Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Прости што те цитирав но загатна интересна тема па неможев да се воздржам а да не искоментирам.
    Тоа кој со што ќе се занимава за да дојде до пари е негов проблем, мене она што ме нервира е оправдување дека тоа го прават затоа што немаат друг начин да дојдат до пари, тоа е нешто од што косата ми се крева кога ќе слушнам.
    Не, има уште милион работи кои можеш да ги работиш за да заработиш пари, курвањето нема веска со тоа, курвањето е начин на живот а не само за да заработиш. За да бидеш ку*ва треба да си родена за тоа, ку*ва не се станува заради пари.било која професија да ја работиш имаш работно време додека кога си ку*ва ти си тоа 24 часа на ден затоа што не може да кажеш до пладне сум примерна домаќинка а од пладне ку*ва.
    Но во целава ситуација уште помизерни ми се оние кои се спремни да платат за да уште една особа им се придружи во кревет, која патем го правела тоа со уште стотици други.
    Да се разбереме, јас не сум против тројки, четворки..... но мизерно би ми било да платам ку* ва за да биде со маж ми или со мене, да се деси случајно со некоја што ја знам или небитно дали ја знам или не ми е ок ама вака?
    Инаку да не те чуди изгледот, изгледот и начинот на комуникација може мнигу пати да излаже, па така за особи кои се отворени и комуникативни да помислиме дека се ку*ви а за оние кои што се навидум тивки, мирни, повлечени да помислиме дека се светици.
    @Cka Ги има и повеќе отколку што можеш да замислиш и се продаваат за 1000 денари што е жалосно. Јас уште повеќе ги жалам оние мажи или парови кои во денешно време се доведуваат во ситуација да платат некоја која била со уште 100тина други а ако се малку попаметни сето тоа може да го имаат и без пари и со девојка со која уживањето ќе биде обострано а не со некоја која механички ќе осработи и ќе ви ги земе парите.
    @referentka заборавив да те прашам, зошто се сменило твоето мислење за неа ако нејзиниот однос кон тебе останал ист?
    Праша дали си ти со застарени сваќања? Ммм па незнам, ајде да речеме дека пријателката твоја е со понапредни сваќања, а не дека ти си со застарени :) се шалам.

2. referentka

referentka Moderator Staff Member

Нејзиниот однос кон мене никогаш не сум го анализирала бидејќи делиме исти проблеми, имаме исти маки....на исти теми ,,исто,, размислуваме....
    Сега ми текнува како таа збори на некои теми поврзани со нејзината тајна ,,професија,,
    Ако таа во очи ми збори и ме лаже (не и ставив жар на меот да збори на таква тема јас, она сама си каќува свои мислења) тогаш што треба да очекувам од таква ,,блиска,, личност ???
    Или нека не ми глуми лудило а ШТО САКА НЕКА СИ ПРАВИ.
    Мене тоа и ме боли...
    Гајле ми е од каде и се пари нејзе, туку што делеше со мене а што прави во меѓувреме...
    Не е пријателката напредна воопшто.Таа се продава за пари, а тоа не е напредно.
    Курварлакот не се исплати, верувајте ми.

3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Сите ги изпозаспав, мажот последен:P и додека ми се приспие ќе ве дружам.:lol:

Јас секогаш во корист на заштедување на време готвам поголеми количини од се и си замрзнувам, секогаш има кифли смрзнати, сарми, доматен сос за шпагети/лазањи, супи, телешко сварено за малата, само гледам да не заостанува по фриждерот, комбинирам тоа што е смрзнато со свежи работи и ручек/вечера имам за пола саат.

@galapce јас никогаш не оставам работи да ми се наталожуваат, секогаш му кажувам на мм што ми смета а и тој мене, така се поштедуваме од работи кои не ирититраат да ни се наталожуваат и еднаш мора да пукнаат. Тогаш избиваат оние караници кои почнале за нешто ситно а уствари се од сите предходни неискажани работи и тогаш не се бираат ни зборови, ни време, ни место, затоа секогаш кажувај си што ти лежи на душата.

