Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Сме биле кумови и категорично сме кажале да си изберат име уште од неродено.
    И нашите кумови само прашаа како ќе се вика.
    Тоа е тоа.
    Јас моето дете си го крстам како мене ми е мерак.
    Порано како било е друга приказна но и баш влијае фактот што порано и сега блискоста со кумовите не е иста.

Јас сакам да се зародам со луѓе што живеам и пред се што се осеќам со нив ок и отворено да кажам се што сакам.
    Е сега друго е со тек на време ако човек се оддалечи или се испослучат икс сллучки ради нашето никакво општество.

На кумот му е кажано дека не треба да дава буквално ништо.
    Јас се ќе си купам никој не терам и не сакам да се осеќа должен да дава бидејки може сакаме да се ородиме со луѓе со што немаат или ние немаме ама сепак сакаме да си живееме. Не треба финансиите да се пречка никаква.

Бар така ете јас размислувам по долгогодишно искуство.

Јас со мојата кума немам никаков контакт. Не сум ја видела може 8 години но знам и сега да отидам ќе биде неизмерно среќна да ме види и да разговара со мене.
    Едноставно таква е ситуацијата местоположбата и годините.
    Мојата кума има комај 90 години.
    Господ нека ја поживее пржи најдобри компири со маст.

Ane-Goki1, Annath, Jas! and 25 others like this.
  2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Која кажа време ќе се расипело? Па јас утре мислев да стартувам сезона на балетанки, е не е фер :envy:

Туку овој мм е ништо да не види, прееска му пуштив линк од Групер понуда за летање со параглајдер и одма ај купи ми, а ја пуштив на зезање не мислев дека би сакал и купивме :smirk:

За крстење на деца кој како сака нека прави, битно нека се живи и здрави. Лично јас би крстила по наш избор, да не речам по мој :lol:
    Кумовите ни се најпрекрасни личности што постојат, сами ги биравме и не сме погрешиле, ептен се дружиме. Исто и старосватовите подобри не можеше да избереме :l:

Убав денов :f:

Ane-Goki1, Annath, Jas! and 21 others like this.
  3. referentka

referentka Moderator Staff Member

За крштевање на свекрва..незнам дали сум пушала,кратко ќе раскажам.
    Свекрвата има старо и неубаво за уво име.
    Се раѓа девојче.Адет-да се намести сфеки.
    Снаата ОЧИ да не и види,ИМЕ да не и чуе на свекрвата...арно ама живеат во заедница.
    Снаата кажа-Викторија ќе се вика!..ете..доста и е прата буква!.
    Свекрвата -ако не ме намести,од болница кај мајка и нека си оди.

Свеки ја врза главата,болна легна.Се ангажираа маж и,мајка и,кумови...и мораше да се стави името на свекрвата.

Будалеста работа.

Ane-Goki1, Annath, m.i.g and 19 others like this.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Куп вакви ситуации има Рефке.

Не знам што е толку битно дали ќе биде по име на старите.
    Може кога ќе остареам и изветреам ќе знам.:D

Ane-Goki1, Annath, m.i.g and 17 others like this.
  5. Lejla8

Lejla8 Популарен член

Здраво,ете ме.Се убив од чистење,конечно готово.Кукла честитки,со лесно да си ја поминиш бременоста :hug:.ДВААНГЕЛА Среќен роденден,да си здрава,жива и убавини само во животот да те пратат :^::hug:.Се извинувам што каснам со честитките,немав отворено фемина воопшто,имаше за рмбање бааги.Е да и на Мила честито снашка.Сега да си го завршам домашното те.да дочитам,оти само на до половина стигнав.Се надевам не испуштив некоја честитка,:hug:

Ane-Goki1, m.i.g, Jas! and 19 others like this.
  6. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Цццц, два пати денес заборавам, срамота жива :swear:
    @MilaP , честито снаа :hug: Се најубаво :l:

Ane-Goki1, m.i.g, Lejla8 and 6 others like this.
  7. referentka

Се придружувам кон честитките

m.i.g, Lejla8, Jas! and 6 others like this.
  8. duffi

duffi Форумски идол

И јас ,и јас!

m.i.g, Lejla8, Jas! and 7 others like this.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Уф кој ритуал ми е со бањање турбо пола саат половината ми се укочи а тоа рика ли рика па земам ставам цуцла како затка налет де :D па онда мрмља од цуцлата и се лути ..
    Интересно ни е :sun:

10. MilaP

MilaP Форумски идол

Fala vi devojki da si docekate.
    Snajkata kakva e ne znam 1 ja vidov vo zivotot ,nareden pat za godina dena togas planira brat mi da si dojde osven ako ne ne iznenadi.
    Vazno tie dvajca da se sakaat i pocituvaat nie drugite ne sme vazni.
    Ubav den denes pominavme,golema e razlikata od den vo priroda so prijatni luge od doma sami zatvoreni.
    Imajte ubava nok zaminav jas da sonuvam |-)

Ane-Goki1, Annath, ninja35 and 26 others like this.
  11. Ano

Ano Форумски идол

Кумот си го почитувам, ама име за детето сами ќе си бираме. Може сугестија да примиме, само под услов да ни се допаѓа нас. А плус он го искористи едно од моите фаворит имиња за неговиот прв син :rofl:, не беше намерно сигурно не знаеше дека е така. А и самите не прашаа дали размислуваме за име, што значи ни отстапуваат да се ослучиме.
    Со мм сеуште се мислиме за именце, ама пред некој ден случајно низ муабет спомнав дека размислувам за едно и тој се согласи дека и на него му паднало истото на ум. Така да најверојатно е избрано име за синко.

