви работи за да дојдат до пари, ама дека ТАА се оддаде на разврат, неможам да се помирам.
    На мм ми е срам да му кажам...
    Дали сум јас многу старовремска , незнам, ама ова е премногу за мојата глава.
    Не..не сум цвеќка јас...
    Ама сепак ова е..дното

На Annath, ninja35, lunicka и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.802
    Допаѓања:
    142.138
    И јас бев вака фрапирана кога чув колку многу проституција има у Скопје. Запрепастена. Девојки од 20-40 години, за 1000-1500 даваат комплет услуга во траење од пола саат. Фини, културни, убави, ама одбрале послесен начин да дојдат до ајфони и јахти. Одат мажи кај нив кои се сингл, женети, во врска... За 1000ка, пола саат никој нема да дознае, ќе каже дека се задржал на работа, она со парите ќе си плати кирија ( у еден ден по 10 муштерии) и сите среќни.

А мислев дека само кај МТВ за 300 денари има од оние никаквите. Исто се чудев и за списокот на рецепција по хотелите за придружнички со хепи енд, ама очигледно сум социјално необразована и не знам каде се нема да најдам проституција.

На Annath, MacenceEna, galapce и 5 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ама оваа има де деца
    Плус да ја видиш ќе речеш дека на мравка не гази
    Многу е фина со сите
    Да чуете како збори за ,,продавачките на услуги,, ќе се зачудиш ..многу е ревносна и против нив
    Немам намера да зборам со неа ниту да и кажам дека знам...
    Нит ме занима нит сакам да чујам веќе за тоа
    Само ете неможам уште да се свестам

На Annath, Abrakadabra, lunicka и 6 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    @Petar80 топло добредојде ти посакувам
    Овде те бараат, а тебе те нема
    Најцрно сценарио на памет ни падна:rofl::rofl:

На Annath, vitamina, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Јас да ве поздравам сите не сум ве заборавил ве читкам од време на време, терам одмор малку до грција, малку охрид и преспа сега до грчка пак некој ден па ќе реновирам по дома. Позрав до ангелчето и референтка, далеронка и сите останати.
    Ми фалите.

Последна измена: 17 август 2015
    На Annath, anel, Daleron и 7 други им се допаѓа ова.
  15. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Море да не не лажеш ти нас тука..да не прскаш на некое лозје со прскалица на грбО па јадеш букви при пишување....алИ се криеш од бољА половина да не те види...
    Знам те коко кад си јаје била !!!

На Annath, galapce, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Оооо не си пријавил, ама па и ја се изгубив троа овие два месеци ;) Туку шо ќе ти е реновирање не зезај, знаеш ли колку е комплицирано? Чувај си косата на глаата, да ми е овој памет пред 2 месеци ќе си идев на одмор, а не да дадам 2 000 евра на реновирање и плус кујна :(

Референтке не ми го зезај Перица, глеаш чоекот од телефон пишува :P

На Annath, referentka, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Далеку од тоа, но и малку да се спасите од мене да не станам досаден, ве читкам чат пат. И тука сум за сите.
    Во однос на прскање и криење, ххаха во темата дали прскаш ќе одговорам а за криење да се кријам

На Annath и referentka им се допаѓа ова.
  18. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Ме интересира колешке какоти ја дозна дека се бави со тоа. Инаку има куп кој се домачинки по дома а за времњ на работа се забавуваат и машки и ѓени, или пак одат за пари

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.772
    Сакам да ве прашам дали можеби знаете каков шампон да си набавам веќе ова не се трпи моево, имам лиши и ми се лупи кожата на главата, одев на доктор ништо нема лек ќе ставам некој капки ги снемува и после пак иста песна менував 100 шампони од бебешки до најскапи незнам веќе кое чаре да го барам? Ваша идеја или искуство?
    И уште нешто дали знаете колку чај да ставам на едно пакетче к'на?
    Планирам сега да пробам со к'ната?

20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Ми кажа заедничка пријателка на кој и понудила и таа со неа да оди на ,,сеанси,, бидејќи муштериите барале така

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.