Јас па викендов исто се запрепастив од нечие однесување, бевме излезени со мм и кумот на децата, не викна на вечера да не запознае со девојката и гледам еден познат семеен човек со зетот за ќерката и двајцата со швалерки.(facepalm)
    Ај што и двајцата имаат швалерки нивна работа ама како бре дедото си седи со зетот заедно, нели му е жал за ќерката?
    Нели се грижи за ќерката и внуците кои овој мајмунот може да ги зарази со триста болести?

Не можам никако да го замислам татко ми да има толку непочитување кон мене како ќерка за да седне заедно со маж ми и да е*аваат сојки како да е тоа најнормална работа.:x

За ку*валукот имаше една во Скопје во зградата каде имаме стан си работеше женава од дома додека е маж и на работа, сите знаеја само тој сиротиот не знаеше (не сакал да знае)и иако останала после не знам колку години бремена си продолжи со бизнисот и може нема врска тоа што се е*аваше ама едното бебе го изгуби и после тоа пак си продолжи.:x
    :x

<3 pleza4e <3, Annath, anel and 9 others like this.
  4. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

@referentka тоа што зборува против другите особи како неа се го прави од страв за да не ја дознаат затоа што знаеме какво е мислењето на околината за оваа тема,па таа си создава алиби дека ете и да се слушне нешто ќе има одбрана дека она одсекогаш била против тоа. А да ти признае и да каже ок се бавам со тоа, дали нема да ја отфрлиш и да го смениш односот кон неа? Мене она што ме плаши е ерозијата на моралот кај лугето,сите сме против нив а од ден на ден има се повеќе ку*ви и уште повеќе кориснички на нивните услуги. Она што е посебно интересно што се повеќе жени има кириснички на сексуални услуги од таканаречените жигака.
    @Cka подоцна видов дека си ги спомнала оние од пред МРВ кои се веќе одамна заминати во историјата,сега за 1000 денари а честопати и помалку можеш да имаш студентка на домашна или било која адреса, затоа нема потреба да се прлаат со оние од пред МТВ.

fallenangel likes this.
  5. referentka

@Strumka22 да бидам отворена....нит ме занима нит сакам да знам со што се бави
    НО
    НО
    НО
    Не ја сакам во своја близина
    Е тоа е мојот став кон таквите чесни сестри

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Да се изјаснам и јас на темава
    Никогаш никого несакам да осудувам било за постапки било за работа било за самиот човек и тако даље, не ги осудувам овие ваквите НО едноставно на мене ми е одвртно и неразбирливо било к**влак било би сексуалки ,гејови лезбејки, транс и сите овие работи не ги можам и од такви луѓе радо би се тргнала настрана.

7. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

@referentka мислам дека ставот ти е погрешен но ок тоа е твое право. Сите ние а верувам и ти сме биле во ситуација кога околината не осудувала заради нашите постапки и сме ги мразеле лугето и сме се прашувале, зошто им е битно толку со кого јас спијам и што правам ако со нив сум ок. Јас мислам дека лугето не треба да ги осудуваме туки да се потрудиме да ги прифатиме такви какви што се затоа што секој од над има и светли и помалку светли точки во животот и секако сите ние правиме нешто што на другите не им се допага но тоа не значи дека треба да не псудат заради тоа.

Last edited: Aug 17, 2015
  8. bittersweet

@Strumka22 зошто мислиш дека ставот на референка е погрешен?
    Еве мое мислење е дека и јас не сакам такви жени во моја близина, во близина на децата, ете таква сум, не ми е гајле што прави со сопственото тело нејзино е што сака нека прави ама не би да се дружам со таква особа знаејќи со што се бави.
    Не дека јас сум светица или нешто туку едноставно не сакам такви жени/мажи во моја близина, имам вградени морални вредности од кој не можам а и не сакам да отстапувам и да прифаќам дека е нормално жена во брак а и да е слободна да си го продава телото, за мене не е тоа во ред и точка.

9. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Потполно исто и јас размислувам,да не се повторувам ,ти го презедов мислењето,немој да ми замериш:*

Petar80, Eli23, vitamina and 2 others like this.
  10. lunicka

lunicka Форумски идол

Ми се чини јас низ животов одам со превез на очите и тампони на ушите.Затоа сум можеби припроста.
    Имам и јас таква пријателка , дури и пишував низ темава за неа.И мене ми беше непријатно во нејзина близина а богами и покрај неа, ама ...која сум јас да судам? Таа е присутна во мојов живот и ќе си отиде кога така ќе намести животот.Зошто го прави тоа -го знам одговорот, живее мизерен живот а е една од најинтелигентните жени што сум ги запознала.Верувам дека не и е лесно и едоставно, како што го кажувате дека е наједноставно да ги рашири нозете и да наплати.Како ли се чувствува покрај разни мажи, што ли трпи покажуваат солзите кога на пример сношти и се испуштија ? Лесно би ми било на мене да судам кога имам подршка од маж ми
    а таа е оставена сама.Не е лесно кога те шамара животот од секоја страна .
    Се разбира не ја оправдувам ама ете не ја ни осудувам.
    Ја прифаќам едноставно.

11. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Погрешен е само заради тоа што осудува некого само затоа нешто слушнала за неа а не затоа што таа особа и направила нешто лошо.
    Како таа иста особа претходно била ок а сега не е?
    Исто како што твојот став е погрешен кога велиш дека не ги сакам во моја близина и во близина на моите деца. Особено не те разбирам зошто непотребно ги спомнуваш децата во овој контекст бидејки ама апсолутно нема никаква врска нечие курвање со децата. Ако така кусогледо размислуваш тогаш треба да се затвориш дома и да не излегуваш, затоа не се проблем само ку*вите а што е со женкарите, жените мераклики а не спагаат во категорија ку*ви, лезбејки, педери, алкохоличари...... Јас мислам дека тоа се само предрасуди кои ни се врежани од минатото и дека ќе ни требаат векови да ги искорениме.
    Особено стравот од хомосексуализмот кој се проблекува со векови наназад.

Petar80, toogood and lunicka like this.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Referentce jasni mi se prednostite za gotvenje vo nedela,za cela sedmica.Zatoa rekov deka taman samo eden den vo nedelata ke mirisa na mandji.Ama pusto ne jademe od denes za utre.Mnogu retko.a sekako deka i na site ni e jasno kako e najslatko,ama kolku poslatko tolku poveke jades i tolku poveke ne ti se kacuva na vaga.:D
    Baska loso e so ne jadam grasak i boranija,a kromid kaj mene i luk vo kujna ne vleguvaat.Tarzano sirot zagaza,toj si jade se,samo sajki ne,ama nema koj da mu zgotvi.:wasntme:
    A ovie zenive so uslugive nejkam da gi diskutiram.Neka si sluzat,niven izbor.No kako sto rekovte,toa ne e od sto nemaat sto da rabotat.

13. toogood

toogood Популарен член

Ajde, ajde, doagajte.
    Cekam gosti, kako da ne.
    Zapadna Canada, Rocky Mounties.

14. mareane

mareane Форумски идол

Ај да пробам да се изјаснам и јас на темава:Јас не можам да прифатам таков начина на заработка за живот.Да одиш и тоа свесно само заради пари навистина ми е непоимливо.Искрено и не познавам(а можеби се лажам)такви жени во близина а и како девојак секогаш сум се отргнувала од таквите Е сега имам една многу добра другарка која пред неколку години самата ми призна дека го изневерила мажот.Јас не навлегов во детали зошто како но не верувам дека беше за пари туку за неисполнетост од бракот и моменти на слабост.Тоа и можам донекаде да го прифатам.Мојот однос со неа воопшто не се промени таа ми се довери сподели си се исплаче и јас и дадов подршка во тие моменти тоа и беше кратка авантура но да гледам да продолжеше на таков начин да го живее животот мислам дека и мојот однос ќе се проеменеше.