И кумот сами го биравме (т.е. мм го бираше), и старосватицата јас си ја избрав. Сакавме да бидат луѓе кои ние си ги почитуваме.Со кумот не се гледаме секојдневно, ама си имам почитување, а со старосватовите сме ептен блиски, ама па 20 години сум со неа.
    Не ми е битно што ќе купи кумот и дали ќе купи. Ние и за свадба им потенциравме и на кумовите и на старосватицата, дека нема потреба од издатоци. Секој според можностите и симболично, за да се запамети. Побитно ни беше да си останеме блиски и како фамилија.

Ane-Goki1, Peco, Annath and 23 others like this.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Цел ден зевам поготово кун ручек за да сега кога треба да спијам не ми се око заклопа.
    Сакам да уживам малку во тишина сама и без никого.. си ставив и маска, какаово масло кое прекрасно мириса.. подобар мирис немам намирисано, гел нивеа, дезедоранс, и повторно какааво маст за телото.
    Убавини..
    Се релаксирам..
    Толку ме наполни сонцево деновиве штета што не шетам повеќе бидејки додека извадам количка и се спремам час веќе одминува..

И тука се е расцветано но тој мирис на пролет и дрвјата го нема:(

13. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Е ако не друго тука барем на пролет мириса :D:D.Како беше песната на Пере Нокаут :"Ми мириса на пролет, ми мириса на дожд во прилет":rain::sun::sun:
    Пропуштив да честитам пошто читав назадечки па стигнав до прекрасни вести.
    @kukla21 со лесно и со убаво.
    Честитки и за Рефка Мила и двавангела.
    @joy1 кажа една многу голема мисла за мене..се пронаоѓам во неа.Колку се тешки овие моменти кога се мали децата...а колку се убави.
    И си мислам дека сигурно и не сме свесни сега за тежината на убавината на миговите кога се мали...
    Женски имајте добра ноќ не чувајте трета смена.Фемина плата не дава...или дава на новите модераторки..хммммм добро прашање...??? :wasntme::wasntme::wasntme:
    Утре понеделнички на работа тешко ќе станува.За сите дома спремив алишта само за мене не. На тонот испеглан и не сум сигурна дали имаше нешто мое!!:?:(facepalm).
    Добра ноќ.

Ane-Goki1, Peco, Annath and 21 others like this.
  14. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Koa kумовите ќе ми го родат и гледаат тогаш ќе кажат име. :makeup: Одбрано ни е нас името одамна и машка и женска верзија има убава. Кумот прифатил или не гајле ни е, какво и да имаме нема да биде крстено во црква, освен ако само не одлучи така кога ќе порасне. Јас вера не планирам да му наметнувам.

Драми со кумови и имиња еден куп сум слушнала/видела. Инсистирање на стари да биде нивното име исто. Колкаво значење си придаваат самите чудо нешто |(

15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Е тек имиња по баби и дедовци не доаѓаат во предвид. Колку е внуче на едните, толку е и на другите. Не сум јас на улица најдена па да прифатам име строго од машка страна, имам и јас предци. Доколку е во прашање некоја специфична ситуација би попуштила, ама вака - не.

Како тоа укажување на чест од страна на машкото? Имам и јас родители кои ги сакам и почитувам, зошто да не биде по детото? Јас не сум од оние што се клештат само и што викаат: да да. :emo:

16. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

А да го пуштите детето да си каже? Добро Утро. Сакам кафе, а нема, се потрошило. Ај шо се потрошило, и шеќер нема веќе.Чешмата се затна па и вода не тече. Некој за по вода?

Annath, m.i.g, Lejla8 and 7 others like this.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Coffee-Cups-Of-London-600x676.jpg
    Добро утро.
    Си лежам со слушалки и музиче за медитација, бебуш цела ноќ ме држи будна, тројцава ми се болни :(. Конечно спие а јас таков елан добив, се ококорив, чекај кун 11 кога ќе клапнам а сама со децата :worried:
    Сепак, среќа што сум будна, каква прекрасна глетка е будењето на денот, разжарена е планината, блешти во занесна розе-виолетова боја
    На вакви 'дроги' сум јас :inlove:
    Убав ден!

Ane-Goki1, CoCoGiiiRL, Ano and 26 others like this.
  18. referentka

Добро утро и од мене
    Кај понеделник па и тмурно:(.
    Сеа следат 5 дена:
    -станувај брзо(waiting)
    -трчај на работа:|
    -странка се изживљава со мене(lalala)
    -трчај во градинка:ninja:
    -леле пак пред Собрание затворен сообраќај:fubar:
    -брзо да јадеме:o:
    ..
    Се е набрзина и со доза нервоза:headbang:

Ич не сум 'лаганица' преку недела:smoke:

19. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Иста сум рефке..само дека помал град барем сообраќајна гужва немам таква.Да се купуваше времето со пари...колку и да немав ќе се зајмував напати да си купам време

Ane-Goki1, Peco, Rebecca_R and 17 others like this.
  20. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Добро утре:hai:

Понеделникот сум го мразеле и како дете, не ми се оди на работа ...денес да можам цел ден би го прележала во пижами, :yawn:

Се мислам да излезам од работа да одам до трговски до Бела некоја пантолона и кошула да си купам и некој кондури, нели добив пари за роденден па да се подновам иначе ке ги потрошам за глупости:^)
    Ајде да станам да се спремам .
    Убав ден друштво:hai:

Ane-Goki1, Ano, Peco and 23 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.