Annath, Eli23 and Esmeralda-MD like this.
  15. ninja35

ninja35 Форумски идол

не сакав да се мешам во муабетот ама пак не можам само да читам и да не прокоментирам...:)
    иако се работи за појава што е многу честа, особено во Скопје, Штип, Битола, Велес... а во последно време со развојот на социјалните мрежи и друштвените сајтови е многу олеснат начинот на комуникација, споделување на огласи, изразување на сексуални желби, афинитети и слично.
    Вистина е тоа дека од 1000 до 3000 можеш да добиеш буквално што сакаш и под какви услови сакаш, студентка,мажена жена, жиголо , педер...се има на репертоарот.
    Е сега, дали таквите луѓе се пожелни во наша близина или не...јас би го поставил прашањето на едене друг начин :
    - Што е разликата помеѓу жена што продава љубов за пари и помеѓу жена што не му е верна на мажот, или жена што менува почесто партнери...????
    Освен во цената, има друга разлика ???

Annath and fallenangel like this.
  16. fallenangel

fallenangel Популарен член

@Strumka22 @lunicka не е убаво да се суди и да се етикетира ама од вакви домаќинки за кои пишува @referentka многу бракови и врски се распаднале и не е убаво да ги има човек во близина затоа што потенцијален муштерија или клиент би можел да биде ваш сопруг/дечко сеедно.
    Вие не се сомневате дека маж ви може да потпадне на некоја таква но и те како тие таквите знаат да влезат поткожа:x.
    Друго јас останав зачудена кога една формално среќно мажена со две деца од по три и пет годинки ја видов со Роми во кола и уште без срам влезе во маркет и зема кондоми а истата таа коментира за други девојки тргнувајќи од золва и како шетале немажени, оти само факултетот си го гледале и како нив дечковци не ги интересирале и не знам ти ред ствари.:x
    Епа да ми простите ама некоја нели си е мераклика и само паметот и е како да се ебе и да земе пари не е жена да ја почитуваш и да ја имаш во близина ниту како сопруга ниту како пријателка .
    И не е никакво оправдување немање пари затоа што не е само таа што е во лоша материјална ситуација има и други ама се мачат и работат за 10.000 денари дури и прекувремено така да се е избор во животот. Греота за тие деца и тој глуп маж што не знае што змија си има до себе а може и знае па му одговара да му носи пари дома. :x
    Нема разлика ама мене не ми е јасно маживе слепи ли се , не не знаат или само им е битно таа и ниили не знааат, во мојов град такви ги има на секој чекор па машала посреќни се и поценети. :fubar:

MacenceEna, mareane, vitamina and 2 others like this.
  17. referentka

Nejzino si e sto saka neka si pravi
    Prema mene ne bila iskrena
    Mene me lazela
    Jas ne ja terav da zbori za kurvanje i za pari,taa sama zborese
    Zosto jas pak da bidam so nea ista koga taa ne bila so mene toa sto se pretstavuva??
    Ako me gledala vo oci i me lazela kakvo prijatelstvo ds ocekuvam od nea???
    Sto treba loso da mi napravi ?
    Ni dobro ne mi napravila!
    Ja osuduvam za postapkite i kraj!!
    Mozela i bez garderoba i ajfon
    Ama pusto..najlesno e pi★ka da prodades...
    E tolku e siromasna vo duhot prijatelkata

18. bittersweet

Како мислиш непотребно ги споменувам децата во тој контекст, 99% од времето каде сум јас таму се и децата така да останувам со првичното мислење дека не ги сакам во моја близина а посебно сега од кога сум и мајка.

Какви морални вредности ќе им пренесам на децата ако јас се дружам со неморални личности и да сметам дека секоја што си го продава телото за пари е неморална личност.

Ете ако немаат врска децата имам една колешка на работа која со мерак ни ги раскажува сексуалните авантури, некогаш е толку пијана/дрогирана што нема појма ни кој, ни што и правеле, сакаш да ми кажеш дека е во ред да ми дојде дома и сето тоа да го кажува пред моите деца?

За геј, лезбејки итн се имам многу пати изјаснето, не ми сметаат, не мислам дека ќе ме заразат со нивната хомосексуалност|(, не мислам дека е болест од која треба да се лечат, јас сум се родила стрејт тие се родиле геј, не ги делам луѓето по сексуалната ориентација, ги делам на добри и лоши.

eloves, Annath, AngelOfArh and 7 others like this.
  19. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

@fallenangel Воопшто не се согласуам дека многу бракови се распаднале заради такви „домакинки“ во близина. Ако тој ти е верен гола да му шета не би те изневерил а ако него му мрда опашот тогаш тој и на калугерка би и се пуштил. Затоа не кривете ги ку*ите ако партнерите ваши трчаат по нив, туку запрашајте се со кого сте во врска или живеете. Ова не се однесува за тебе туку за сите оние кои мислат дека курвите или меракликите се виновни зошто партнерот ги изневерил.

Еве едно лично прашање, дали ако во твоја близина има жиголо би ли го изневерила твојот партнер? Ако одговорот е не, што не се сомневам дека ќе биде така, тогаш зошто он да те изневери ако некоја ваша пријателка е мераклика или ку*ва?

Ако е некоја мераклика или ку*ва не значи дека постојано мисли на секс. Јас би прашала а која не е мераклика? Освен фригидните сите останати се фолираат кога јавно се прават као сексот не им е битен а се растураат повеќе од оние кои јавно се обележани или сами се декларираат како такви.

Луге 21 век и сексот и задоволството што тој го носи се нормална работа, не е ова 19 век па да сексот служи само за оплодување. Затоа мислам дека нема потреба од ваква сегрегација на лугето, сексот сите ние го сакаме и практикуваме, разликата е во тоа што некои од нас тоа го прават само со еден, додека другите се малку послободно па го прават тоа со оној со кој во моментот имаат обострана сексуална привлечност и затоа не гледам зошто првиве се подобри од вториве.
    @bittersweet Непотребно е спомнувањето на децата од проста причина што ако е твојата пријателка курва не значи дека е лош човек и дека лошо ќе влијае на тее и твоите деца, единствено лошо може да влијае на твојот сопруг ако е со слаб карактер па му течат лиги по секое добро парче, но тој ако е таков ќе го направи и со друга така да нема потреба да ги делиш лугето на мераклики и домакинки, затоа што честопати се случува да те изневери баш со такви за кои би ставила рака во огин дека нема шаси да го стори тоа.

Last edited: Aug 17, 2015
    Petar80, toogood and fallenangel like this.
  20. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Јас имав една комшика што секогаш беше средена стокмена и секогаш кога ми идеше на гости кога маж ми беше дома доаѓаше така поразголена,но јас не придавав многу важност.И секогаш кога одев во кујна да сварам кафе мојот сопруг излегуваше од собата,:^) а јас дури и му се лутев дека тоа не е културно.Ама кога ми кажа Оти му се нудела,:o ми пукна филмот скепса.Која храброст,ќе ми дојде дома и ќе ми го заведува мажот,мало сутра.На следната средба и реков Оти џабе се труди нема да добие тоа што бара и слободно може да бара на друго место.Брееј,да ти е страв некој да пуштеш дома:bandit:.

Thread Status:
Not open for further replies.